Pörssien suunta (Osa 1)

1 tykkäys

Laajempi rapsa ylläolevista numeroista:

Recovery gains momentum amid sustained upturn in demand

https://www.markiteconomics.com/Public/Home/PressRelease/5b1ec46ccda14387a09ad44655469302

1 tykkäys

Pakko tarttua huomioon, että myöhäisemmässä vaiheessa tuloksista ilmoittavat kertovat heikompia tuloksia. Mistä tuo johtuu, ja onko se pitkäänkin ollut enemmän sääntö kuin poikkeus? Kuka tahansa saa hieman avata tätä. Mielestäni tuolla jälkipäässäkin löytyy ihan hyvä määrä varteenotettavia firmoja. Kiitosket etukäteen :slight_smile:

6 tykkäystä

Tämä on omaa spekulaatiota, mutta ainakin yksi tekijä, joka voisi tällaista korrelaatiota selittää (mikäli sellainen siis on olemassa) on se, että jos yrityksellä kestää monta viikkoa raapia kasaan tarvittavat tiedot osariin niin ei ole prosessit kovin hyvät ja reaaliaikainen näkyvyys omaan liiketoimintaan tosi huono. Kääntäen, jos yritys pystyy vain pari päivää kvartterin päättymisen jälkeen raportoimaan tuloksensa niin prosessien pitää olla timanttia.

Yleensä jos yrityksessä jokin asia on kunnossa (esim. raportointi, ennustaminen), on todennäköisempää että muutkin asiat on kunnossa ja päinvastoin. Tähän liittyen on yleensä esim aina huono merkki liiketoiminnan tulevasta kehityksestä jos yritys siirtyy kvartaaliraportoinnista puolivuosiraportointiin.

37 tykkäystä

Jotkut viisaat puhuvat tiedolla johtamisesta :grinning:

12 tykkäystä

Hyvä juttu on johtamisessa tosiaan ajantasainen, oikea, relevanttia ilmiötä tarkasteleva tieto!

Myös kurssien suuntaan vaikuttavista voimista ja niiden taustalla olevista erilaisista ajureista sekä ihmisten ollessa päätämässä - algoritmeista + motivaatttoreista on hyvä olla tietoa erilaisista, myös uudella logiikalla (= irrationaalisella) sjoituspäätöksiä tekevistä*

Tässä mielenkiintoinen artikkeli, jossa kerrotaan ”iskän ja äitskän” innostumisesta päivätreidaukseen

Yhdessä kohdassa he kertovat, että hyvä merkki on esimerkiksi se, että Nikolassa ja Teslassa osake välillä tippuu ja sitten se taas nousee, eikä yhtiö mennyt konkkaan - ja tätä tapahtuu useasti!
Siis, huonot menevät tasaisesti alas ja sitten konkkaan - se on logiikka heillä.

7 tykkäystä

Viimmenen kappale oli aika huvittava… ehkä vähän väärä sana tähän, parempaa en löytänyt.

4 tykkäystä

Aivan samaa mieltä.

Johtamisesta ei tule mitään jos liiketoiminnan luvut ovat selvät vasta 1-2kk kuukauden vaihtumisen jälkeen. Ei nähdä ja kyetä ohjaamaan lukujen valossa. Tulee yllätyksiä. Tulee hidasta reagointia. Liikaa satuja ja tarinoita organisaatiossa. Nopeus ei ole mistään pois, vaan pakottaa tiedon keruun tehostamiseen ja automatisointiin eli säästääkin.

Nähty on, globaalissa bisneksessä voi hommat saa eri tavalla aikaan jos luvut nopeasti käytössä!

Ihaillen katselen isojenkin firmojen kykyä nähdä miten meni, ja hirvittää miten huonosti jotkin firmat hoitavat asioitaan kun lukujen kasaan saantiin menee > 1kk

Pitää muistaa, että yritysjohdon ja hallitukset vastaavat omistajille, eli meidän omistajien pitäisi vaatia jotain tolkkua hitauteen

Häpeäpaalu, menee > 1kk&1vko
-Ovaro, Investors House: kysyn vaan, miten näin selvällä alalle voi kestää muusta syystä kuin välinpitämättömyydestä omistajia kohtaan?? 2 viikkoa riittäisi
-Fortumin pitäisi pystyä parempaan mutta ehkä Juniper omine aikatauluineen tuo mutkia matkaan
-Optomed & Incap. Selvää tuotebisnestä, voisi tiputtaa kuukauden aikatauluista

9.11. Oma Säästöpankki
10.11. Eezy, NoHo Partners
11.11. Valoe
12.11. Endomines, Lehto Group, Musti Group
13.11. Kamux
17.11. Fortum
19.11. Ovaro Kiinteistösijoitus
25.11. Optomed, Incap
30.11. Investors House

3 tykkäystä

Lievästi olen eri mieltä. Olen hankkinut elantoni tiedon hankkimisella ja jalostamisella yli kolmekymmentä vuotta. Johtamisessa on kaksi eri asiaa strateginen ja taktinen, niiden aikajänne on erilainen. Mikäli strategista johtamista toteuttaa kuukauden tai kahden lukujen perusteella niin todennäköisesti menee niin pahasti metsään, ettei sieltä takaisin löydä. Toisaalta jos taktista johtamista toteuttaa vuosien mittaisilla aikahaarukoilla, niin tuho voi koittaa strategian erinomaisuudesta huolimatta. Tieto ja ymmärrys sen käytöstä on ratkaisevaa yrityksen lyhyen ja pitkän aikavälin menestyksestä, mitä nopeammin sitä on, mitä tarkempaa se on ja miten sitä hyödynnetään ovat ratkaisevia seikkoja.

