Inderesin kahvihuone (Osa 4)

Uusi kansalaisaloite Natoon liittymisestä mutta huom! ilman kansanäänestystä, joten siinä mielessä parempi. Ei muuta kuin nimiä listalle.

31 tykkäystä

Olisin allekirjoittanut, mutta olla tämä sivu kaatunut tällä hetkellä :star_struck:

4 tykkäystä

Natoon liittymiseen liittyen.
Katselusuositus tälle haastattelulle.
Hyvää väittelyä asiasta.

1 tykkäys

Eikös tämä ole paluuta sinne Neuvostoliittoon? Eli menee ihan suunnitelmien mukaan :wink:

Putin oletti lähes satavarmasti että aiemmin löysäksi ja hemmotelluksi nahjukseksi leimautunut ja melko epäsuosittu Zelensky karkaa pois sodan ensitunteina, jolloin propagandamomentum on tukevasti Kremlissä. Ehkä suurin yksittäinen virhe? Nyt Zelensky on kansainvälinen vapausikoni joka puhuu vihreässä peruspaidassa jostain askeettisesta huoneesta tai kadulta. Putin hienossa puvussa kallis kello ranteessa palatsissaan. Tämä on hyvin vahvaa symboliikkaa Ukrainassa ja maailmalla.

Putinin tavoitteena on 22 vuotta ollut hajottaa länttä sisältä päin erinäisillä trolioperaatioilla. Omaa kansaa hän on halunnut hemmotella hankkimillaan isoilla tapahtumilla. Nyt yhtenäinen länsi vie tapahtumat ja vähän muutakin.

Summa summarum: Jos olisin joku Putinin hovimestareista, saattaisin lounasta asetellessa kysäistä pienenä välikevennyksenä että ”Miten meni Putler noin niinku omasta mielestä?” Tai sitten en.

73 tykkäystä

Taiteilija Kaj Stenvall on maalannut taulun Ukrainaan liittyen (3) Facebook

10 tykkäystä

Hei, minulta tulee huomenna Erikoisjakso pörssistä ja sodasta yleensä. Se ei ihan suoraan vastaa tuohon, mutta antanee osviittaa.

Blummalla oli mm. tällaisia arvioita.

UKRAINASODAN

25 tykkäystä

Tästä eteenpäin pyrin kiinnittämään vähän enemmän huomiota riskienhallintaan osakepoiminnassa. Melko housut kintussa on joutunut ottamaan vastaan tietoa monen omistuksen asseteista venäjällä ja Uniperillakin on 10x arvonsa verran ark etf:ää ja dogea taseessa.

13 tykkäystä

Tässä @HiljaaKalaa video taloudellisista vaikutuksista, @Sambadi jakoi ystävällisesti Pörssien suunta -ketjuun. :slight_smile:

10 tykkäystä

Huomasinpa tällaisen - ei välttämättä yllättävän - uutisen käydessäni Seligsonin sivuilla. Onkohan muissakin Venäjä-rahastoissa sama juttu? Ja ei, itselläni ei ole sijoituksia Venäjä-rahastossa.

Russian Prosperity Fund Euro -rahasto on suljettu toistaiseksi.

Seligson & Co:n hallinnoiman Russian Prosperity Fund Euro -syöttörahaston aukiolo on riippuvainen sen kohderahaston aukiolosta. Rahaston sääntöjen mukaisesti sen arvoa ei julkaista, eikä merkintöjä ja lunastuksia vahvisteta niinä suomalaisina pankkipäivinä, jolloin kohderahasto ei laske arvoa tai se on suljettu merkinnöiltä ja lunastuksilta.

Russian Prosperity Fund Euro -syöttörahaston kohderahastona toimii Russian Prosperity (Luxemburg) -rahasto, jonka sulkemisesta ilmoitettiin 28.2.2022.

*Russian Prosperity Fund Euro -rahasto on suljettu toistaiseksi – Seligson

Törmäsin rekryilmoitukseen - kysyntä lisääntyy ilmeisesti

Edit: huomaa monikko

18 tykkäystä

Huh huh, on maailma mallillaan

https://twitter.com/JoshuaPotash/status/1498332884121399307

34 tykkäystä

New rifle system to supplement infantry capability - The Finnish Army (maavoimat.fi)

Voi liittyä Suomen ja Ruotsin AR-10 projektiin. Tai sitten ei. Pohjois-Ameriikka vetänee myös ihan hyvin. Ei muutamasta koneoperaattorista kannata (mielestäni) tehdä liian isoja johtopäätöksiä. Voi myös olla, että henkilöstö vaihtuu kuten isoissa yrityksissä yleensä.

1 tykkäys

Siksi kaffehuoneessa…

Kyllä sakolla on mennyt hyvin ja rekryjä riittänyt pidemmän aikaa. Se on kyllä positiivinen juttu että meillä on aseteollisuutta jo omasta takaa, vaikka sako onkin italialaisen berettan omistuksessa nykyään.

3 tykkäystä

image

Melko iso diskrepanssi tuon Ylen Gallupin kanssa, joka oli siis:
53 % Kyllä
28 % Ei
19 % EOS.

Kaksi mahdollista syytä:

  1. Ylellä parempi satunnaisotos väestöstä. Tällöin voisi olettaa, että koulutetumpi väki kannattaa enemmän natoa.
  2. Ylen gallupin ajankohta on 23.2.-25.2. Mielipide on melko varmasti tuosta vielä vahvistunut.
30 tykkäystä

Veit jalat suustani tässä. Itse myös luulen, että sosioekonominen asema ei niinkään ole tekijä, vaan juuri koulutustausta. Myös viime päivien tapahtumilla on aivan varmasti vaikutusta asenteisiin!

Viime päivät ovat varmasti muuttaneet monen mieltä. Kaksi viikkoa sitten keskustelin isoisäni kanssa, joka on aina ollut puolueettomuuden kannalla ja ehkä hieman nato-vastainen, mutta tänään kun soiteltiin niin ääni oli kyllä muuttunut totaalisesti natoon liittymisen puolelle. Olin yllättynyt ja uskon, että samanlaista ajatusten muutosta on tapahtunut monella muullakin.

10 tykkäystä

Natoon liittymisessä moni on varmasti miettinyt ja ymmärtänyt, että nyt jos koskaan on “hyvä” hetki liittyä kun Venäjän joukot ovat kiireisiä Ukrainassa.
Rauhan aikana jos Suomen Nato-puheet alkaisivat, niin saattaisi yllättäen Venäjän armeijan harjoitukset olla Suomen rajan tuntumassa.
Viimeksi oli yhtä hyvä, tai oikeastaan vähän parempi, hetki liittyä Natoon oli kun Neuvostoliitto hajosi.

14 tykkäystä

Muuallakin uutisoidaan Suomen Nato-galluppeja

5 tykkäystä