Puolustustarviketeollisuus – vapaan maailman turva vai kuoleman kauppiaat

Puuttui ketju monia kiinnostavasta ja tällä hetkellä valitettavasti vahvasti trendaavasta toimialasta. Euroopassa nostetaan vauhdilla puolustusbudjetteja ja modernisoidaan kalustoa. Mukana on sekä muista yhteyksistä tuttuja että suurelle yleisölle kokonaan tuntemattomia nimiä. Niin kauan kuin jostain yhtiöstä ei ole tarpeeksi asiaa, että sille perustaisi oman yhtiöketjun, voidaan siitä keskustella keskitetysti vaikkapa täällä. Samalla pysyy ehkä kahvihuoneenkin sisältö vähemmän stressaavana.

17 tykkäystä

Rheinmetall, jonka kurssi on noussut YTD +75%, ilmoitti juuri palkkaavansa arviolta 1000–3000 uutta työntekijää vastatakseen kasvavaan kotimaiseen kysyntään.

7 tykkäystä

Näihin voisi valaista hieman mistä ko. yritykset ovat tuttuja. Rheinmetall taitaa tuottaa tankkeihin tykit?

Saab otti myös tuossa pomppua +30%. Sieltä taitaa tulla paljon mm. Suomeen tavaraa

8 tykkäystä

Ainakin muutamissa laivoissa on Boforsin keulatykit. Bofors on siis Saabin omistuksessa.

Edit. Itseasiassa taitaa kaikissa Suomen ohjusveneissä ja myös miinalaivoissa olla Boforsin tykit.
Eipä taida ollakkaan Boforsin tykkituotanto enää Saabin omistuksessa, vaan ovat myyneet sen BAE Systemsille.

3 tykkäystä

Pahoittelut, hyppään omalla puheenvuorollani heti Euroopan ulkopuolelle ja avaan pelin kanadalaisella Mission Ready Solutionsilla. Jos sota kärjistyy laajemmin ja jenkit (tai NATO) hyppäävät kelkkaan, tämä piskuinen firma on todennäköisesti jotenkin mukana. Kanukkilafka, mutta ylivoimaisesti tärkein asiakas on kuitenkin jenkkihallitus. Eivät toimita aseita tai tuhoamisvälineitä, vaan enemmänkin huolto- ja suojausvarusteita sotilaille, palomiehille ja muille ns. etulinjan väestölle.

Firman IR-presis ladattavissa täältä: https://mrscorp.com/download/corporate-presentation/

No, kuten tiedetään niin jenkeillä puolustusbudjetti on melkoisen iso ja siellä hallitus tehnyt säädöksen, että osa diileistä menee pakotetusti pienemmille toimijoille, jotta rayskat, boeingit ja kumppanit eivät elä monopolissa. Osittain tämän seurauksena 55 miljoonan CAD:n markkina-arvolla porskuttava MRS otti loppuvuodesta kivan diilin: Mission Ready Awarded US DLA Contract Valued at up to $200 Million

Ja tämän lisäksi on muutamat katalyytit, jotka pakottivat ottamaan tätä omaankin salkkuun:

https://sam.gov/opp/ef96bfbe932a482390d0a47dc3530b7b/view

https://sam.gov/opp/c3f45a3d95804ebba8b0c18b97b5a898/view

Eli jenkeissä hallitus ns. kilpailuttaa diilit ja kukin yhtiö saa laittaa hakemuksen. Nuo yo. kilpailutukset ovat sellaisia, jotka menevät MRS:n osaamisalueelle. Varsinkin jälkimmäisen, eli ballististen taistelupanssarien, suhteen olen luottavainen. Miksi? Koska MRS on suunnitellut tuon tuotteen ja heillä on siihen yhteispatentti jenkkihallituksen kanssa, joten diilin lipsuminen jollekulle muulle olisi pieni yllätys. Panssaridiilin arvioidaan olevan 8 vuoden ja 400-500 miljoonan jenkkidollarin arvoinen. Myös nuo kylmän kelin kengät ovat monivuotinen, yhdeksän numeron diili. Kummankin hakuaika on sulkeutunut ja tässä eletään jännityksessä harvasen päivä, koska diilien saajat julkaistaan 1-180 päivän sisällä hakemuksen umpeutumisesta.