4 tykkäystä

Juu en kiistä yhtään etteikö johtamisessa ja tavoitteissa ole erilaisia aikajänteitä ja eriluonteisia asioita!

Täsmennetään että taktinen ja operatiivinen johtaminen ja sen vaikuttavuus/ vaikuttavuuden näkeminen on sitä hankalampaa mitä pitempiä syklejä on raportoinnissa.

Myös mitä helpommin tieto on saatavissa ja läpinäkyvää, sitä monipuolisemmin sitä voi käyttää kaikenlaisen johtamisen tukema.
Viitaten noihin @SijoitusSeppo mainitsemiin asioihin pari viestiä ylempänä

2 tykkäystä

Nyt on hyvä pohja miettiä ja arvailla vaalien jälkeistä menoa pörsseissä!

Valtavirtana on ollut, että nousua on hyvin usein - poikkeuksiakin löytyy: dramaattisin on vuodelta 2000!
Teknokupla/Dot.com puhkesi, eli voi olla nyt samaa…

1 tykkäys

Täällä on ollut yhden sun toisenkin tyylisen sijoittajien markkinaennusteita, joten laitetaan vaihteluksi ja virkistykseksi öljytreidaajan veikkaus tulevista viikoista ja loppuvuodesta (jenkkien osalta):

  • As for the overall market, the SPY created a nice range this past week between 341-346 which seems to be the final pause before the election. It probably sits in this 340-350 range until the election and then breaks out the top once the outcome is known. It would be a success if the SPY could close this week in that 351-359 area. I expect that the SPY will likely run for a few weeks on the clarification of the election uncertainty and top out sometime in December around SPY 380-400. After that, reality may set in and this market could be ready for a big reset, especially if it’s a Biden win. Jubilation for a new candidate and new hope always occurs, until people realize that the new guy is just like the old guy and nothing will change. Being born with Lyndon Johnson in office, I’ve seen a lot of presidents and nothing ever really changes, it’s all just a show and pageantry as big government steamrolls on.

Koko teksti, eli Oil Stock Traderin viikkorapsa täältä

3 tykkäystä

On. Tänään on taas se päivä jolloin koronalla on väliä markkinoille.

4 tykkäystä

Kaipa se markkina hieman siirtyy sinne päin että ehkä tässä tulee uudestaan lockdowneja.

Myös lisääntynyt epävarmuus jenkkien vaalituloksesta voinee painaa hieman. Odotukset että Republikaanit sittenkin pitäisivät senaatin ovat hieman kasvaneet - ja markkina ei tykkäisi tilanteesta Biden - Republikaanien Senaatti koska katsovat että tällöin ei tule mistään valmista.

Sentimentti voi tietenkin flipata nopeasti jos aletaankin ynnätä todennäköisyyttä että tulos olisikin Trump + R-senaatti jolloin taas olisi paremmat mahdollisuudet että jenkkien hallinto ei olisi täysin jumissa.

1 tykkäys

Yksinkertainen vastaus mutta tuolta se vaikuttaa, niin ällistyttävääkin kuin se on miten markkina jaksaa keskittyä yhteen asiaan kerrallaan.

Tässä muutamia poimintoja aamun videolta.

Tosiaan, myös kriittiset tapaukset alkavat nostamaan päätään. Aihetta voi seurata täältä.

Kasvusijoittaminen pyyhkii arvolla lattiaa, mutta tulokset eivät kasva samaa vauhtia. Jossain vaiheessa kasvubileissä tulee vielä ongelmia…

Vipu alkaa taas maistumaan ujosti sijoittajille. Ei vielä hälyttävää, mutta seurannan arvoinen asia.

Ja viimeisenä Callumin Thomasilta tällainen. Joko tuolla on nyt todella paljon tilaisuuksia, tai tämä signaloi pörssin lähestyvän parabolista huippua. :smiley:

16 tykkäystä

Ja vielä sentimentti.

Voisi sanoa nousumarkkinan vihdoin tarttuneen myös Suomi-sijoittajien mieliin.

Yleensä vastausten N on ollut noin 300, nyt yli 500 mikä on ennätys…

18 tykkäystä

5 tykkäystä

Ote OP:n tämän aamun aamukatsauksesta

7 tykkäystä

IT-kupla mainittu.

  • Companies that beat both profit and revenue estimates are underperforming the most in history, while those missing expectations are outperforming the most in history, according to the bank’s analysts.
  • The “perverse reactions” could be “a harbinger of a market dip” akin to that seen when the tech bubble burst, they added.

Muistaakseni tälläkin foorumilla on moni ihmetellyt reaktioita tulosjulkkareihin viime aikoina.

1 tykkäys

Lainaus ei Sambadin vaan artikkelin.

En ole kyllä tommosta suuressa mittakaavassa nähnyt, että odotukset missattuaan olis firmat vetänyt hirveää rallia. Ehkä mulla on vaan silmät kiinni (todennäköistä).