Inderesin kahvihuone (Osa 3)

Ei taida nuo kansainväliset välittäjät täällä kertoa, että ostavat UPM:ää tai Nestettä

Me sijoitetaan täällä aika pienillä summilla jos vertaa “isoihin” poikiin. Ja Suomesta ei löydy ollenkaan niitä isoja poikia, jotka toisivat jokapäiväistä volyymia. :slight_smile:

4 tykkäystä

Evergrande-saagan seuraava askel? On se kiva kun valtio voi tuolleen vähän pestä käsiään ja kiltisti pyytää toisia yrityksiä osallistumaan talkoisiin :smiley:

4 tykkäystä

Ovatko kaikki varautuneet Evergranden kiinteistöjen “fire saleen”?
Loma-asunto Kiinasta? :sunglasses:

3 tykkäystä

Täällä me ollaan! Tämänpäiväisistä laskijoista ja foorumin suosikkiosakkeista olen omistanut Harviaa 11 eurosta alkaen ja QT:ta 29 eurosta. Eli loppujen lopuksi minulla on ollut näitä tosi vähän aikaa, vain yli vuoden verran. Matka on pitkä, joten ei tässä jaksa joka välissä kauhistella. Säästellään voimia ja nautitaan syksyn ruskaisista puista :crazy_face:.

22 tykkäystä

Koskahan on aika kääntää paniikki toiseen suuntaan :grin:

32 tykkäystä

Hukeeta settiä menossa

3 tykkäystä

Jee, kun bensa on asemilta loppu briteissä, jengi alkaa katselemaan sähkövempaimien suuntaan. Onko tämä sittenkin katala juoni jolla saada porukka vaihtamaan sähköautoihin, vai katastrofin alku jonka jälkeen seuraavaksi briteistä loppuu sähkö kun EV-latailumäärät räjähtävät? :smiley:

Älkää kertoko Sanna Marinille tai kohta meilläkin mystisesti bensarekat kohtaavat kuskipulaa :smiley:

6 tykkäystä

Me ihmiset ollaan laumaeläimiä. Koko sosiaalinen media perustuu oikeastaan siihen perusajatukseen, että haluamme kokea kuuluvamme isompaan ryhmään ja kuuluvamme siihen. Tämän takia on paljon helpompi tulla postaamaan ko. ketjuun 134. viesti “Osto Harviaa” kuin olla se erilainen, joka ostaa foorumilla “paheksuttuja” arvomörnijöitä ( :wink: ) .

Lisäksi toinen psykologinen harha lienee se, että ketjuun raportoivat ovat useimmiten aika aktiivisia kaupankävijöitä (swingaajia, treidaajia jne). Monet rauhallisemmat tahdin omistajat eivät koko ketjuun raportoi mitään. Ihan referenssinä, foorumilla on ~16 000 käyttäjää. Ko. ketjuun on laitettu rapiat kahdessa kuukaudessa yhteensä 4 000 viestiä noin 800 käyttäjältä (jos ymmärsin tilastot oikein). Eli ei se ketju nyt ihan kaikkia foorumilla edusta kuitenkaan.

23 tykkäystä

Tuostahan vuosi myös puhelinkeskustelu presidentti Xi Jinpingin ja China Vanken pääjohtajan Jiusheng Zhun välillä:

Zhu: ”Puhu.”

Xi: ”No se on Xi tässä moro, mitä äijändeeros. Lähin vaan soitteleen kun pikkusen kiusallinen juttu toi Evergrande. Et millään pystyis ostaan niiden assetteja niin saatais vähän harmoniaa tähän?”

Zhu: ”No voi ny saatana taas, eikö sulla ole rahaa bailoutiin?”

Xi: ”No siis periaatteessa joo, mutta vähän jopa arvovaltakysymykseksi menee.”

Zhu: ”Nyt ei kyllä millään pysty.”

Xi: ”Okei, olikos sulla muuten se vuosiloma tuossa tulossa? Kattelin että Manchuriassa olis piilevän skitsofrenian hoitolaitoksessa huone vapaana. Oliko sulla muuta?”

Zhu: ”Mulla ei ollut mitään asiaa, näpyttelen toimeksiantoja tässä juuri sisään.”

43 tykkäystä

Vajaa kuukausi sitten kirjoittelin kahvihuoneella jo pienyhtiöiden korjauksista:

Silloin lopetin viestin seuraavaan kaneettiin:

Olen jo pitkään miettinyt, että HKIn pienyhtiösentimentin viimeiset valloittamattomat linnakkeet tulevat olemaan Harvia ja Qt. Nyt näyttäisi uhkaavasti siltä, että Harvia on kaatumassa. Sitten kun Qt vielä joskus korjaa isosti niin alkaa omissa kirjoissa sentimentti tähän nousumarkkinaan olemaan uhkaavassa pisteessä.

