Osakesijoittaminen

Ulkomaisten osakkeiden verotus

Hei

Linkatkaa, jos tähän on jo olemassa ketju. Näin aloittelijan vinkkelistä kiinnostaa tietää kannattaako ostaa ulkomaisia osakkeita Nordean OST:lle?

Lähes kaikissa ohjeistuksissa kehoitetaan pysymään suomalaisissa. Miten ulkomaisten osakkeiden verotus toimii ja miksi niitä ei kannata ostaa ost:lle?

Täällä noviisi taas kyselee.

Käsittääkseni muiden kuin suomen pörssissä olevien yhtiöiden osinkojen lähdeveroa ei saa takaisin, kuten AOT:llä. Tästä löytyy tarkempaa tietoa googlella, en lähde arvailemaan tästä sen tarkemmin.

Olen siinä ymmärryksessä, että OST:lle voisi huoletta ostaa ulkomaisia yhtiöitä, jos ne eivät maksa osinkoa. Eli joku osinkoa maksamaton kasvuyhtiö voisi olla ihan toimiva? Korjatkaa viisaammat, jos olen väärässä.

Puhdasta osinko lappua mistä menee lähdevero ei kannata ostaa ostille. Jos osinko on vain pieni osuus kokonaistuotosta niin silloin ost voi olla oikeakin valinta. Ulkomaalaisissa osakkeissa on muitakin mutta hieman pienempiä ongelmia ostilla. Koska ostille ei saa valuuttatiliä niin ostot/myynnit/osingot/pääomanpalautukset aiheuttavat automaattiset valuuttakonversion. Pankista riippuen tämä voi olla merkittäväkin. Ainakin Nordean käyttämästä kurssista on puhuttu pahaa osinkojen yhteydessä.

1 tykkäys

OSTille ei perinteisesti kannata ostaa ulkomaisia osinkoa maksavia osakkeita, mutta poikkeuksiakin löytyy, kuten esim. Britteihin rekisteröidyt firmat, koska briteissä osinkojen lähdevero on 0%. Samanlainen tilanne koskee myös veroparatiiseihin kuten Bermudalle rekisteröityjä firmoja.

3 tykkäystä

Tämä olikin uutta tietoa. Briteissä näyttäisi nopeasti katsottuna olevan ihan mielenkiintoisia osinkoja tarjolla (10% hujakoilla). Onko näissä jotain sudenkuoppaa, johon verovapaita osinkoja hamuava OST sijoittaja saattaisi langeta?

Onko muuten suositella jotain hyvää sivustoa, josta löytyisi brittiyhtiöiden lukuja ja ennusteita ilmaiseksi.