Politiikkanurkkaus (Osa 1)

Mielestäni poliittiset lakot eivät ole. Politiikan ei pitäisi kuulua millään tavalla ammattiliittojen huoliin. Heidän tehtävänsä on taistella työnantajapuolta vastaan, ei Suomea vastaan. Jos eduskunnan päätökset eivät miellytä, kansa voi äänestää toisin. En minä, eikä moni muukaan ole valinnut liittojen pomoja poliittisia päätöksiä tekemään. Miten ihmeessä tämän voi katsoa kuuluvan demokraattiseen päätöksentekoon. Lakot tulevat nimenomaan vaikuttamaan perusoikeuksiin.
Eikö perusoikeuksiin kuulu mahdollisuus elannon hankkimiseen, näin esimerkiksi. Vaikea sitä on tehdä, jos ei pääse töihin.

Edit: Johan sen sanoo nimikin: ammattiliitto, ei kansalaisliitto.

17 tykkäystä

Ei ole helppoa hallitusten tasapainoilu budjettien kanssa; jos “rankaiset” suurituloisia, he vähentävät/lopettavat työnteon tai muuttavat ulkomaille. Jos “rankaiset” pienituloisia, he kyhäilevät mielenilmauksia, poliittisia lakkoja jne. Yritä siinä sitten tasapainotella.

Olen tämän sanonut budjettiin liittyen ennenkin, mutta kertaus ei liene pahitteeksi: Tupo -ratkaisuissa on (Suomen tapauksessa) ollut pitkälti kyse siitä, kuinka paljon rahaa on valtiolla ja kuinka paljon yksityisillä henkilöillä ja yrityksillä. Edellinen hallitus jakoi rahaa yksityiselle “sektorille” valtion kustannuksella ja nykyhallituksen visio on siirtää/jättää yksityiseltä “sektorilta” valtiolle.

Mielestäni tulisi paljon nykyistä (ja entistä) enemmän pyrkiä panostamaan KAUPPATASEEN vahvistamiseen. Eli isot satsaukset viennin edistämiseen kaikin keinoin; infra, osaaminen, innovaatiot, verkostot jne…

Nimenomaan näin. Tästä käytiin paljon keskustelua aikoinaan. Jos on 50ke salkku niin ei silloin tukea kuulu, that’s it. Ja kun säästetään lapselle niin voi olettaa, että nämä jutut ehtii tiukentua moneen kertaan ennen kuin vaikkapa alle 5-vuotias ehtii opiskeluikään.

Tuntuu ylipäätään kummalliselta, että esim työttömiä kehdataan surutta kritisoida ja kepittää, mutta sitten nähdään ihan hyväksyttävänä, että 50ke omaisuus laitetaan patjan alle piiloon, jotta saadaan nostaa yhteiskunnalta asumistukea. :smiley:

Jotain viilausta tämä ilman muuta vaatii, jotta väärinkäytökset pystytään estämään.

6 tykkäystä

Niin ja työttömät jotka loisii ja ei ota työtä vastaan täytyisi pakottaa töihin jos ovat työkykyisiä. Miksi yjteiskunnan tulisi elättää täysin työkykyisiä yksilöitä. Eikö heidän tulisi ottaa vastuu omasta elämästään?

Se että töitä ei olisi tarjolla on täyttä fuulaa. Mutta jos on mukavampi puuhastella kaikkea muuta tukien varassa koska ne sattuvat olemaan aika ruhtinalliset verrattuna matapalkkatöihin niin se kannustaa pitkiin yöuniin ja passivoitumiseen.

Kyllä tässä yhteiskunnassa perseelle täytyisi potkia jotain muita kuin opiskelijoita.

7 tykkäystä

No samanlaista vaikuttamistahan tuo on kuin mikä tahansa lobbaus tai mielenosoitus. Lakkoilijat tekevät sen omalla kustannuksellaan, tai no, ammattiliiton jäsenmaksujen ja lakkomaksujen kautta.

