Pörssien suunta (Osa 2)

image

Täällä jo huudellaan FEDin (myöhemmin tänä vuonna) muuttuvasta rahapolitiikasta.

5 tykkäystä

Oma tulkinta (arvaus) on, että viimeaikaiset varoittelevammat Fedin puheet on vain puheita, ja markkina pelkää nyt liikaa, eikä juuri nyt mitään suurempia romahdusriskejä tiedossa. Fear and Greed indeksikin kääntynyt fearin puolelle. Todellisuudessa Fed ei tule tiukentamaan politiikkaansa merkittävästi ennen kuin inflaatio on ollut jo pitkään kestävästi koholla.
=> Arvelen, että nyt on hyvä buy the dip paikka, joka kestää määrittämättömän ajan. Aloitin itse tänään osakepainon kasvattamisen ja jatkan sitä toistaiseksi.

26 tykkäystä

Luettelisitko listan positiivisista ajureista markkinoilla? Sitä uskon myös markkinoiden miettivän.

4 tykkäystä
7 tykkäystä

Talous- ja tuloskasvu ovat minusta pääajurit.

2 tykkäystä

Ymmärsinkö jakson lopusta oikein, että Lepikkö oli nyt ostanut teslaa? :thinking:

3 tykkäystä

Olen osittain samaa mieltä, että indeksitasolla alkaa olla sama fiilis kui vuoden vaihteessa uusiutuvissa. Että mikä vielä voisi parantaa iloa, onko jo aika paljon hyvää kursseissa?

Osakepoiminnalla ja pitkällä indeksitasolla löydän ostettavaa mutta ei kovin halvalla.

Joutuu menemään Puolan jai Kazakstaniin :roll_eyes::grinning:

3 tykkäystä

Kaikki eivät näe tilannetta pahana. Muurin takana.

Osakemarkkina on yleisesti ottaen varsin kallis. Mutta jos oletetaan, että tästä lähtee uusi nousukausi, niin osakkeiden pitääkin olla nyt kalliita. Markkinoilla on ihan varmasti yltiöpäistä ylioptimismia ja kuplia, mutta ei koko markkinalla, vaan ongelmat ovat paikoittaisia”, Linnanvuori sanoo viitaten muun muassa kovien arvostusten listautujiin, joista osa ei tee vielä tulosta.

14 tykkäystä

Nosto twitterin puolelta inflaatioon liittyen

Tämä kyllä hämmentää edelleen!

24 tykkäystä

Dax kävi näköjään viikon takaiset pohjat tuossa ja eilisestä -2%, loppupäivä ratkaissee huomiset suunnat pohjolassa :thinking:

4 tykkäystä

Näkemystä osakemarkkinoiden ja inflaation yhteydestä:
image

Full article: Macroeconomic variables and long-term stock market performance. A panel ARDL cointegration approach for G7 countries (tandfonline.com)
Andreas Humpe & David G. McMillan | (2020) Macroeconomic variables and
long-term stock market performance. A panel ARDL cointegration approach for G7 countries,
Cogent Economics & Finance, 8:1, 1816257, DOI: 10.1080/23322039.2020.1816257

9 tykkäystä

Meinaatko, että karrikoiden omistusteni arvo laskee vielä n. 25 prosenttiyksikköä ennen kuin lähdetään nousuun (jos katsoin tämänhetkistä ja alinta lukua oikein) :face_vomiting: Kun ei mitään muuta osaa tehdä, niin ei kai se auta kuin latoa lisää rahaa markkinoille. :roll_eyes:

6 tykkäystä
11 tykkäystä

Nuohan on SP500:een pohjautuvia käppyröitä. Ei kai tosta pitäisi huolestua muiden kuin indeksisijoittajien tai warrenbuffettien?

4 tykkäystä

Itse asiassa sitähän tässä odotetaan, että jenkkien ylihinnoitelluista hinnoista alkaisi ilmat pihistä laajemmalla rintamalla ulos, niin salkunhoitajien olisi pakko etsiä turvasatamaa maailman äärelöiden arvofirmoista. Lisäisi kivasti kysyntää ja hintaa meilläkin. :+1:

11 tykkäystä

Suomessa yli 900k osakkeenomistajaa ja yli miljoonalla rahastoja (ihmeen paljon?):

8 tykkäystä

Pitkään tuo mörnikin 700-800 000 välimaastossa. Huomatkaa graafissa pisteet parin kuukauden välein, tjsp, kesäkuusta 2020 alkaen.

