Osakesijoittaminen

Sijoitusfoorumin liputuskeskustelu ja liputusten jälkipuinti

Minkä yleisen säännön siis tekisit toiminnan pohjaksi tästä tapauksessa, joka suodattaa ylemmän mutta läpäisee alemman kommentin?

Hieman hauskasti keskustelijaa syytettiin disinformaatiosta ja liputettiin siksi, mutta itse väitetty disinformaatio sai jäädä näkyville ja moderointi kohdistui mielenosoituksellisesti sivuseikkaan.

3 tykkäystä

Tein vain havainnon kahden lainauksen välillä. Toisesta ei tykätty (=liputettiin). Toinen lainattu lause oli jotenkin “parempi” yhteisön mukaan.

Mä tykkään kipakoista keskusteluista. Mitä säpäkämpää niin sen parempaa. Jos kummaltakaan taholta ei tule aboluuttista faktaa jossain lauseessa (siis absoluuttista faktaa jossain lauseessa), niin en lähtisi vain toista liputtamaan.

Edit: kiitos lukuisista tykkäyksistä. Toivoisin, että herkkähipiäisyys on katoavaa kansanperinnettä ja mielipiteenvaihto koettaisiin kirkastavaksi ja erityisesti avartavaksi :smile: Myös silloin kun se ikävästi sivaltaa omaa “oikeaa” näkemystä.

3 tykkäystä

Juurikki on juuri nyt niin suruissaan ja yksin, että liputus olisi tervetullut huomiointi. Että joku sentään välittää… No ei nyt ihan niinkään, mutta jotenkin on Juurikin päästävä tästä aikaa syövästä riippuvuudesta teihin, rakkaat rikostoverit.

1 tykkäys

Mielenkiintoista, että palstalla liputetaan ulos viesti, jossa kysytään ja muistutetaan ihan relevanttia ja ajankohtaista asiaa Fodelian lähivuosien kassavirran kannalta!? Kun ei ole sisällössä edes resepti- ja makupalautetta :slight_smile:

2 tykkäystä

Tätä Fodelian ketjun liputusta voidaan puida täällä :slight_smile:

2 tykkäystä

PING @Masse :slight_smile:

Otan luodin, ja toisen jalan jalkapuuhun! Täällä siis tuo liputtaja. Muutama peruste, miksi heilutin lippua.

A) Oma moka (tai älyn puute): En ollut katsonut, että Heikkilä&Vilen akseli on pumpannut uuden videon ulos, en ollut siis ns. “ajan hermolla”. En minäkään katso random youtube videoita, ja kommentoi mitä firmoja niissä mainitaan*.

B) Liittyy ylempään, ja ehkä jotain, missä voi ulostulossa kehittää, itse kukin itseään :slight_smile:: Kommentistasi en saanut mistään kiinni, että mistä olit bongauksesi tehnyt (kaipasin jotain lähdettä). <- Myöhemmin avautuikin kyseiseksi formaatiksi Inden youtubessa! Esim. linkki , tai muuten sisältöä enemmän avattu pätkä olisi ollut varmasti liputon kommentti! Nyt sain vaikutelman, että jossain ollut joku maininta Efectessä, huraa! :sweat_smile:

Ituhippinen, jälkikäteen, olisihan tuo H & V pitänyt tajuta. Mutta kun ei leikkaa, ei leikkaa :wink:
*disclaimer: “H&V” ei todellakaan siis lukeudu näihin random-videiohin.

e. Tykkäyksien määrä ei vaikuttanut tuohon liputukseeni! Kamuja pitää ja saa olla :slight_smile:

12 tykkäystä

Joo, Kyllä kaikkien foorumilla roikkuvien pitää tunnistaa käsite H & V :slight_smile:

Hippusenkin siis syytä vierailla säännöllisesti Inden pääsivuilla. Pelkkä foorumilla roikkuminen on sallittu vain Masse-sedälle :sweat_smile:

Masse-setä, FA, Hieno hippusen tunnustus, setä arvostaa :smiling_face_with_three_hearts:

6 tykkäystä

Arvostan, myös sitä, että liputtaa näin nimimerkillään nostaa käden virheen merkiksi!