Tämän lisäksi johtoporras kertonut jättäneensä firman puumerkin moneen muuhunkin kilpailutukseen, mutta nuo kaksi ovat isoimmat ja todennäköisimmät. Sinänsähän tämä on melkein kuin lottoamista, koska näiden pienempien toimijoiden liikevaihto on pitkälti näiden diilien varassa. High risk high reward.

Koska toimitaan jenkkihallituksen kanssa, tarvitaan päteviä lobbaajia. Onneksi näitä löytyy muutamia:

Esim. hallituksen puheenjohtaja James ”Spider” Marks on jenkeille tuttu näky tv:stä, varsinkin nyt Ukrainan sodan yhteydessä, sillä hän on CNN:n (ja muidenkin kanavien? En tiedä) sota-analyytikko. CNN Profiles - James "Spider" Marks - Military Analyst - CNN

William Brattom taas New Yorkin entinen poliisipäällikkö, jolla suhteita korkeampiin tahoihin ja Paul Litchfield työskennellyt YK:ssa korkeissa asemissa jne., eli näiden puolesta pullien pitäisi olla hyvin uunissa. Nyt vaan enää firman pitää suorittaa ja voittaa niitä diilejä.

17 tykkäystä

Boforssilla tuntuisi olevan hyvin menekkiä NLAW panssarintorjunta-aseille.

2 tykkäystä

Rheinmetall valmistaa tykkejä, panssarivaunuja, kaikenkokoisia pyörillä maastossa kulkevia kulkuneuvoja, sensoreita, ilmatorjuntaratkaisuja, simulaattoreita ja tarvikkeita. Lisäksi ainakin moottorinosia autoteollisuudelle, ilmanpuhdistusjärjestelmiä ja mukana vetypolttokennopuuhissa Daimler Trucksin kanssa.

Rheinmetall itse ilmeisesti haluaa mieluummin olla järjestelmätoimittaja, mikä varmaan on jälkimyynnin ja kannattavuuden näkökulmasta parempi konsepti kuin ajatus, että myydään jollekin tykki ja laatikollinen kranaatteja. Ehkäpä Defence Systems as a Service on kaikkien nykyisten alan yritysten tavoitteena.

Toimitusjohtaja Armin Papperger vaikuttaa helpolta haastateltavalta, joten saksalaisissa lehdissä törmää aina vähän väliä juttuihin hänestä ja yhtiöstä. Hän on muun muassa korostanut sosiaalisen ja ympäristövastuun merkitystä myös puolustustarviketeollisuudelle. Rheinmetall ilmoittaa olevansa vahvasti mukana vihreän energiasiirtymän toteuttamisessa (mikä ei siis välttämättä liity enää sotatarvikkeisiin lainkaan).

4 tykkäystä

Tullaampas nyt tänne sitten hieman tonkimaan, kun menin kahvihuoneen puolella lupailemaan. Sotateollisuus ja erityisesti -teknologia siis kiinnostaa. Lähinnä tietysti siitä syystä, että asia on nyt ylipäätään ajankohtainen, mutta voisihan tämä tarjota myös jonkinlaisia sijoitusmahdollisuuksia, kun maa toisensa jälkeen alkaa kasvattaa puolustusbudjettiaan. Tietysti nyt oletan, että kurssit ovat jo ennakoineet tätä mahdollista lähivuosien positiivista kehitystä, mutta otetaan tämä nyt vaikka tällaisena uuden teollisuudenalan tutkimusharjoituksena.

Nyt seuraa sekalaista ja järjestymätöntä höpinää aiheesta. En ole koskaan aiemmin tutustunut sotateknologiaan millään tavalla, joten lähden nyt ihan nollista ja kirjoittelen tähän huomioita mitä eteen tulee.

Ensinnäkin, mistähän sitä lähtisi liikkeelle. Mieleen tuli muutamia vaihtoehtoja siitä, miten aloittaa tonkiminen. Saatte ehdottaa parempia tapoja jos sellaisia tulee mieleen.

