Vuoden 2024 Top 3 ulkomaiset osakkeet

Oma veikkaukseni

 1. Voxtur
 2. Hims & Hers
 3. illumin Holdings
6 tykkäystä
 1. Strathmore Plus Uranium
 2. F3 Uranium
 3. Blackrock Silver
7 tykkäystä
 1. Hyzon Motors
 2. Intrum
 3. Amazon
4 tykkäystä
 1. Evolution.
 2. Sivers Semiconductor.
 3. Hexatronic.
7 tykkäystä
 1. Dwac
 2. Oroco
 3. Hyzon
4 tykkäystä
 1. Svolder
 2. VNV Global
 3. Latour

Omasta salkustani ei löydy kovin monta ulkomaista vaihtoehtoa, joten näillä mennään. :slightly_smiling_face:

3 tykkäystä

Oman salkun sisällöstä kaivettuna löytyy hyvät ehdokkaat

 1. HIMS & Hers - tulos kääntyy juuri plussalle, jonka kautta kertoimet arvioidaan uudelleen
 2. Nekkar ASA - Markkinan suurinta tilausta odottaessa, USD/NOK suhde paranee ja uudet liiketoiminnat näkyvät liikevaihdossa
 3. Sofi Technologies - Sama tilanne kuin Hims’llä, opintolainojen takaisinmaksut alkavat ja tuovat uusia asiakkaita ja tulovirtaa

Bonustaso: Saxlund Group AB - Kannattavuuteen keskittyminen nostaa tuloksen olennaisesti plussalle, EUR/SEK palaa lähemmäs aiempaa tasoa, joiden jälkeen arvostustasot on 4x nykyinen :crossed_fingers:

11 tykkäystä
 1. Voxtur
 2. Aduro
 3. Oroco

Puolan Markun tehotrio.:muscle:

11 tykkäystä

Okeanis
Lindex (jos ei hyväksytä niin Hexatronic)
LAC

 1. Koska supersykli
 2. Tavarataloista eroon ja Lindex saa sille kuuluvan arvostuksen (ja siirtyy Tukholman listoille ;))
 3. pikkubetti että alumiinin hinnat nousee ja tuossa olisi sopivasti vipuvaikutusta.
  Salkussa vain nro 2 vuonna -24 niin ei ole kuin oma vasikka ojassa. :wink:
2 tykkäystä

Alibaba, Byd ja Unity.

3 tykkäystä
 1. Hafnia
 2. Voxtur
 3. Serviceware

Tuotto x Todennäköisyys järjestyksessä. Ykkösessä osingot huomioiden

5 tykkäystä
 1. Alibaba
 2. Paypal
 3. Crocs
3 tykkäystä

1. PayPal

Yhtiön osake on syöksynyt reippaasti ja suurin osa laskusta mielestäni on ollut aivan täysin aiheellista.

Yhtiö on kuitenkin edelleen verkkokauppapuolella mukana kovin suurella markkina-osuudella. Selvästi suurin osa jenkeistä käyttää verkko-ostoksissaan ainakin joskus maksutapana PayPallia. Kiinassa markkinaosuutena sillä on noin kymmenen pinnaa, mutta saa nähdä, mitä entistä arveluttavammassa Kiinassa jatkossa menee… nostaako PayPal huikeasti markkinaosuuttaan vai ajaako Kiina PayPalin pois sekä tuo tilalle oman vaihtoehtonsa.

PayPalista on omassa kuplassani esimerkiksi √Ąx√§ss√§ kirjoitettu p√§√§osin hyvin jyrk√§sti ja osake on sy√∂ksynyt verta tirskuen reippaasti alas kuin olisi kuolemassa. Kilpailijat ottanevat jatkossakin lis√§√§ roolia ja tuskin hirve√§sti yhti√∂ kykenee markkinaosuuttaan kasvattamaan, mutta toisaalta yhti√∂ on monien mielest√§ hyvin aliarvostettu, joka edelleen on alan j√§ttil√§inen, lis√§ksi sill√§ on vahva kassa ja‚Ķ onhan yhti√∂ edelleen suorittanu ihan jees.

2. Cloudflare

Kasvaa 30 pinnan vauhdilla toistaiseks. Yhtiö on laajentanut liiketoimintaansa esim. palveluun, jonka avulla asiakasorganisaatiot voivat yhdistää eri hypercloudit yhdeksi ratkaisuksi, joka voi ilmeisesti varsinkin tulevaisuudessa tuoda hedelmää. Johto on ilmeisesti aika pitkäjänteinen suunnitelmissaan ja yhtiö kykenee tarjoaamaan laajasti erilaisia palveluita kuten turvallisuusratkaisuja, tallennushommia sekä muuta, jotka ilmeisesti tukevat toisiaan.

3. Kelly Services

Kelly Services on henkilöstöratkaisujen tarjoaja.

