Osakesijoittaminen

Sifterin analyysit

Tervehdys Inderesin lukijat,

Lyhyt esittäytyminen Teille päin.
Sifter tutkii ja analysoi listattuja yhtiöitä ympäri maailman.Teemme tätä työtä Sifter rahastolle, Sifterfund.com

  • Rahasto on 100% sijoitettuna laatuyrityksiin ympärimaailman, kaikissa markkinatilanteissa (Long only)
  • Fokusoitunut salkku, 30 yhtiötä (tutkimme n. 100 yhtiötä vuosittain)
  • Sijoitustyylimme on laatusijoittaminen
  • Uskomme vahvasti fundamentteihin perustuvaan yritysanalyysiin

Miksi olemme täällä foorumissa?
Inderes pyysi, että jakaisimme analyysejämme myös yhteisölle. Toivottavasti saatte näistä ideoita ja ajatuksia oman analyysityönne tueksi. Sijoitusneuvoja emme jaa. Jokainen tehköön omat johtopäätöksensä.
Olisi mukava saada palautettanne sekä näkemyksiänne näistä yhtiöistä ja analyyseistä.

Jos näistä raporteista on iloa, niin lisäämme aika ajoin uuden casen Teille luettavaksi ja arvioitavaksi.
Pyrimme vastaamaan myös kysymyksiinne mahdollisuuksien rajoissa; katsotaan miten lähtee käyntiin.

Terveisin
Santeri

93 tykkäystä

Kiitos vielä Sifterille, että saadaan teidän analyysiä Inderesin kanaviin jakeluun. Tarkoituksenamme on tosiaan, että tasaisin väliajoin Sifteriltä ilmestyy yksi keissi palveluun pureskeltavaksi suomenkielisillä pointeilla ja sitten koko analyysiraportti englannin kielellä.

Ensimmäisenä lähdettiin nyt liikkeelle Costcolla, josta voi lukea lisää alta löytyvästä linkistä.

Sifterin salkusta näyttäisi löytyvän myös mm. Taiwan Semiconductoria, Microsoftia, Alphabetia, Atlas Copcoa. Tätä kautta voi heittää ehdotuksia, mistä yhtiöistä haluaisi lukea analyysiä erityisesti.

Tässä myös vielä Santerin haastattelu.

22 tykkäystä

hei katsoin videon. miten te sifter:llä määrittelette sen? kun oma kokemus on että sanotaan arvo osakkeeksi kun sitä ei pystytä perustelemaan kasvu tai tase luvuilla, mutta yhtiötä olisi kiva omistaa. ja tarkennatavana kysymyksenä kun olette valinneet arvo osakkeen mistä tunnistaa että yhtiö menettää kyseisen titelin.

Laadukas Costco analyysi :trophy: S&P Globalista olisi mielenkiintonen lukea Sifterin näkemys!

2 tykkäystä

Microsoftista! Kiinnostava yhtiö ja mieleen tuli eilen sijoituskoulu Harvian jaksoa katsellessa, että teknojätteihin on helppo mennä mukaan, vaikka niiden ymmärtäminen on monimutkaista ja nyt pilvipalvelut mukana.

5 tykkäystä

Sifrterin salkusta näyttää löytyvyn monia hyvin mielenkiintoisia yhtiötä. Täältä ääni Air Liquidelle.

3 tykkäystä

Kiitos Lerner,
Mainitsit tuon Air Liquide. Olimme siinä pitkään (5 vuotta) sijoittajina, mutta luovuimme yhtiöstä muistaakseni 2019 marraskuussa Myynnin syy perustui alla oleviin perusteluihin

Sifter motivation to sell Air Liquide (in 2019 November)

  • Air Liquide has never been one of our strongest companies in terms of competitive advantages and the company has for a long time posted ROIC numbers less than 10 %.
  • In addition, the company has been indebted since the Airgas acquisition in 2016 with a net debt to ebitda ratio of 3x.
  • The products the company sells are very commodity-like as these mostly consist of industrial gases.
  • The redeeming factor for Air Liquide has been the fixed pipeline network to customers’ facilities but this potential has mostly been tapped and the company has expanded more into disposable industrial gas bottles in which the competition is intense between Air Liquide, Linde Group, Praxair and others.
  • The future revenue mix will be more geared towards this exposed element in which product differentiation and customer captivity is hard to come by.