  1. Valitsee yhden maan ja katsoo sen kaluston → kokonaiskuva armeijan varustelusta ja varusteita tuottavista yrityksistä

  2. Valitsee yhden ison sota-alan yhtiön ja katsoo sen tuoteportfolion → kokonaiskuva siitä, mitä esimerkinomainen suuryhtiö voi tehdä

  3. Valitsee jonkin markkinakatsauksen → kokonaiskuva siitä, mitä alajakoja toimialaan ylipäätään liittyy ja missä ne tulevaisuuden hillotolpat voisi piileskellä

  4. Valitsee tieteellisen lähestymistavan → mitä tieteenaloja tai vastaavia sotateknologiaan liittyy ja minkälaista kaupallisesti tuotettua varustelua/palvelua kukin ala käytännössä tarvitsee

1. Yhden maan kalusto, Saksa

Katsotaampa ykköskategoriasta läpi vaikkapa Saksa. Oma sotaymmärrykseni rajoittuu armeijan käymiseen ja Ukraina-uutisten seuraamiseen, joten älä odota kovin syvää analyysiä.

Puolustusbudjetti on näköjään heitellyt aika paljon. Ensin kylmän sodan päättymiseen asti kasvua ja sitten viimeiset vuosikymmenet hieman rauhallisempaa. Nythän Saksa on puhunut budjetin merkittävästä kasvattamisesta. Aika syklinen markkina ja voisin olettaa, että muillakin mailla tämä menee niin, että rauhalisina aikoina puolustusmenot alas ja jännitteiden kasvaessa budjetitkin kasvavat.

Tässä kun selailee Saksan kalustoa, niin onhan se todella kirjavaa. Kaikenlaista pyssyä, tykkiä, autoa, tankkia, lentokonetta ja laivaa löytyy. Ja samalla tulee fiilis, että ehkä se hillotolppa ei ole näissä rautakasoissa, mutta voin toki olla väärässäkin.

Oma fiilikseni lähtötilanteessa oli, että jonkinlaiset korkean teknologian ratkaisut voisivat olla kaikkein houkuttelevimpia. Eli vaikkapa erilaiset viestintäratkaisut, tekoäly, tutka-/satelliitti-/avaruusratkaisut, robotiikka jne. Ja aina parempi jos bisnekseen saisi jatkuvuutta (esim. myydään palveluna) tai skaalautuvuutta (korkean teknologian massatuotebisnes, skaalautuva softaratkaisu tms.), mutta ei näin äkkiseltään tule mieleen, että mitkä ratkaisut sotateknologiassa sitten näitä onnistuisivat hyödyntämään.

Koitin googletella Saksan armeijan korkean teknologian ratkaisuja, mutta ei tässä amatöörinä kauhean pitkälle pääse. Ehkä on viisaampaa siirtyä yhtiökohtaiseen tarkasteluun.

2. Iso sota-alan yhtiö esimerkinomaisesti

Mitkä ovat maailman suurimmat sota-/puolustusteknologian yhtiöt. Googlen mukaan top-10 on tässä:

Lockheed Martin näyttää olevan suurin ja heillä lähes kaikki liikevaihto tulee Defense-segmentistä. Hain verkosta LM:n vuosiraportit, IR-presentaatiot ja kvartteriraportit, ja voi herran jumala mitä sontaa nämä ovat infografiikan osalta. Näin puisevien esitysten ja raporttien löytäminen OMXH-yhtiöistä vaatii jo jonkinlaista erityisasiantuntemusta. Saisivat mennä vaikka Harvian viestintäihmisten työnohjaukseen hetkeksi, niin näitä raportteja olisi mukavampi lukea. Katsokaa nyt vaikka näitä graafeja, jotka muistuttavat omia kyläkouluaikona tekemiäni ensimmäisiä Excel-suttuja:

Jos otetaan esimerkinomaisesti vaikka tuo MFC = Missile and fire control -segmentti, niin jo pelkästään se sisältää ihan julman määrän erilaisia tuotteita:

Tässä tuo Q4/2021 prensentaatio kokonaisuudessaan (jos tämä aiheuttaa ulkoasullaan pahan mielen, niin vuosikertomusta ei kannata avata ollenkaan):

https://investors.lockheedmartin.com/static-files/6c484df3-a389-4180-8047-afb99bab38a9

Ja mielenkiintoista on se, että asiakkaita on näin runsaasti myös valtioiden ulkopuolelta. Mitä lie erilaisia yksityisjoukkoja, turvallisuusporukoita ja vastaavia asiakkaina.

