Tecnotree sijoituskohteena

Ostihan se Nokiakin omia osakkeitaan 2003 -2008 19 miljardin arvosta ja kaikki meni kankkulan kaivoon.

En nyt ole tässä vertaamassa näitä kahta yhtiötä millään tavalla enkä yritä väittää että Padma = Nokian johtokunta 2000-2010 vaan tuomassa esiin sen että tilanteet voi muuttua matkalla rajusti kun maailmantilanteet vaihtelee. Sokeasti ei kannata luottaa johdon tekemisiin ja osteluihin vaan miettiä itse paljonko riskiä kestää.

7 tykkäystä

Nokia osti omia osakkeitaan, koska se oli edullisempi tapa “maksaa osinkoa” yhtiön pääasiallisten omistajien kannalta.

1 tykkäys

Hyviä kysymyksiä @Osakehuntteri. :point_up_2: Kyseessä toki pitkän aikavälin hanke toimarilla. Lisäksi onhan se niin että ei edes hän voi ennustaa talousympäristöä saati kurssia, vaikka varmasti on paljon enemmän tietoa ja näkemystä yhtiöstä kuin tuulipuvuilla.

Kyllä minäkin toisten rahoilla…

11 tykkäystä

Juuri näin. Kun omat rahat ovat kehissä, laittaa yrittämään enemmän. Moniko tj. ja hallitus ovat tuhonneet omistajan rahoja? Moniko on itse laittanut eurot tiskiin? Yleisesti juodaan vaan kahveeta ja käydään tehdaskierroksilla…osalle konkreettinen bisnes hepreaa…kiva olla kerhossa ja cv:ssä hallitusjäsenyys. Onneksi maailma on muuttunut ja kyl monet sijoittajat muistaa, kuka loi omistaja-arvoa ja kuka sitä tuhosi? Kyllä sijoittajat osaavat kyseenalaistaa johdon ja hallituksen toimintaa eikä enää tiedolla johdeta kuin neukkuaikaan. Kyl Padman sitoutuminen on parasta A-ryhmää ja ollaan viisaampia osarin jälkeen. Tietty toivotaan, että pörssistä tulee uusia menestyjiä kuten Kempower viimeisimpänä.

11 tykkäystä

Tecnotreen Q3 tulos julkistetaan 27.10, 9.00. Tecnotree järjestää webcastin Q3-tuloksesta 11.00 alkaen. Kyseisessä webcastissa pääsee kyselemään johdolta kysymyksiä.

14 tykkäystä

Onko tämä joku uusi sopimus? Ainakin päivätty tälle päivälle. Pörssitiedotetta en äkkiseltään kuitenkaan löytänyt.

32 tykkäystä

Eipä kauan mennyt :smile:

Hienoa, uusi asiakas!

12 tykkäystä

Tähän on mielestäni aika yksinkertainen vastaus.

Mitä TT:n toimitusjohtaja ei voi tietää
TT:n Toimitusjohtajalla - tai edes Warren Buffetilla - ei ole tiedossa sitä, miltä osakemarkkina näyttää 12kk kuluttua. Se voi olla kovassa kasvussa, hornan syvyyksissä tai jossakin sillä välillä (eikä tämäkään arvio kata kaikkea mahdollista). Tämä yleinen sentimentti vaikuttaa paljon osakkeen hintaan riippumatta firman oikeista fundamenteista. Saisinpa Nordeaa tänä päivänä 5 eurolla kuten koronakuopassa oli tarjolla. :face_with_diagonal_mouth:

Mitä TT:n toimitusjohtaja voi tietää
Firman fundamentit, seuraavan 6-12kk näkymät liiketoiminnassa, tuotekehityksen tavoitteet seuraavan 2-3 vuoden ajalle, yrityksen toimialan tarpeet, firman vahvuudet, mahdollisuudet ja heikkoudet sekä yrityksen vision minne on tarkoitus päästä ja strategian sinne pääsemiseksi.

Mihin kategoriaan luulette, että Padman päätös perustui, kun hän teki ostopäätöksen? Joko hän ajatteli, että:

  • Firman osakearvo on 12kk kuluttua paljon suurempi kuin 0,74€ ja ajatteli tehdä nopeat massit
    tai
  • Analysoi omien tietojensa perusteella firman kyvyt ja mahdollisuudet liiketoiminnan kehittämiseksi siten, että osakkeen hinta kasvaa jollakin aikavälillä huomattavasti 0,74€ suuremmaksi.

Ehkä muitakin vaihtoehtoja on. Ehkä raha vain poltteli taskussa ja piti tunkea johonkin. Tai sitten tehdään pump & dump koijaus, joka ei toiminutkaan kun osake vain laski. Tai ostetaan osake-enemmistö ja viedään firma pois pörssistä mahdollisimman pikaisesti.

Itse kallistun tässä tuohon vaihtoehtoon, että Padma analysoi firman tilanteen, osaamisen ja näkymät ja arvioi, että tällä tehdään hyvät massit ~5-10v tähtäimellä kun liikevaihto on x-kertaistunut ja asiakkaat maksavat laskut ajallaan. Jos tämä arvio pitää paikkansa ja oli firma aliarvostettu jo 0,74€ arvolla, niin kuinka parempi diili on tehdä kauppaa nyt? Ketjua seuraten, firma on tehnyt paljon positiivisia asioita ja kauppoja viimeisen 12kk aikana. Velaton firma ja suunta on koko ajan ylöspäin.

Tämä ei ole ostosuositus, vaan omaa pohdintaa. Tehkää omanne, älkääkä uskoko minua.
nimim. Hyzon-fani.