11 tykkäystä

Ihmisiä tässä kaikki, ja avoin keskustelu omasta mielestä koko toiminnan a ja o :slight_smile: Samalla viivalla ollaan, ja samanlaisia tavoitteita meillä täällä. Mielummin toisia tukien ja asioista keskustellen, kuin syytellen ja (pelkästään) vittuillen :smiley:

10 tykkäystä

Mitä se H&V siis tarkoittaa? Henkka ja Maukka merkittiin H&M. Ei älyä.

3 tykkäystä

Heikkilä & Vilén Show

Tämähän on kovin tunnettu, rakastettu ja pitkään jatkunut ohjelma ja siksi ylemmissä keskusteluissa oletetaan että sen tunteminen kuuluu Inderesin keskustelupalstalaisen yleissivistykseen :wink:

4 tykkäystä

Yleissivistymätön joku juurikki sanoo, että kiitos ja höh. Ei älyä. Tuli tuokin tieto joskus vasemmasta korvasta sisään ja röyhtäyksenä ulos.

Hyvää koronavapaata bileiltaa itsellesikin rakas Eka.

3 tykkäystä

Lyhenneaiheinen välikevennys: Aikoinaan ensimmäisiä kertoja koskaan nettipokeria pelatessa usein voittaessani sain “NH” viestejä. Kukaan kun ei ollut kertonut mistä moinen lyhenne, niin oletin asiaa miettimättä vastapuolen hävitessään toteavan “No Höh”…

Ei ollut minullekaan tämä “H&V” tuttu entuudestaan mutta yhtälailla miettimättä voisi sen luulla tarkoittavan jotain muutakin. Vaikka “Hyvää Vappua” tai sitten se ikävämpi HV tervehdys :sweat_smile:

8 tykkäystä

Aamulla lipsahti melkein herne nenään.

Huomasin silmät sirrillään, että Kafferoomiin on kertynyt kivasti viestejä sitten viime lukeman, ja avasin sen heti kärkeen miettien miten mukava aamunavaus huumorinhöysteinen kevyt sekametelisoppa olisi.

Mitä vielä. Sivu toisensa perään hölmöjen maalaisten ja muiden omaa (ja kaikkien) etua ymmärtämättömien väärinäänestäjien solvaamista. Onneksi keskustelu oli melko yksipuolista natsien ja muiden ei-suvaittavien loistaessa poissaolollaan, eikä mopo ihan päässyt keulimaan ympäri.

Foorumilta löytyy politiikkanurkkaus, joka ei juuri ole käytössä, vaan jopa 100 % sitä itseään sisältävät viestit tungetaan jostain syystä muihin ketjuihin. Onko syy se, että näin saavutetaan omalle mielipiteelle suurempi näkyvyys, vai jotain muuta, en tiedä, enkä lähde arvailemaan.

Pyydän kuitenkin, että jos omia poliittisia mielipiteitä on pakko tällä sijoitusfoorumilla julistaa, pidetään ne niille varatulla tontilla, eikä lähdetä maalailemaan vasemmalle ja oikealle.

Samoin pyydän ylläpitoa siivoamaan nämä keskustelut kohtuullisen raakalla kädellä, edusti mielipide mitä laitaa, tai vaikka Keskustaa, tahansa. Näillä taisteluilla on hyvin helppo pilata yleinen ilmapiiri nopeasti ja tehokkaasti.

P.S. Suvakkien, Natsien ja Kepujen on ihan turha loukkaantua tästä avautumisesta ja päästää itsensä pälkähästä kuvitellen, että kivahdin vain siksi, että edustan “vastustajaa”. Mielipiteen värillä ei ole tämän marinan kanssa mitään tekemistä. Nämä asiat eivät yksinkertaisesti kuulu sinne, mihin niitä nyt tungetaan, liehui kahviteltan päällä minkä värinen lippu tahansa.

E: Tämä viesti liputusketjuun, sillä teki mieli liputtaa puolet koko kahvihuoneesta :laughing:

29 tykkäystä

Painetaan tämä mielipide ja huomio mieleen @Markakorva, kiitos palautteesta!

Muistakaa myös edelleen se linjaus, että Sijoitusfoorumi on Sijoitusfoorumi syystä: Politiikan ei itsessään pitäisi olla missään tilanteessa pääasiallinen aihe, josta täällä keskustellaan. @Markakorva:n mainitsema Politiikkanurkkaus nyt on olemassa jos on aivan pakko jostain syystä politiikasta keskustella.

Tägätään tähän myös @Verneri_Pulkkinen :slight_smile:

19 tykkäystä

@Verneri_Pulkkinen / @Johannes_Sippola tsekkaatteko NEL ketjun viimeisimmät viestit kun ehditte.

