Inderesin kahvihuone (Osa 3)

Nyt ollaan jan 20 korkotasoilla. Vuonna -19 korko oli suuremman osan vuodesta yli kahden. Teknot ja pahimmat hypelaput tulee tietenkin rymisten alas, jos korko alkaa kutitella 2%, mutta koko markkina tuskin mihinkään syöksyyn lähtee pelkästään siitä syystä, että korko alkaisi kakkosella. Rahat lähtee vain teknoista ja siirtyvät esimerkiksi pankkeihin.

Itse tervehtisin tota korkojen maltillista nousua ilolla. Markkinoilta katoaisi mukavasti epävarmuutta, kun noi pahimmat kuplapesäkkeet hieman tyhjenesivät.

Olinkin juuri katselemassa Evon tilannetta. Alkaa olla mielenkiintoinen tilanne. Alkuvuodesta kovaa nousua ja nyt monta kuukautta tietynlaisessa rangessa osake pyörinyt josta breikki alaspäin tapahtumassa?. Toki silti ytd +65%

Osaisikohan joku TA ammattilainen valottaa tilannetta vähän tarkemmin?

3 tykkäystä

4 minuuttia sitten tuli ensimmäinen viesti ostin/myin-ketjuun. Missä BTFD? :bear:

8 tykkäystä

73 tykkäystä

Cashit menneet aiempiin f. dippeihin ja houkutteleviin ipoihin😁

4 tykkäystä

Pienyhtiöitä on tosiaan lyöty nyt laajalla rintamalla viimeisen kuukauden kaksi ja kesän huipuista on laskettu jo paljon. Muutamia esimerkkejä:

Tecnotree: -35%
Solteq: -27%
Sievi: -27%
Harvia: -26%
Kamux: -26%
Revenio: -25%
Vincit -24% (kevään huipusta -26%)
Innofactor: -22% (kevään huipusta -28%)
Talenom: -21%
Siili: -20% (kevään huipuista -25%)
Marimekko: -20%
Wulff: -18%
Qt: -11%

Eli ei näitä kannata nin kauheasti ihmetellä yhtiökohtaisissa ketjuissa että miksi yhtiö X laskee, vaikka funda ei ole muuttunut kun melkein järjestään nämä on sen -20-25% laskeneet kaikki.

(Kun tätä listaa katsoo niin oikeastaan on aika ihme, että oma salkku on tullut alas huipuistaan vaan reilut -10%, kai siellä on pari onnistunutta veivausta tullut matkalla alas :smiley: )

69 tykkäystä

image

Vähän tämmöistä fillistä ilmassa tänään :smiley:

141 tykkäystä

Onneksi edes ulkeilla vielä riittää rahaa dipin ostoon :smiley:

Harvian välittäjätilastoa tältä päivää. Tutun näköistä.

image

4 tykkäystä

Osalla näistä oli toki takana erittäin nopea nousupyrähdys.

Esimerkiksi Sievi avasi 13.8 hintaan 1,650 kävästen tasan viikkoa myöhemmin hinnassa 2,650. Se, että 60% viikkonousun jälkeen lasketellaan parikymmentä pinnaa ei ole isokaan yllätys.

3 tykkäystä

Kannattaa meidän uudehkojen sijoittajien käydä jokaisen lukemassa ajatuksen kanssa @Lupiini kirjoitus salkkujesi tuotto ketjussa.
Tunnistan itsessäni monta kohtaa hänen kirjoituksessaan ja siksipä yritän nytkin istua vain käsien päällä vaikka salkku on täynnä punaista. Se että lähden räpeltämään niitä samoja hevosia ees taas ei ole tuonut tähän mennessä muuta kuin lisää kaupankäyntikuluja.

18 tykkäystä

Pari kertaa olen tätä jossain muussa ketjussa kevään/kesän mittaan postaillutkin:

Rangessa ollaan, useimmiten on tukena toiminut tuo n. 1370 ja välillä käyty syvemmällä n. 1325. Nyt ollaan kokeilemassa juuri tuota alempaa tasoa. Tämän alla ei ollakaan käyty sitten viimeksi huhtikuun, joten pitäisin melko merkittävänä tapahtumana TA-mielessä jos tämä nyt rikottaisiin alaspäin. MA200 lähenee, sen alla on käyty viimeksi helmikuussa 2019(!)

26 tykkäystä

Kiitos tästä. Jotain tälläistä vähän epäilinkin. Laitoin pienen 15kpl keräilyerän tilaukseen 1328sek hintaan. Ostan lisää jos laskee. Evo on kuitenkin yksi niitä yrityksiä joita todella haluan omistaa pitkään

7 tykkäystä

just mietin, että kun dppi ostettiin takas kiinni vähän aikaa sitten, että olisko se ollut mahdollisuus myydä vielä lisää käteiseksi (olisihan se :slight_smile: Noh tätä vauhtia joutuu kyllä harkitsemaan osto puolelle siirtymistä tietyissä yhtiöissä.

Punomaan osto-ohjelmaa.

2 tykkäystä

Suosittelen ennemminkin myyntisuunnitelmaa. Se on kivempi joko shortata tai ostaa -30% halvemmalla vähän myöhemmin. Ja vielä ilman tappioita niin jää enemmän käteistä. Paperikädet rikastuu enemmän laskumarkkinassa kuin timanttikädet :joy:

1 tykkäys

54 tykkäystä

Oon jo toteuttanut myyntisuunnitelmaa 2-3kk ja minulla on käteistä n- 1/3 osa salkusta. Toki mietin olisiko enempi parempi.

Sinällään jos lasku kohdistuu laadukkaisiin pien yhtiöihin, niin kai se tarkoittaa että minä aikanaan ostan sitten ne kevennykset edullisemmin takaisin…

2 tykkäystä

Osaat siis ennustaa stonksien liikkeet? No eihän siinä helppoahan se on jos tuon osaa :slight_smile:

10 tykkäystä

tuloskausi tulee, niin ehkä sitten nähdään mihin asetutaan… Yleensähän tulokset ja yhtiön suorituksetkin merkkaa. mutta onhan osassa ollut kireät hinnoittelut, nythän ne pitkälti ovat purkautumassa.

Kaikki tietysti riippuu siitä mitä markkina pitää hyväksyttävänä.

5 tykkäystä

@SijoitusSeppo on kova!! Means :heavy_dollar_sign: :heavy_dollar_sign: :heavy_dollar_sign: :heavy_dollar_sign:

Masse-setä, FA, Muistikatko kirjoituskrampin lisäksi: Oliks Seppo jonkun vara-ip osoite??

22 tykkäystä

No eihän se tietenkään aina mene putkeen:) Markkina noudattaa sumeaa logiikkaa. Pörssien suunta -ketjussa on arvokasta informaatiota ja keskustelua makrotasolla. Perustan oman sijoitussuunnitelmani aika pitkälle yritystutkimukseen sekä markkinasentimentin ja makrotalouden analyysiin. Oma strategiana on tällä hetkellä keskittynyt suurimpien indeksien treidaamiseen shorttipainotteisesti. Kotimaisesta salkusta löytyy vielä mm. Nokia, Rapala ja Honkarakenne. Kuutti, Harvia, Tietoevry ja monet muut meni myyntiin viime viikolla.

Sen verran on jo ikää, että olen nähnyt muutaman pörssiromahduksen. Hyvä annos realismia nukymarkkinassa takaa paremmat yöunet.

2 tykkäystä