Politiikkanurkkaus (Osa 1)

Lue se oma kommenttisi/ehdotuksesi uudelleen ja kysy sitten itseltäsi näitä asioita. En jaksa selittää sinulle kovin moneen kertaan mitä oma ideasi tarkoittaisi käytännössä. Näköjään et ole ainakaan itse yhtään kärryillä siitä mitä kirjoitat ja vastailet aivan puuta heinää.

Kokoomus antaa tekojensa puhua puolestaan: “VM arvioi, että hallituksen lopullisessa budjettiehdotuksessa julkisen talouden alijäämä kasvaa lähivuosina samaa tahtia kuin mistä ministeriö varoitti keväällä ennen hallituksen säästöpäätöksiä.” Mitäs tämä herättää teissä, erityisesti kriisitietoisuuteen indoktrinoiduissa kanssakeskustelijoissa?

2 tykkäystä

Kun ollaan foorumilla, missä pääasiassa puidaan yrityksiä, niin mun mielestä Suomea voi verrata firmaan, joka tekee tappiota, jonka näkymät ovat huonot ja jonka johto raportoidessaan umpisurkeita lukuja sanoo, että: “Toivomme, että tulevaisuudessa kaikki menee tosi hyvin. Olemme reagoineet tämän kvartaalin 2 miljardin tappioihin sillä, että aiomme ajaa läpi säästöohjelman, jolla pyrimme säästämään 500 miljoonaa vuodessa”. Tämä 500 miljoonan säästöohjelma on siis uuden johdon sanomaa.

Edellinen johto ei ollut aikonut tehdä sitäkään. En ole tyytyväinen nykyiseen hallitukseen. Koko homma on täysin riittämätöntä puuhastelua, eikä ongelmista ole vielä edes alettu oikeastaan keskustelemaan. Vielä ei ole edes yritetty alkaa valmistelemaan uskottavia toimia, millä homma voitaisiin korjata, vaan vieläkin tehdään laskelmia, joissa työllisyys ymv. maagisesti kasvaa tulevaisuudessa niin paljon, ettei mitään tarvitse tehdä. Kun muutaman vuoden päästä huomataan taas, että näin ei käynyt, niin tehdään sama uudestaan.

Vaatisi toimien saneeraamista niin, että keskitytään ydinliiketoimintaan. Toinen vaihtoehto on konkurssi myöhemmin.

7 tykkäystä

Olin viikonlopun melko pitkälle pois somesta (tietysti foorumia lukuun ottamatta) kun piti käyttää aikaa oikeaan elämäänkin. Ja jotenkin meni ihan kokonaan ohi tämä palestiinamielenosoituskuvio. Kertokaa tyhmälle että miten tämä on ok koska en ymmärrä?

Kaiken maailman julkisia kostopuheita jne. Eikö nämä pitänyt olla kiellettyjä ja nollatoleranssi yms?

15 tykkäystä

Itse olisin jättänyt veroalet tekemättä. Eli laittaisin enemmän painoa velankasvun taittamiselle kuin sinänsä korkean verotuksemme laskemiselle. Eli veroale velan kustannuksella on mielestäni huono idea.

8 tykkäystä

SAK:sta puheen ollen…

Ymmärrän, että meitä on moneen junaan ja jengiytyminen on ihmisen luontainen ominaisuus. Toivon vain, että ihmiset näkisivät vähitellen tämän touhun läpi.

8 tykkäystä

Tuo lakko on SAK’lle helpompi kuin mielenosoitukset, niihin kun poppoota pitäisi saada paikalle palkattoman vapaapäivän asemasta. En yhtään ihmettele ammattiyhdistysten jatkuvaa jäsenmäärän vähenemistä. Ruikutusta riittää, ratkaisuehdotuksia ei ole.

11 tykkäystä

No nyt on kova nousu demareilla.

6 tykkäystä

Poliittisessa keskustassa on valtava kysyntä liberaalille vaihtoehdolle. Demareilla noin kova kannatus ja jos pj olisi joku osaava ja karismaattinen tyyliin Sixten Korkman, alkaisi kannatus kolmosella. Korkmanin kaltainen henkilö keräisi liberaalit yhteen kokoomuksesta vasemmistoon.

2 tykkäystä

Demareilta puuttuu vaan se liberaalius. En usko että yksi henkilö saisi liberaaleja äänestämään demareita merkittävissä määrin, varsinkaan kun ei halua sopeuttaa taloutta tätä vähääkään mitä nykyinen hallitus suunnittelee yhden kauden aikana.

11 tykkäystä

Sinällään asialla ei ole niin väliä, sillä saa kai järjestö toivoa tai vaatia vaikka Vatikaanin siirtämistä eri aikavyöhykkeeseen. Mutta onhan toi aika erikoista sitä pohjaa vasten, että kyseessä on, tai pitäisi olla, työntekijöiden etujärjestö.

