Tulovero/ansioverotus

Tietämättömänä lisäkysymys tähän liittyen: Maksaako holding-yhtiö kuitenkin näistä osingoista yhteisöveron sikäli, kun ne päätyvät holging-yhtiön verotettavaan tulokseen saakka?

@LaskuPutki - Ei maksa, tuossa juuri ero. Noteeraamattoman yhteisön (holding-yhtiö) julkisesti noteeratulta yhtiöltä on holdingyhtiön verotuksessa verovapaa noilla edellytyksillä. Kirjanpidossa on rahoitustuottona vaikka 500 000 e, mutta koska erä on verovapaa, yhteisön verotettava tulo on nolla, jolloin voi uudelleen sijoittaa osingot ilman välitöntä verovaikutus. Tällaisia holdareita ei toki yleensä taida olla kuin pääomasijoittajille ja suvuilla, eli harvemmin sitä yhden miehen osakeyhtiö noin paljon listayhtiöstä omistaa… Kun varoja jaetaan osakkaalle, verotusta tapahtuu vasta siinä vaiheessa.

Yhteisön noteeraamattomalta yhtiöltä saatu osinko taas on lähes aina verovapaa yhteisön verotuksessa (poistetaan ketjuverotusta, koska osinkoa jakava yhtiö on kyllä maksanut oman veronsa tuotosta, mistä osinko on kertynyt). Tuo Oyj->Oy on siinä mielessä hieman poikkeuksellinen.

3 tykkäystä

Tämän ”solidaarisuus”veron voisi kyllä vihdoinkin haudata ikuisesti.

19 tykkäystä

Tämäkin on yksi valitettava esimerkki siitä, kun vero kerran otetaan käyttöön, siitä ei enää koskaan päästä eroon. Verotuksessakaan ei kannata olla team transitory -leirissä :rofl:

9 tykkäystä

Suomen ansiotulovero on EU:n kireimpiä, ellei kirein.

Elias Erämaja, Suomen Ekonomien pääekonomisti kuvaa kierrettä jossa Suomessa on EU:n korkeimmat rajaveroasteet, kitsaimmat verotaulukkojen indeksikorotukset sekä dramaattisesti hekentyneet nettopalkat.Jakso on tehty kaupallisessa yhteistyössä Suomen Ekonomit ry:n kanssa.

00:00 Elias Erämaja Suomen Ekonomit ry:n pääekonomisti
00:40 Siirtyminen työntekijäliittojen ja työnanatajaliittojen välillä on tavallista, Eliaksen ura
01:10 Suomen Ekonomit lähellä ekonomistien ajattelua ja palvelee Aallon, Hankenin ja myös Valtiotieteellisen ekonomeja. Ekonomien yleissopivuus
03:10 Ekonomien mediaanipalkat reaalisesti laskeneet vuosikymmenen taakse
03:57 Suomen huippukorkeat rajaveroasteet lähellä 60% ovat maailman raskaimpia
05:40 Keskituloisetkin Suomessa yliverotettuja eli yli 50% rajaveroilla. Ruotsi on keventänyt verotusta paljon
06:40 Ovatko suomalaisten palkat matalia nettona ja bruttona työn verojen vuoksi?
08:54 Nalle Wahlroosin ajatuskoe - verotetaan vapaa-aikaa!
09:57 Vuoden 2013 “väliaikaisen” solidaarisuusveron tulee loppua 2023
11:47 Suomen korkea verotus suhteessa Ruotsiin ja EU:n keskeisiin kilpailijamaihin
14:20 Lafferin käyrä Suomessa - aliarvostettu talousteoria?
16:30 Verokeskustelun irrationaalisuus
18:50 Virolaiset tasaverotetut hyvätuloiset hylkivät Suomea verotuksen vuoksi
21:40 Hyvinvointialueiden vaikutus verotukseen
24:00 Kolme ekonomitoivetta hallitusohjelmaan - kohtuullisemmat verot, työperäinen maahanmuutto ja tuottavuus
28:00 Tuottavuus kuntoon!
29:50 Ostovoiman menetys pahassa ja hyvässä - 15 vuotta
33:34 Verotaulokon indeksikorotukset alle inflaation verotuksen kiristäjänä
34:15 Valtiovarainministeriön ennusteen ongelmat
35:05 Tiivistelmä ja outro

