Berkshire Hathaway - Rahat jatkossakin Buffettille vai indeksiin?

Berkshire- ja Buffet -juttuja lukisin mielelläni enemmänkin. Onneksi @Heikki_Keskivali kirjoitti tämän mielenkiintoisen jutun Warrenista, kannattaa lukea Heikin juttuja ja laittaa hänen Twitter-tilinsä seurantaan; hän pystyy vaikeatkin asiat pureskelemaan tällaiselle maallikolle ymmärrettävään muotoon. :slight_smile:

34 tykkäystä

Omahastakin saatiin päivitystä kuulumisiin Q2-raportin muodossa.

  • Omien osakkeiden ostoja hieman verkkaisempaan tahtiin, noin miljardilla dollarilla Q2 aikana. Ostoja suoritettiin vain kesäkuussa keskikurssilla 284$. Kassassa edelleen 105 miljardia.
  • Greg Abelin osuus (muistaakseni n.1%) Berkshire Hathaway Energyn osakkeista ostettu hintaan 870 miljoonaa dollaria. Tästä johdettuna osapuolten arvio koko BHE:n käyvästä arvosta voisi olla siis 87 miljardia.
  • Ruma raportoitu tappio yli 43 miljardia dollaria, mutta tätä heiluttaa tunnetusti Berkshiren osakeportfolio, joten ei juuri painoarvoa
  • Operatiivinen tulos väkivahva, en tiedä onko tälle ollut jotain konsensusodotusta:

43 tykkäystä

Ei suurta dramatiikkaa omistuksien muutosten suhteen Q2 aikana:

10 tykkäystä

Tuo OXY on mielenkiintoinen. Satsaavat ilmeisesti carbon capture and storage bisnekseen. Jonkun epäluotettavan lähteen, valitan mainitsen silti, OXY käyttää Amazonin jälkeen eniten fyrkkaa poliitikkojen lobbaukseen. Jos liittovaltiotasolta innostutaan jakamaan jotain päästöoikeuksia tai verohelpotuksia ja homma lähtee rullaamaan niin voi olla aikamoinen rahantekokone jatkossa. Toki spekulaatiota.

Myös Markel eli mini Berkshire kiinnostaa henkilökohtaisesti. Vakuuttavat ilmeisesti keräilyesineitä ja keräilyautoja tms. asioiden varalta, joita muut ei vakuuta ja sijoittavat berkshire tyylisesti.

Eniten toivoisin agressiivista omien osakkeiden ostoja.

Törmäsin tvitterissä hyvään kuvaan mitä kaikkea Berkshirestä löytyy.

Berkshiren ydin on noi täysin omistetut firmat jotka korostuu tuossa asiallisella tavalla.

56 tykkäystä

Applen voinee liittää ytimeen isoimpien kokonaan omistettujen rinnalle. Katsoin tuosta että Berkshire omistaa 5,6% Applesta, eli tämänhetkisellä kurssilla 125 miljardin arvosta. Berkshiren arvo on 580 miljardia, eli yli 20% Berkshirestä on Applea.

35 tykkäystä

Occidental Petroleum puuttuu, josta Berkshire omistaa noin 20 %.

4 tykkäystä

Ja lisäksi warrantteja on 80M kappaleen edestä, joka nostaa omistusta 10% lisää?

1 tykkäys

Mielenkiintoisia uudehkoja ostoja Berkshirelta myös insurance&ventures&investments firma Markel, jonka portfolion suurin omistus on itseasiassa Berkshire.

4 tykkäystä

Itse ehdin jo viime vuonna myydä pois position (tosi pitkä). En näitä omia liikkeitä halua mainostaa, mutta kyllä BRK tulee mukaan omaan pitkään salkkuun isosti. Aloittelin jo kesän lopulla, mutta kyllä nämä veijarit näkee tulevaisuuteen. Sinänsähän tämä on hyvin puhtaasti jenkki-ETF (sisämarkkinapainotteinen, pl. Apple ja pari muuta) luonteeltaan ja riskit on tässä ketjussa hyvin tuotu esille. Mutta viime aikojen peliliikkeet ja kassa, riittää minulle.