29 tykkäystä

Uusi asiakas, kuten tuossa mainitaan

this new logo is another successful endeavour towards the company’s strong presence in the African region as a trusted partner

Ja tuotevalikoimasta laajempi paketti tuotantoon

As part of the deal, Tecnotree will deploy complete BSS applications including CRM, Product Catalog, Order Management, Inventory Management, Partner and dealer Management, Convergent Billing, 5G enabled online charging solutions, physical and electronic Voucher Management, Wholesale Billing, Mediation, and Provisioning System.

34 tykkäystä

Tässä on Ronin kommentit uudesta asiakkaasta.

Tecnotree tiedotti tehneensä sopimuksen uuden afrikkalaisen operaattoriasiakkaansa kanssa. Tiedotteen mukaan kyseessä on useamman miljoonan dollarin tilaus, mutta pörssitiedotteen kynnystä (vähintään 10 % edellisvuoden liikevaihdosta) se ei kuitenkaan ylittänyt. Sopimus on viisivuotinen ja se kattaa Tecnotreen täyden BSS-tuoteportfolion, digitaalisen lompakko -ratkaisun (DiWa) sekä VAS-palveluita.

26 tykkäystä

Useamman miljoonan dollarin sopimuksen kotiuttaminen on kuitenkin luonnollisesti yhtiölle positiivista kysyntänäkymään liittyvien riskien ollessa arviomme mukaan jossain määrin koholla.

Tämä tulkittanee positiiviseksi? Hieman kielenhuoltoa tai miten tämän voi ymmärtää? Kysyntänäkymään liittyvät riskit? Eikös tilauksia ole tullut jatkuvasti ja tiedottaminen on ollut aktiivista.

3 tykkäystä

Kysyntä on näyttänyt edellisen vuoden ajan tasaantuneen. Tämä näkyy hyvin @DoHo :n koostamista kaavioista.

Joka kvartaalilla pitäisi saada luokkaa 20 Meur uutta kauppaa, jotta Inderesin vuodelle 2024 ennustama 83 Meur liikevaihto olisi saavutettavissa.

Julkistetuista kaupoista on mielestäni mahdoton päätellä tai laskea mitään arviota seuraavan vuoden liikevaihdosta. Yhtiön antama ohjeistus on paljon tärkeämpi.

15 tykkäystä

Kysyntänäkymistä ja tilauskannasta on viime aikoina tullut sellainenkin olo, että on täysin mahdollista myös että saadut tilaukset halutaan saada toimitettua. Tarkoitan sitä että jos ollaan veitsenterällä toimituskyvyn kanssa, yrityksen johto saattaa pyytää myyntiä pitämään jäitä hatussa. Silloin myynti etenee huolellisemmin ja edistää tärkeimpiä hankkeita.

5 tykkäystä

Yritys tiedottaa MULTIMILLION-DOLLAR diilistä ja markkina toteaa “kiva kun pitkästä aikaa infosivat kaupoista, mutta tuskin koskaan saavat kotiutettua saatavia kuitenkaan”

On aikamoinen työmaa Teknopuulla kääntää odotukset yhtiöstä.

38 tykkäystä

Tämähän siinä on… Lisäksi markkinan alakulo yleensäkin.
Lisämausteensa tuovat Ukraina, Israel, raakaöljyn hinta, kuun asento ja ruplan sekä jenin kurssi.

Vitsit sikseen. Tämä on hyvin vähävaihtoinen osake näillä hinnoilla ja sijoittajat ovat pääosin
odottavalla kannalla sekä tämän firman, että yleisen markkinankin suhteen.

Sijoittajien luottamus firmaan ja Padmaan on aikalailla nolla tällä kurssilla ja kurssireaktiolla,
jota ei ollut miljoonasopparista huolimatta. (Tai no, oli, miinusmerkkinen sellainen…)

7 tykkäystä

Kehitystä suurimman asiakkaan kanssa. Hyviä uutisia putoilee jatkuvasti, kurssi sen kuin laskee.

38 tykkäystä

Ehkä Noku vaikuttaa ja osari voi korjata kurssia eri asentoon. Pienillä vaihdoilla joku vaan myy ja ostajat saa lappua alemmilla hinnoilla. Milloin oltu näillä tasoilla viimeksi? Tavoite taisi olla 56 sentin tasoilla ja toivotaan oikein hyvää tulosta.

5 tykkäystä

Tää on matalin kurssi yli 3 vuoteen… Näiden 3 vuoden aikana on nähty jatkuvaa kasvua ja kehitystä.

25 tykkäystä

2024e EV/EBIT-luvulla mitattuna halvin yhtiö Inderesin seurannassa. Ei vaan kelpaa sijoittajille.
image

Noksun operaattoriasiakkaat himmasivat investointeja USA:ssa tänä vuonna. Ensi vuodelle kai sielläkin odotetaan korkotason laskua ja investointien kasvua. TT:n päämarkkina on toisella mantereella.

32 tykkäystä

Hieno ja erinomainen kuva arvostustasosta. Yhtiö nettovelaton ja lähes korotonta debentuurilainaa kassassa reilu 43 millii. Ollaanko ison jytkyn äärellä? Mihin rahaa käytetään? Lehdistötiedotteiden mukaan kauppa käy hyvin ja kymppi aktiivisesta tiedottamisesta. Miinusta liian avokätiset optiot ja ehdot, mut tuolloin aika ja yhtiön tila on ollut toinen. Viimeisimmän annin tarkoituksena oli päästä saneeraustilasta lopullisesti eroon ja mainetta paremmaksi.

24 tykkäystä