Tänä vuonna Air Liquide on noussu 12.5% eli muutaman prosentin paremmin kuin Sifterin salkku. Emme seuraa enää yhtiötä.

7 tykkäystä

Terve Osinkosinko 1,
S&P globaalista voimme jakaa analyysin tulevina viikkoina, stay tuned :slightly_smiling_face:

7 tykkäystä

Tuo rahasto vaikutti mielenkiintoiselta. Löytyykö jostain kaikki rahaton omistukset?

Terve mutu_sijoituja,

En ihan pääse kiinni kysymykseesi, mutta keratuksena vielä Sifterin sijoitusajatus on 1) Historiallisten lukujen perusteella yhtiöllä pitää olla jo näyttöä rahanteosta 2) ansaintamallin ja kilpailuetujen pitää olla ymmärrettävät ja niin vahvat, että uskomme, että yhtiön rahanteko kasvaa tulevaisuudessa.
Näin ollen voimme maksaa jostain yhtiöstä hieman enemmänkin, jos tulevien 5 vuoden tuloksenteko kannustaa ostamaan sitä. Näin ollen tasearvo yms. ei ole meille ostamisen peruste.

2 tykkäystä

Terve T3r00,
Rahaston 10 suurinta sijoitusta löytyy täältä

Vaikka uskommekin avoimuuteen ja läpinäkyvään toimintaa, niin ihan kaikkia rahaston 30 yhtiön nimiä ja painoja emme kerro.
Sivuiltamme tosin kerrotaan aika monesta yhtiöstämme, mihin olemme sijoittaneet ja miksi.
Santeri

2 tykkäystä

Terve Iltsu,
Micorosoft on ollut Sifterin rahaston yksi pitkäikäisimmistä sijoituskista. Välilä lisätty ja välillä vähennetty. Nyt sen paino on n.6% rahaston arvosta.
Olet oikeassa, että pilvipalveluiden merkitys on vuosien aikana tuonut aika paljon lisäpohdittavaa, kun Amazon, Microsoft ja Alphabet, kaikki ovat panostaneet ko. liiketoimintaan.
Nyt tuntuu siltä, että kaikki pilvipalveun tarjoajat kasvavat kovaa, mutta meille suurin kysymys on ymmärtää voiko jokin näistä palvelun tarjoajista erilaisuta tällä palvelulla vai tuleeko siitä ns. commodity eli kapasiteetin myyntiä, joka ylitarjonnan myötä muuttuu hintakilpailuksi.
Hienointa näissä isoissa teknojäteissä on niiden kyky innovoida uusia palveluita, joista syntyy miljardien kokoisia uusia liiketoimintoja, tätä harvoin näkee teollisilla toimijoilla.

3 tykkäystä

Mielenkiintoinen poiminta: CANADIAN NATIONAL RAILWAY CO

1 tykkäys

Luen parhaillaan Sifterin raporttia IRobotista läpi ja pari pointtia liittyen Terraan ( robottiruohonleikkuri , ei vielä laajasti myynnissä ) . Husqvarna myy ainakin täällä pohjoisen markkinoilla noita vastaavia ihan omalla nimellään, ei Gardenan, kuten raportissa mainittiin. Toinen, tärkeämpi pointti littyi alueoppimiseen, eli kilpailijoissa nuo rajakaapeleiden vedot vaativat melkein ammattilaisen koneineen asentamiseen, soveltuu huonosti verkkokauppaan. IRobotin versio “Terra” taas tarvitsee vain muutaman kevyesti asennettavan majakan löytääkseen latauspisteeseen. Tässä voisi olla mielenkiintoinen kilpailuetu. Kuinka paljon sietää eli oppii sitten väistämään pensaita ja muita esteitä leikattavalla alalla ? Suomalaiset pihan harvoin ihan jalkapallokenttiä ( yleistys ). Rajakaapelia käyttäville karsinoidaan esteet erillisillä kaapeleilla, esim pensaiden ympärille. Yleiskuva raportista on, että IRobotilla on mukavat tulevaisuudennäkymät ja paljon markkinaa vielä jäljellä, ehkä nuo Terrat ja muut ovat sitten vielä päälle mahdollisia optioita.