Hansa Biopharma - pitkällä tähtäimellä

Hansalta positiivisia uutisia. Niitä on kaivattukin…

Ensimmäinen NiceR-ohjelman kandidaatti HNSA-5487 on alustavien tietojen mukaan lunastanut odotuksia faasi I:ssä (lihavointi oma):

Results showed the molecule was safe and well tolerated. Fast and complete depletion of immunoglobulin G (IgG) antibodies was observed at increasing doses in all subjects. Pharmacokinetics (PK) was in line with expectations and pharmacodynamics (PD) (efficacy on IgG cleavage) showed a fast and complete cleavage of IgG to F(ab’)2- and Fc-fragments with increasing doses.

Tärkein data vielä puuttuu, eli tämän perusteella ei pysty tekemään johtopäätöksiä siitä, mahdollistaisiko HNSA-5487 toistuvan annostelun toisin kuin imlifidaasi. Sehän tämän ohjelman tärkein tavoite on. Nyt näyttää kuitenkin alustavasti sitä, että HNSA-5487:n turvallisuus ja tehokkuus ovat toiveiden mukaiset, mikä jatkaa Hansan häkellyttävän vahvaa suorittamista kliinisten kokeiden ja lääkekehityksen saralla.

Søren Tulstrup, President and CEO, Hansa Biopharma said, “This is encouraging data as we continue to explore the potential for HNSA-5487 and better understand how this powerful, new enzyme could benefit patients and clinicians. An enzyme with lower immunogenicity would potentially enable repeat dosing, allowing a prolonged effect by flexibly extending the IgG-free window depending on the number of repeated infusions. This could enable innovative treatment approaches in a broad range of indications, and benefit patients with diseases where a prolonged IgG-free window is needed”.

Erittäin hyvä uutinen on sekin, että nyt ollaan tässä seuraavan sukupolven entsyymissä hyvissä asemissa kilpailussa. Genoviksen ja Selecta Biosciences:n kehittämä Xork on tälle suora kilpailija, mutta sen kanssa on ollut hiljaista tammikuun parteriuutisen jälkeen, eikä kliinisistä kokeista ole kuulunut mitään. Jos data jatkossa osoittaa, että HNSA-5487 mahdollistaa toistuvan annostelun, on tämän kanssa mahdollisuuksia vaikka mihin!

Markkina kiitti näin aamusta 6 % verran, mutta jäi odottelemaan tarkempaa dataa ja imlifidaasin Q3-myyntiä. Tarinan jatkon kannalta rupeaa olemaan kriittistä saada kassavirtaa. Lisäksi pitäisi saada ei-dilutoivia rahoitusjärjestelyjä vuoden 2024 aikana erityisesti, mikäli kurssi pysyy näissä lukemissa. Ei auta, vaikka tulevaisuuden potentiaali on mikä, jos riskinä on nykyisten omistajien omaisuuden liudentuminen olemattomiin. Toisaalta mikäli sitä kassavirtaa saadaan, ei kurssi takuulla jää nykytasolleen. Tällöin US-IPO tai muu anti vaikuttaa houkuttelevammalta.

4 tykkäystä

Positiivisten uutisten jälkeen tulikin sitten se negatiivinen, joka lienee viimeaikaisen laskettelun taustalla. Itse asiassa tuli kaksikin negatiivista uutista: Update on ConfIdeS Phase 3 trial of imlifidase in highly sensitized kidney transplant patients | Hansa Biopharma

US-trialiin imlifidaasin käytössä munuaisten siirrossa (ConfIdeS) on taas tullut viivästys. Randomisointi ei valmistukaan tämän vuoden loppuun mennessä, kuten aiemmin arvioitu, vaan nyt odotetaan että se valmistuu 2024 puolivälissä. Ei tämä venettä kaada, mutta tietenkin ikävä takaisku, joka samalla lisää todennäköisyyttä lisärahoituksen hakemiseen. Rahoitusta haettaneen ensi vuoden loppupuolella tai mahdollisesti 2025 alussa.

Toinen takaisku oli leivottuna tuon tiedotteen loppuun. Q3 product sales oli 16,5 MSEK, eli vain vähän yli puolet edelliseen kvartaaliin verrattuna, vastaten noin 5 hoidettua potilasta. Eipä tullut nousua myynnissä vielä, vaikka sitä vähän täällä odoteltiinkin. Q4 lupailevat tässä uudessa tiedotteessa olevan parempi, sillä uusia sopimuksia on solmittu.

Omasta mielestäni tiedotusstrategia ei ole mennyt ihan kuin Strömsössä. Sijoittajille annettiin vinkkejä, että nyt se myynti alkaa kasvaa voimakkaasti. Todellisuudessa ainakin yhden kvartaalin verran oli kuitenkin vielä hiljaista. Eihän myöskään tämä yksi kvartaali venettä kaada, mutta sijoittajien uskoa se voi nakertaa, mikä voi heijastua yrityksen mahdollisuuksiin saada lisärahoitusta markkinoilta. Toisaalta tässä on vielä vuosi aikaa parantaa juoksua, ja toivottavasti silloin ollaankin ihan erilaisessa tilanteessa kuin nykyään.

Kurssi tullee kyykkäämään. Jos vielä paljon kyykkää, voisin vielä lisäilläkin vähän, sillä luottoa on vielä tulevaisuuteen. Ymmärrän kyllä, että toisilla voi luotto olla koetuksella.

4 tykkäystä

Tämä on kyllä aivan jäätävän huono lukema tässä vaiheessa. Yhdistettynä tuohon ConfIdeS-viivästykseen uutiset eivät paljon huonompia olisi voineet olla.