Björn Wahlroos valittamassa veroista ja ilmoittamassa että muuttaa ruotsiin niiden vuoksi ellei niitä muuteta on sinun mielestäsi siis väärin myös?

Kyllähän sitä ihmiset saavat ilmaista poliittisen mielipiteensä, se kuuluu äänestäjän oikeusturvaan ehdottomasti. Muutenhan poliitikot voivat luvata ihan mitä tahansa eikä kellään olisi lupa valittaa ennen kuin neljän vuoden päästä.

Ei taida auttaa rahastot, omaisuuden pitää olla kiinteistössä tai muussa joka ei ”tuota” saadakseen tukea asumiseen.

Onko tuo asumistuki varallisuuden kasvattamista niille, jotka eivät ole säästäneet mitään? Miten se muuttuu sellaiseksi?

3 tykkäystä

Tämä muistutuksena lakkoilua vastustaville.

Tuntuisi oudolta jos kansalaisten oikeutta osoittaa mieltänsä rajoitettaisiin sillä perusteella että koska vaalit niin voittajat määrää ja turvat tukkoon. Siitä on enää lyhyt askel pois demokratiasta.

Edellinen hallitus oli edesvastuuton rahojen tuhlaaja, joka oli mestari keksimään uusia menoeriä, ja tämä nykyinen yrittää romuttaa luottamusta kansalaisten kesken ja tekee pöhköjä päätöksiä heti kärkeen.

Rusinat pullasta hallitus kuvastaa tätä toimintaa mielestäni hyvin. Otetaan joku itselle sopiva keino ja sanotaan että uudistamme, vaikka kokonaisuus luultavasti heikkenee. Ei nähdä isoa kuvaa, tai siitä ei edes välitetä. Näitä on useita, mutta jos nyt yksi, niin samalla kun valtion kassassa on krooninen vaje, niin alennetaan verotusta ja samalla leikataan helsinkiläiseltä osa-aikatyötä tekevältä kolmen lapsen yksinhuoltajalta 600/kk. Omat palkkatuloni on vuodessa noin 44k€ ja kahden lapsen huoltajana saan 250€ vuodessa lisää. Mitä mä niillä teen. Tuo leikkaus yksinhuoltajiin on sadismia. Ne onnekkaat jotka löytää kokoaikatyötä ovat voittajia, kun taas ne jotka ei löydä, lyödään vastapalloon päin näköä.

Itse en kuulu mihinkään liittoon, joten jää lakkoilut lakkoilematta.

5 tykkäystä

Eihän tämä ole se syy miksi poliittisia lakkoja vastustetaan. Mieltä saa osoittaa mutta omalla ajalla. Ei mitään syytä aiheuttaa ongelmia työnantajalle jolla ei ole mitään tekemistä asian kanssa.

15 tykkäystä

Ei mitään väärää, saa hän muuttaa ja niin tekikin. Eivät tee omalla kustannuksellaan, vaan muiden kustannuksella. Kärsijöinä täysin sivulliset ja pahalla onnella menee muutamalta työpaikka.

Tottakai saavat, voi sen mielipiteen varmasti ilmaista jotenkin muutenkin kuin laittamalla esimerkiksi satamat taas kiinni. Ilmaisutaidossa olisi ainakin huomattavasti parantamisen varaa, jos tämä on ainoa keino. Olisi myös erittäin rohkeaa väittää, että kaikki liittoon kuuluvat olisivat kanssasi samaa mieltä. Tästä huolimatta asia tulee koskettamaan heitä aivan samalla tavalla, kuin myös kaikkia niitäkin, jotka eivät kuulu liittoon. Nopealla matematiikalla reipasta miljoona työssäkäyvää edustavat liittojyrät päättävät nyt, ettei rahaa oteta sieltä mistä se on suunniteltu otettavan, vaan se otetaan jostain muualta: koulutuksesta, vanhustenhuollosta tms.

