PoIitiikkanurkkaus (Osa 2)

Julkisella puolella muutama miljoona ei varmaan tunnu missään kun rahoille ei ole omistajuutta. Voi kukin laskea kuinka monen perusduunarin koko elinaikana maksamat verot tarvitaan vaan näiden kahden politrukin muutaman vuoden palkintopestiin. SDP - työntekijöiden asialla.

20 tykkäystä

Tämän takia tuo julkinen puoli pitäs vetää niin minimiin kun pystyy. Tuota porsastelun määrää tuolla on kuvottavaa katsoa. 100ke/vuosi ei ole noille mitään, jos saa jonkun suojatyöpaikan kaverille järjestettyä ja näitähän riittää.

Vantaa ostaa 600ke vessoja ja 2 miljoonan euron saunoja. Onneksi Vantaan talous on muutenkin hyvässä hapessa… muiden rahoilla on aina parasta leikkiä.

22 tykkäystä

Löysä isännätön raha aiheuttaa aiheuttaa aina suuren hävikin, siksi USA:ssa ja monissa muissa maissa julkinen puoli minimoidaan jolloin rahaa ei laiteta tyhmiin paikkoihin. Sitä vaan ihmettelen että vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen Suomaisten veronmaksajien mielestä(noin 80% kannattaa) nykyinen erittäin laaja julkinen sektori on ok. Rahaa laitetaan valtavia määriä täysin järjettömiin paikkoihin kun sitä on, ja sitten välttämättömiin ei muka riitä.

4 tykkäystä

Missä EU, siellä ongelma?
Ei riitä että on maailman puhtaimmat juomavedet koska uusi EU säännös kieltämässä Suomessa ja Ruotsissa käytettävän ja tarvittavan messinkiseoksen. Hintalappu taas mallia absurdi.

37 tykkäystä

Jep, Soini oli sentään jossain oikeassa. On aika uskomatonta miten isoja asioita on päätetty antaa yhdelle neukkariin mahtuvalle porukalle riippumatta siitä, onko heillä tarvittava ymmärrys mihinkään päätettävään asiaan. Ei ole ensimmäinen kerta kun noissa jutuissa tulee tuo surullisen kuuluisa “komissio ei ole ottanut huomioon…” Metsät on se toinen perinteinen millä saa alhaisen verenpaineen ylös. Miettikää:

Euroopan unioni on tehnyt Euroopan metsistä, mukaan lukien Norja, Britannia ja Sveitsi, pois lukien Venäjä, State of Europe’s Forests 2020 -selvityksen. Selvityksen tekstin mukaan Euroopassa on tiukimman suojelukategorian metsiä noin 3,6 miljoonaa hehtaaria ja ”niistä noin puolet on Suomessa”. Nämä ovat metsiä, joissa kaikki metsätalouteen tähtäävät toimet on kielletty.

Selvityksen mukaan näitä metsiä on Suomessa 1,9 miljoonaa hehtaaria, mikä on 51,4 prosenttia Euroopan vastaavasta suojelualasta.

Euroopan unionissa tiukimman suojelukategorian metsiä on 3,2 miljoonaa hehtaaria. Niistä Suomen osuus on 59,0 prosenttia.

EU: “kaikkien maiden pitää kasvattaa hiilinieluja 20 %!” (tms.) Italialainen jättää toisen puunsa kaatamatta niin parantaa sillä 100 %… :man_facepalming: Mutta sitähän se on, kun ei EU-maita ole enää pitkään käsitelty itsenäisinä maina, joilla olisi jotain sanottavaa EU:n tavoitteisiin. Paitsi ehkä muutamat maat, jotka mahtuvat kätevästi Brysselistä piirretyn harppiympyrän sisään…

17 tykkäystä

Tänä vuonna maahanmuutossa tullaan kokonaisuutena ylittämään 65 000henkilöä, valitettavasti historiaan peilaten kovin harva tulee töihin, tai ainakaan sellaisiin töihin joilla on yhteiskunnalle nettomaksaja.