Aivan samaa mieltä. Pitäisi aika varmana, että sijoittajien uskoa tämä tulee nakertamaan. Kassavirta on luokkaa -200 SEKm per kvartaali ja kassa tiedotteen mukaan 908 SEKm, joten optimistista matematiikkaa vaaditaan jo siihen, että uskoo Hansan kassan riittävän vuoteen 2025 kuten lupaavat.

Saapa nähdä, kuinka karuja lukemia nähdään huomenna. Tosi harmi. Minullakin on luottoa siihen, että imlifidaasilla ja mahdollisesti myös HNSA-5487:lla on kaupallisesti hyvä tulevaisuus edessä pidemmällä tähtäimellä. Ongelma on vain se, että Hansan markkina-arvo on 2Msek, ja uutta rahaa tarvitaan tällä tahdilla 10 % tuosta per kvartaali. Tälle asialle pitää tehdä jotakin, tai muuten nykyiset omistajat eivät paljoa pääse tulevista tuotoista nauttimaan. Kovasti olin itsekin odottanut, että asia korjaantuisi osaltaan Idefirix-myynnin kasvulla, mutta heikolta näyttää.

4 tykkäystä

Eräältä foorumilta poimittua. Lähde, mielestäni uskottava, klippasi kokonaisuudessaan pitkän Hansan VP:n lähettämän sähköpostin, jossa selitellään eilistä tiedotetta. Sähköpostin aitoutta ei voi vahvistaa, mutta itse pidän tätä aitona. Jos näin on, on hieman erikoista, että pörssiyhtiön tiedottamista hoidetaan tällä tavalla. Nostan tästä tärkeimmät pointit ylös sillä ajatuksella, että pörssilistatulta yritykseltä tällainen info pitäisi olla kaikkien saatavilla samaan aikaan, vaikka ei tässä nyt mitään maata mullistavaa uutta tietoa ole. Käännös on oma ja tekstiä on lyhennetty ja muokattu. On tietysti kyseenalaista kirjoitella linkittämättä alkuperäistä lähdettä. Mielestäni vahvistus tälle tulee kuitenkin Q3-julkaisun yhteydessä; odotan, että samat asiat tulevat siinä ja viimeistään konferenssipuhelussa esille. Siihen asti suhtautuminen varauksella.

  • Ovat pettyneitä ConfIdes-viivästykseen, mutta tekevät kaikkensa että lisää munuaisia saataisiin sekä tutkimuspotilaille USA:ssa että kaupalliseen käyttöön Euroopassa. Joutuvat ”taistelemaan” elimistä, jotka meinaavat mennä ”normaaleille” eli ei-immunisoituneille potilaille. Allokointijärjestelmät eivät allokoi elimiä ei-yhteensopiville potilaille. Tätä ollaan edelleen muuttamassa, mutta muutos ottaa enemmän aikaa kuin ovat odottaneet.
  • USA:n ConfIdes-ongelmaa taklaavat seuraavin keinoin:
    • Lisäävät klinikoiden määrää 25 klinikkaan asti; tällä hetkellä 87 potilasta 16 klinikalla
    • Jatkavat potilaiden määrän lisäämistä edelleen yli aluperäisenä tavoitteena olleen 64 potilaan
    • Ovat muuttaneet tutkimusprotokollaa jotta munuaisia saataisiin laajemmasta poolista
  • Ovat aiemmin sanoneet, että myynti tänä vuonna tulee painottumaan vuoden lopulle. Q3 osoitti, että vielä ei olla selvillä vesillä, mutta tavoitteena myydä merkittävä määrä (”significant sales”) Q4:llä. Olivat odottaneet, että Eurotransplantin pilotti generoisi myyntiä jo Q3:lla, mutta myyntiä on siitä tullut vasta Q4:llä.
  • Hansalla on vahva syy uskoa, että Q4:llä saadaan merkittävää myyntiä koska Eurotransplantin pilotista on nyt ruvettu allokoimaan elimiä imlifidaasi-potilaille. Tämä lisäksi on tehty useita uusia sopimuksia Euroopan johtavien elinsiirtoklinikoiden kanssa.
  • Anti-GBM faasi 3 ja ANCA faasi 2 edistyvät hyvin. Anti-GBM:ssä 9/50 potilasta on rekrytoitu kahden edellisen kvartaalin aikana. Ekstrapoloimalla tämä tahti pääsevät siihen, että BLA ja launch voisi olla 2026 tai jopa aiemmin. ANCA faasi 2:ssa potilaita on rekrytoitu 3/10, mikä indikoi lyhyempää aikajanaa tutkimuksen valmistumiseen ja datan julkaisuun.

Tätä kirjoittaessa Hansa vaatimattomassa 25 % laskussa eiliseltä.

