Potentiaaliset listautujat Helsinkiin

Miltä se “pipeline” näyttää @Mikael_Rautanen tällä hetkellä kun jonkinlainen käsitys siellä varmaan on? Kuinka paljon firmoja on suunnittelemassa aktiivisesti IPO:a?

14 tykkäystä

@Mikael_Rautanen

Tuosta toisiksi viimeisestä viestistä tulikin mieleen Mikaelille kysymys, että onko se ”ipo-ikkuna” kiinni niinkuin monet puhuu, jos Sprigvestin annissa teolliselle pre-revenue keissille täyttyy 8meur anti muutamassa päivässä 170Me pre-moneylla? :flushed:

16 tykkäystä

Kyllä se ketsuppipullon purskahdus jossakin vaiheessa tapahtuu, mitä tulee listautumisiin.Tässä Arvopaperin jutussa(maksumuurin takana) puhutaan Alltime Groupista, jonka kirittäjänä on pääomasijoittaja MB-rahastot: Kiinteistöhuoltoalan tuleva pörssiyhtiö kertoo, millä tavalla se kasvaa ja tekee rahaa – ”Listautuminen ei ole hirveän kaukana” | Arvopaperi

Toimitusjohtaja Juha Murtopuron kommentti: ”Kasvamme kannattavasti ja voi hyvin olla, että meistä tulee First North -yhtiö vuonna 2025. Listautuminen ei ole hirveän kaukana”

13 tykkäystä

Lyhyellä tähtäimellä huonolta ja pidemmällä hyvältä… Kuulemma ennen juhannusta ei ole ”yhtään päivämäärää lukittuna”. Toki vielä ihan mahdollista, että ennen kesää jokunen nähdään. Mutta juuri nyt aktiivisesti työstössä olevia projekteja ei tunnu näkyvän tai kuuluvan, kaikki mitä tiedän on laitettu enemmän tai vähemmän jäihin. Samaan aikaan yritysten puolella yleinen kiinnostus listautumista kohtaan on todella korkeaa useamman neuvonantajalähteen ja oman tuntumani perusteella. Syksyn pörssivalmennustilaisuudessa kommentoitiin että pipeline olisi pidempi kuin koskaan historiassa - mitä sitten tarkoittaakaan. Tarvittaisiin joku rohkea avaamaan ikkunat!

Olin tämän suhteen itse väärässä, kun aikanaan ajattelin ettei tämä olisi niin on/off -hommaa enää. Kuvittelin itse aiemmin, että huonossakin markkinassa olisi jotain ipoja, mutta ne vain olisi houkuttelevammin arvotettuja, laadukkaampia ja toki määrällisesti vähemmän. Mutta ei se ikkuna siinä mielessä kiinni ole etteikö järkifirma järkihinnalla pääsisi listalle.

44 tykkäystä

Hiukan kritiikkiä viime vuosien listautumisbuumista Hannu Angervuolta (Talouselämä 7.12.2021)

image

Aika kovaa kritiikkiä etukäteen listautujien pörssitaipaleen alussa. En ole tsekannut läpi näiden tuoreiden listautujien kehitystä listautumisen jälkeen - kunhan aikaa menee niin tätä voisi taas tutkia ihan akateemisesti.

Tässä ketjussa on keskusteltu yhtiöiden motiiveista listautumisiin, niin niitä on varmasti yhtä monta erilaista kuin on yhtiöitäkin. Mutta tuskin kukaan haluaa luopua omistuksistaan liian halvalla ja/tai kerätä rahaa epäedullisin ehdoin pörssistä. Jos akuuttia rahantarvetta ei ole niin voi olla ihan järkevää odottaa parempia aikoja. Jotkut ovat ilmeisesti valmiita odottelemaan hyvin pitkäänkin (esim. Fazer).

1 tykkäys

Täällä pieni katsaus 2021 listautujien kurssikehitykseen:

10 tykkäystä

Naava alkaa olla mielestäni enemmänkin potentiaalinen konkurssin tekijä. Mitä enemmän liikevaihtoa saadaan kasvamaan, sitä enemmän tappiota tehdään. Rahoittajia alkaa varmasti olla aika vaikea löytää hallituksen pöydän ulkopuolelta ja tulorahoitus ei riitä alkuunkaan pitämään yritystä pinnalla. Oma veikkaus on, että vuonna 2024 nähdään Naavan osalta konkurssi. Jäähän tuosta sijoituksesta käteen puolen litran juomapullo, pari linkedin -kontaktia ja ehkä himpun verran “älä tee näin” -tietoa, joten ei se haittaa. :slight_smile:

4 tykkäystä

Täällä ei mielestäni aikaisemmin ole nostettu esiin Mantsista (Mantsinen Group). Suomalainen perheomisteinen materiaanlinkäsittely-yhtiö. Suurimmalle osalle jengistä tuskin tuttu, mutta jokaiselle joskus rahtisatamassa enemmän aikaa viettäneelle tuttu nimi. Nämä ovat niitä suuren kaivinkoneen näköisiä jäykkäpuomisia nostureita, jotka laiturilla mätkivät tavaraa ruumaan/ruumasta. Erittäin nopeita irtorahdissa ja kappaletavarassa vs. perinteiset kurkinosturit tai muut vaijerin varassa rahtia liikuttavat mobiilinosturit. Olen sivusta päässyt seuraaman, miten nämä ovat yleistyneet Suomen satamissa ja miten niin johtajat kuin ahtaajatkin näistä pitävät. Tätä nykyä ei enää tilata näitä perinteisiä massiivisia kiinteitä kurkinostureita, vaan mobiileita ketteriä, pienempiä laitteita (mantsiselta löytyy kyllä myös järeämpää kalustoa).

