Uudet sähköautofirmat - NIU, Fisker, Canoo, Rivian jne

Thanks. Meni ohi tuo viesti. Olisi kyllä kiva jos olisi nio ja canoo eri ketjuissa. Henkilökohtaisesti ei juuri kiinnosta muut kuin canoo.

Yahoon puolella ovat viime aikoina manailleet, että Canoo vaikuttaa lähinnä paperifirmalta tuon Hyundai-kuvion kariutumisen jälkeen. Ei ole omaa tuotantoa, ei omia laitoksia/linjastoja, ei yhteistyösoppareita, ei valmistussopimuksia, eikä myyntiä. Onkohan edes kummemmin prototyyppejä. Eli kovin nihkeä aika, enkä ihmettele kurssiromahdusta 24 USD → 8.x USD.

3 tykkäystä

Tämä on ihan totta, mutta käsittääkseni virittelevät valmistussopimuksia laajalti Eurooppaan. Ei omiin tehtaisiin. Protoista en ole varma, mutta kai heillä pakko jotain on olla valmiina kun on kuvaa/videoita autoista jo ulkona.

Siitä uutisesta minkä linkkasin just toiseen kertaan:

”the company junking its previous plan of selling electric vehicle technology to other automakers”

”chairman Tony Aquila said the company will now focus more on making and selling its own vehicles to commercial operators.”

:man_shrugging:

Edit: Oma ketju siis avattu NIO:lle.

5 tykkäystä

Internetissä on kiertänyt hieman huhua että Lion E-Mobility olisi tässä mukana. Lion on nimittäin ollut viime vuoden loppupuolelta alkaen akkupuolella oman LIGHT-akkujärjestelmänsä osalta supplier evaluationissa nimeämättömän T1 supplierin kanssa (Magna?) ja päätös akkuteknologian valinnasta kuulemma tehtiin 2021Q1 aikana ja julkistus olisi nyt huhtikuussa. Tuo siteeraamasi kuvaus ei ollenkaan sovi Leijonaan, mutta Leijona onkin akkuteknologian toimittaja eikä akkuvalmistaja ja ilmeisesti Fisker nimesi nyt vain cell supplierin eivätkä kokonaista akkujärjestelmää. Toisaalta diili on myös voitu hävitä tai se on voinut olla vain huhua.

Huhupuheet ovat tietysti huono perusta sijoituspäätökselle, mutta kuulisin mielelläni Fiskeriä pidempään seuranneiden mielipiteitä asiasta.

Törmäsin myös Fiskerin Shareholder Letterissä seuraavaan lausumaan:

We are relying on third-party suppliers to develop a number of emerging technologies for use in ourproducts, including lithium ion battery technology. These technologies are not today, and may not ever be, commercially viable. There can be no assurances that our suppliers will be able to meet the technologicalrequirements, production timing, and volume requirements to support our business plan. In addition, thetechnology may not comply with the cost, performance useful life and warranty characteristics we anticipate inour business plan. As a result, our business plan could be significantly impacted and we may incur significantliabilities under warranty claims which could adversely affect our business, prospects, and results of operations.

Onko tämä vain tyhjää lakimieshöpinää vai voiko tästä päätellä että kyseessä on akkuteknologia, jota ei ole vielä kaupallisessa käytössä?

1 tykkäys

Itse tulkitsen tuon, että heillä on useita erilaisia akkujärjestelmiä prototyypeissä, mukaan lukien kokeellisia akkujärjestelmiä, joita ei välttämättä edes tarkoitettu oikeasti käyttöön vaan enemmän ensikokemuksien keräämiseen tulevaisuutta varten.

1 tykkäys3 tykkäystä

The NIU KICK SCOOTER will be available to customers this summer in the United States and Europe

Warren Buffett-backed automaker sells more electric cars in March than Nio and Xpeng delivered
https://www.cnbc.com/2021/04/07/warren-buffett-backed-byd-sells-more-electric-cars-march-vs-nio-xpeng.html

2 tykkäystä
4 tykkäystä

Canoon kanssa kahden päivän sijoituksella 20% tuotto. Tämä voi vielä nousta vaikka mihin kun mr. markkina on saanut käsiteltyä strategia muutoksen, joka oli mielestäni parempaan suuntaan.

2 tykkäystä

https://www.bydeurope.com/article/361

BYD is bringing our zero-emission solutions and 26-years in battery R&D to #Norway. Customers there will be the 1st in Europe to receive BYD #TangSUV, powered by #BladeBattery, with a range of 505km and acceleration from 0-100 km/h in just 4.6-seconds

3 tykkäystä

Ford lähtee Kiinaan omalla mustangillaan

2 tykkäystä

Kun mersulle (joku uusi Saksalainen sähköautopaja) ei ole omaa ketjuaan, niin laitetaan pieni teaseri Shanghain messuista tänne:

8 tykkäystä

Ihmettelinkin mikä Fiskeriä laskee viime aikoina. Siinä päättyy lockup-jakso 27.4.
Yahoon puolella arvelevat, että voi kyykätä jopa 10.x dollariin ennen sitä. Sitten oletettavasti pääsee kivaan lentoon “vapaana” :smiley:

6 tykkäystä

Niin vai meneekös tuo niin, että 180 päivän lock-up jakso on ollut voimassa SPAC closing päivästä (27.20.2020) alkaen, eli että saavat alkaa myymään omistuksiaan vasta tuon 27.4 jälkeen → mahdollisesti isoa laskua?

Vai miten tämä kuvio menee?

Taitaa melkein joka ex-SPACissa olla aina laskua kohti lockupin päättymistä. Sen jälkeen saavat lockupin alaiset sijoitusyhtiöt/omistajat (eli insiderit) myydä osakkeitaan, jolloin voi tulla iso myyntipaine. Kun ovat myyneet mitä haluavat myydä, “voi” kurssi taas nousta ilman pelkoa suuresta massamyynnistä.

1 tykkäys


Bofa:n suositus näyttäisi nostavan premarketissa FSR:ää, en ainakaan muuta nähnyt.

Joo, tossa vielä vähän artikkelia aiheesta.

5 tykkäystä