6 tykkäystä

Ei näytä tuoreet päivityksen maistuvan analyytikoille

image

3 tykkäystä

Jos ei ennätyksellinen niin varsin harvinainen tavoitehintojen lasku. SEB laski tavoitehintaa 240 → 25 SEK. Garnierin uusi tavoitehinta tosiaan tuo 16 kruunua. 11 analyytikon alin tavoitehinta oli vielä joku hetki sitten 115 kruunua. Valitettavasti uudet tavoitehinnat taitavat olla aika lähellä totuutta. Tästä tulikin ihan binäärinen case siitä huolimatta, että lääke toimii upeasti ja on ollut markkinoilla jo kolme vuotta. Lopputulos voi olla sijoittajien (lähes) totaalinen pääoman menetys tai merkittävät tuotot nykyisiltä tasoilta. Laitoin tuohon “lähes” siksi, että imlifidaasilla ja HNSA 5487:lla on varmasti arvoa, ja fire sale-tilanteessakin näistä luulisi jotain jäävän velkojen jälkeenkin. Hansan johto on lähtenyt pelaamaan upporikasta ja rutiköyhää etenemällä kalliissa tutkimuksissa poikkeuksellisen laajalla rintamalla. 2030-luvulla voisi olla edessä loistavat ajat jos sinne asti päästään, mutta valittu strategia ei kestä sitä, että ensimmäinen indikaatio jää torsoksi, kuten markkina nyt uskoo.

Pikaisesti kirjoitetut mahdolliset skenaariot:

Positiivinen Tällä kertaa johdon ja viestinnän puheisiin voi luottaa, ja Q4 eteenpäin saadaan merkittävää myyntiä, joka ei rajoitu vain tuohon 20 potilaan Eurotransplantin pilottiin vaan jatkuu sen jälkeenkin. Lisäksi Sareptan faasi 3 onnistuu, ja imlifidaasi generoi etappimaksuja ja kiinnostusta USA:ssa ELEVIDYksen kanssa. Kurssi nousee 2024 puoliväliin mennessä, ja saadaan oman pääoman ehtoista rahoitusta ilman hillitöntä diluutiota sekä mahdollisesti vierasta pääomaa taseen salliessa ja/tai partneridiilejä. HNSA-5487 full data on hyvää. ConfIdes etenee uuden aikataulun mukaan. Anti-GBM ja muut tutkimukset generoivat positiivisia uutisia. Hillitön upside.

Neutraali Idefirix-myyntiä saadaan jonkin verran Q4 alkaen, mutta myynti jää vaisuksi ja hyvin loivalle kasvukäyrälle. HNSA-5487 etenee samoin kuin imlifidaasi ELEVIDYksen kanssa. Hansa leikkaa kustannuksia lääkekehityksestä ja etenee muuten vain tärkeimpien indikaatioiden kanssa. Hansa joutuu tekemään pakotettuna rahoitus- ja kumppanuusjärjestelyjä, jotka heikentävät tulevaisuuden potentiaalia ja liudentavat merkittävästi nykyisten omistajien omistusta. Sijoittajalle neutraali tilanne.

Negatiivinen Johdon puheisiin ei edelleenkään ole luottamista, ja Q4-myynti pettää myös. Idefirix-myyntiä saadaan ehkä tuon Eurotransplant pilotin verran, mutta jatkoa ei tule, ja myynnissä pysytään lähellä nykyisiä lukemia. Sareptan Elevidys pettää, ja imlifidaasin kliiniset kokeet ja sitä myötä Sareptan etappimaksut keskeytetään. Hansa joutuu tekemään merkittävän säästöohjelman ja keskittymään taisteluun olemassaolosta. AMR-ohjelman lisäksi iso osa muista tutkimuksista keskeytetään, assetteja myydään pakon edessä ja osakeanti joudutaan tekemään naurettavalla arvostuksella, jos se saadaan ylipäänsä läpi. Nykyiset omistajat menettävät pääosan pääomastaan.

7 tykkäystä

Jatketaanpa vielä Hansan kanssa. Edellisessä postauksessa kirjoitin kolme mahdollista skenaariota jatkosta. Nyt täytyy tarkasti seurata sitä, minkä skenaarion suuntaan ollaan menossa. Siihen liittyen uutinen UK:sta. Asian sisältö on lyhyesti se, että myynti UK:ssa pääsi alkamaan 13.10.2023, ja vähän enemmän vauhtia siihen saattaa tulla 3-6 kuukauden päästä.

NHS England commissioning statement, päivätty 13.10.2023. Tässä on nyt tuoreet maakohtaiset ohjeet UK-alueelle. Olin itse aiemmin merkinnyt UK:n maaksi, jossa maakohtaiset ohjeet ovat jo olemassa. Tämä perustui Hansan Q2-haastatteluun. Ohjeet on julkaistu kuitenkin vasta nyt. Vasta tämä käytännössä mahdollistaa imlifidaasi-avusteiset siirrännäiset UK:ssa. Ohjeet sisältävät kaikki ESOT2022-kriteerit, mutta antavat lisäksi tarkan paikallisen protokollan. Tärkeimmät nostot:

  • Ohjeet on otsikoitu “Imlifidase-enabled deceased donor kidney transplantation”. Tämä on mielestäni erittäin hyvä asia. Ei siis mitään yleisiä ohjeita “highly sensitized”-potilaista, vaan nimenomaan imlifidaasi-potilaista.

  • Ohjeet ovat sovellettavissa heti 13.10. alkaen. Monessa tapauksessa joudutaan kuitenkin odottamaan 3-6 kuukautta, ennen kuin potilas voidaan siirtää imlifidaasi-listalle. Vaikeimmissa tapauksissa tämä odotus voidaan ymmärtääkseni näiden ohjeiden perusteella jättää väliin, jolloin hankalimmat tapaukset voisivat saada imlifidaasi-siirrännäisen jo 23Q4-24Q1 -aikana. Tämä sillä varauksella, että ymmärsin ohjeet kertalukemisella oikein.

