Inderesin kahvihuone (Osa 7)

Sikäli voi, että nuo listalle päässeet taitavat olla ainakin enimmäkseen amerikkalaisia ja ovat kaiketi toimineet enimmäkseen kotimarkkinoillaan. Jos vertaat sitten johonkin muuhun kuin siihen markkinaan jossa he tomivat, tulet laskeneeksi jenkkimarkkinan ylituottoa vs. muu maailma heidän henkilökohtaiseksi saavutuksekseen. Rising tide lifts all the boats jne.

2 tykkäystä

Ne piirtää kell’on liituu…

Neymar herättää raivoa – ”Missä on Greta Thunberg?” - Urheilu - Ilta-Sanomat

Muistakaa talvipyöräillä ahkerasti pahvipilli suussa :metal:

4 tykkäystä

Mietitäämpä hetki miksi listalla on paljon jenkkejä jotka ovat sijoittaneet paljon jenkkeihin.(oletetaan että oletus on siis oikea).
Täsmälleen samasta survival biaksesta kyse. Ollakseen hyvä sijoittaja pitää siis vaan syntyä oikealle markkinalle.

8 tykkäystä

S-Pankin miehen tviitti, miten juhlitaan tviitissä olevaa asiaa? :slight_smile:

20 tykkäystä

Aivan. Ja sijoittajan menestystä kannattaa mitata sitä markkinaa vastaan johon on sattunut syntymään, tulee se henkilökohtainen tuotos paremmin esiin.

1 tykkäys

Sijoittajan menestymistä kannattaa mitoittaa sitä markkinaa vastaan johon sijoittaa. Syntymäpaikka tai edes asuinmaa ei sitä rajoita.

1 tykkäys

Jos sijoittaja tekee huonon valinnan ja on ollut all in Japanissa viimeiset 35 vuotta onko hän hyvä sijoittaja vaikka hieman paikallista indeksiä biittaisikin?

4 tykkäystä

5.9.2023 11.23 jps sivustolta Osakesijoittaminen notifications@inderes.discoursemail.com kirjoitti:

| jps
5. Syyskuu[ta] |

  • | - |

Sijoittajan menestymistä kannattaa mitoittaa sitä markkinaa vastaan johon sijoittaa. Syntymäpaikka tai edes asuinmaa ei sitä rajoita.


Vastaa vierailemalla ketjussa tai vastaamalla tähän sähköpostiin.

Jos et enää halua näitä viestejä, klikkaa tästä.

Tänä päivänä kyllä. Mutta tuo lista pitää sisällään vuosikymmeniä pitkiä sarjoja ajoilta,jolloin se oli vähintäänkin hankalampaa. Meilläkin on muistona niiltä ajoilta pörssitunnuksissa S niin kuin sidottu ja V = vapaa sen mukaan oliko niiden ostaminen sallittu ulkomaalaisille.

Tradingview on ruuvannut ilmaisen tilin rajoituksen max 30 instrumenttiin. Mulla on satoja instrumentteja, osakkeita, etfiä, korkoja, raaka-aineita jne listoilla. En juuri TAt tarvise joten mikä olisi paras halpa tai ilmainen osakeseuranta työkalu. 15 dollaria kuussa jonka Tradingview haluaa on liikaa. Sanoisin max 15€ vuodessa on sen mitä voin maksaa

1 tykkäys

Selvästi kohtaloa, että Inderesin foorumeille liittymiseni ja tavoitteellisemman sijoittamisen aloittaminen on tämän kanssa näin linjassa.

1 tykkäys

Tähän on pakko sanoa että se parisataa vuodessa (jonka voin vähentää verotuksessa pääomatuloista, eli todellisuudessa vähemmän) jonka maksan Tradingviewistä on ns. Worth It. Ei ole ilmaisia lounaita ja vaikka TV koukuttaa ihmisiä ilmaismaistiaisila, systeemin kehitys ja ylläpito maksaa ihan oikeaa rahaa ja valitettavasti siitä pitää jonkun maksaa.

Eli suosittelen lämpimästi miettimään paljonko TVn käyttö tuo lisäarvoa ja kenties tuottoa vuodessa vs. mitä se maksaa…

3 tykkäystä

Siirrän tämän kappaleen vapaan puolelle. Verneri heitti tässä tikan napakymppiin.

Työn puolesta tulee vastaan toimijoita, joissa mennään “tukka putkella” alan viimeisimpien (IT-)trendien perässä. Hetki sitten hopealuotina oli ohjelmistorobotti ja nyt uutena tekoäly. Ainoa mikä on varmaa, on rahan nopea polttaminen.

Jos nuorisolla on somepaineita, niin johtajia tuntuu riivaavan LinkedIn-paine. Jos omalla yrityksellä ei ole hiomakoneessaan Bluetooth-yhteyttä Fleet-seurantaan tai omaa kielimallisovellutusta, olet jo auttamatta myöhässä. Koska tulee singulariteetti ja syö hidastelijat alkupaloiksi. Liioittelen, mutta ymmärtänette pointin.