-Saatanallinen systeemi-

2 tykkäystä

Poliittiset lakot on ikäviä ja periaattessa se on noin kuten sanot, mutta jos iso osa kansasta on sitä mieltä että hallitus tekee jotain hyvin epäoikeudenmukaista, niin työnantajalle koituvat ongelmat on mielestäni pienempi paha kuin jos saadaan estettyä tai lievenettyä isoa osaa kansalaisista koskevaa epäoikeudenmukaisuutta.

Eivät liittojyrät pakota ketään lakkoon, ihminen tekee itse sen päätöksen. Tai siis ensin sen päätöksen että liittyykö liittoon, sitten että suostuuko lakkoon ja haluaako jatkaa liitossa. Monet vaihtavat pelkkään kassaan siinä vaiheessa, ja sekin on ihan asiallinen oman tahdon ilmaisu.

Lakossa oleva todellakin tekee sen omalla kustannuksellaa, vai maksaako joku yritys palkkaa lakkoilusta? Vaikea uskoa.

Mahdolliset lakkoavustukset ammattiliitoilta taas ovat, no liiton jäsenmaksuilla rahoitettuja eli taas sitä lakkoilijan omaa rahaa.

ps tupakkalakko on ainoa mihin olen itse osallistunut ja melko varmasti asian tola pysyy tämmöisenä.

Jos ei auennut, niin tarkoitin kustannuksia jotka syntyvät lakkoilusta yrityksille, ihmisille, joiden elämää lakko hankaloittaa ja lopulta Suomelle menetettyinä verotuloina. Pitkän aikavälin vaikutuksia voi vaan arvailla. Vaikutus on esimerkiksi sahatavaran ulkomaankaupalle merkittävä tilanteessa, missä halvan kruunun Ruotsi pyyhkii meillä muutenkin lattiaa. Eli kyllä me muutkin se maksetaan, halutaan tai ei.

3 tykkäystä

Pistää omaisuutensa sileäksi (pienen). Sitten lainaa vanhemmilleen omaisuutensa verran korottomalla lainalla. Opiskelun jälkeen vanhemmat maksaa lainan takaisin ja lahjoittavat vaikka molemmat maksimisumman minkä voi ilman veroa lahjoittaa… Siinä tulee korkoakin lainalle?

Kyllä näihin porsaanreikiä löytyy.

Ihan turhia lakeja sorvaavat.

Sen lisäksi voi sitten maksella lapsensa kaikki kulut. Ruuat, vaatteet, kirjat, puhelimet, netit ja tunkea vaikka sivuvisansa käyttöön… eiköhän näihin löydy konstit aina…

2 tykkäystä

No kyllähän näitä kaiken maailman työsulkujakin on ollut, ja yritykset siirtävät tuotantoa kun ei suomen meno maistu, tai verotus ei maistu. Ja ihmiset muuttavat Portugaliin eläkkeelle kun ei halua maksaa veroja. Ja muistelen että metsäyhtiöiden kansainväliset asiakkaat ovat laittaneet työsulkujen aikaan noottia yhtiöille että maksakaa niille duunareille, me tarvitaan tuotteita.

Noista voi tykätä tai ei, mutta suomi on vapaa maa. Kenenkään ei ole pakko osallistua lakkoon jos ei halua, eikä kenenkään ole pakko mennä töihin jos ei halua.

Laajennettu vastuu verotulojen pienenemisestä on jo aika erikoinen tapa ajatella asiaa. Niitä tuloja voi varmasti kasvattaa muutenkik kuin kieltämällä poliittiset lakot.

Lakkovahdit on olemassa. Miten luulet, että ahtaajaan suhtaudutaan työpaikalla, jos hän lakosta huolimatta menee töihin. Että sellainen vapaaehtoisuus siis. Lakkojen kustannuksista Suomelle on olemassa ihan dataakin. Niistä voi sitten päätellä kuinka mitättömistä summista on kyse. Ollaan sen verran erimieltä tästä, että eiköhän lopetella tähän.

13 tykkäystä

Kannattaa vähän päivittää asioita, ei se Portugaliin tai Espanjaan muuttaminen enään mitään auta verojen maksussa, kateellisuuden voi siis siltä osin lopettaa.