  • Ohjeet antavat selvän protokollan, jonka avulla voimakkaasti immunisoitunut potilas voi saada tarjouksen luovutettavasta munuaisesta. Ennen näitä ohjeita tämä ei käytännössä ole ollut mahdollista, koska vanhat kriteerit eivät ole yksinkertaisesti ottaneet tällaista mahdollisuutta huomioon. Tämäkin vahvistaa Hansan tarinaa siitä, miksi myyntiä ei ole saatu aikaan. Sama tilannehan on muillakin alueilla, esimerkkinä Eurotransplant ennen imlifidaasi-pilotin alkamista.

UK:n markkinan koko voisi mielestäni olla luokkaa 5 potilasta kvartaalissa ensimmäisinä vuosina päästyään vauhtiin, (tuota tahtia en odota vielä Q4:llä). Tämä perustuu siihen että pääosa myynnistä on tullut tähän asti Hansan mukaan Ranskasta ja muutamasta pienestä maasta. Tästä voidaan arvioida, että Ranskan osuus myynnistä lienee suuruusluokkaa 4-5 potilasta per kvartaali. UK on samankokoinen maa samankaltaisilla ohjeilla.

No, minkä skenaarion suuntaan ollaan menossa? Ei nyt selvästi ainakaan negatiivisen suuntaan. Toisaalta tämä ei luvanne mitään massiivista myyntipiikkiä ennen kesää 2024, joten ei nyt suoraan positiiviseenkaan. Eli tässä vaiheessa ehkä neutraalin tai lievästi positiivisen skenaarion suuntaan; ei Hansan johto ja viestintä valehdellut puhuessaan UK:n potentiaalista, mutta taas kerran aikataulusta viestittiin ehkä tarpeettoman optimistiseen sävyyn. Tämä kuitenkin vahvistaa sitä tarinaa, että imlifidaasille on ainakin jonkin verran markkinaa kuolleiden luovuttajien siirroissa ja prosessit etenevät, vaikka vauhti onkin tuskallisen hidasta.

5 tykkäystä

On tuo ollut kyllä hidas prosessi vrt. tämä 6/2022 NICE recommends use of Hansa Biopharma’s Idefirix® (imlifidase) as desensitization treatment for highly sensitized kidney transplant patients | Hansa Biopharma

3 tykkäystä

Erik Penser analysoi Hansa Biopharmaa, ja laskee tavoitehintaa.

Summary kääntäjän kautta:

Korkeammat tuottovaatimukset – pienempi arvostus
Uskomme edelleen, että yhtiön perusarvo ylittää tämän päivän arvon osakemarkkinoilla, mutta samalla arvioimme, että osakkeella voi olla vaikeuksia menestyä lähitulevaisuudessa huolimatta useista jännittävistä laukaisimista Q4:n aikana. Osakkeen pitkän aikavälin trendin kääntyminen edellyttää mielestämme seuraavaa: 1) pääoman hankintaa ja 2) EU:n myynnin piristymistä.
Säilytämme edelleen saman Hansan arvostusmenetelmän (riskisopeutettu DCF), mutta nostamme WACC:n 20 prosenttiin (13 %) vastaamaan jyrkästi kasvanutta tuottovaatimusta Hansan kaltaisten kannattamattomien bioteknologiayritysten markkinoilla. Uusi perusteltu arvomme on 50–52 kruunua osakkeelta (190–200).

4 tykkäystä

Taas tuoretta uutista. Imlifidaasin odotettu 5-vuotisseuranta on julkaistu. Data on erittäin hyvää, ja graft survival on jopa verrannollinen normaaleiden ei-immunisoituneiden potilaiden dataan. 5 vuoden seurannassa potilaista pysyi hengissä 90 % ja elimistä 82 % (“death censored”).

Aiemmin kirjoittelin aiheesta näin:

Yhteenvetona voidaan todeta, että kunhan ensimmäisen vuoden AMR-episodeista selvitään, niin imlifidaasimunuaiset kestävät jopa paremmin kuin siirtomunuaiset keskimäärin. Tämä ei varmasti johdu imlifidaasista, mutta syytä voisi ehkä hakea valikoituneesta potilasjoukosta tai erityisen pitkään munuaista odottaneiden omasta motivaatiosta pitää kiinni hylkimisenestolääkityksestä ja hyvistä elintavoista yms. Tämä vain omaa pohdintaa. Koko viiden vuoden tarkastelussakin ollaan täysin vertailukelpoisia normaaleiden siirteiden kanssa, vaikka kyse on hankalasta potilasryhmästä. Joka tapauksessa data on niin hyvää, että tästä ei ainakaan tule esteitä imlifidaasi-avusteisille siirrännäisille. Skenaariotarkastelussa taas ainakin lievästi positiivisen skenaarion suuntaan kallistuu.

Redeyen Unnerus otti myös kantaa asiaan. Hänen ajatuksenjuoksustaan on kyllä vielä tavallistakin vaikeampi saada otetta parinkaan lukukerran jälkeen:

Our point is that this 39-patient study is very interesting ahead of the publication of the AMR (Antibody Mediated Rejection) results later in 2023. Hansa has already revealed overall positive AMR results, and the full study publication, together with the long-term (5-year) outcome, could, in effect, introduce Idefirix in an acute setting (when Idefirix is used for transplants, the specialists can opt to wait a bit longer for a better donor match). Hansa will, of course, not be able to submit based on a 30-patient phase 2 study. Still, the product is already approved for patients with a higher level of sensitivity, and these (AMR) patients have no other viable alternative.

