Inderesin kahvihuone (Osa 7)

Nostan vanhaa viestiä, koska tiedustelin asiaa verottajalta ja kahden eri asiakaspalvelijan vastauksien jälkeen näyttäisi siltä, että myös nämä osakesäästötilin nostot lasketaan tuohon alle 1000e pieneen luovutusvoittoon, jos siis myyntejä myös arvo-osuustililtä. Tiedustelin vastausta vielä esimerkin kanssa, eli osakesäästötililtä tehdään myynti 600e (pääomaa 500, voittoa 100), niin tämän jälkeen jäisi arvo-osuustililtä mahdollisuus tehdä myynti 399e, jolloin pysytään 1000e alapuolella.

Sanotaan vielä se, että en ota tästä mitään vastuuta meneekö asia siltikään verottajan kanssa noin, koska molemmat asiakaspalvelijat olivat hieman epävarman oloisia vastuksissa ja toinen sanoi suoraa, että ei tiedä miten tuo 1k pieni luovutusvoitto toimii osakesäästötilin nostojen kanssa. Mikäli jollain antaa kättä pidempää tms. verottajan ohjeita, niin lukisin mieluusti vielä läpi.

2 tykkäystä

Luulisi kyllä, että noin yksinkertaiseen asiaan löytyisi selkeä ohje, jossa ei ole minkäänlaista väärinymmärtämisen mahdollisuutta.

1 tykkäys

Tunnustan, se olen minä :sweat_smile:
Ja ei, se ei toimi vaikka se on teoreettisesti täsmälleen oikein…

18 tykkäystä

Kovasti tarjosivat sitä ohjetta alle 1000e luovutusvoitoista, mutta koitin ystävällisesti kertoa, että tiedän tämän kyllä ja lukenut moneen kertaan. Ohjeessa ei vaan ainakaan omaan silmään osu mitään mainintaa osakesäästötilistä.

1 tykkäys

Kiitos @Antti_Siltanen selventävästä vastauksesta.

Kirjoitin kysymyksen näissä tunnelmissa

Nyt kiipesin vaaran päälle ja täällä oli kenttää.
Kun tarkistin oliko vastaus tullut, sopivasti näkyi tällainen ketjun alalaidassa.
Screenshot_2023-08-14-11-21-17-12_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12

Joten vastaus otettiin vastaan näissä merkeissä

Oli miellyttävä myös huomata, etten aivan pihalla ollut.

Edit. On kyllä huikean asiantuntevaa tekstiä tuolla Faron-ketjussa.

40 tykkäystä

Tätä oli kysytty aiemmin kysy ja vastaa -ketjussa. Tässä vastaus.

Tuo linkissä oleva ohje jo vanhentunut, joten tässä linkki voimassa olevaan verottajan ohjeeseen. Luvusta 9 löytyy tuo lainattu kohta.

5 tykkäystä

Onko tämä ketju sopiva paikka kysellä havaintoja/mielipiteitä osakkeista, joista ei löydy omaa ketjua? Esimerkkinä yksi jenkkifirma the Vita COCO

Kysy kahvihuoneella tai kurssien ihmettely- ketjussa vaikka? Jos sikiää paljonkin keskusteltavaa, niin uuden ketjun avaaminen voisi olla paikallaan. Joku joka osaa voi siirtää tämän kommentin kahvihuoneelle…

4 tykkäystä

Koska ollaan kahvihuoneella, voin vastata vaikka viestini jalostusarvo on kutakuinkin nolla.
Viiden minuutin (enempää ei kerkeä kun alkaa teams) silmäilyn perusteella ei herättäisi juurikaan kiinnostusta. Vähän sen tyyppinen firma, jonka kyytiin olisi pitänyt hypätä kehityskaaren aiemmassa vaiheessa. Viimeistään viime syksynä. Toki, jos tuote ja konsepti on köyhän miehen coca-cola eli tiedossa vuosikausien luottopakki salkkuun niin sitten ei tietenkään ole myöhäistä. Tuotteena (kookosvedet yms.) on vähän sellaisia, että pidän ihmiskuntaa liian järkevänä että näkisin niille mahdollisuutta maailmanvalloitukseen. Ja silti, onko coca-cola tuotteena yhtään sen järkevämpi ostos…

1 tykkäys

Ja premarketissa 29 dollarin hujakoilla. Arvokas tickeri.

16 tykkäystä

Eiköhän Outokummussa jo innoissaan pohdita tarjouksen tekoa.

1 tykkäys

Globaaleja firmojahan näistä moni, ei ne pelkästään Suomessa toimi.

10 tykkäystä

quote=“Savinaata, post:6209, topic:692, full:true”]
Menee jo vähän off-topic, mutta aina kun Pyysing kirjoittaa Jonneista/Jonnista, hän viittaa “Jonnet ei tiedä” -sanontaan (eli nuorempiin ihmisiin).
[/quote]

Hän vain puhui yhdestä Jonnista, joten ihmettelin ketä Jonnia hän tarkoittaa.

Michael Burry - The Big Short 2?

39 tykkäystä

Tätä voisi kutsua taas “jonkinlaiseksi” näkemyksen otoksi

33 tykkäystä

Omasta mielestä Suomen käytäntö on tässä suhteessa hyvä. Jokainen maksaa tulojensa mukaan törttöilystään… Naurettavaa kritisointia.
Jos täällä pääsisi miljonäärit vähemmällä niin mitä siitä tulisi? Lait eivät koskisi heitä vaan voisivat posottaa jatkuvasti minkä sielu sietää…

Kunnon rangaistukset vaan niin pysyy liikenneturvallisuuskin sillä tasolla missä sen kuuluu olla. Toivottavasti vielä tarkistavat tuon kaaharin tulot verotuksesta että puhuuko omiaan.

21 tykkäystä

Mahtava mies. Joskin romahduksesta on puhunut jo ainakin vuoden ja nyt sitten sanoista tekoihin.

Kyllä Suomessakin osataan ottaa näkemystä!

kuva

68 tykkäystä

Hauskaa että miljonääri voi olla niin köyhä että ei ole varaa ajaa itse autoa.:joy: Olen samaa mieltä Kuislan kanssa että suomi on tulorasistinen maa, jos tuon saman rikkeen olisi ajanut pienituloinen niin olisi hän menettänyt pahimmillaan kaiken säästössä olevan varallisuuden, joutunut näkemään nälkää ja jopa menettänyt työpaikan kun ei ole varaa ajaa taksilla sen aikaa kun kortti on pois, sekä saanut tietysti häädön asunnosta kun vuokrat jää maksamatta.

2 tykkäystä

Miljonäärit ovat juuri meidän suurin uhka liikenneturvallisuudelle…kaikkien oikeustajuun tuo ei mene, ei minunkaan.

Niin kovin nuhteeton Karalahti ajoi 47km/h ylinopeutta ja sai 240€ sakkoa, mahtava systeemi. Pienempi rikollinen kun on paskat tulot.

7 tykkäystä