Sampo - Vakuuttava vakuuttaja

Sama laulu about kerran viikkoon. Tuolla Topin ostolla on spekuloitu ainakin kymmenen vuotta ja Sampo on tasaisesti ostellutkin sitä. Nyt on seinä kuitenkin tullut vastaan, koska yli 50%:n ei voida mennä. Talousmedioiden on hyvä kirjoittaa näitä spekulaatiota, koska ne myyvät.

En nyt ymmärrä miten Sampo on muka hoitanut huonosti tuon tiedottamisen? Aina kun on saatu erä myytyä, on kerrottu varojen allokoinnista. Paha sitä on luvata, että jaetaan x määrä rahaa päivänä Y, jos niitä rahoja (tai edes sopimusta niistä) ei vielä ole.

Et myöskään argumentoinut miksi lisäosinko on mielestäsi huonosti mietitty. Kertoisitko tarkemmin niin olisi helpommin ymmärrettävissä tämäkin purkaus. Osinko muuten maksetaan 31.5.2022.

Minä en kyllä saa tuollaista kuvaa.

Jos firman johdon toiminta närästää, niin rohkeasti vaan osakkeet myyntiin ja pätevämmän johdon etsintä käyntiin. Toinen vaihtoehto on suunnata 18.5.2022 kohti Fabianinkatua ja tehdä asialle jotain. Täällä saman asian jankkaaminen on täysin turhaa.

II) Keskustelu asialinjalla. Älä kommentoi, jos et pysty tuomaan keskusteluun uutta sisältöä.

35 tykkäystä

Eikös omien ostot kuitenkin rullaa, eli ihan hukkaan rahat ei mene? Jos asia on toisin, mieluummin sijoittaisin ne heti eteenpäin itse.

1 tykkäys

Hei, @Momentum! Kaikki palaute ja kriittinenkin sellainen koskien IR-viestintää on tervetullutta, mutta toivoisin, että sekin tapahtuisi asiallisesti - ilman, että tarvitsee esimerkiksi pilkata toisia käyttäjiä foorumilla. Myöskään yhtiön toiminnan kutsuminen “hyväuskoisten hölmöjen vedättämiseksi” ei näin kyseisen yhtiön työntekijänä kuulosta järin mukavalta.

Varmasti itsekin fiksuna kaverina huomasit, että saattoi vähän läikkyä yli tällä kertaa, mutta sellaista tapahtuu välillä :slight_smile: Jos jokin asia kovasti vaivaa tai on jäänyt IR-viestinnän suhteen epäselväksi, niin voidaan hyvin jutella huomenna vaikka puhelimitse tarkemmin. Mutta pidetäänkös ketju asiallisena, jotta kaikilla on mukavampaa? :slight_smile:

201 tykkäystä

Valtion omistama Solidium meinaa pistää myyntipenkille 11 miljoonaa Sammon osaketta.

Saatavat rahat käytetään ”yleisiin tarpeisiin”

=> ?

https://www.solidium.fi/fi/julkaisut-ja-media/tiedotteet/1/tiedote/solidium-kaynnistaa-sampo-oyj-n-aosakkeiden-myynnin3/

22 tykkäystä

Nyt kun Sammon omien osto on käynnissä ja sitä tekee itsenäisesti ne pari finanssitaloa, niin voikohan tuossa Solidiumin myyntijutussa tulla kyseeseen isompi blokkikauppa?

1 tykkäys

Mikäli Solidiumin myynnit sattuvat herättämään enemmänkin keskustelua niin avasin foorumille Solidiumille oman ketjun ja siellä voi kritisoida tai kehua Solidiumin toimia omistajana. :smiley:

edittinä
11 miljoonan osakkeen myynti jossain määrin omistajaporukkaa enemmän hajauttaakin, mutta ei silläkään potilla hallituspaikkaa kukaan saa. :slightly_smiling_face:

8 tykkäystä

@Mirko_Sampo_IR Voisi ehkä tuohon tietää vastauksen, jos näkee validiksi valaista asiaa. Ainakaan pörssitiedotteessa, jossa kerrottiin aloittavan omien ostot ei erikseen eritelty tälläisiä blokki kauppoja toisin kuin Nordean ilmoituksessa. Tuossa voisi olla ihan mielekäs arvonluonti mahdollisuus. Ainakin kurssi voi ottaa vähän dunkkuun joksikin aikaa :slight_smile:

Tuossa Solidiumin tiedotteessa kyllä puhutaan 11 miljoonasta osakkeesta

" Solidium Oy julkistaa tänään 4.11.2021 osakemyynnin, jossa yhtiö tarjoaa myyntiin 11 miljoonaa Sampo Oyj:n A-osaketta eli noin 2,0 prosenttia Sammon ulkona olevista osakkeista (”Osakemyynti”). "

Solidiumin omistus tulee tippumaan karkeasti 8% → 6%

E: Jos kurssi tippuu vaikka -5% (tällöin 43,5€), olisi Saulin “käypään arvoon” matkaa 10%. Ei sinällään yhtään hassumpi, vaikkakin mittakaava on lähes mitätön.

E2: Credits @Don_Jari Twitter

kuva

6 tykkäystä

Kiitti korjauksesta! Luvut menivät päittäin sekaisin. Joka tapauksessa jättipotti!

Ans kattoo mitkä ovat markkinan reaktiot.

Now this is an interesting turn of event.

And how does Sampo react?

do they make full use of this opportunity and renders partly their on-going buyback program irrelevant and buys most of the offered shares (worth ca 500 million eur based on the closing call) or do they buy only some parts of this?

Based on the conf call yesterday I understood that a new buyback program requires a new mandat from the board and thus must be approved upon in the annual general meeting so Sampo cannot implement a new one for some months (may)…

Ps. Someone knew of this before based on the share reaction today (almost 2 percent down) as this many shares will most presumably be sold 3-5 percent below the closing level today (guess)

Edit: given Solidium promise not sell any more sampo shares in the coming 90 days indicates their intent to make further reductions. This may open up in the future a situation where there is not a big anchor investor in Sampo that would oppose e.g. a sale of Sampo to a global insurance player

25 tykkäystä

Tiedotteessa, jossa Sampo kertoi aloittavansa omien osakkeiden ostot sanotaan seuraavasti:
“Osakkeet hankitaan Nasdaq Helsingin, CBOE:n, Turquoisen ja Aquisin julkisessa kaupankäynnissä.”

Lisäksi yhtiökokouksen valtuutuspäätöksessä sanotaan, että “osakkeet hankitaan niiden hankintahetken markkinahintaan julkisessa kaupankäynnissä.”

Näyttää siis siltä, että Sampo ei pysty Solidiumin osakemyyntiin osallistumaan. Toki huomenna pörssissä on varmasti käsi isosti alla siihen hintaan millä tarjousmenettelyn ostajat ovat valmiita pikavoitot ottamaan.

Voin tietysti olla ihan väärässäkin ja jonkun sopivan porsaanreiän ansiosta Sampo pystyy tähän tarjousmenettelyyn sittenkin osallistumaan. Sanamuotoja voi kuitenkin verrata esimerkiksi Nordean vastaavaan tiedotteeseen omien ostojen aloittamisesta, jossa sanotaan näin:

“Julkisessa kaupankäynnissä hankittujen osakkeiden lisäksi välittäjä voi tiettyjen ehtojen täyttyessä hankkia osakkeita nopeutettujen tarjousmenettelyjen kautta, jos sellaisia järjestetään.”

Noh, huomenna varmaan nähdään miten kävi :slight_smile:

10 tykkäystä

En tiedä milloin tämä Solidium uutinen julkaistiin, mutta miten osuvasti se vahvistaakaan kaikki pois liputetut viestini. En tule enää koskaan lähettämän yhtään viestiä missään keskustelussa, mutta älkää nyt ihmeessä liputtako kaikkia ei yhtiöitä tai sen osakekursseja tukevia viestejä pois. Mikäli tällä palstalla on vaan yhdenlaisia mielipiteitä niin sillä on aika vähän arvoa. Enkä usko muutenkaan, että vaikka miten paljon täällä kehutaan yhtiöitä, että sillä olisi ainakaan suurempiin yhtiöihin isompaa vaikutusta. Itsellä lähti vähän mopo käsistä ja pahoittelut siitä. Myönnän, että olin asiaton ja olisi pitänyt perustella kantani paremmin. Pahoittelut myös @Mirko_Sampo_IR . Mitä parhainta jatkoa teille kaikille ja tehkää hyviä osakepoimintoja😉