En täysin ymmärrä, mitä tekemistä tällä siirtopotilaiden 5-vuotisseurannalla ja AMR-tutkimuksella on keskenään. Kyse on eri indikaatioista. Positiivisella mielellä Unnerus kuitenkin on, vaikka tullee hänkin laskemaan tavoitehintojaan. Odottaa kuitenkin Q3 ensin.

https://www.hansabiopharma.com/media/press-releases/2023/imlifidase-demonstrated-90-patient-survival-and-82-graft-survival-at-five-years-in-extended-pooled-analysis-with-data-from-17-hmedides-14-study/

8 tykkäystä

Imlifidaasia on testattu onnistuneesti eläinkokeessa (NHP=non human primate), jossa tarkoituksena oli selvittää, voiko imflifidaasi auttaa ksenotransplantaatiossa. Jossakin vaiheessa tulemme melkoisen suurella todennäköisyydellä näkemään sikojen elinten siirtoja ihmisille. Tämän tutkimuksen perusteella tässäkin saattaisi olla markkinaa imlifidaasille:

IdeS successfully cleaved rhesus IgG in vitro. In allosensitized NHP, robust reduction of total, DSA, anti-pig, and anti-CMV IgG was observed within one day following IdeS administration.

This study evaluated efficacy of IdeS in the allosensitized NHP in IgG with various specificities, mirroring antibody kinetics in human patients. The efficacy of IdeS on preexisting anti-pig antibodies may be useful in clinical xenotransplantation. However, given the limitation of IdeS on its durability as a monotherapy, optimization of IdeS with other agents targeting the humoral response is further needed.

Nyt puhutaan ensimmäisistä esikliinisistä kokeista, ja kaupalliset elinsiirrot eläimiltä ihmisille lienevät myös vielä ainakin vuosikymmenen jos ei vuosikymmenten päässä. Eli nice-to-know -osastolla ollaan, mutta seurataan tätäkin kehityslinjaa.

https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/xen.12833

https://edition.cnn.com/2023/09/14/health/pig-kidney-transplant-long-term-scn/index.html

4 tykkäystä

Uutisenpoikanen Eurotransplantin pilotista Hansan “News”-osiossa. Lihavointi oma.

Recently the organization initiated an additional component to the AM program, the Desensitization Program – a first ever international allocation system utilizing imlifidase to enable kidney transplantation in highly sensitized patients with a very low chance of transplantation. To date, the Desensitization Program has identified 173 highly sensitized patients that have been on the wait list for more than 5 years. Centers in the Eurotransplant network are now able to offer these patients a transplant once a suitable organ is allocated.

Prof. Dr. Sebastiaan Heidt, Head of Eurotransplant Reference Lab, said: “At Eurotransplant our commitment to facilitating equitable access to suitable organs is grounded in understanding and incorporating the latest innovations in patient care. The desensitization program using imlifidase has begun to identify its first patients and we are hopeful that we will begin to see imlifidase-enabled transplants in highly sensitized patients.”

Tämän voi lukea haluamallaan painotuksella. Positiivista on, että ohjelma on nyt vihdoin käynnissä. Toisaalta tämän voi kyllä lukea niin, että nyt kun 1/3 viimeisestä kvartaalista on käsitelty, ollaan vasta tunnistamassa ensimmäisiä potilaita ja toivotaan(!?!), että heille saataisiin se elinkin jostain. Edessä olevat joulunpyhät tuskin ainakaan lisäävät elinsiirtokapasiteettia kvartaalin lopulla. Oma tulkintani painottuu ehkä enemmän negatiivisen puolelle - aivan järkyttävän hitaasti asiat etenevät, vaikka nyt sentään etenevät. Tuskin tuosta ohjelmasta kovin merkittävää myyntiä ehditään tämän vuoden puolella saada. Tällöin Hansan lupaama “significant sales” pitää saada jostain muualta. Pidemmällä tähtäimellä tämä on tietysti positiivista, mutta rahoituksen kannalta olisi mielestäni välttämätöntä pystyä osoittamaan kykyä generoida kassavirtaa 24Q2 mennessä. Mitä pikemmin, sen parempi.

Huomenna ollaan ehkä viisaampia Q3-julkistuksen ja konffapuhelun jälkeen. Poikkeuksellisesti Hansa ei ole päivittänyt ainakaan vielä yhtiön keräämään konsensusta (company collected consensus) sivustolleen. Tärkeimmät tiedot on toki jo kerrottu etukäteen, joten nyt ei tarvitse ohjata odotuksia analyytikoiden avulla.

https://www.hansabiopharma.com/media/news-and-insights/at-the-intersection-of-patient-centered-care-and-disruptive-science/

4 tykkäystä

Q3:

image

  • Kassavirta pakkasella -193 mSEK

  • Oma pääoma huolestuttavalla tolalla

  • Conffacallin ohjaus: “Q4 parempi kuin Q3”. Ei se toki oikein huonompikaan voi olla. Mielestäni ei enää mainittu termiä “significant sales”.

  • Myynti-, hallinto- ja yleiskustannukset kovemmat kuin T&K-kustannukset. Mitä näillä on saatu aikaan?

  • Rahoituksesta ei puhuttu muuta, kuin että kassa riittää vuoteen 2025. Oman tulkintani mukaan tämä edellyttää Sareptan faasi II etappimaksut ensi vuonna (tai jotain muuta uutta vielä julkaisematonta etappirahaa), minkä toteutumisessa ja aikataulussa on omat riskinsä. Q4:lle luvatusta Sareptan faasi 1b:stä en oleta kovin merkittäviä etappimaksuja tulevan.

  • Vain yksi analyytikko esitti kysymyksiä (2 kpl) Q&A:ssa. Merkittävä muutos aiempaan.