Tulee muuten tässä tällaista isoa firmaa katsellessa mieleen, että ei nämä kyllä millään tavalla omaan sijoitusstrategiaan istu. Ovat varsin pulleita organisaatioita, jotka on höystetty maltillisella kasvulla, syklisellä markkinalla ja poliittisella riskillä. Tulee sellainen tunne, että jos tälle sektorille sijoittaa, niin sen pitää olla jokin pienempi yhtiö, joka kasvaa merkittävästi omassa nichessään ja joka toimii radikaalisti kasvavassa segmentissä. Saa antaa ehdotuksia joko suoraan yhtiöistä, mutta myös kasvavista “sotatoimialoista”.

Otetaan muuten vielä vertailun vuoksi pari kuvaa naapurimaasta Saabilta. Siellä näyttää nimittäin olevan jo vähän yritystä tässä sijoittajaviestinnässä. Kokonaiskuvan luominen on heti huomattavasti helpompaa:

Löytyy myös markkinakatsausta:

Pahoittelut, että tästä tulee nyt tällainen kuvakaappausviesti, mutta tämä on mielenkiintoinen. Tässä on eritelty 5 avainbisnestä ja avainmarkkinat. Ollaan oltu hyvin ennakoimassa tilannetta, kun 2022 avainmarkkina on Saksa, joka nyt lisää puolustusbudjettiaan oliko se 100 miljardilla eurolla. Kai sieltä Saabillekin löytyy jotain toimitettavaa.

Tämän raportin voisi mielenkiinnosta lukaista ihan kokonaankin läpi. Tällainen hyvä raportti isosta toimijasta antaa hyvää kokonaiskuvaa koko markkinasta. Jos joku muukin on kiinnostunut, niin tässä suora linkki:

Eipä tässä nyt 45 minuutissa tullut vielä muuta kuin vähän sekavampi olo koko toimialasta. Nyt hiihtolenkille ja sitten pitää katsoa Iivon voitto Holmenkollenilta, mutta jatkan tähänkin aiheeseen perehtymistä ehtiessäni.

Aikamoinen raunorepomies-viesti. :slight_smile:

19 tykkäystä

Uskoisin eri maiden puolustusvoimien tarkestelevan Ukrainan sodan perusteella kalustoaan hyvinkin tarkasti, millä taisteluvälineillä on suurin rooli taisteluissa menestymisessä, pst-kaluston ja ilmatorjunnan rooli nousee aika lailla esille, samoin dronet taistelussa ja tiedustelussa.

Lisäksi huomattavaa buustia antaa varmasti kaksi seikkaa, ensinnäkin taisteluvarastojen huolellinen läpikäynti. Eilen näin jostain uutisen, jossa kerrottiin Saksan Ukrainaan lähettämän pst-kaluston olevan suurelta osin käyttökelvotonta varastoinnissa tapahtuneiden virheiden vuoksi. Myös Venäjän kaluston toimintavarmuus näyttää huollon ohella olevan vähän sitä sun tätä. Toinen seikka on armeijoiden ja reservien kasvattaminen, mikä tarkoittaa käytännössä lisääntyvää tarvetta kaikille armeijoissa tarvittaville tuotteille,

2 tykkäystä

Minulla on salkussa General Dynamicsia. Osinkoaristokraatti joka on nostanut osinkoa 30 vuotta putkeen. Yhtiöllä on tällä hetkellä lähes 90 miljardin dollarin tilauskanta. Nyt useat maat ovat kilvan nostamassa puolustusbudjettejaan joten uskon menestykseen jatkossakin.

5 tykkäystä

En löydä tuosta nopeasti tietoa, että onko vain tilaajille, mutta otetaan alle muutama oleellinen sitaatti, jotta ei-tilaajat saavat myös juonen päästä kiinni.

Saksan puolustusbudjettialoitteiden myötä muutamat Saksan puolustusvoimien luottofirmat kiipesivät pörssissä 40-50 prosenttia.

Oletan, että suurimmat puolustusbudjettien kasvattelut tulevat juurikin Eurooppaan, joten eurooppalaisten maiden luottotoimittajat lienevät niitä, jotka tästä tilanteesta eniten hyötyvät.

Euroopassa suurin asevalmistaja on brittiyhtiö BAE Systems. Sen lisäksi maailman vaikutusvaltaisimpiin aseyhtiöihin kuuluvat myös italialainen Leonardo ja ranskalainen Thales.

Venäjän hyökkäys Ukrainaan on perustavanlaatuisesti muuttanut Euroopan puolustussektorin näkymiä”, JP Morganin analyytikko David Perry kirjoitti maanantaina Reutersin mukaan.

