Sijoitusfoorumin liputuskeskustelu ja liputusten jälkipuinti

  1. En lähde mitään yksittäisiä nimimerkkejä kirjoittamaan, koska se lisää eripuraa. Ymmärrät mitä tarkoitan, jos haluat ymmärtää.

  2. Foorumin tason laskuun voi vaikuttaa laskumarkkina (?) kovan nousun jälkeen, kun monella on muuttunut sijoittamisen mielipide ja uutta porukkaa on tullut mukaan. Se mitä enemmän tarkoitan, on viestejä missä on 700 kirjainta ohi asian huttua, mutta heitetty joku random juttu loppuun, “ettei ole offtopickkia”

  3. No tämä on tätä. Ryss anteeksi, Venäläiset sotilaat tekevät hirmuisia tekoja Ukrainassa, polttavat taloja, raiskaavat pieniä lapsia, kiduttavat siviileitä julmasti. Miksi pitää olla aina niin positiivinen Venäläisten puolesta? Minä en ymmärrä tätä. Noh toki, pitää laittaa sydäntä myös Sinun viestiin ja postailla vaan yhden suunnan mielipiteitä sodasta, niin sopu säilyy :slightly_smiling_face: Inhottavaa näissä on se, juurkin foorumien perisynti, eli porukasta tulee “sisäsiittoinen”, jolloin vain tietynlaiset mielipiteet on hyväksyttyjä. Inderesin foorumia on ollut mukava lukea, mutta laadun lasku on ollut huomattavaa. Onneksi meillä on vielä muutama karhu ja erimielinen, jottei jokaista viestiä tarvitse pommittaa sydämmellä. Uudelle foorumin lukijalle tulee helposti mielikuva, että täällä pitää olla tietynlainen kirjoittaja, ei ikäänkuin foorumin haluitsema vapaasti ajatteleva.

Noh, tämä on minun mielipide. Mielipiteitä on monia ja itse käytän jatkossakin sanaa ryssä, koska sen olen jo peruskoulussa oppinut ihmisiltä, joiden ansioita me olemme Suomessa.

2 tykkäystä

Inderes on pörssiyhtiö, joten tietynlainen wokeilu ja hyvesignalointi on täysin ymmärrettävää. Kuka nyt haluaisi joutua vasemmistoon kalleellaan olevien twitter-aktivistien maalituksen kohteeksi.

Lisäksi Inderesin yritysasiakkaat ovat hyvinkin paljon mukana kaikessa viherpesussa, hyvesignaloinnissa ja muussa hyvän ihmisen larppaamisessa. Tämä näkyy myös varmasti foorumin tuomarilinjassa. Olisi yhtiön kannalta iso menetys menettää edes yksi asiakkuus erilaisella linjalla.

Ja venäläisistä puhuminen r-sanalla on vain noloa ja tyhmää ja noi viestit sietääkin poistaa. Sen sijaan on jo hieman noloa, että erästä presidenttiä sai haukkua, mitä monimuotoisin sanoin, mutta Bidenin sanominen seniiliksi oli liikaa.

8 tykkäystä

Foorumin fiiliskyselyn puuttuessa voin väliaikatietona kommentoida, että itseänikin on harmittanut keskustelun tason lasku ja moderoinnin epätasapuolisuus. Ns. vääriä näkemyksiä ei kauaa katsella, kun toisille taas sallitaan ns. vähän enemmän. Toki jokunen ihan perusteltukin liputus on omalle kohdalle tullut, ei voi kiistää.

5 tykkäystä

Trolliaiheiset viestini liputettiin NATO-ketjusta. Minun olisi ilmeisesti pitänyt älytä vaihtaa lennossa venäjän agressioketjuun. Samapa tuo. Eiköhän meidän viisaat käyttäjät näe noista läpi muutenkin.

Mutta… monestako lipusta joutuu putkaan ja monestako lähtee mestarin status ja pääsyoikeus loungeen?

1 tykkäys

Ihan samaa olen huomannut. Modet voisivat käydä katsomassa vähän mitä minunkin viestejäni on liputeltu ja poistettu ties minkä väärän mielipiteen takia. Välillä ihan faktojakaan ei tahdota uskoa.

Tämä Suomi NATO:on ketjuun ei näköjään hyväksytä, kuin NATO:a ylistäviä kirjoituksia, no, silloin on heikko järjestö, jos ei kestä kritiikkiä, ei voi kirjoittaa huonoista puolista. Jos valtio, tai järjestö ei kestä kritiikkiä, niin se on näiden heikkoutta. Suomessa tuo myönteinen NATO-keskustelu alkaa olla pyhä, sitä ei sovi loukata.

Ehkä se oli tuo “maga”-tyylinen spekulointi Bidenin korruptiosta ja heikkoudesta, joka aiheutti liputukset? Tämäkin eksyy aiheesta ja sopisi paremmin liputusten jälkikeskusteluun.

15 tykkäystä

Pikkuisen alan nähdä vaaraa siitä, että tästä ketjusta on tulossa foorumin viemäri, jonne saa kirjoittaa uudelleen kaiken sen paskan, mikä on muualla todettu sopimattomaksi.