Tase huutaa oman pääoman ehtoista rahoitusta tällä vauhdilla jo kesällä. Joku parannus tähän lienee tulossa, kun Hansa niin vakuuttavasti väittää rahojen riittävän seuraavaan vuoteen. Piensijoittaja on silti nyt aika hankalan paikan edessä; mahdollinen anti tuskin suunnataan tuulipuvuille, ja merkittävän liudentumisen riski on iso.

Löytääkö joku tähän positiivisemman tulokulman? :grimacing:

6 tykkäystä

Hansan katastrofaalinen syksy jatkuu.

Sareptan Elevidys jäi tilastollisesta merkitsevyydestä EMBARK-tutkimuksen primary endpoint-tarkastelussa. Primary endpoint oli NSAA (North Star Ambulatory Assessment) -pisteytyksen paraneminen verrattuna placebo-ryhmään. NSAA parani, mutta muutos jäi selvästi tilastollisesta merkitsevyydestä. Secondary endpointit menivät kaikki selvästi maaliin, mutta se on laiha lohtu.

In the study, ELEVIDYS-treated patients improved 2.6 points on their North Star Ambulatory Assessment (NSAA) total score 52 weeks after treatment compared to 1.9 points in placebo-treated patients. The difference of 0.65-points between treated and placebo groups did not reach statistical significance (n=125; p=0.24).

Vaikka Sareptan CEO Ingram virkansa puolesta uskoo, että secondary endpointeilla ja kokonaisuuden tarkastelulla saataisiin FDA:lta label expansion, pitäisin tätä itse varsin epätodennäköisenä. Tuon primary endpointin kanssa ei oltu edes ihan lähellä. Vaikuttaa siltä, että lääke todennäköisesti hidastaa hieman taudin etenemistä, mutta olisi hämmästyttävää mikäli näillä tuloksilla saataisiin rajoittamaton lupa FDA:lta. Pikemminkin riskinä on, että Elevidyksen taru oli tässä. Sareptalla ei ole edelleenkään yhtään lääkettä, joka olisi voittanut plasebon kontrolloidussa sokkotutkimuksessa. Sarepta tänään yli 40 % laskussa.

Jos Sareptan riskit toteutuvat ja Elevidyksen rajoitettukin lupa vedetään pois, loppuu myös Hansan eteneminen tämän indikaation ja samalla ylivoimaisesti tärkeimmän geeniterapia-aihion kanssa. Samalla myös rahoitustilanne kurjistuu entisestään etappimaksujen katketessa. Todennäköisyys tälle kasvoi juuri merkittävästi.

P.S. Jääköön Hansan seuranta täällä osaltani toistaiseksi tähän. Foorumin bottikin on sitä mieltä, että ketjuun on tullut kirjoitettua jo tarpeeksi:

Olet kirjoittanut paljon tähän ketjuun! Voisit antaa muille mahdollisuuden vastata täällä ja keskustella asioista myös keskenään.

:sweat_smile:

13 tykkäystä

Älä vaan lopeta! ):

Asialllista tekstiä olet suoltanut - kiitokset siitä!

7 tykkäystä

Täytyy yhtyä edelliseen. Kirjoitustesi kautta on ollut mielenkiintoista seurata keissiä!

5 tykkäystä

Nuo botit ovat monesti hyödyllisiä, mutta nyt mentiin pahasti metsään. Sen olisi pitänyt ymmärtää, että jos aivot ja sydän poistetaan, niin tämän ketjun sykkiminen voi pahasti häiriintyä.

Uutiset ovat toki olleet heikkoja, mutta imlifidaasin kliinisten tulosten suhteen ei ole tullut takapakkia, ja se on kuitenkin tärkeintä.

Myynnin on oletettu lähtevän kunnon kasvuun tämän vuoden lopulla. Se nyt on viivästynyt kvartaalin tai pari, mutta se on näillä firmoilla ihan yleistä. Jenkkitutkimus on viivästynyt, sekin yleistä. Toki sitä voi ja pitääkin kysyä, että johtuvatko nämä siitä, että tuotteelle olisi munuaisensiirrossa oletettua vähemmän kliinistä kysyntää. Euroopassa ehkä? Ei tämä mitenkään loistavalta vaikuta. Tosin mainio 5v-data parantaa tilannetta varmaan paljon. Luotan yhä, että USA-markkinalla voi olla isompi potentiaali.

Sarepta-uutinen oli ikävä. Hansan suhteen olin nähnyt sen isona bonus-mahdollisuutena, mutta ei onnistunut tällä kertaa. Joku toinen partneri-arpalappu voi olla onnekkaampi.

Itse pidän lapuistani kiinni, saatan vielä vähän lisätä. Paljon on potentiaalia - sekä ylös- että alaspäin. Alaspäin potentiaali on vähän yli 23 kruunua, ylöspäin toivottavasti moninkertaisesti enemmän.

3 tykkäystä

Aika hiljaiseksi tämä lanka muuttui. Hansan aallonpohja saattoi osua kuitenkin tuonne 23Q3:lle, joten ehkäpä Hansa ansaitsee pienen puolivuotispäivityksen menon parannuttua Q4:llä. Tuleva Q1-rapsa tulee olemaan myös ihan kohtuullisen hyvä. Haastan samalla muitakin yhtiöstä kiinnostuneita pysymään aktiivisina - vaikkapa @finito :n kanssa ennakoitiin täällä AMR faasi II:n tulos (primary endpoint maaliin mutta kokonaisuus ja secondary:t pettymys) paremmin kuin ruotsalaisilla foorumeilla, ja @investori :lla ollut hyviä huomioita myös. Ylipäänsä laadukasta analyysiä Hansasta on yhä vaikea löytää.