18 tykkäystä

Taksvärkkipäivät tulivat kasaan 8.6,

1 tykkäys

Tämän tapaiset otsikot on raflaavia ja antaa väärän kuvan kokonaisuudesta. Jos tuloista otettavat vähennykset laskettaisiin kaikki niin päästäisiin taas erilaisiin lopputuloksiin. Esim Britanniaa pidetään alhaisen verotuksen maana, koska income tax on kohtalaisen pieni. No sitten siitä usein unohdetaan että palkasta otetaan vielä national insurance ja opintolaina veroina. Kunnallisvero ei lähde palkasta, vaan se pitää itse järjestää erikseen, joten sitä ei huomioida myöskään. Vaikka tuosta tiputetaan opintolaina pois, niin omalla mediaanin yläpuolella olevilla tuloillani (n. 50k) saisin Suomessa käteen enemmän. Suomessahan palkasta otettaisiin vain kunnallisvero, tulovero ja ehkä kirkollisvero eikä veroja piiloteta muualle, paitsi ehkä ALViin. Eli nämä maiden väliset vertailut on aina ihan päin mäntyä ja ihan liian yksinkertaisia kun ei kukaan oikeasti ymmärrä jokaisen eri maan eri verotuskäytäntöjä.

11 tykkäystä

Huomaa että meinasit insinööriksi opiskella, sillä tässä jutussa näkyy kyllä insinöörimäinen yksinkertaisuus ja kirsikanpoiminta. Tässä paistaa myös omien etujen ajaminen eikä yhteisen hyvän. Varmaan pientä säätöä Suomen verotukseen voisi tehdä, mutta isoja ei. Paitsi jos olet valmis asumaan korkeiden aitojen takana.

8 tykkäystä

Pitääkin kysyä mistä aidoista puhut.

Jos ei Suomessa ole maailman korkeimpia hipovia veroasteita keski- ja hyvätuloisella niin turpaan tulee, sitäkö?

Vai tuloeroista? Nehän ovat Suomessa harvinaisen pienet melkein mihinkä tahansa muuhun verrattuna.

Hyvä muistaa törkeän korkean verotuksen Suomessa, että valtaosa verotuksen kautta kerätyistä rahoista konvertoidaan takaisin ihan normaaleille ihmisille, julkisen vallan kuluttavien mekanismien kautta

Joten veroja vähemmäksi vaan, ja turha rahankierrätys vähemmälle.

23 tykkäystä

Mietipä nykysysteemiä ja ja mitä kautta verotusta on todellisuudessa mahdollista laskea. Terveydenhuollostako? Ala listata mitä nämä takaisin konvertoidut rahat ovat.

1 tykkäys

Liberaalipuolueen leikkauslista on hyvä alotus menojen leikkaukseen. Sitä kautta voi leikata tuloveroja. Samoin eläkejärjestelmän purkaminen vähentäisi “verotusta”. Kyllä sitä ilmaa tässä järjestelmässä riittää.

20 tykkäystä

Siinä oli hyviä kohtia mutta osittain myös täyttä kummelia. Ehdotukset olivat täysin irrallisia todellisuudesta, listan laatijoiden ollessa tietämättömiä leikkausten kerrannaisvaikutuksista. Se että leikataan jostain rapukasvattamosta tai risteilylaivojen tuista ei vielä hirveästi lämmitä.

1 tykkäys

9,1 miljardia leikkauksia lämmittää kyllä. Päälle vielä eläkejärjestelmän räjäytys/vapaaehtoisuus. Kyllä kelpais jo olla.

Onko esimerkkiä kummelista?