Mantsiselle on viime aikoina palkattu paljon kansainvälisen kasvun nopeuttamisen mahdollistavaa väkeä. He ovat myös saaneet läpi suuria kansainvälisiä diilejä (mm. Suzanolle brasiliaan toimitettiin 70 kpl nostureita).

Pörssilistautuminen alkaisi käydä järkeen parin vuoden aikajänteellä, mikäli perheyhtiö sitä haluaisi.

Onko muilla näkemystä asiaan? Todella toivoisin tätä yhtiötä pölhölän pörssiin.

18 tykkäystä

Näiden “oppilaiden” listautuminen saattaa mennä kyllä 25 puolelle, jos kaikilla tämä aikataulu :grin:


Olisi mielenkiintoista tietää paljonko siellä listautumis putkessa olisi ns. valmista tavaraa. Varmasti sitäkin on

30 tykkäystä

Jos Mantsinen olisi hyvä tai merkittävä yhtiö niin luulisi Keslan, Cargotecin tai Konecranesin ostaneen sen jo aikoja sitten.

Mutta toki se ei estä sen listautumista tai listautumisen kiinnostavuutta.

1 tykkäys

Ei pörssiin, Suomessa on liian vähän tällaisia hyviä ”mid-size” perheyrityksiä. Perheen omistuksessa toiminta säilyy ja kehittyy vakaasti. Pörssiin päätyminen johtaa lopulta lyhytnäköisiin liiketoimintapäätöksiin ja yritysjärjestelyihin. Kaikkea hyvää ei kannata pilata pölhölän pörssissä.

6 tykkäystä

Hyvän ja merkittävän yhtiön määritelmä on siis, että se tulee kilpailijan ostamaksi? Myyjän täytyy olla myös halukas myymään. Cargotecin portfolioon Mantsinen kyllä sopisi, ei siinä, mutta Kesla on aika huojuva heitto, yhtiön ollessa noin 1/4-1/8 Mantsisen koosta.

3 tykkäystä

No ei nyt ihan tietysti pelkästään noin toki, että vain hyviä yhtiöitä ostetaan tai vain hyviä yhtiöitä tulee pörssiin. Sen kyllä myönnän että en ottanut selvää Mantsisen ja Keslan keskinäisestä kokoerosta ja siksi oletin Keslan olevan suurempi ja siten ostajan puolella. My bad.

1 tykkäys

Naava on vuosien saatossa tehnyt muutamia osakeanteja. Onko porukka ollut näissä mukana / olettekko osallistumassa viimeisimpään suunnattuun antiin?

Hybrid-työskentely on vaikuttanut vahvasti toimistojen tilaratkaisuihin. Miten koette itse Naavan viherseinien markkinanäkymät?

Yleisenä kysymyksenä voisi palloitella sitä, että kuinkahan konkreettinen Naavan konkurssiuhka on?

Eiköhän se aika konkreettinen uhka ole jos katsot tuoreimman annin valuaatiota.

1 tykkäys

Bumbum. Ei tullut Hesoihin (lienee pieni arbitraasiero markkinapaikkojen välillä).

https://www.reuters.com/markets/deals/wilson-tennis-racket-maker-amer-sports-files-us-ipo-2024-01-04/

19 tykkäystä

Saa nähdä nähdäänkö Relex joskus pörssissä. 2022 vuonna keräsivät ison rahoituksen. Bisnes kuulostaa ainakin luistavan :+1:

( :star: vain tilaajille :point_down: 2022 vuoden uutinen rahoituksen keräämisestä )

23 tykkäystä

Liekkö tämäkään Helsinkiin tulisi, jos päämarkkina jenkeissä ja BlackStone mukana. Kaikkien pääomistajien kannalta parempi viedä veden yli.

8 tykkäystä

Dagsmark Petfood, joka suunnitteli syksyllä 2022 listautumista Helsingin pörssiin First North -markkinapaikalle myyty tšekkiläiselle Vafo Groupille (juttu vapaasti luettavissa):

Lemmikkieläinten ruokia valmistava Dagsmark Petfood on myyty tšekkiläiselle Vafo Groupille. Yhtiöt tiedottivat asiasta keskiviikkona. Yrityskauppa toteutuu saman tien. Kauppahintaa ei ole kerrottu julkisuuteen.

Tiedotteen mukaan Dagsmark jatkaa toimintaansa itsenäisenä yrityksenä, ja sen koko henkilöstö siirtyy Vafon palvelukseen.

17 tykkäystä
14 tykkäystä