Inderesin kahvihuone (Osa 4)

Sijoittaja-alokas, foorumin oma Jim Cramer.

19 tykkäystä

Tietäisitpä vain, kuinka usein tätä kysytään. :smiley:

Olen negatiivisessa mielessä sijoitusvaikuttaja. :grimacing:

Kyllä mun keskihinta on noin 2,5 euroa, siltä tietämiltä on ostoeräni. :slight_smile:

Tuosta näet suunnilleen, mistä kohtaa olen ekan eräni ostanut. :smiley:

:grimacing:

35 tykkäystä

Mikä on kaiken kupla? Kaikki indeksit kuplassa?

5 tykkäystä

Kaikki indeksit kuplassa. Lisäksi myös asunnot ja metsä ym kiinteä sijoitusvarallisuus. Cryptot ja nft höpötykset parhaana esimerkkinä kaikkien aikojen kuplasta, jonka syyllinen on pitkään kestänyt löysä keskuspankkipolitiikka.

Nyt keskuspankit:
image

7 tykkäystä

Ah, no anteeksi. Ei ollut tarkoitus kääntää puukkoa haavassa. Itsehän olin ostamassa sitä silloin kun kurssi oli noin 1.8, mutta unohdin. Muistin, kun se oli noussut yli kahteen ja ajattelin että nyt on jo myöhäistä.

9 tykkäystä

Minulle on kerrottu, että Ford on akronyymi sanoista “Fix or repair daily”. Näköjään pätee myös sähkö versioihin kyseisen autonvalmistajan kulkuneuvoista. :sweat_smile:

5 tykkäystä

Se, miten Suomi verottaa kansalaisiaan ja yrityksiään ei ehkä vaikuta globaaliin taantumaan, mutta Suomi pystyy kyllä sillä hankkimaan itselleen syvemmän ja pidemmän taantuman kuin muilla on.

Suomella on myös maailman kenties jäykimmät ja ainakin yhdet lakkoherkimmistä työmarkkinoista. Tänä vuonna on jo nähty suuria lakkoja, mutta lisää on epäilemättä tulossa. Näiden lakkojen taustalla on yhtenä tekijänä inflaatio. Lakkojen myötä sovitut palkkaratkaisut laittoivat julkisen taloutemme niin huolella polvilleen viime taantuman yhteydessä, ettei sitä ole vieläkään paikattu. Vajetta paikkaamaan nostetut verot yhdessä palkkojen ja niiden jäykkien työmarkkinoiden kanssa rakensivat meille rakenteellisen pitkäaikaistyöttömyyden ja taantuman, joka jatkui vielä vuosia sen jälkeen, kun muu Eurooppa oli toipunut vuoden 2008 velkakriisistä.

15 tykkäystä

Ohh Cmon, Miten kirjaimellisesti kaikki, paitsi oman salkun yhtiöt (20+) voi antaa posarin viikon sisällä :face_with_symbols_over_mouth:. Joukkokanne kehiin! :rofl:.

Ensin Kemira, metsäyhtiöt ja Neste, nyt vielä nämäkin.

Aspo nostaa vuoden 2022 taloudellista ohjeistustaan: vertailukelpoinen liikevoitto paranee vertailukaudesta (42,4 Me) | Inderes: Osakeanalyysit, mallisalkku, osakevertailu & aamukatsaus

Neste nostaa toisen neljänneksen 2022 näkymiään | Inderes: Osakeanalyysit, mallisalkku, osakevertailu & aamukatsaus

9 tykkäystä

Aspolta tuli sentään ihan kunnon posari, joka sisälsi numeroitakin. Sen sijaan Kemiran ja varsinkin metsäyhtiöiden “posarit” ovat olleet melkoisia lehmänhenkäyksiä. Inderesin tavoitehintoihin oli posareiden aikaan noissa kolmessa hyvin vähän nousuvaraa ja silti ennusteissa oli jo liikevoittojen parannukset tälle vuodelle. Stora Ensolle Inderes ennusti 1 815 miljoonan oikaistua liikevoittoa ja nyt annettiin posari, jonka mukaan oikaistu liikevoitto paranee viime vuodesta (1 528 miljoonaa). Mielestäni markkinareaktiot näihin olivat varsin oikeutetut.

7 tykkäystä

Kiva kun lähes kaikki osingot tulevat USA:sta :slight_smile: 1,07 → 0,98 toisi luonnollisesti sen 7+ % lisäyksen osinkoihin euroissa. Mutta toki sitten niillä pitäisi ostaa Euro-osakkeita, jotta saa maksimihyödyn.

3 tykkäystä

Anteeksi että puutun tähän, mutta toteamus kurssikorjatuista tulevista osingoista varsinkin jos puhutaan REITeistä on melko hupaisa, kun niistä ei vielä ilmat puhisseet pihalle. Tässä markkinassa turha odotella osinkoja jatkossa. Toivottavasti olen väärässä.

1 tykkäys

Nesteenkin posari taisi olla aika laimea öljytuotteiden jalostusmarginaali-posari (reaktiokin sen mukainen), joka on heidän sivuiltaakin jo pääteltävissä:

2 tykkäystä

Varmaan hyvää, koska tämä jätkähän osti vain nouseviin kursseihin.

#shrinkflaatio

63 tykkäystä

Kun ajattelit sijoittaneesi seuraavaan yksisarviseen.

69 tykkäystä

Oh no! BTS tauolle. Varma taantuma, jonka myös Bloomberg välittömästi noteerasi.

Tänään on kyynel silmäkulmassa niin teinitytöillä, kuin sijoittajagubeilla.

12 tykkäystä

:cold_face:

37 tykkäystä

Kerätään Suomessa verot, jotta voidaan sitten tukea näitä löperösti talouttaan hoitavia. Jos ei muuta niin saadaan ainakin EU vastaisuus taas nostamaan päätään.

18 tykkäystä

Vivuttavalla piensijoittajalla on saattanut nyt lähipäivinä olla hiukan heikko olo markkinoita seuratessa, mutta saattaapa olla että Saylorilla ja koko MicroStrategyn johtiksella taitaa mennä aika runsaasti miestä väkevämpää tällä hetkellä. 21000 taalaan kohdilla täytyy alkaa pantata lisää tavaraa velkojen takauksiin tai sitten alkaa myymään. Taisi MicroStrategyn bitcoin potti olla tällä hetkellä jo reippaasti miljardin pakkasella.

Eilen kyllä piipahdettiin hetkellisesti jo alle 21000, eli onkohan jo jotain toimenpiteitä jouduttu tekemään.

8 tykkäystä

GIF by South Park

7 tykkäystä