20 tykkäystä

Jos leikattaisiin vaikka miljardi näiltä kansalaisjärjestöiltä? Näillä ei ole mitään raportointivastuuta rahojen käyttöön liittyen ja näiden tahojen hyödystäkään ei ole mitään näyttöä. Mutta jos jotain näistä tiedetään, niin näissä on kokoon nähden raskas hallinto.

EDIT: Valtion talousmenoissa on oikeesti läskiä kylllä leikattavaksi ilman että terveydenhuoltoon ja koulutukseen pitäisi puuttua. Ei noiden järjestöjenkään tukieuroihin vain puututa kun edunsaajia on liikaa.

36 tykkäystä

Kannatetaan. Olisi positiivinen vaikutus talouteen sitenkin että osa turhien järjestöjen henkilöstöstä pystyisi varmaan työllistymään johonkin oikeasti tuottaviin töihin.

Veikkauskratialta ja Ylen budjetista leikkaamalla lähtee helposti yli miljardi, ilman että mistään olennaisesta täytyy karsia tai kärsiä. Osoittaa hyvin kuinka muualtakin pitäisi olla runsaasti leikattavaa, edelleen ilman että olennaisista palveluista tingitään.

Virossa on käytännössä tasavero, ja ainakin itse olen tuntenut oloni siellä aika turvalliseksi. Eli nämä ”haluatko elää aidan takana” -kommentit ovat harvinaisen ala-arvoisia. Varsinkin huomioiden että Suomessa on nyt jotakuinkin maailman pienimmät tuloerot ja korkein veroprogressio.

27 tykkäystä

Kyllä ja Suomi onkin tästä syystä yksi maailman turvallisimmista maista. Joku Viron tasavero on täysi haistatus pienituloisille, mutta tällä ei taida olla mitään väliä kun hyvätuloiset kitisee omasta nettopalkastaan.

2 tykkäystä

Minä itse olen hyvätuloinen ja olen kyllä progressiivisen verotuksen ystävä; kyllä se nähdäkseni on avain sellaiseen hyvinvointivaltioon jossa minä haluan elää. Ihan avainasemassa näissä pohjoismaissa.

Mutta ongelma Suomessa on oikeasti siinä että me käytetään näitä veroeuroja vastuuttomasti. Hyvinvointivaltion ei tarvitse olla niin vastuuton rahan käyttäjä kuin Suomikin jossain tapauksissa on. Nämä kansalaisäsjärjestöt yksi hyvä esimerkki, Business Finlandin yritystuet toinen.

Minä maksaisin nykyisen 40-45% verorasitteen paljon mielummin kun tietäisin että se raha menee terveydenhuoltoon, koulutukseen, infraan ja maanpuolutukseen. Nyt siitå menee ihan pirusti liikaa kaikkeen joutavaan paskaan ja tiettyihin hallintohimmeleihin joissa pieni sisäpiiri vaurastuu.

61 tykkäystä

Tämä mielestäsi on ainoa syy? Maailmasta löytyy aika paljon turvallisia maita joissa on Suomea huomattavasti kevyempi verotus. KVG.

12 tykkäystä

Nykyisessä geopoliittisessa ympäristössä miellät varmaan turvallisuuden sotilaalliseen turvallisuuteen. Luulen että McFlubby käsittää asian laajemmin. Eli jos otat huomioon väkivaltarikoksen uhriksi tulemisen todennäköisyyden, Suomi ja muut progressiivisen verotuksen maat (Pohjoismaat) ovat näiden tilastojen valossa lähes poikkeuksetta kärjessä.

1 tykkäys

Johtuuko siis korkeasta verotuksesta ettei kylillä saa turpaansa? Loistavaa, nostetaan verot sitten mahdollisimman korkealle ettei saa turpaansa. Kommunismissa ei ilmeisesti tarvitse pelätä ollenkaan saavansa turpaan? Tämä on nyt ehkä idioottimaisinta koskaan että korkea verotus takaa sen ettei joudu väkivaltarikoksen uhriksi

18 tykkäystä