Palkkakeskustelu

Joskus kyllä vähän tulee kateus pintaan kun katsoo noita joidenkin tuloja,iIse nyt teen 50 prosentin työaikaa,tuosta jää nettona reilu 1300 euroa käteen.Tyyöhistoriaa on 33 vuotta kuntatyönantajalla.Pari kertaa on nivustyrä leikattu ,2 kertaa peräpukamat,viimeisimpänä keskivaikea masennus todettu.Keva tyrmäsi osatyökyvyttömyyseläkehakemuksen,kai minä sitten olen huipputällissä,ette arvaa kuinka vituttaa,ensi viikolla kelan mielenterveyskuntoutukseen,en aio seurata pörssikursseja.

63 tykkäystä

Periaatteessa tätä voi tehdä peruskoulupohjalta eli mitään pohjakoulutustarvetta ei mielestäni ole. Sen sijaan töihin pääsy vaatii nähdäkseni vähintään tradenomi tason koulutuksen tai muutaman vuoden vakuutusalan kokemusta. Meklaritutkinnon suorittaminen tulee jossain vaiheessa eteen. Menee ihan tenttimällä, mutta on melko vaikea jossei ole alalla ollut aiemmin.

Palkkatöissä en itse kauheasti viihtynyt, mutta syinä ehkä enemmänkin se, että mahdollisuudet vaikuttaa työn sisältöön olivat pienet, myyntipaine iso mutta myynnin tuki olematon ja taloudelliset kannustimet heikot. Eivät siis itse työtehtäviin liity.

Mielestäni työn pihvi on uusiin liiketoimintoihin ja niiden riskeihin tutustuminen ja analysointi vakuutusten näkökulmasta, joka on valitettavasti vain 10-20% työstä. Loppuosa voidaan lukea asiakaspalveluksi asiantuntijatyöllä höystettynä. Itse tosin pidän myös asiakkaiden auttamisesta, joten jos tiukka asiantuntijatyö kiinnostaa, niin kannattaa katsoa muualle. Välillä pääsee leikkimään “juristiakin” kun tappelee vakuutusyhtiöiden kanssa asiakkaiden korvauksista. :slight_smile:

Sitten on myös ns. kilpailutusmeklareita, jotka tekevät ainoastaan vakuutusten kilpailutusta (yrityksille).

Aloittevan meklarin palkka on jossain 2.500-3.000€ per kk maastossa ja varmaankin mediaani palkka liikkuu 4-5k€ kieppeillä. Meklarit, jotka hoitavat lähinnä TOP500 yhtiöiden vakuutuksia ottavat sen 7-10k€ kuussa.

Kerron mielelläni lisää paitsi omasta taustastani, sillä ala on pirun pieni. Nopeasti arvioituna Suomessa on n. 500-700 meklaria.

25 tykkäystä

Päivitetäänpä hieman tätä.

Tässä 1,5v aikana on työnantaja vaihtunut kerran, joka toi palkkaan noston 3200e->3500e. Työnkuva muuttui lähes täysin toimistotyöksi ja nimike on projektipäällikkö. Esimiesvastuuta ei ole käytännössä ollenkaan ja työt tuntuvat pysyvän hyvin työaikojen puitteissa. Palkassa olisi ehkä pienen korotuksen paikka, mutta muuten olen erittäin tyytyväinen työnantajan vaihtoon.

Omalla alalla tuntuu tällä hetkellä olevan erittäin hyvin töitä tarjolla ja työpaikan vaihto oli erittäin helppoa ja tuntui että oli jopa varaa valita mihin hakee.

10 tykkäystä

~6050€/kk (~63 000sek), sairaanhoitaja Ruotsissa. Säännöllisen työajan ansio, 3 vuorotyö. Nyt tosin sapattivapaalla toistaiseksi. Vertailun vuoksi Suomessa palkka vaihteli 3000-3400€ välillä riippuen vuorolisistä.

52 tykkäystä

Ruotsissa yksityisellä puolella?

Lopetin kaikki ekstrahommat ns viikonlopputyöt. Menetän nettona noin 5000-7000/ vuosi. Työ yksinkertaisesti liian vastenmielistä. Syy oli oikeasti se että maksetaan liian huonosti ja bensakulut liian isot. Jos pidempi keikka niin ruokaan meni myös rahaa. Aika tasan 50 000 tienaan päivätyöstä.
Ikävä juttu että autokulut syövät niin paljon. Olisi ollut mahdollista vaihtaa työpaikkaa aikaisemmin mutta ei ole varaa joustaa palkkapyynnössä. 500-600e on iso summa laittaa bensakuluihin

Asiadta toiseen: minulla on joka vuosi sama ongelma lomarahojen kanssa. Hyvällä tuurilla ne maksetaan ennen lomaa mutta ikinä ei kerrota milloin. Viime vuonna oli summa jaettu kuuteen osaan ja tulivat loppuviodesta. Tiedän että ei ole pakko maksaa ennen lomaa mutta eikö se ole niin etä työnantajan kuuluu kertoa milloin maksetaan?

4 tykkäystä

Taloushallinnon asiantuntija 2600€/kk. Pitää sisällään 30 yrityksen kuukausikirjanpidon, tilinpäätökset sekä konsultoinnin. Mukana 15% korvaus myydyistä konsulttituotteista. Aloituspalkka vuosi sitten 2000€/kk, jota nyt nostettu kahteen otteeseen —> 2300€ —> 2600€.

Edelleen tuntuu työn vastuullisuus ja vaativuus huomattavasti saatua korvausta suuremmalta. Toivottavasti korjaantuu palkkakehityksellä.