Kaiken kaikkiaan suurimmat aseviejät ovat Yhdysvalloissa ja Kiinastakin näyttää löytyvät isoja pelureita.

Ja huomionarvoista lienee myös se, että jo nyt ennen kasvavien puolustusbudjettien hyväksymistä, on sotakaluston ja ratkaisujen käyttö lisääntynyt voimakkaasti:

Yhdysvallat päätti viikonloppuna 350 miljoonan dollarin lisäavusta Ukrainalle. Maa on vuoden aikana tukenut Ukrainan asevoimia jo miljardilla dollarilla. EU taas aikoo käyttää 450 miljoonaa euroa Ukrainalle tarkoitettuihin hävittäjiin, aseisiin ja niiden kuljetuksiin.

Tuli tässä samalla mieleen, että olisiko @Juha_Kinnunen heittää muutamaa vinkkiä, että minkälaisiin asioihin kannattaa keskittyä jos haluaisi etsiä ja analysoida eurooppalaisia puolustus-/sotateknologisia yhtiöitä? Mistä voisi saada jonkinlaista kokonaiskuvaa erityisesti high-tech -ratkaisujen markkinasta ja siellä kasvavista pienemmän pään yhtiöistä? Ja oletettavasti tällä sektorilla tuo poliittinen maailma tuo peliin mukaan ihan oma lukunsa?

Pitää tänään lueskella vähän tuota Juhan tekemään Bittium-rapsaa, josko sieltä saisi jotain lisäymmärrystä.

4 tykkäystä

Bittiumin rapsasta löytyy kyllä pelureita puolustussektorilta, mutta valitettavasti aika vähän mitään kovin konkreettista tietoa - Bittium on kuitenkin keskittynyt taktiseen viestintään, mikä on suhteellisen pieni niche puolustusmarkkinalla. Ja lisäksi on kaikenlaisia muitakin liiketoimintoja.

Ei valitettavasti tule mieleen mitään raporttia tai sivua, jossa kokonaiskuvaa käytäisiin järkevästi läpi. Eri konsulttitaloilla on toki yleiskatsauksia tarjolla ilmaiseksi, ja niitä löytyy kun googlettaa vaikka “Defense market”. Kärjessä oli nyt Deloitte ja PWC. Yleisluontoisesti kannattaa huomioida tietysti jakolinjat markkinassa sekä kotimaisten ratkaisujen häpeilemätön suosiminen ja tukeminen. Tämän takiahan Saksan päätökset heijastuivat nimenomaan saksalaisiin yhtiöihin. Kaikilla tuntuu olevan omat hovitoimittajat, mutta toisaalta esimerkiksi Yhdysvallat on tietysti monessa mukana.

Valitettavasti enempää en osaa tällä hetkellä auttaa.

8 tykkäystä

Rheinmetallin tulosjulkistus aamulla. Arvioivat myynnin kasvavan tänä vuonna 15-20%. Tilauskanta tällä hetkellä suurempi kuin koskaan. 2021 myynnin kasvu tuli kuitenkin enimmäkseen siviilipuolelta autoteollisuuden tilauksista.

3 tykkäystä

Rheinmetallilta uuden tutkajärjestelmän julkistus. Tällaisille mini- ja mikrokokoisia lentäviä uhkia träkkääville järjestelmille luulisi olevan tilausta sen perusteella, millaista sodankäyntiä ollaan viime viikkoina jouduttu näkemään.

4 tykkäystä

Tämä nyt ei näytä olevan mitenkään vahvistettua tietoa, mutta tuli twitterissä vastaan

3 tykkäystä

Rheinmetallille sadan Boxerin lisätilaus briteiltä. Sisältää kaikkia kolmea varianttia (miehistönkuljetus, komentovaunu ja ambulanssi). Kurssi reagoinut tähän mennessä +6.5% eilisestä.

4 tykkäystä

Mind Technologies hyviä uutisia. 7,3 milj lisäkaupat tälle vuodelle julkaistiin hetki sitten ja lisää tulee.
MIND-1
MIND-2

Riskit pienenee ja tulevaisuus kirkastuu. Istun tukevasti kyydissä.

4 tykkäystä

Saab Ab:n Q1 2022

“Order intake increased by 38%, driven by medium-sized orders across most business areas.”