3 tykkäystä

Viemäri on tärkeä osa yhdyskunnan toimivaa infrastruktuuria eikä sen olemassaoloa pidä kainostella. Se syy miksi aikoinaan perustin tämän ketjun oli että nämä samat keskustelut valuivat kahvihuoneeseen ja aiheuttivat laajasti pahaa mieltä ja provosoitumista. Tässä ketjussa voidaan käsitellä liputukset ja niistä aiheutuva mielipaha asiallisesti ja tehokkaasti :sunglasses:

28 tykkäystä

Voisiko sen jotenkin teknisesti järjestää, että kun on painanut lippua, sen voisi vielä perua?

2 tykkäystä

Keskustelet Sammon osingon maksun intervallista ja vertaat Sammon tapaa ulkomaalaiseen osingonmaksutapaan Sammon ketjussa. No sehän toki liputetaan aiheesta eksymisen vuoksi.

Luetteko te liputtelijat niitä viestejä?

Se, että viesti ei sisällä syvää analyysiä ja kattavaa fundamenttianalyysiä otsikon yhtiöstä ei tarkoita että viesti on arvoton. Lue seuraava viesti! Muuteen täällä pitää liputtaa kolme viestiä neljästä.

Pyh, sanon minä.

3 tykkäystä

En ole liputtaja ja mielestäni argumentoitu aivan hyvällä tavalla tuossa kohtaa. Ehkä ongelma on enemmänkin ylipäätään dialogiin lähtemisestä tuon hivenen provokatiivisen kirjoittajan kanssa? Tämä siis omaa arvailua (ja en tiedä mikä vaikutus on jos viesti johon vastaat on liputettu, eli seuraako siitä automaattisesti lippu? - ainakin poistaessa viestin poistuu myös siihen vastatut viestit).

Edit. Oleellisia typoja

1 tykkäys

Vastaus oli ketjuun ja tuo toinen oli silloin jo liputettu. Pari sanaa laitoin myös tälle liputetulle kyllä, mutta aika pikkumaista se oli liputtaa.

En arvosta tämäntapaista palstan ”siistimistä” ja toivon liputtajalta parempaa harkintaa jatkossa.

2 tykkäystä

Kuka mahtoi kokea viestini kahvihuoneessa sopimattomaksi ja liputti? Jos 9 vuotiaalle lapselle pitää somessa hehkuttaa ja pyytää somepeukkuja, on siinä jotain mielestäni erittäin väärin

Ja nyt henkilökunta poisti viestin. Avaatko @Sijoittaja-alokas vähän että miksi viestini poistettiin? Aika käsittämätön poistaminen, jos ei eriävää mielipidettä saa esittää. Varmaan joku aina pahoittaa aiheesta kuin aiheesta mielensä, mutta ei tämä foorumi nyt saa ainoastaan mikään hyvesignaloijien keskustelupalsta olla.

2 tykkäystä

Moikka Sener,

Ei tarvitse liputtajien kertoa, jos eivät halua.

Lapsi oli ilostunut Twitter-tykkäyksistä ja varmasti siitä, että hänestä tehtiin upea juttu lehteen, niin siinä ei ole pahaa, jos hänen äitinsä pyytää tykkäilemään yhdestä twiitistä. Ylläpitotiimin kanssakin katsottiin viestiäsi ja kyllä se meni ihan yli (asiaton jne.), aiheesta sen poistin.

image

12 tykkäystä

Tämä olisi keskustelun arvoinen asia. Eli lasten käyttäminen somessa tykkäysten toivossa. Siis noin yleisesti varsinkin jos materiaalia tulee väkinäisesti jatkuvalla syötöllä. Juuri tätä tapausta en lähtisi kritisoimaan enkä varsinkaan noin töykeästi. Tämä keskustelu taitaa kuulua jollekin muulle foorumille tai saunanlauteille.

5 tykkäystä

Miten ihmeessä tuo Senerin viesti oli asiaton? Kolikolla on kaksi puolta, sinun viestisi, jossa sydänhymiöitä ja aiheen kehumista ja sitten Senerin viesti, jossa pidetään aihetta pojan kannalta negatiivisena. Miksi vain sinun positiivinen näkemyksesi on asiallinen?

Minulla ei ole kantaa asiaan, en ole siihen tutustunut eikä se kiinnosta. Mutta en ymmärrä, miksi positiivinen näkemys on ainoa asiallinen näkemys. Varsinkaan vapaaseen keskusteluun tarkoitetussa kahvihuoneessa.

19 tykkäystä

Loistoesimerkki ylläpidon mielivaltaisuudesta. Väärät mielipiteet ovat “asiattomia”, kun taas vastaavat ilmaukset ovat ihan ok, kunhan edustavaat “oikeaa” mielipidettä.

3 tykkäystä

Viesti on asiaton sillä perustella että asia olisi voinut ilmaista paljon hienovaraisemmin. Tuollainen kärkäs heitto ei ole foorumin hyvän keskusteluhengen mukaista ja sen takia viesti poistettin. Ei kyseessä ollut mikään “väärä” mielipide vaan ei suotava tapa ilmaista itseään foorumilla. Aiheesta kun aiheesta tulee ja saa keskustella, niin kauan kuin keskustelu on hyvän hengen mukaista ja asiallista.

9 tykkäystä

Avaatko minulle, mikä tuossa Senerin viestissä oli niin epäasiallista? Ainoa kärkäs sana minkä siitä keksin on “Kamalaa”, joka on lähinnä Senerin oma näkemys. Ja näkemyksenä se on vain toinen kääntöpuoli Sijoittaja-Alokkaan näkemyksestä: "Sulla on kotona hieno pieni yrittäjä; upea ja reipas poika. :smiling_face_with_three_hearts: "

1 tykkäys