17 tykkäystä

Jees. Jos unohdetaan turvallisuuspuoli, kotoutuminen ym. Niin tulee muuten ihan älyttömän kalliiksi. Esim yhden syrjäytyneen suomalaisen nuoren hintalapuksi tulee yli miljoona euroa, joten pakolaisen tai “pakolaisen” hinta on oletettavasti samaa luokkaa. Tuollaisille summille olisi varmasti parempiakin käyttökohteita, etenkin kun Suomi elää vieläpä velkarahalla.

13 tykkäystä

Niin viestissäni puhuin turvapaikanhakijoista. En lähde maahanmuuttokeskusteluun mukaan laajemmin. Teema kun on somefoorumien pahin matolaatikko täynnä kiihkoilua.

4 tykkäystä

Eli samaa kuin vihervasemmiston velanottokin, helppoa kun vaan unohtaa korot. Turvapaikanhakijoiden mukana tulee sitten perheenyhdistämiset ym., mutta niin, mitä sitä turhaan kokonaisuutta katsoa.

Edit: samaan aikaan “hauskasti” tulikin vastaan lähiajoilta muutama otsikko:
“Karut luvut julki: Helsingin päiväkotien opettajista puuttuu yli puolet”
“Espoon päiväkodeista puuttuu puolet opettajista”
“Päiväkodeista puuttuu yli 400 opettajaa Vantaalla”
Mutta ei se mitään, onhan meillä varaa!

12 tykkäystä

Harvinaisen harhainen teksti jopa Haapalaksi. Tapahtumaketjusta voidaan myös päätellä että joko nykyinen ulkomaankauppaministeri Ville Tavio(ps) ei nähnyt asiassa ongelmaa, tai jos näki niin on epäpätevä.

Jos joku on varma niin ministeriö ei ole oppositiopuolueiden eikä varsinkaan eduskunnasta lähteineiden hallinnassa.

2 tykkäystä

No onhan tämä paikan valmistelu, avaaminen ja valinta tehty kuitenkin edellisen hallituksen aikana.
En tiedä olisiko uusi hallitus jotenkin peruutta nämä tapaukset.

Anyway, kaikki puolueet tekevät yhtä kaikki poliittisia virkanimityksiä tai lahjoitusvirkoja, mikä mädättää systeemiä ja maksaa veronmaksajille rahaa joko turhien tehtävien tai optimaalisia heikompien valintojen kautta.

Toisaalta kähmintäkulttuuria on vaikea sisältäpäin poliitikkojen toimesta muuttaa tarjoaahan se itselle ja verkostolle tehtäviä kun aika on sopiva.

Ei minkäänlaista uutisointia aiheesta huhtikuussa, ei syyskuussa, oppositio noteerannut asiaa millään tavalla keväällä eikä nykyiset hallituspuolueet missään vaiheessa, eivät edes vastuuministerit.

Ja mistä lähtien SDP on ryhtynyt suhmuroimaan suojatyöpaikkoja Vihreille, siis mitä helvettiä oikeasti?

Mutta summa summarum.

Voi tietenkin olla, että kaikki on mennyt kuten pitää, ja tehtäviin, joita ei siis aikaisemmin ollut, tuli valittua pätevimmät hakijat.

Mutta.

Miten sattuikaan. Valituksi tulivat paikkansa jättänyt Sdp:n puoluesihteeri ja ex-ulkoministeri Pekka Haaviston valtiosihteeri.

Yhteensattumako lienee kyseessä?

Voiko asialla olla avaruusolennot? En syytä ketään mistään, esitän vain kysymyksiä?

No ei varmasti ole yhteensattuma, poliittisiin pesteihin (YK; EU; JNE) tuppaa menemään juuri sitä porukkaa joilla on kokemusta alalta ja niitä nyt ei satu olemaan kovin suuri.

Paljon selkeämmin poliittisia virkanimityksiä ovat nämä kelan pääjohtajuudet ja vastaavat kuin nämä joissa ei nimitetä entisiä poliitikkoja vaan ihan työntekijöitä.