20 tykkäystä

Berkshire on tosiaan hyvä kokoelma erilaisia yrityksiä ja jossain määrin tuo ETF-luonnehdinta on perusteltu. Pitää kuitenkin muistaa, että Berkshire on tarpeen tullen todella nopea tekemään suuria liikkeitä markkinoilla, jotka ovat usein kontraavia. Siinä mielessä Berkshire on aktiivisesti hoidettu rahasto. Tässä muistutuksena klippi finanssikriisin ajoilta, kun Berkshire investoi 5 miljardia Goldmaniin ja reportterin tunnelmat olivat siihen aikaan melko masentavia:

Nyt vaikuttaa, että Berkshirella on taas mahdollisuus tehdä diilejä ja Buffett on niitä yleensä tehnyt hyvin, jopa härskein ehdoin. Tällä kertaa FED ei näytä tulevan markkinoita vastaan likvideetin kanssa ja Buffettin mahdollisuudet paranee löytää diilejä yrityksistä, joilla on hetkellinen ongelma, mutta perusliiketoiminta kunnossa.

14 tykkäystä

Twitter on tosiaan hyvä tiedonlähde😅. Aiheeseen sopiva ketju ja havainnollistavat kuvat salkkujen sisällöistä:

7 tykkäystä

Berkshire tuntuu olevan vahvasti henkilöitynyt Buffettiin ja Mungeriin ja siksi pohdin että mitä tulee tapahtumaan yhtiön arvostustasoille kun nämä noin 100-vuotiaat herrasmiehet joskus kuolee (tosin historia ei ole tae tulevasta)? :face_with_monocle:

Laittaisin itsekin ropojani yhtiöön kiinni jos herrat olisivat 30v nuorempia mutta elämän kiertokulku saattaa olla piankin edessä.

23 tykkäystä

Toin muutaman päättelyn ketjussa aiemmin. Mielipiteeeni asiasta ei ole muuttunut mihinkään.

Berkshire on tällä hetkellä arvostettu P/b-luvulla 1,4. Sen omistuksista esimerkkinä suurin sijoitus Apple on arvostettu P/B luvulla 47. Yllä olevassa viestissä rinkulassa näkyvä Coca Cola P/B 11. Tämä niinkuin tekee Berkshirestä erittäin mielenkiintoisen pilkkomiskohteen tai sitten vain ostellaan omia kassavaroilla, mutta uuttaa kassaa tulee niin vauhdilla, että hankaluuksia ostaa. Viimeksi omia ostettaessa Buffett lähetteli kirjeitä A-osakkeiden omistajille, jotka haluavat myydä. Yhden osakkeen arvo on 442600$ tällä hetkellä, joten jo yhden osakkeen myynnillä saa meillä jo ihan kivan omakotitalon. Kuka tarvii sellaisia satoja?

16 tykkäystä

Ohessa juuri julkaistu Q3/2022 rapsa.

  • Omien ostoja tällä kvartterilla 1,0B
  • Omien ostoja tänä vuonna n. 5B
  • Osakkeostoihin allokoitu tänä vuonna n. 66B
  • Käteinen kasvanut n. 4B ja on nyt n. 109B

31 tykkäystä

Berkshire ei maksa osinkoja, koska johto uskoo sijoittavansa rahat taitavammin kuin omistajat.

Jos Berkshire alkaisi maksaa osinkoa, se olisi signaali johdon uskon loppumisesta omiin kykyihinsä.

17 tykkäystä

Berkshire on noussut 5. arvokkaimmaksi yhtiöksi S&P 500 -indeksissä. Ja on voittanut markkinat selkeästi.

https://www.investors.com/etfs-and-funds/sectors/sp500-warren-buffett-gets-the-last-laugh-during-the-bear-market/?src=A00220

23 tykkäystä

Berkshireltä isohko 4.12B panostus Taiwan Semiconductoriin Q3 aikana. Kuvassa suurimmat ostot ja myynnit…

18 tykkäystä

Berkshire on noussut 5. arvokkaimmaksi yhtiöksi S&P 500 -indeksissä. Ja on voittanut markkinat selkeästi

Toisin sanoen, meillä jotka vannomme S&P500 indeksirahastojen nimeen, on jo merkittävä altistus BRK:hon – ja sitä isompi mitä paremmin sillä menee. Bogle-vainaa saisi tästä hyvät naurut.

3 tykkäystä

Tämä on siinä rajoilla, onko itsensä Buffetin vai salkunhoitajiensa (Ted ja Todd) poiminta. Jos ostot jatkuvat tässä mittakaavassa voi olla Buffetin valinta, jos jää näille nurkille niin todennäköisesti on salkunhoitajien valinta. Aina mielenkiintoista, kun tulee uusi yhtiö salkkuun.

Berkshire on myynyt BYD:iä aika paljon, se ei näy tässä listauksessa mutta ilmeisesti siitä on tarkoitus luopua hiljalleen kokonaan.

5 tykkäystä