Tällä alustuksella pieni recap kuluneen puolen vuoden tapahtumista pääosin kronologisessa järjestyksessä. Myynnissä positiivista kehitystä, mutta rahoitus on yhä iso kysymysmerkki.

GBS

Faasi II saatiin välituloksia joulukuussa. Turvallisuusdata oli odotetun hyvää, ja Hansa kertoo myös rohkaisevista alustavista tehokkuustuloksista ”a rapid improvement across several efficacy outcome measures was observed”. Lopulliset tulokset julkaistaan vuoden 2024 aikana, mutta näyttää ihan lupaavalta. Tämän indikaation esiintyvyys oli 1-2/100 000 ihmistä vuosittain, ja potentiaalinen markkina 1500+ potilasta vuosittain 20 % penetraatiolla. Jatkosta saadaan parempi käsitys, kun nähdään tarkemmin tuota faasi II tehokkuusdataa.

AMR

AMR faasi II oli melkoinen mahalasku. Kuten itse arvioin, meni primary endpoint maaliin kirkkaasti. @finito taas epäili, että Hansan indikoima varovaisuus tämän indikaation kanssa saattaisi viitata heikohkoihin tuloksiin, ja oli oikeassa; secondary endpoint-tarkastelussa imlifidaasimunuaiset selvisivät 74-prosenttisesti kun taas plasmanvaihto-kontrolliryhmässä KAIKKI (100 %) munuaisista selvisi kuusi kuukautta. Tässä on toteutunut jo vähän pienen otoskoon riskikin – kontrolliryhmällä kävi vähän tuuria, ja ehkä imlifidaasiryhmällä puolestaan huonoa tuuria. Silti, tämä tulos vahvistaa käsitystä siitä, että imlifidaasin teho on nimenomaan akuuteissa caseissa. Kroonisissa tapauksissa imlifidaasin lyhyestä hyvästä tehosta ei ole vastaavaa hyötyä, sillä krooninen ongelma palaa imlifidaasin vaikutuksen poistuttua. Tässä tutkimuksessa oli kuitenkin mukana sekä kroonisia että akuutteja tapauksia, ja lähtökohtaisesti imlifidaasin olisi pitänyt saada vähintään yhtä hyvä tulos kuin PE-kontrolliryhmän tulos. Jos ajatellaan, että akuuteissa tapauksissa imlifidaasi olisi tehokkaampi, olisi lopputuloksenkin pitänyt olla kallellaan imlifidaasin suuntaan. Näin ei kuitenkaan ollut. Imlifidaasi jäänee toistaiseksi off-label -käyttöön vain hankalimpiin akuutteihin AMR-tapauksiin, ja tämän tutkimuksen perusteella ei oikein löydy tukea tähänkään käyttöön. Historiasta löytyy kuitenkin case-esimerkkejä, joilla tätä käyttöä voidaan perusteella. Indikaationa AMR:n arvo on toistaiseksi lähes menetetty, ja vaadittaisiin laajoja ja kalliita jatkotutkimuksia, jotta tälle löydettäisiin sopiva AMR-niche. Näitä ei nyt ole tiedossa.

23Q4

  • Liikevaihto SEK 50M
  • Product sales SEK 43M (~15 potilasta; vain 5-6 potilasta Q3:lla)
  • Cost of goods 60 % myynnistä. Ei hyvä. Tarvitaan enemmän myyntiä, kulut eivät nouse vastaavasti. Kustannuksia seurattava Q1.
  • EBIT SEK 177M, cashflow SEK -173 M. Kassa 732 M.

24Q1 ennakkotiedot

  • Liikevaihto SEK 54M
  • Product sales SEK 48M (~17 potilasta; UK, Germany, France, Belgium, jatkossa lisäksi Italy, Spain)

NICE-01 (HNSA-5487)

Faasi I ennakkotiedot hyvät. Tarkempaa analyysiä -24 aikana, jonka jälkeen päätös jatkosta ja ensimmäisestä indikaatiosta. Tämä on erittäin mielenkiintoinen lääkeaihio, ja jos tätä kehittäisi joku start up, saattaisi aiheuttaa pöhinää. Tuotot kuitenkin epävarmoja ja kaukana, ja tämä jää vielä akuutin rahoitusongelman jalkoihin.

Sareptan Elevidys+imlifidaasi DMD Faasi Ib

Tutkimus alkoi joulukuussa -23, ensimmäinen potilas -24 alussa. Sarepta tutkii tämän rinnalla myös plasmanvaihtoa/afereesia. Imlifidaasin tulos eläinkokeissa oli ihan hyvä. Voisi olettaa, että ihmiskokeissa saadaan myös vähintään kelvollisia tuloksia, mutta lisäksi pitäisi varmaankin voittaa myös halvempi afereesi riittävän selkeästi. Sinänsä tässä DMD-indikaatiossa on potentiaalia. Elevidys ei ole mikään mullistava lääke, mutta parempaakaan ei ole. Sarepta odottaa FDA:lta lupaa laajentaa Elevidyksen käyttöä (label expansion) vielä alkuvuoden aikana. Kurssikehityksestä päätellen markkina uskoo tähän jollain tavalla. Elevidyksen teho ei ole mielestäni missään järkevässä suhteessa sen hintaan, mutta FDA ei ota tähän kantaa. Itse olen vähän epävarmempi – kliinisten kokeiden tulokset jättivät toivomisen varaa. Jos imlifidaasi pääsisi tähän kuitenkin mukaan, voi odotettavissa olla Hansan mittapuulla ihan merkittäviä rojalteja. Jos matka jatkuu faasi II:een vielä tänä vuonna, voi oman käsitykseni mukaan siitä laueta niin ikään merkittävä etappimaksu Hansalle. Riippuen tuloksista faasi III:a ei välttämättä vaadita ennen myyntilupaa, joten tässä tie markkinoille voisi olla melko nopeakin. Silti, riskejä on vielä paljon.

