Euroopan turvallisuustilanne ja Venäjän aggressiot (Osa 1)

24 tykkäystä

No entä jos olisit EU ja Ukraina sanoisi hyväksyvänsä nämä rauhanehdot? Sanoisitko kylmästi “ei käy, sota jatkukoon”?

1 tykkäys

Tässä on se tilanne, missä siviilien tappaminen voi olla se triggeri mikä voisi liittää yksittäisiä Nato maita mukaan ilmavoimillaan. Ukrainan asia on nyt hurmoksellisesti koko Euroopan asia, ja tämä vielä viikko sitten uskomattomalta kuulostava asia saattaa vielä nähdä päivänvalon. Toivon, ettei tähän tarvitsisi mennä, sillä se lisää kyllä eskalaation riskiä entisestään

12 tykkäystä

Jossain näin (en tässä uutistulvassa muista enää missä), että n. 186 000 IT alan ammattilaista ja hakkeria olisi auttamassa Ukrainaa jollain tavalla. Venäjällä on kuitenkin vain rajallinen määrä kohteita ja hyvin keskitetysti omistettuja (ts. valtionkapitalismi), kun taas esim. Euroopassa jokaisella maalla on erilliset systeemit. Ei Venäjä pärjää edes trolliarmeijoidensa kanssa Euroopalle kybersodassa.

13 tykkäystä

En tiedä onko tällä mitään luotettavaa informaatioarvoa. Mutta jos olisi, niin sensuroin ärsyyntyneen kommenttini. Voiko tämä v****u olla totta Unkari1956?

10 tykkäystä

Viesti yhdistettiin ketjuun: Inderesin kahvihuone (Osa 4)

12 tykkäystä
29 tykkäystä

Tuo luku taitaa olla yhden kanavan jäsenmäärä, moni varmasti ihan vaan sivustakatsojana. Mutta on siellä varmaan kaikkea mielenkiintoista mukana. Ihmettelen jos ei ole länsimaidenkin ammattilaisia tutustumassa aiheeseen hämmennyksen keskellä.

6 tykkäystä

Tämä luku taisi olla sen yhden häkkerivetoisen Telegram-ryhmän jäsenmäärä muutama päivä sitten. Tässä ei edes mitään varsinaisia koordinoituja DDOS-iskuja tarvita, kun Redditissä, 9Gagissa, Ylilaudalla ja TikTokissa kiertelee erinäisiä linkkilistoja, joista miljoonat kotisotilaat käyvät näpyttelemässä ihan manuaalisesti sivuja auki, ja pistävät sivustoja jumiin.

Mietinkin tuossa muutama päivä takaperin, millainen voima näillä teineillä ja kotinörteillä olisikaan, jos alkaisivat aktiivisesti esimerkiksi VKontakten, Youtuben yms kautta käymään trollisotaa venäläiseen tapaan. Sen verran levinnyt noita hakkeroituja sähköposti- ja puhelinnumerotietokantoja, että sinne kun väki menisi Google translatella jakamaan totuuksia, niin kenties se näkyvyys siitä ajan myötä kasvaisi?

21 tykkäystä
13 tykkäystä

Tämä edellä mainittu luku tosiaan tuosta eilisestä postauksestani (Tässä). Nyt tuo luku on kasvanut jo 234 000. Tuo luku tosiaan edustaa käyttäjiä, jotka ovat “tilanneet” (Subscribe) tuon ryhmän keskustelut. Monia varmasti sivusta seuraajia, sekä toinen mokoma henkilöitä, jotka eivät ole tuota ryhmää “tilanneet”.

Ryhmässä kiertää erinäisiä sivusto listauksia, joita halutaan alas ihan perinteisin DoS (Denial-of-Service) hyökkäyksin, mutta myös erinäisiä YouTube tms. käyttäjiä jotka levittävät venäjän propagandaa ja näitä sitten porukalla käyvät liputtamassa ja tätä kautta saavat tilejä suljettua.

5 tykkäystä

Muutama ajatus tällaiselta vanhemmalta ukolta. Täällä palstalla (toki ihan syystä) menee Ukrainan tilanne tunteisiin. Sota on vääryys, ja sodassa ei ole voittajia. Venäjän hallinnon toiminta on ehdottomasti tuomittava kansainvälisen lain vastaisesta sodanjulistuksesta ja kaikista ihmisoikeusrikkomuksista sodan aikana.