31 tykkäystä

Ymmärsinkin ketjua luettuani kurssikäppyrän tämän päivän käänteitä. Solidium tai valtio ylipäätään ei mielestäni ole ennenkään oikein onnistunut ainakaan pysymään ns. voittavan hevosen tai pitäisikö tässä tapauksessa kirjoittaa punaisen härän kyydissä…? Noh, itse tänään lisäilin Sampoa ja omaa irtautumista ei ole näköpiirissä vuosikausiin. Tehköön se minusta sitten vaikkapa hyväuskoisen hölmöläisen :see_no_evil: Momentumille kiitos virkistävästä Red Bull tarjoilun mielikuvista, virkeenä toki yritetään pysytellä.

4 tykkäystä

Pörssin sulkeuduttua tuli tiedote.

4 tykkäystä

Erinomaista, Sampo voi ostaa omiaan suoraan heiltä alennuksella, ja bonuksena kurssi kyykkää lähelle alennushintaa, jolloin saadaan taas halvemmalla lisää omia osakkeita tovin pörssistä. Näitä kannattaisi yritysten aina tiedustella mahdollisilta könttäluovuttajilta ostaessaan omiaan, pieni mutta selkeä hyöty osakkeenomistajille, kun ale sataa omaan laariin.

7 tykkäystä

Kyllä täälläkin odoteltiin pientä joulubonusta Sammolta. Toukokuuhun on pitkä aika, makaako rahat tosiaan tilillä vai suojataanko inflaatiolta jotenkin ?

2 tykkäystä

Sammon taseen ja miten rahat makaa siellä voi tsekata helposti sen kvartaaliraporteista. :wink:

Inflaatiosta ja koroista oli juuri juttua viime haastiksessa. Sammon korkopaperit on lyhyitä eli jos korot nousisi niin se sataisi Sammon laariin nopeastikin.

Onhan isoilla firmoilla aina paljon käteistä vaikka korko on negatiivinen, mutta iso osa varoista näyttää olevan velkakirjoissa yms.

14 tykkäystä

Ei tarvinne myyntidippiä odottaa jos Blumman tiedot pitää paikkansa.

44 tykkäystä

Hyvä että saatiin myös Solidium mukaan tähän masterplaniin jossa Sampo hankkii omia osakkeitaan ja vaihtaa päikseen Topin kanssa niinkuin itse nuoruudessani jäkiskortteja. Solidium tajusi komeasti että kotimaisen rahapajan maailmanvalloituksen on edettävä joutuisasti, eikä se halua olla hidasteena, hienoa tämä.

Kurssi on juuri sellainen että “arvoa ei saa halvalla” ja hyvä niin. Nyt ei kun kaupat kiinni joka suuntaan ja yhteisiä pikkujouluja järkkäämään :slight_smile:

6 tykkäystä

https://www.inderes.fi/fi/tiedotteet/solidium-myynyt-11-miljoonaa-sampo-oyjn-osaketta

45,27e hinnalla on tainnut keskimäärin mennä

Solidium Oy on myynyt tänään, 5.11.2021, 11 miljoonaa Sampo Oyj:n A-osaketta, eli noin 2,0 prosenttia Sammon ulkona olevista osakkeista, suomalaisille ja kansainvälisille instituutiosijoittajille suunnatun nopeutetun tarjousmenettelyn jälkeen (”Osakemyynti”). Noin 498 miljoonan euron myyntitulot käytetään pääasiassa pääoman palautukseen valtiolle ja yleisiin rahoitustarpeisiin.

8 tykkäystä

Nyt omien ostoissa alkaa mielestäni olla yhä enemmän järkeä. Solidiumin potti on kohtuullisen suuri ja ilman Sammon omien ostoja se voisi polkea hintaa aika paljon. Samalla Sammon määräysvaltaa siirtyy tosiin käsiin ja “vihamielinen” ostotarjous alehintaan olisi ollut mahdollinen. Milelestäni on perusteltua “pumpata” Sammon arvostusta sille kuuluvalle tasolle ja maksaa osinkoja sitten ensi vuoden puolella ettei yhtiö mene pilkkahintaan myyntiin.