Joku katsoi aamun kurssipäivityksen(i) asiattomaksi, ja liputti sen piiloon. Ei tuossa mitään, eihän noita hintoja ole hyvä reaaliaikaisesti huudella, mutta kurssiviestiä kommentoiva viesti on näkyvissä, kuten myös sitä kommentoiva vastaukseni :grinning_face_with_smiling_eyes:

Ehkäpä nuo liittyvät NELliin vielä vähemmän kuin alkuperäinen viesti…

Näyttää vähän pöljältä. Jos “kurssilive” on asiaton, niin ehkäpä koko siihen liittyvä viestiketju silppuriin, tai sitten alkuperäinen viesti näkyviin.

Te tiedätte paremmin :wink:

5 tykkäystä

Mistäs tuo koko liputusmahdollisuus löytyy vai onko minulta tuo jo viety kokonaan pois? :man_shrugging:t2::grinning_face_with_smiling_eyes:

4 tykkäystä

En liputtanut, mutta kommentoin siellä. Minusta se on vaan ihan perusteeton sijoitussuositus jos kehotetaan ostamaan kun kurssi nousee. Samaa näkee paljon varsinkin vetylapuissa ja tietysti näissä GNUS/Nikola- tyyppisissä, joissa kerrotaan ihan kiimassa kuinka kurssi tulee olemaan 10x jne. Sitten tietämättömät peesaajat ihmetellee rajuja tappioita. Tämä sun viesti ei ollut missään nimessä pahakaan.

Olen pistänyt merkille, että turhat viestit ovat lisääntyneet varsinkin suosituimpien firmojen ketjuissa. Tulee paljon jotain ihan joutavia offtopicceja ja varsinkin lyhyitä, chat-tyyppisiä viestejä/toteamuksia, jotka eivät tuo mitään lisäarvoa keskusteluun. Tuntuu, ettei sillä ole hirviästi vaikutusta kirjoittamiseen, vaikka samojen tyyppien viestit saa jatkuvasti kaivaa esille liputuksen alta.

11 tykkäystä

Olet oikeassa ja olen kanssasi pitkälti samaa mieltä.

Viestini ei kuitenkaan ollut, taustaltaan tai sisällöltään, tai ainakaan tarkoitusperältään, ihan pelkästään “OHO, nousee, ostakaa”. Olen itsekin huono ostamaan, edes holdaamaan, rajusti nouseviin kursseihin. FCELlin myin pois, toki hyvällä voitolla, viimeisimmän, mielestäni täysin älyttömän, nousun puolivälissä, ja nyt sormi syyhyää myymään Everfuelia, joka nousee kuin raketti.

NELlin kanssa tilanne on, ainakin minun mielestäni, erilainen. Firman ympärillä on runsaasti tuoreita positiivisia uutisia, viimeisimpänä ehkä Bank of American ostosuositus ja 30 NOK tavoitehinta.

Lisäksi olemme vahtineet kurssia, kokeneempien avustuksella, tekniseltä kannalta, ja 23.34 on todettu tasoksi jonka rikkoutuminen ylöspäin olisi positiivinen signaali.

Tänään huomasin, että tuo taso on kirkkaasti rikki aamun huutarissa, ja tarkoitukseni oli lähinnä varmistaa, että ko. yritystä seuraavat ovat tietoisia tästä.

Tällä kertaa minulla kävi kurssin kehityksen kanssa tuuri, sillä tätäkin viestiä kirjoittaessani ollaan, ainakin toistaiseksi, ATH-lukemissa (23.44 -> nyt 23.78), joskin niukin naukin.

Jos massella on lupa hehkuttaa, tosin vain tasaluvuin, niin ehkä samaa voisi soveltaa näihin lähes Sievin tasoisiin hypelappuihin :laughing:

6 tykkäystä

Eipä ole tullut vielä tänne ketjuun avauduttua, mutta nyt on pakko, kun tuolla NEL ketjussa liputellaan näemmä kolikkoa heittämällä puolet viesteistä ja puolet ei :slight_smile: Juu omalta osaltani Everfuelia koskevat viestit olisi voinut laittaa energiaketjuun tai kafferoomiin, mutta jännästi siellä nyt liputellaan asiallisia vastaksia, mutta jätetään alkuperäiset kysymykset sinne jne.

4 tykkäystä