Yritys on tehnyt muutoksia liiketoiminnassaan, jotka näkyvät jo jonkin verran tuloksissa, mutta liikevaihto ei ole ollut viime aikoina kovin ihmeellinen.

Kelly on myös myymässä Euroopan henkilöstoliiketoimintaansa ja se aikoo sijoittaa nämä varat uudelleen muihin liiketoiminta-alueisiinsa. Uudessa strategiassa hallintoa pistetään ruotuun sekä vähennetään kuluja mm. vähentämällä työvoimaa. Ehkä nämäkin ratkaisut voivat myös omalta osaltaan tukea osakkeen nousua ensi vuonna ja jotkut kokevatkin yhtiön osakkeen olevan tällä hetkellä turhan aliarvostettu.


EDIT:

En osaa englantia juurikaan, joten olen lukenut aika paljon Foorumilta ulkomaalaisista yhtiöistä ja sen lisäksi olen googletellut paljon sekä käyttänyt erilaisia käännösohjelmia ulkomaalaisten artikkelien osalta.

16 tykkäystä
 1. Hims & Hers
 2. Alibaba
 3. Porch Group
6 tykkäystä
 1. Flowscape AB: Osakekurssi on edelleen melko pohjalukemissa (Saas toimialan yleinen ongelma) vaikka yrityksen tuloksenteko paranee tasaisesti. Tänä vuonna solmitut kumppanisopimukset alkavat kantaa hedelmää ja uusi softajulkaisu tuo lisämyytävää.

 2. Precise Biometrics AB: Yleinen talouden parantuminen lisää kysyntää ja satsaukset kansainväliseen laajentumiseen alkavat tuoda tuloja. Toistuvaistulot kasvattavat osuutta yrityksen myynnistä, mikä parantaa yrityksen arvostusta.

 3. Hexatronic Scandinavia AB: Peesiosake josta en tiedä mitään :slight_smile:

3 tykkäystä
 1. Bruker.
 2. Napco securities
 3. Atkore

Ostin v√§h√§n jokaista. Perustelut vain luvuilla ja peesaamisella t√§ll√§ kertaa. Osalla tuntui osavuosikatsaukset jatkavan samaa linjaa. En tosin usko n√§iden p√§rj√§√§v√§√§n ‚Äútop 3‚ÄĚ kisassa vuoden t√§ht√§imell√§ vaan olevan ‚Äúihan kivoja‚ÄĚ kohteita p√§√§lle vuoden t√§ht√§imell√§.

Bruker. Tekee diagnostisia laitteita, mm. terveydenhuollon alueelle. Vähän kalliilta vaikutti. On pystynyt vahvistamaan tasettaan (parantamaan velkaantumisastettaan) viime vuosina.

Napco. Uskon että kysynnän kasvu saattaa jopa yllättää, etenkin jos epäluottamuksen ilmapiiri lisääntyy jenkkilässä. Näin saattaa käydä poliittisen umpisolmun johdosta.

Atkore. Toisessa ketjussa oli paljon perusteluja. Saivat myyty√§ t√§nnekin ajatuksen omistamisesta. Jostain luin, ett√§ seuraaville vuosille on ennustettu s√§√§nn√∂nmukaista ‚Äúearnings‚ÄĚ laskua, mik√§ v√§h√§n huolettaa.

2 tykkäystä
 1. Mind Technology - Market cäppi joku 9 miljoonaa USD ja suhteessa siihen bäcklogissa tavaraa niin biruuust! Jos toimitusketjujen pullonkaulat ja sellaset setviää, niin les frigging goo!

 2. Magnora ASA - Pareton geelitukat selvittelevät pää sauhuten omistaja-arvoa lisääviä veivauksia yritysrakenteeseen. TJ:n ja Hallituksen PJ:n track recordin tietäen en usko, että herrasmiehet päästää mitä tahansa kakkaa läpi. Varmaan pelkkä pure-ESG-leiman saanti käynnistäisi massiiviset ostot hassunhauskoihin ESG-rahastoihin.

 3. Voxtur - Loppupeleissä kyseessä taitaa olla helvetin syklinen firma ja lähtee toivottavasti kuin raketti, sitten kun korot laskee ja asuntokauppa helpottaa. Aika näyttää onko 2024 vielä se vuosi kun tämä tapahtuu, tai tätä aletaan osakkeeseen fronttaamaan. Toki pakko toivoa ettei koko köntsä mene konkurssiin ennen sitä.

7 tykkäystä

Heitetään hatusta että:

 1. Zoom
 2. Roku
 3. Coinbase
2 tykkäystä
 1. Oatly
 2. Evolution
 3. Lohilo

Evolution tuskin floppaa, mutta ei my√∂sk√§√§n raketoi. Oatlylla ja Lohilolla sitten ‚Äúparemmat‚ÄĚ riskit :face_with_peeking_eye:

3 tykkäystä
 1. Fisker
 2. Voxtur
 3. Plug

Nähdään ensi vuonna :saluting_face:

6 tykkäystä