13 tykkäystä

Myös siinä suhteessa erikoista, että perussuomalaisten kannattajia on aika lailla noissa ammateissa, joita SAK edustaa.

Haluaako SAK persujen kannattajien eroavan liitosta?

9 tykkäystä

Järkevämpää olisi erota ps:sta, jos eivät itse tajua niin onhan se hyvä että joku edes auttaa. Eihän kukaan halua olla naurunalainen koko loppu elämäändä.

3 tykkäystä

SDP:lle gallup-tulos oli varmaan yli odotusten, mutta punavihreässä leirissä tämä on vähän vaali-dejavu, eli SDP nousee Vasemmistoliiton ja Vihreiden kustannuksella. Lisäksi “rajut leikkaukset”, eivät tunnu vaikuttavan PS:n kannatukseen toivotulla tavalla.

Pitäisikö vaalien ääniuurnaan kytkeä skanneri, mikä lähettää väärin äänestäneen pakkohoitoon?

3 tykkäystä

Tämä olisi kyllä mielenkiintoista lukea. Hesarin maksumuurin takana, joten en linkkaile tällä erää.


Jari Myllykoski liittyi vasemmistoliittoon, koska se oli duunarien puolue. Sitä samaa puoluetta ei enää ole. Entisen kansanedustajan tarina kertoo, miten vasemmistoliitto muuttui.

Hallituksen kannatus 45%. Miks tää alkaa näyttää siltä että koko talouden tasapainotus oli vaan vaalisumutusta, budjettivajeelle ei edes yritetä mitään koska suunnitelma oli kahden vaalikauden mittainen. Tasapainoitus tehtäisiin vuosina 4-8.

Tiedossa oli kyllä aivan varmasti ettei näillä päätöksillä ole mitään toivoa toisesta hallituskaudesta.

3 tykkäystä

Hyvin karkealla tiivistyksellä se harmittelee siinä että punavihreys muuttui enemmänkin viherpunaksi, ja puolue enemmän duunaripuolueesta kaupunkilaisten korkeakoulutettujen puolueeksi. Toivoi enemmän keskittymistä työelämään vassin politiikassa.

Pari lyhyttä klippiä

Oletko ryhtynyt kommunistiksi?

Niin tutut Harjavallassa kyselivät, kun Jari Myllykoski oli liittynyt vasemmistoliiton jäseneksi 1990-luvun alkupuolella.

Myllykoskea, metalliteollisuusyhtiö Outokummun Harjavallan tehtaiden pääluottamusmiestä sellainen hieman huvitti ja ihmetytti.

”En edes tiennyt ideologian syvintä olemusta, kun oli jäänyt marxismi-leninismi lukematta.”

Myllykoskelle puoluevalinta oli selvä. Luottamusmiehenä hän oli huomannut olevansa enemmän vasemmistolainen kuin demari.

”Mielestäni heidän linjansa oli ryhdikkäämpi.”

Vasemmistoliittolaiset ajoivat tiukemmin työntekijöiden oikeuksia, Myllykoski ajatteli.

Tuon sortin duunariedustajia ei enää juuri kyllä ole, vasemmistoliitossa tai muuallakaan.

1 tykkäys

Kyllä heitä ehdokaslistoilla on, mutta heille ei ole poliittista kannatusta. Myös kannatuksen maantieteellinen muutos on ollut rajua. Esim. Lapin vaalipiirissä vassareilla oli pitkään 2/8 kansanedustajapaikkaa. Nykyään vaalipiirin koko on supistunut kuuteen kansanedustajaan, mutta sieltä ei löydy yhtään vassarien edustajaa. Ts. se ennen niin poliittisesti vahva korpikommunismi on kuollut.

Vastaavasti esim. Helsingissä vasemmistoliitto on neljänneksi suuri puolue, ohittaen mm. Perussuomalaiset. Mutta siellä poliittinen kannatus hankintaan eläinten oikeuksilla (hieno asia), miesvihalla (ei niin hieno asia) ja somejulkisuudella (no, se on sitä nykyaikaa), eikä millään työelämän kysymyksillä.

Siis hallituspuolueiden kannatus (uusimmassa gallupissa). Ihan eri asia. Toki toiset tutkimukset kertoo siitä, että ei se hallituksen kannatuskaan niin järin suuri ole.

Onpa raju paljastus ja lopullinen syy, kun jutussa sanotaan pelkästään “HS:n lähteiden mukaan” ja luetelleen tuo asia muiden joukossa. Tottakai se olisi SAK:n ja Suomen etu, että persuilu jäisi minimiin. Persut eivät valitettavasti hoksaa kuinka duunarivastaista puoluetta he äänestävät. Riittää, että luvataan laskea bensan tai vaikkapa suklaalevyn hintaa. Sitten ihmetellään, että oho, hehän yrittävät heikentää meidän työehtoja.

2 tykkäystä