Säästöohjelma

Tätäkin uutista ennakoitiin foorumilla täällä jo etukäteen. Joulukuussa Hansa ilmoitti 20-25 % henkilöstövähennyksistä ja SEK 75-85 M vuotuisista säästöistä. Vaikutukset näkyvät reippaalla viiveellä.

Xork

Kilpailurintamalta hyvä uutinen. Genoviksen kehitysputkessa oleva Xork, imlifidaasin ja HNSA-5487:n suora kilpailija, on vastatuulessa. Viime kuussa Carthesian Therapeutics irtisanoi lisenssisopimuksen, mikä johti Genoviksen merkittävään kurssilaskuun. Uutiset tämän ympäriltä ovat olleet muutenkin vähissä, ja kehitys vaikuttaa vähintään hitaalta. Genovis sanoo yhä, että kliinisissä tuloksissa ei ole vikaa, ja ovat ainakin viran puolesta optimistisia.

Rahoitus

Vaikka muuten näyttääkin pitkästä aikaa valoisalta, on kassa- ja rahoitustilanne iso kysymysmerkki. Biotech-rahoitusmarkkina on edelleen varsin tiukka, ja Hansan kassanpohja rupeaa häämöttämään loppuvuonna. Kotimarkkinoilla ja länsinaapurissa on nähty rumia esimerkkejä siitä, mitä kassan loppuminen (Faron -50 % jo ennen vielä tulossa olevaa isompaa antia) ja/tai merkintäoikeusanti (Finnair -70 %, Xbrane -99 %) tarkoittaa pahimmillaan piensijoittajan kannalta. Idefirix-myynnin kasvu edes yhdistettynä säästöohjelmaan ei ehdi kääntämään Hansan kassavirtaa ajoissa plussalle, vaan kassaa pitää paikata tämän vuoden aikana. Q1-liikevaihto tiedetään jo ennakolta, mutta on mielenkiintoista nähdä Q1 kustannukset ja kassavirta. Todennäköisesti ollaan aika lähellä Q4-lukemia, sillä säästöjen vaikutusten pitäisi realisoitua vasta myöhemmin. Näin ollen kassaa jäisi alle SEK 600 M, eli vajaan neljän kvartaalin verran. Jos Hansa onnistuisi vetämään jäniksen hatusta, ja hankkimaan merkittävän määrän ei-dilutoivaa rahoitusta, olisi osakekurssissa melko lailla nousupainetta. Toisaalta on ihan todellinen riski sille, että tässä joudutaan tekemään suuruusluokaltaan merkittävä dilutoiva rahoituskierros, jolloin nykyisten omistajien riskinä on merkittävä pääomien menettäminen. Itse olen vähentänyt riskiä, mikä varmaan tulee olemaan taas jälkikäteen tarkasteltuna virhe… Osakekurssi odottelee varmaan rahoituksen ratkeamisen, ja lähtee sen jälkeen ratkaisusta riippuen vauhdilla suuntaan tai toiseen. Tosin osake on erittäin volatiili, joten vauhtia voi olla jo ennenkin rahoitusratkaisua. Oikein hyvä Q2 voisi vielä ehtiä auttamaan tässä, mutta sen jälkeen kaivataan jo uutisia rahoituksesta.

10 tykkäystä
2 tykkäystä

Lyhyt referaatti:

  • Suunnattu anti SEK 372m (~USD 34,6m)
  • Laimennus n. 20 %
  • Markkinahintainen eilisen päätöskurssin mukaan (SEK 29,12)
  • Mukana vanhoja pääomistajia ja uusia institutionaalisia sijoittajia, mm Redmile Group, ruotsalaisia rahastoja ja healthcare-rahastoja

Anti oli pienempi kuin ehkä odotuksissa oli, mutta toisaalta markkinahintainen. Osallistujaluettelo on ihan luottamusta herättävä, ja positiivista on mm. suuromistaja Redmilen mukanaolo. Tuskin on riskiä, että rupeavat dumppaamaan positiotaan heti perään.

Lisää rahoitusta tullaan vielä tarvitsemaan ennen kuin Hansa muuttuu parhaassakaan skenaariossa kassavirtapositiiviseksi. Vähintään vuonna 2022 sovittu Novaquestin n. SEK 700m laina pitää neuvotella uudestaan tai korvata muulla rahoituksella. Tämä hallitusti ja ennakoivasti hoidettu anti antaa kuitenkin 2-3 kvartaalia lisäaikaa. Sinä aikana tulorahoitus ehtii toivon mukaan parantua, kustannukset pienentyä, ja Sareptaltakin ehditään saada mahdollisesti ainakin yksi isompi etappimaksu. Nämä mukaan lukien seuraava rahoituskierros saattaa siirtyä enemmänkin eteenpäin. Kukaties se on sitten USA:n IPO. Ei tämä nyt negatiivisen puolelle omissa kirjoissa käänny, vaikka suunnattuna menikin.

5 tykkäystä