Silti, puolella tuosta porukasta on salkuissa 1-2 osaketta joten todnäk. aktiivisia sijoittajia on puolet tai allekin tuosta koko joukosta.

Mutta kyllä, kansa on löytänyt lajin niin sanotusti… :wink: Tiedä mitä se sitten merkitsee pörssin tulevalle kehitykselle…

31 tykkäystä

Britanniassa on joka kolmannella osakesijoituksia, eli matkaa ylöspäin on.

8 tykkäystä

Tässä läjä kuvaajia aamun videolta. Laitan videolla esitetyn mielenkiintoisen tutkimuksen omaan kommenttiinsa.

Kiinan talouden elpymistahti hidastuu. Se on luonnollista, mutta se tapahtuu väärä kylki edellä eli kotimaisen kulutuksen elpyminen on jäänyt ontuvaksi. Maan on vaikea tasapainottaa nykyinen kasvumallinsa tätä menoa.


Suomalaissijoittajia jotka harrastavat kotimaisia syklisiä teollisuusfirmoja kiinnostanee tämä kuvaaja. Kiinan luottoimpulssi vaappuu alaspäin, ja yleensä globaali teollisuus seuraa perässä. Hauskasti siis samaan aikaan kun puhutaan talouden ylikuumentumisesta, tuntuu Kiina asteittain viilenevän (tosin maassa kuplii taas esimerkiksi kiinteistömarkkinalla…).

Korkojen nousu on tyssännyt. Tämä on saanutkin monet kysymään, että jos korkosijoittajat eivät tunnu ressaavan inflaatiosta niin miksi osakesijoittajat vauhkoavat niin täysillä?

Voikin hyvin olla, että nykyinen inflaatiokeskustelu on osin median narratiivi volatiilimmalle markkinalle ja oikeasti vain osakkeissa nähdään tervettä paussia.

Mutta on myös dramaattisempia näkemyksiä. Esim. Lyall Taylor kirjoitti blogissaan, miten raju inflaatio pistää osakemarkkinan sörsseliksi kun likviditeetti kiristyy Fedin vetäessä pois elvytyksen. Samalla tuottovaatimukset alkavat nousemaan Kävin videolla pääkohdat läpi, mutta suosittelen lukemaan itse kirjoituksen:

Teknosijoittajien kannattaa huomioida, minkälainen rahavirta sektorille on viime vuosina tullut. Nyt tuo näyttää pahaenteisesti käänteen merkkejä.


36 tykkäystä

Tässä sitten vähän diimpimpää tavaraa.

Olen useilla videoilla puhunut tästä teemasta ja tästä on jauhettu myös paljon yhdessä täällä foorumilla. Aihe on siis rahavirrat markkinalla ja kysynnän ja tarjonnan vaikutus osakkeisiin, fundamenttien sijaan.

Noh, täällä nämä voivat olla itsestäänselvyyksiä arkihavaintojen empirian kautta mutta akateemikoillehan asia ei ole niin. :smiley: Osakkeiden nykyarvo on niiden diskontattujen kassavirtojen plaababababaa… jne.

Tässä on mielenkiintoinen paperi, joka argumentoi markkinan olevan epäjoustava ja pienikin kysynnän lisäys johtaa osakkeiden arvon nousuun. Käytännössä yksi dollari lisää osakkeisiin kasvattaa niiden arvoa viidellä dollarilla, koska useimmat toimijat (esim. rahastot) pysyvät lähes 100 %:sti osakkeissa, aina. Jos teoriassa kasvava kysyntä pitäisi kohdata kasvavan tarjonnan, koska DCF-tietoiset rationaaliset sijoittajat myisivät osakkeensa ilomielin pois ja siirtyisivät velkakirjoihin, niin käytännössähän näin ei käy ilman että hinnat nousee reippaammin.

Tämä on vasta hypoteesi, eli voi hyvin olla että jatkotutkimukset tuovat uusia kulmia. Yhtä kaikki, kannattaa vilkaista.

Foorumin aktiiveille tämä ajattelumalli pitäisi olla suhteellisen tuttu kylläkin, kuten todettu. :slight_smile:

29 tykkäystä