Osakesijoittaminen

Vesiosakkeet

Mitä vesi osakkeita on olemassa ja kuinka niitä ostetaan?

Tallinna Vesi omx baltic,nordean kautta pystyy ostaa, hyvä osinkopaperi.

Hei,

Ihan foorumin tason ylläpitämisen mielessä olisi @Jarmoxxx hienoa, jos voisit enemmän kertoa Tallinnan Vedestä ja näkemyksestäsi siitä. Osinko on harvoin yksin hyvä syy ostaa osaketta.

4 tykkäystä

Hei, jokainen voi itse lukea yhtiöstä, laitoin yhden esimerkin.

American States Water voisi mennä ainakin nimestä päätellen tähän kategoriaan. Yhtiötä en tunne, mutta osinkoa yhtiö on kasvattanut vaivaiset 64 vuotta putkeen, se on pitkä aika se. On siellä firman sisällä ainakin asioita oikein tehty. Tämä tosin saattaa näkyä hinnassakin; 2,77mrd$ markkina-arvolla ja vuoden 2018 63,8M$ nettotuloksella p/e yli 40. Sitten esim P/b 15 ja tämänhetkinen efektiivinen osinkotuotto 1,4%. Eli osakkeessa saattaa olla pieni vesilisä, tai sitten nämä on ihan normi jenkkikertoimia.

Olisiko ollut Intelligent Investor, jossa puhuttiin näistä USAn vesiosakkeista, jotka ovat luonnollisia monopoleja. Luulisin, että tuo firma kuuluu siihen kastiin ja tämä on syynä noin korkeisiin kertoimiin. Eli kyse äärimmäisen defensiivisestä osakkeesta, jonka tuotto noilla kertoimilla onkin sitten varmaan jo lähempänä valtionlainan tuottoa. Tästä syystä voisi kuvitella, että tuo viime vuosien hurja nousu on pitkälti korkoympäristön syytä, eli tällaisista osakkeista on haettu turvallista tuottoa, kun korot ovat niin matalalla. Siten voisi toisaalta luulla, että nämä olisivat aika herkkiä korkoympäristön muutoksille. Pelkkää mutuilua siis, enkä ole tarkemmin perehtynyt. :slightly_smiling_face:

En ole perehtynyt käytännön lainkaan näihin USAn vesiosakkeisiin, mutta mutuilusi kuulostaa loogiselta. Tämmöistä omaa monopoliasemaa tai ylipäätänsä liiketoiminnan ympärillä olevia vallihautoja ajaa 64 vuoden osingonkorotuksen lisäksi se, että yhtiö tekee suhteellisen korkeaa oman pääoman tuottoa, 35%. Näistä tekijöistä voisi nopeasti päätellä, ettei kilpailijoilla ole ollut juurikaan asiaa yhtiön reviirille ja/tai yhtiö on osannut vielä laajentua kilpailuetujen sisällä. Voisin kans ostaa sen näkemyksen, että matalat korot ovat saaneet sijoittajat etsimään turvasatamaa tämänkaltaisista mahdollisesti hyvin defensiivisistä ja laadukkaista, vallihautoja omaavista yhtiöistä. Päälle vielä yhden megatrendin aallonharjalla ratsastus.

1 tykkäys