Seurasin nyt illalla koko eduskunnan täysistunnon vammaispalvelulain voimaantulon lykkäytymisestä. Aihe kiinnostaa. Hyvää keskustelua ja vähän osallistujia, mitkä seikat saattavat liittyä toisiinsa.

Myönnän kivutta. Voi olla, että katson näkemääni persupolaroideilla, inhiboiden, mutta oli vaikea välttyä ajatukselta persukansanedustajia uhkaavasta huijarisyndroomasta.

Yleisestihän ajatellaan, että huijarisyndroomasta kärsivät, kärsivät suotta, että kyse on leimallisesti vain omakuvan häiriöstä. Keskustelun harvojen persupuheenvuorojen kohdalla en ole niinkään varma siitä. En tiedä miksi nämä kansanedustajaköriläät olivat paikalla. Kannustamassa toisiaan näemmä ainakin. Se sanotaan viereiseltä penkiltä painokkaasti nyökkyen: ”siinä oli hyvä puheenvuoro ”. EI ollut hyvä. Oli kirjoitettu keskustelun otsikoita, ympäripyöreää löpinää vastaamatta yhteenkään tarkentavaan yksityiskohtaan, keskustelun synnyttämään sillä hetkellä esillä olevaan kysymykseen. Kylmäävää, jos jaan havainnon salissa istuvien kanssa.

Miltä mahtaa tuntua seurata keskustelua, ja osallistuakin siihen ymmärtämättä mitä ilmeisimmin juuri mitään keskustelun aiheesta! Miten käsittellä itsensä kanssa itsekin havaittu huomio, että on totaalisen väärässä paikassa eduskunnan istuntosalissa, kun teemana ei olekaan vieraslajien uhka suomalaisessa florassa?

Älyttömän kova paikka, ja tavallaan sankarillista, tai sitten ei. Ehkä armollisinta on jos, ei ymmärrä edes sitä. Päädyn ajattelemaan näin, että voin mennä nukkumaan tuntematta rinnakkaista tuskaa, jota eduskuntaan valituksi tullut, sinne eksynyt kansanedustaja voi mielikuvituksessani kokea. Se tosin jää vähän kaihertamaan, että huomaan empatiakykyyni sekoittuvan aavistuksen vahingoniloa. Onkohan niissä lopulta kyse osittain samasta ominaisuudesta?

5 tykkäystä

En mä oo tommosesta kateellinen ollut ikinä, ja tiesin ettei toi oo voimassa enää. Mut sama periaate, vapaassa maassa ihminen päättää asioistaan itse.

Kun tuon kateuden nostit esiin niin ollaanko täällä siis kateellisia lakkoileville duunareille?

En tunne ahtaajia, mutta asfalttimiehiä tunnen ja näillä oli toimintamallina että jos rakennuslakko tulee niin ero liitosta ja ytk:hon lakon ajaksi.

Koska emme elä 50-lukua niin kommunistit eivät saa istuttua liittoon kuulumattomia työpaikoilta ulos, eikä liitoilla ole mitään valtuuksia pakottaa liittoon kuulumattomia mihinkään.

Kyllä jos paikallinen sopiminen toimii niin miksi välittää jostain ammattiliiton ukaaseistakaan?

Jos ahtaajat haluavat lakkoilla niin voihan heidät korvata muilla jos pystyy, ja jos ei pysty ja maksaa niin eikös se sitten ole käypä korvaus?

Kysyntää ja tarjontaa, kaupankäyntiä siinä missä muutkin.

Lakossa oleva ei todellakaan tee sitä omalla kustannuksellaan. Kaiken lisäksi lakkoavustukset ovat verovapaita. Liittojen jäsenmaksut ovat puolestaan olleet verovähennyskelpoisia. Lisäksi nämä poliittiset lakot ovat tällä hetkellä laillisia, kunhan ne eivät kohdistu omaan työehtosopimukseen, vaan esim. Sorsapuiston huonoon katokseen. Esim. Ruotsissa nämä tämäntyyppiset lakot tehdään vapaa-ajalla.

1 tykkäys