Red Eye - ruotsalaista analyysiä


Alkuun näytti että position myynti oli harvinaisen huonoon aikaan. Vain kolme kuukautta myöhemmin kurssi oli noussut 45%. No siitä on tultu nyt alas 55% joten komitea taisi olla kuitenkin ns pallon päällä.

10 tykkäystä

Hei, tiedättekö mistä näkisi luotettavasti Red Eyen palvelussa osakkeen tunnusluvut? Esim. eteenpäin katsova PE.

Tässä Thunderfulin tunnusluvut Company Snapshotista. PE lukee, mutta minkäköhän vuoden PE on kyseessä? Hassua myös että PEGiä ei pystytä laskemaan, vaikka firma tekee tulosta. :thinking: Pistää miettimään, onkohan nuo tunnusluvut ajantasalla.
(Ja mainittakoon, että Inderesin avainlukutaulukossa kaikki näkyy ihanan yksiselitteisesti jokaiselle vuodelle jaoteltuna. Olen siitä kiitollinen :relieved:)

9 tykkäystä

Yhtiösivulta → key ratios. Sieltä näet esim TTM tai FWD tunnusluvut.

Valitettavasti osassa firmoista luvut täsmää ja osassa ei. Esim EVO viimeisin raportin korjausvaikutus (jälkikäteen korjattu osakekannan laimentuminen 15%) ei näy luvuissa.

1 tykkäys

Onkohan tässä kyse siitä, että firma ei ole ollut listoilla pitkään? Yleensä tuntuu, että kaikki välittäjät/analyysitalot/datasivut eivät tuota PEGiä listaa milloin mistäkin syystä, joista yksi on lyhyt otanta kasvuluvuista.

1 tykkäys

Top Picks 2021 review

Maksumuurin takana, mutta ilmeisesti RedEye luopunut Remedyn osakkeista?

“We also sell an illtimed position”

2 tykkäystä

Aiheesta keskusteltu enemmänkin Remedyn omassa ketjussa:

8 tykkäystä

Top picks -11% ytd kun mennään vasta vuoden toista pörssiviikkoa. Pohdituttaa, minkälainen vuosi näille ruotsalaisille pienyhtiöille mahtaa tulla. Viime vuosi sulateltiin monissa osakkeissa kertoimia. Tavoitehinnat liikkuvat +100% tuntumassa. Mutta kurssien suunta on ihan toinen, eikä sentimentti ja näkymä ole pienyhtiöiden suuntaan kallellaan.

11 tykkäystä

Aspire näköjään halutaan pois listoilta. Aika halvalla mielestäni lähtee, mutta pitää tarkkailla tilanteen kehittymistä

2 tykkäystä

Redeyen seuraama Sivers Semiconductors, jossa aika bulleroita ovat, julkaisi Q4 osavuosikatsauksen. Rajusti on komponenttipula iskenyt ja markkinat kiittää -8% laskulla (YTD -34%)

“The pandemic continued to inhibit progress in the fourth quarter, although we are optimistic that it will start to loosen its grip from the second half year 2022 onwards. Net sales in the fourth quarter totaled SEK 23 million, down 21 percent year-on-year. In the short term, our biggest challenge is the effect of the pandemic in the form of general component shortages that restrict our customers’ access to the components needed to build planned volumes. In order to mitigate the component shortages, our customers have sought out alternative components which has led to redesigns throughout the ecosystem. This in turn has led to delays of an estimated 6-9 months including projects planned for 2023 and onwards. Furthermore, components shortages force our customers to shift their resources to older products. Virtually all our customers are experiencing similar challenges at the moment, which has a short-term impact on new design-wins as our customers have insufficient resources to start new projects.

1 tykkäys

Siversiltä tulee kerran kuussa hyviä uutisia design winneistä ja muusta. Joka kerta kun tulee lukuja pihalle niin suussa maistuu oksennus. Huipuista on tultu jo alas n. 67.5%. No ei auta kun toivoa ja holdata. Tavoitehintaa ja ennusteista lupasivat tiputtaa. Toivottavasti näissä alkaisi kohta jo olla realismia.

2 tykkäystä

Sivers tänään -13% laskussa kun Penser laski arvioitaan ja nostaa esille osakeannin riskin jossakin vaiheessa rahoituksen lisäämiseksi. Tavoitehinta putosi 20,5 - 21,5 sekkiin ja osakkeen riskitaso on korkea.

Yleisellä tasolla, tämä osake on hyvä esimerkki siitä, kuinka riskisiä nämä Red eyen top picksit ovat: osakkeissa on korkeat valuaatiot ja laskuvaraa paljon kun tulee ongelmia.

6 tykkäystä

Karua menoa, 3kk kehitys rupeaa olemaan suurimmalla osalla top picks firmoista jo -30-(-40%) eikä näistä puhu enää kukaan. Forumin vanha suosikki Smart Eyekin jo -40% ja yhtiöketju täysin hiljainen. Olisiko sentimentti tarpeeksi hapan liipasimen painamiselle, siinä tunannen euron kysymys :smiley:

26 tykkäystä

Nyt ei ole ollut kyllä tuuriakaan Red Eyen puolella viime aikojen osakepoiminnoissa. Nyt jo neljä uusinta hankintaa on potkittu pois portfoliosta rankalla tappiolla. Tästä uusimmasta tulee reilu -30% tuotto. Vaatii pitkää pinnaa tämän palvelun kanssa.

13 tykkäystä

Symppaan. Yst.terv Siversin ikiholdaaja. Siperian mammutit sulaa ikiroudasta ennenkuin mä pääsen voitolla myymään.

6 tykkäystä

Red Eye myynyt Smartit veks.

16 tykkäystä

Twiitissä on pieni virhe. Analyytikko kevensi, mutta ei myynyt koko positiotaan.

4 tykkäystä

On kyllä melko “rotta-moovi”. :unamused:
Ei siinä mitään jos rehellisesti myönnetään, että mönkään meni visiot, mutta tämän kaltaisten asiakkaisen koijaamisten perusteella heillä on selkärankaa yhtä paljon, kuin kastemadolla. :face_with_symbols_over_mouth:

5 tykkäystä

Ja Sedana Medical sitten viidenneksi yli 50% tappiolla. Hyvin erikoista salkunhoitoa. Kovat paineet menestyä varmaan lisää epätervettä riskinottoa mutta riskiä ei sitten uskalleta kantaa.

25 tykkäystä

Joku sentään saanut FDA-hyväksynnän, kun viime aikoina on tullut vain hylsyjä ja prosessin keskeyttämisiä :smiley:

FDA-prosessi on viime aikoina vaikuttanut lähinnä tällaiselta :smiley:

ezgif-3-e845bd2f59

8 tykkäystä

Redeye osti kuukausi sitten hieman strategiastaan poiketen large cappia ja en tietenkään saanut peesattua kun käteiset olivat lopussa. Myöskään viimeaikojen track recordi ei ole vakuuttanut joten ajattelin että ei tässä kiirettä. Sitten todella positiivinen osari +100% y/y revenue.
Nyt nousua +60%/kk. Ottaa päähän.

19 tykkäystä