1 tykkäys

Oleellisempi kysymys kuin ”kuka näihin virkoihin menee/valitaan” on miksi niitä on olemassa tai miksi pitää kenenkään mennä suomalaisten veronmaksajien rahoilla ” mukamas tutkimaan jotain Sudanin kylien tasa-arvoa”.

12 tykkäystä

No voisko vaikka kondomijakelujärjestelmän luominen saharan eteläpuoliseen afrikkaan olla tehokkaampaa rahankäyttöä kuin ottaa rajalta käsiteltäväksi, pitää vastaanottokeskuksessa ja lähettää lentokoneella takaisin?

YK:n seksuaali- ja lisääntymisterveysjärjestö UNFPA, United Nations Population Fund / United Nations sexual and reproductive health agency

Jengillä on kyllä todella outoja käsityksiä siitä mitä noissa pesteissä ihmiset tekevät. Tuo Haapalan kirjoitelma oli kyllä niin tökerön tarkoitushakoinen ja kömpelö että näinköhän on selvinpäin onnistunut.

2 tykkäystä

Tämä nykyinen itärajan case voisi olla paremmassa hoidossa jos jo rajalla kielteisen turvapaikkapäätöksen mahdollistava rajamenettelylaki ei olisi jäänyt jumiin hallintovaliokuntaan.

“Marinin hallitus toi jo kesällä 2022 esityksen rajamenettelystä eduskuntaan. IS:n tietojen mukaan hallintovaliokunnassa oli jo mietintöluonnos valmiina, mutta syystä tai toisesta asiaa ei viety valiokunnassa maaliin, ja täten eduskunta ei päässyt rajamenettelystä päättämään.”

Hallintovaliokuntaa johti marraskuuhun 2022 asti Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra ja marraskuusta 2022 lähtien Mari Rantanen. Kielteisiä turvapaikkapäätöksiä voitaisiin siis tehdä jo rajalla, mikäi Perussuomalaisten johtama hallintovaliokunta olisi tehnyt työnsä viime vuonna.

4 tykkäystä

Tietämättä miksi tuo jäi siellä jumiin en vielä osoittaisi sormella ketään. Voi hyvinkin olla että joku oikeuskansleri tms. on sanonut että tämä luonnos ei kelpaa ja sellaista joka sinne kelpaisi ei saatu muotoiltua. Jos jollain on varmaa tietoa jumituksen syystä niin saa kertoa. Tuo juttu puhuu vain “syystä tai toisesta” ja lisäksi on jotain diibadaabaa siitä kuinka ko. luonnos ei sisältänyt ihan kaikkea mitä direktiivi mahdollistaisi, ja nyt työn alla oleva uusittu versio olisi parempi.

5 tykkäystä

Jos joku harvempi lukija ei ole vielä tajunnut että tapanasi on täällä enimmäkseen vääristellä ja jättää olennaisuuksia pois (et satu jonkun puolueen toimistolla olemaan töissä? aika samanlaista toimintaa kuin poliitikoilla yleensä.), niin korjataan tähän vielä tämä yksi, suoraan tuolta linkistäsi:

"se käsiteltäisiin nopeutetusti neljän viikon kuluessa. "
“– Rajamenettelyn tarkoitus on se, että henkilöt eivät pääse liikkumaan vapaasti, vaan ovat rajatulla alueella – ja se esimerkiksi puuttui tuosta esityksestä.” (Eli vanhasta esityksestä puuttui)

Eli mainitsemasi edellisen hallituksen ajama rajamenettelylaki ei mahdollistaisi kielteistä päätöstä ns. heti rajalla, vaan kestäisi (vähintään) 4 viikkoa (ja jos tulee 10000 hakijaa, niin kuka ne ehtii siinä ajassa kaikki käsitellä?). Ja sinä aikana voisi ilmeisesti vapaasti toikkaroida mihin haluaa kun vanhassa laissa ei ollut mitään rajoituksia liikkumisen suhteen. Hyvin ehtii 4 viikossa paperittomaksi vaikka Helsinkiin tai Saksaan. Eli tuo vanha laki ei auttaisi nykyiseen tilanteeseen juuri mitenkään, normaalia diibadaabaa sellaisilta poliitikoilta mitkä pelkäävät puuttua itse ongelmaan.