Silti vertaukset Hitleriin särähtävät korvaani; joko historian kirjat on jätetty lukematta tai tahallaan yritetään popularisoida 30- ja 40-lukujen tapahtumat. Jälkimmäinen ilman muuta pahempi, koska 2. maailmansodan tapahtumia ei saa ikinä unohtaa. Ei ikinä! Vertauskuvailu ei onnu vain tällä palstalla vaan myös kv. keskustelussa. Kumma miten esim. Yhdysvalloissa samaa terminologiaa käytetään Putinista, mutta Xin osalta ollaan hiljaa vaikka toiminta on uiguurien suhteen on erittäin lähellä Hitlerin/Stalinin törkeyksiä. Ei ole puolustus Putinin puolesta, mutta haluan vaan muistuttaa siitä, että maailmassa tapahtuu muitakin valtavia tragedioita, joihin ei haluta ottaa kantaa.

Talouspakotteiden osalta realistisuuden tarkastuskierros: keihin talouspakotteet iskevät pahiten? Vastaus: tavalliseen kansaan. Siitä on viime vuosikymmeniltä ihan riittävästi dataa (Irak, Libya, Pohjois-Korea, jne.), joten venäläisten kannalta on sääli, ettei asioista puhuta oikeilla nimillä. Talouspakotteet = tavoitteena kurjistaa kansan oloja niin paljon, että he tekevät vallankaappauksen ja heittävät Putinin ulos. Todennäköisyydet tuolle skenaariolle? Erittäin pienet ja silloinkin valtavan kurjuuden jälkeen.

Ukrainan kansa kärsii. Venäjän kansa kärsii. Se on hulluutta peukuttaa toimia, jotka aiheuttavat toista tai molempia. Kaiken lisäksi tämä talousjärjestelmän aseistaminen voi aiheuttaa pidemmällä aikajänteellä äärimmäisen huonoja seuraamuksia globalisaation ja talousvakauden (?) osalta.

Oma näkemykseni: kummankaan kansan kärsimystä ei saa lisätä. Kansainvälistä oikeutta ja sen implementointia olisi pitänyt kehittää jo vuosikymmeniä sitten - se vaan valitettavasti ei olisi ollut Yhdysvaltojen intressissä (esim. Guantanamo ja siviilikuolemat Irakissa ja Afganistanissa). Toivottavasti tämän episodin seurauksena YK ja sen turvallisuusneuvosto saataisiin muokattua sellaiseksi, jolla olisi oikeasti valtaa päättää asioista, ja viedä sotatuomioistuimeen ilman supervaltapoliittista valtapeliä valtioiden rajat ylittävät selkkaukset.

40 tykkäystä

Tuossa Venäjän ehdot:

Varmaan länsi näkisi seuraavia ehtoja:

  • Venäjän täydellinen vetäytyminen ukrainasta
  • sotakorvaukset Ukrainalle
  • sotaan syylliset luovutetaan kansainvälisen yhteisön tuomittaviksi Haagiin, jossa he voivat puolustautua
21 tykkäystä

Puolustusministeri Antti Kaikkosen mukaan Ruotsin sunnuntainen päätös aseellisesta avusta vaikutti Suomen päätökseen. Kaikkosen mukaan Suomi antaa Ukrainalle 2 500 rynnäkkökivääriä, 150 000 patruunaa, 1 500 kertasinkoa sekä 70 000 kappaletta niin sanottuja taistelijamuonapakkauksia.

Iltalehti

61 tykkäystä

Syyllinen selvillä - jenkkien syytä koko paska.

klo 17:44: Pohjois-Korea otti ensikertaa virallisesti kantaa Ukrainassa käytävään sotaan. Maan ulkoministeriö syytti sodasta Yhdysvaltoja ja länsimaita, joiden ministeriö katsoi syyllistyneen “vallan väärinkäyttöön”.

:face_with_monocle:

19 tykkäystä

Luhansk ja Donbas itsenäisinä valtioina neuvottelevat erikseen?

2 tykkäystä
38 tykkäystä

Jos oikein videokuvasta tulkitsin niin isku olisi suoritettu noin 100km Kiovasta luoteeseen. Vaikuttaa tehokkaalta taktiikalta ampua vierekkäin pysäköidyistä ajoneuvoista se missä eniten räjähteitä, jolloin räjähdys vähintään vaurioittaa myös viereiset ajoneuvot. Ehkäpä kannattaisi hieman miettiä kuinka vierekkäin ajoneuvoja parkkeeraa.

image

9 tykkäystä

Fox news, ottakaa suolalla:

3 tykkäystä