38 tykkäystä

Minkälainen tausta? Kuulostaa kyllä hieman matalalta ottaen huomioon jos teet vaativampia vero/kirjanpidon juttuja. Toki arvaan firman melko varmasti, niin en ihmettele matalaa palkkatasoa.

10 tykkäystä

Numeroiden ja tietokoneiden kanssa pärjäävä kaveri voi aina harkita osittaista alanvaihtoa ja siirtyä pikakoulutuksen kautta jonkun alustatuotteen osaajaksi. Oma antenni kertoo että tältä puolelta puuttuu ihmisiä, jotka ovat taloushallinnon asiantuntijoita ja voivat ohjata asiakkaita talousprosessien digitalisoinnissa ja automatisoinnissa. Palkkakehitys olisi ainakin miellyttävä.

4 tykkäystä

Lujuuslaskentaa konepajateollisuuteen konsulttina. Kokemusta 6v ajalta, josta kolmisenvuotta aluksi koulun ohella.
Palkka kasvanut seuraavasti,

  • Ensimmäiset n. 1.5v osa-aikasena 2400e/kk
  • Kandiksi valmistuminen 2700e/kk
  • Vakinaistaminen n. 3v kohalla, dippa yhä kesken 3400e/kk
  • Koulusta valmistuminen, 3750e/kk
  • Alkuvuodesta 2022, 4100e/kk

Tulee ajoittain tehtyä melko paljonkin pitkää viikkoa ja stressitasot käy välillä melko korkealla. Vaatii valtavasti omalla ajalla opiskelua, työt venyy välillä yö- ja viikonloppuhommiksi (omaehtoista). Ylitöitä jne ei luonnollisesti makseta. Ihan mielekästä hommaa, vaikka saman saisi varmasti helpomminkin.

26 tykkäystä

Suoraan koulun penkiltä aloittanut korkeakoulutettu. Vaativia juttujakin tulee vastaan väkisin lähes viikoittain. Tiedostan että palkkataso on matala mutta työssä saatu oppi on niin valtavaa, että se kompensoi palkkaa hyvin ainakin kaltaiselleni nuorelle tekijälle.

Jossakin vaiheessa tulee tietysti raja vastaan…

12 tykkäystä

Minusta vientiteollisuuden TES:iin täytyy nyt sopia, että he saavat aina 1% korkeammat korotukset kuin kunta-ala. Tämän jälkeen sairaanhoitajat voivat sopia, että heidän korotuksensa on aina kaksi kertaa näiden kahden alan korotuksen keskiarvon neliöjuuri.

Haluaisin nähdä, mitä sitten tapahtuu.

12 tykkäystä

En osaa ennustaa tulevaisuutta, mutta luulen että kuvailemassasi tilanteessa AKT menee lakkoon.

23 tykkäystä

Insinööri palkka 8100 per kk + bonukset 0-30% vuodessa. Aloitin nykyisellä työnantajalla hieman yli 20 vuotta sitten markka-aikana. Palkka silloin 20400 mk per kk (eli noin 3400 Euroa).

51 tykkäystä

Insinööreillä on eroa. Rehellisesti olen kateellinen. :wink:

19 tykkäystä

Field Service Engineer palkka 7400/kk sisältää auto edun (930€) bonus 1-3 kk / vuosi. Kilometrejä vuodessa n60tkm. Ylityötunteja maksetaan ja myös ajotunnit mikä kerryttää vuositasolla ison siivun. Ansiotulot viimeiset vuodet yli 100k€. Pakkohan myös aloitus palkka mainita vuodelta 1998 13500mk. Ei se palkka aina firma vaihtamalla nouse jos tunnollisesti tekee työnsä ja pitää varsinainen palkanmaksaja tyytyväisenä, eli asiakkaat.

31 tykkäystä

Jos pelkkää palkkakehitystä ajattelee, niin oma tehtäväni tuoteasiantuntijana kansainvälisessä yrityksessä on suht hyvä. Tuote skaalautuu ja oma palkkakustannukseni on häviävän pieni tuotteen myyntiin verrattuna.

1 tykkäys

No niin tuli mahdollisesti työtarjous. Hain samaan firmaan asiakkuuspäälliköksi mutta tarjolla olisi teknisen myyjän paikka. “Vähän joudut katsomaan palkkapyyntöäsi uudestaan” 4600e oli pyyntö päällikkötehtävään. Nykyinen palkka 4000e. Tavoitteena 4300e. Alle 4200e en mene ja riippuu myös siitä on etuja.

11 tykkäystä

En tiedä oliko sama juttu, mutta muistelen tarinaa jossa noin 200k USD vuodessa ei meinannut riittää perheelliselle jossain piilakson tuntumassa.

6 tykkäystä

58v. ICT-alan koodaava asiantuntja, yksityinen sektori pk-seutu, 4900/kk brutto plus bonukset.
Hyvinä puolina nyt omalta kannaltani töissä: täysi etätyö mahdollinen, ei työmatkoja, ei päivystyksiä, ei ylitöitä, ei esimiesvastuuta. Myös hiukan tavallista paremmat lomaehdot kuin yksityisellä yleensä.

Ehdin tekemään päivän työt yleensä hyvin 7,5h puitteissa. Otan kaikki mahdolliset lomarahat lomapäivinä. Nykyinen paketti sopii elämäntilanteeseeni lähes täydellisesti, mutta suunnittelen kuitenkin eläköitymistä hiukan aikaisemmin kuin 65-vuotiaana.

30 tykkäystä