Qt tänään melkein -10% taulussa
Minä: :scream:

Pidä nyt Qt perkele kiinni siitä EMA50sestä niin kuin elämäsi riippuisi siitä!

79 tykkäystä

Tuli vähän myöhässä hypättyä mukaan, mutta on kyllä hyvää sisältöä. :smiley:

4 tykkäystä

Sedän kirjoituskramppi vähän helpotti ja Inden yhtiöketjussa setä kysyi viattomasti: “No niin diginatiivit! Laittakaas tänne kysely, kuinka paljon kukin foorumilainen aikoo merkata Inden osakkeita. :slight_smile:

Ja heti oli hieno kysely pystyssä, thanks @Wondadog !!

Mutta: sedän alkuperäinen kysymys oli ketjusta poistettu, Pulkkinen … prkle? :face_with_symbols_over_mouth:

Ehkä on parempi, että sedän kirjoituskramppi vielä jonkin aikaa jatkuu …

Masse-setä, FA, Kosto ensi talven hiihtoladulla tulee olemaan ankara :muscle:t2:

46 tykkäystä

Taistelee taistelee

27 tykkäystä


Päätin loppukesästä, että kevennän QT:ta ensimmäisen kerran sitten kun Q4 tulos putkahtaa ulos ensi vuonna, ettei tämä QT:n graafi sinänsä kovin päätä rassaa. Hankintojen keskihinta on 6,37€.

Saattaapi monelle tulla kiirus ostonapille jo kun Q3 lähestyy ja jos joku isompi peluri painaa ostonappia niin myyjät loppuu herkästi. Tänään vaihto ollut 15,5 miljoonaa

17 tykkäystä

Kuutille kannustushuutoja! Elähän nyt sieltä tipu, kun en kerta myynyt 170€ kuin pienen osan!

6 tykkäystä
45 tykkäystä

Tuo on psykologisesti vekkulia miten esim. myös Inderesin sivuilla yhtiöt halpenee vuoden vaihteessa yön yli kun 2024 ennusteet (jotka näkyvät nyt yhtiöraporteissa) pamahtavat esiin ennusteriveillä. :stuck_out_tongue:

Esim. Qt on nyt P/E 50x 2023e mutta ”enää” 35x 2024e.

61 tykkäystä

Tästä saattaa olla ihan tutkittuakin tietoa, mutta ainakin itse uskon, että tämä on juuri yksi merkittävistä syistä miksi loppuvuosi on pörssissä yleensä niin vahva kun aletaan siirtää katsetta entistä enemmän tulevaan ja tuleviin vuosiin kuluvan sijaan ja valtaosa yhtiöistähän ennustaa aina parempaa seuraavaa vuotta kuin aiempi niin kaikki alkaa näyttää halvalta :grin:

36 tykkäystä

En tiedä onko palsta oikea, mutta kyllä tuo Kiinan kiinteistömarkkina on kaikkea muuta kuin terve, saatiin tuo yksi jätti nyt pelastettua hetkeksi tai ei.

Työn kautta olen jo useamman vuoden ajan seurannut satunnaisesti paikallista hintatasoa ja se on oikeasti hyvin korkea. Eli monella on pari kolme asuntoakin ostettuna velaksi idealla “tämä on minun eläketurva”, ja ei haittaa vaikka asunnot ovat olleet tyhjilläänkin valmistuttuaan pidemäänkin, hinnannousu on ollut nopeampaa kuin korkea korkotaso.

Ei tuollaisilla 500kUSD hinnoilla kaksioista “ei-todellakaan-ydinkeskustassa” paljon halpaa työvoimaa asuteta.

Nyt jos muuttoliike ja kaupungistuminen alkaa saavuttaa kypsymistä, alkaa hintapaine oikeasti helpottamaan ja silloin kun hinnat eivät nousekaan ei tyhjä asunto tunnukaan niin hyvältä ajatukselta. Mikään valtion väliintulo ei tule riittämään jos huhumylly voimistuu ja myyntipaniikki iskee. Minusta tämä on kuin bank run, nyt vain kohteena yhden pankin sijaan koko toimiala.

Tälläi kevyesti kahvinjuonnin lomaan, pikku palopuhe tähän väliin.

Tuossa vielä linkkiä vaikka Shenzeniin, joka lähellä Hong Kongia mutta mantereen puolella, siellä on tultukin jo 15% alas näemmä.

Shenzhen home prices fell 15 per cent after about 300 cooling measures were launched in first half of 2021 | South China Morning Post (scmp.com)

29 tykkäystä

Se on varmaan poistettava NN-sovellus puhelimesta. Joka kerta ku avaan sen nii salkku on vaa enemmän miinuksella. Testannu jo kohta kymmeneen kertaan ja taika toimii joka kerta. Ei ole varaa kohta enää testailla…

Edit: testasin vielä kerran.

109 tykkäystä