Saab muistuttaa, että toimitusajat ovat pitkiä, joten Ukrainan sota ei välittömästi näy liikevaihdossa. Nythän kurssi on ampunut ylös männä viikoilla. Edellinen toimitusjohtaja sanoi vuosia sitten, että jos Euroopan maat nostavat puolustusbudjetit 2% tasolle, se ylittää teollisuuden kapasiteetin.

Ja olipa muuten koominen Q&A, odottivat analyytikoiden soittotulvaa, ei yhden ainuttakaan soittoa :smiling_face:

5 tykkäystä

Kattelin TOP100 listan firmojen perusteella pienen pika-karsinnan.
Haravoin yhtiöistä yli 90% sotateollisuuteen keskittyvät jatkoon, ja siitä P/E luvulla seuraavassa järjestyksessä:

Leonardo (IT) PE 8, Helikopterit, ilmailu ja sen tuki, cyber, elektroniikka. LV +5%

Vectrus (US), PE 11. Logistiikkaratkaisut. LV +28% y/y

LIG NEX1 (E-KOREA), PE 12. Ohjukset, sensorit, viestiyhteydet, lennokit, automaatio. LV 14%

Northropp Grummann (US) PE 13, tekee melkein kaikkea. Maailman suurin ammusvalmistaja? LV -3%

BAE systems (UK) PE 15, rynnäkkö ja kuljetusvaunut mm. CV90, Bofors ja laivatykit, haupitsit ja kaikki ammustarvikkeet maavoimille. LV +2%

Huntington Ingalls (US) PE 16, Laivasto. Ainoa ydinvoimaisten lentotukialusten valmistaja jenkeissä. LV +2%.

Lockheed Martin (US) PE 19, Lentsikat ja ilmapuolustus sekä viestijärjestelmät. LV+3%.

12 tykkäystä

Kun edellinen kirjoittaja tuossa nosteli esiin firmoja, niin jokainen tajuaa heti että kyseessä on puolustusteollisuuden jättiläisiä. Arvostukset näyttävät aika maltillisilta jos tuota P/E:tä tuijottaa. Tähän saumaan mieleeni tuli kysäistä, millaisia mielipiteitä lukijoilta löytyy kotimaisesta Bittiumista?
Bittiumin nykyinen bisnes (Defence LV) on aivan kirppujen touhua edellisen kirjoittajan firmoihin nähden. Minua mietityttää, miten sille Bittiumin Defence bisnekselle jatkossa käy. Yhtiöllä on kuitenkin Suomen pv:lle olemassa noin 200 Meur aiesopimus uusista SDR-radioista (=tilaus) jonka toimitus on vielä aloittamatta. Samalla yhtiöllä on hivenen pää auki kansainvälisille markkinoille Viron ja Itävallan kautta. Bittiumin Defence markkina on todella suuri uusien tuotteiden kautta ja itse uskon että ne löytävät paikkansa maailmalta, mutta miten? Ostaako joku jättiläinen valmiit huipputuotteet pois itselleen? Saako yhtiö jonkun jättiläisen kanssa white-label-sopimuksen? Vai onko kirpulla mahdollisuus nousta itsenäisenä lähes nollilta isoksi? Tuo itsenäisenä olo vaatisi kuitenkin mielestäni bisneksen eriyttämisen nykyisestä.
Bittiumilla ei mielestäni voi olla ikinä parempi momentum tuon Defence bisneksen kanssa kuin mitä juuri nyt on. Suomi osti hävittäjät Amerikasta, Suomi liittyy Natoon juuri nyt, Bittiumin tuotteet on valmiit ja käsittääkseni erittäin kilpailukykyiset ja maailmalla puolustusbudjetit kohoavat merkittävästi parhaillaan. Ja mainitaan nyt Defencen ns. Megatrendi, eli käytännössä kaikkien maailman maiden täytyy uusia viestivälineensä pikku hiljaa pelkästä puheesta data-, sensorikyvykkäisiin viestivälineihin.

Jos haluaa pikaisen infon onko ne Bittiumin tuotteet kilpailukykyiset, niin oheinen lyhyt video kertoo mielestäni enemmän kuin tuhat sanaa:

Tässä olisi vielä lisää tietoa yhtiöstä, kun Tj kävi sijoitusmessuilla tämän vuoden toukokuussa:

6 tykkäystä