18 tykkäystä

Niin siksi olen linkannut jutun tuohon, että jokainen voi itse lukea asiasta lisää. Politiikkaketju varmasti herättää tunteita, mutta henkilökohtaiset asiani, kuten työpaikkani arvuuttelu tässä ketjussa lienee tarpeetona.

Rajamenettelylaki on tosiaan tuotu kesällä 2022 käsiteltäväksi. Hallintovaliokunta on tuolloin kokenut siinä olevan parannettavaa. Nyt eletään loppuvuotta 2023. Aikataulusta tuossa IS:n jutussa on siis tämän verran: “Hallituksen lakiesitys rajamenettelystä oli tarkoitus tuoda eduskuntaan jo syysistuntokaudella, mutta IS:lle kerrottiin tiistaina sisäministeriöstä, että lakiesitys on tulossa eduskuntaan vasta ensi keväänä, arviolta viikolla 16 eli huhtikuun puolivälissä.”

Korjataan siis sen verran, että jo rajalla tehtävät kielteiset turvapaikkapäätökset mahdollistava rajamenettelylaki voi edetä vasta siinä vaiheessa kun Rantasen johtama hallintovaliokunta on tehnyt työnsä. Täytyy toivoa, että kohta puolitoista vuotta käynnissä ollut laki etenisi nopeammin kuin tiistaina on kerrottu.

Nähdäkseni syyllistyt itse melkoiseen vääristelyyn ja subjektiiviseen tulkintaan kertoessasi kesällä 2022 käsiteltäväksi tuodun rajamenettelylain tekijöiden pelkäävän puuttua itse ongelmaan. Kyseinen lakiesitys on kuitenkin tehty, jotta asiaan voitaisiin puuttua.

2 tykkäystä

Miksi edellinen hallitus ja sen lakiesitys olisi yrittänyt puuttua itse ongelmaan kun silloisen ulko- ja sisäministerin mielestä kaikki oli jo silloin hoidossa?

Haavisto: “Suomella on hänen mukaansa olemassa lainsäädäntöä hybridiuhkan varalle, jonka avulla raja voidaan tarvittaessa sulkea väliaikaisesti.”
Ohisalo: “Ohisalon mukaan Suomi voi jo nykyisen lainsäädännön mukaan puolustaa rajojaan ja samalla EU:n yhteistä ulkorajaa, jos rajaan kohdistuu valtiollisesti ohjattua massamaahanmuuttoa tai muuta hybridivaikuttamista.”

Ja nämä lausunnot olivat jo ennen viime kesänä tehtyjä muutoksia valmiuslakiin, johon vasta kokoomuksen ja perussuomalaisten vaadittua tehtiin tiukennuksia. Ilmeisesti ei kuitenkaan tarpeeksi selkeitä muutoksia, ainakaan apulaisoikeuskanslerin mielestä. Jos jossain, niin tässähän siis voisi sanoa että persut ja kokoomus mokasivat. Keskustelut rajaturvallisuudesta jatkuvat – rajavartiolain muutokset pikaisesti eduskuntaan, valmiuslain kiireellinen käsittely epävarmaa
“Perussuomalaiset haluaa, että turvapaikkahakemusten käsittely voitaisiin kokonaan keskeyttää, jos Suomeen kohdistetaan ihmisten massamuuttoliikettä. Myös kokoomus on toivonut rajoituksia turvapaikkahakuun kriisitilanteissa.”

Hyvää päivänjatkoa!

11 tykkäystä

Sekoitat nyt kaksi asiaa, rajamenettelylain ja rajan sulkemisen, eli käytännössä rajanylityspaikkojen sulkemisen. Rajanylityspisteet Suomi voi tosiaan sulkea, kuten Haavistkokin ilmaisi, mutta rajanhan voi ylittää vaikka jalan rajanylityspaikkojen ulkopuolelta ja anoa turvapaikkaa. Juuri tähän liittyy rajamenettelylaki.

Kiitos samoin, hyvää päivänjatkoa!

1 tykkäys