Olen itse IT-alalla, mutta silti hämmästyttää, kuinka jonkin ohjelmiston tai tekniikan nähdään ratkaisevan monisyisempiä ongelmia. Huonosti arkeen sovitettuna ne aiheuttavat niitä vain lisää.

41 tykkäystä

Kiitos. :dart:


Ajattelin seuraavassa Vartissa sivuta Suomen taloutta nyt kun eri pankeilta tulee tuoreita ennusteita.

Ajattelin myös huomauttaa, että monellekaan kotimaiselle firmalle Suomella ei ole niin väliä.

Fortumin Suomen liikevaihtoa penkoessa huomasin, että yhtiö ilmeisesti kierrättää aika paljon tulosta Irlannin kautta jossa tulos on suurin. :smiley:

Tästä tuli mieleen muutenkin, että Irlannin talousluvuissa on nykyään alan ihmisillä kamala putsaaminen kun verohyötyjen takia siellä on pöytälaatikkofirmoja vaikka kuinka. :smiley:

31 tykkäystä

Slint 1.2 julkaistiin eilen. Slint on työkalupakki kosketusnäyttöjä sisältävien laitteiden käyttöliittymien kehittämiseen. Uudessa Slintissa on mukana experimentaalinen LinuxKMS Backend.

Super-inspiroivaa, että pienestä Slintistä on potentiaalisesti kasvamassa kilpailija Qt:lle. Terve kilpailu edistää teknologioiden kehitystä. :slight_smile:

“Slint 1.2 marks a significant update that underlines our mission to empower developers to create innovative user interfaces, by targeting more platforms and devices, lowering system requirements, and continuously enhancing our widgets.”

@Antti_Luiro Olisi kiva, jos seuraavassa Qt haastattelussa voisit kysyä, miten Qt näkee Slintin suunnalta tulevan kilpailun. :slight_smile:

4 tykkäystä

Kaikki yrittäjät ja yrittäjiksi aikovat, lukekaa tarkkaan tuo Iltalehden juttu Analyysi: Osa somevaikuttajista saa sairaanhoitajan veroprosentin - Keplottelu nakertaa veroedun perusteluja Siinä on aika hyvin kuvattu, kuinka homma hoidetaan. Ja täysin laillisesti. Oleellista on siis tuottoarvon käyttäminen. Aivan yrityksen alkutaipaleella tuottoarvoa ei voi laskea, mutta vaikkapa kolmen täyden tilikauden jälkeen jo voi. Siinä kohtaa kannattaa siis siirtää yhtiön osakkeet holdingyhtiölle, jos yrityksesi tuottaa voittoa. Jos tulos on nolla, ei valitettavasti voi ko. järjestelystä hyötyä. Siksi malttia palkanmaksuun ensimmäisen kolmen vuoden aikana.

Jos haluatte vielä hyvän mielen muillekin, niin muistuttakaa, että ne holding yhtiöstä nostetut “verottomat osingot” voi kuluttaa vaikkapa asunnon ostamiseen tai rakennuttamiseen. Siitä hyötyy kaikki. Ilman holding-yhtiötä yhteiskunta joutuisi odottamaan 10 vuotta pidempään ennen kuin yrittäjän kulutus kiihdyttää tuolla tavalla reaalitaloutta.

Hyvää Yrittäjien päivää,
t. yrittäjä

27 tykkäystä

Otetaan harkintaan :+1: Slint on vielä sen verran alkuvaiheessa, että tuskin on isommin Qt:n suunnalla vielä näkynyt. Uusia työkaluja kehitetään jatkuvasti ja vain osa nousee suurempaan suosioon, vähintäänkin seuraillaan miten Slintin kehitys jatkuu :slight_smile:

11 tykkäystä

Huhhuh. Pitipäs oikein tarkistaa, että eletäänkö tässä kommunisti-Kiinassa vai kokoomus-Suomessa. Ongelmat ja ratkaisut on näköjään samat.

15 tykkäystä

Todella kiinnostava jakso, mun olisi pitänyt olla kolmantena, eli @Antti_Jarvenpaa ja @Marianne_Palmu juttelivat säästämisestä. :smiling_face_with_three_hearts:

Aiheet:

00:00 Aloitus
01:40 Kotitalouksia koetellaan, ostovoima putosi 14 v takaiselle tasolle
08:27 Antti ja Marianne – elämäntapasäästäjät
19:19 Kilpailuta suurimmat menosi
19:57 Älä maksa liikaa kodistasi
23:03 Viitekorko ja ASP-lainan korkotuki
26:02 Pankkikohtaiset erot kuten bonukset
27:15 Vuokraaminen voi omistamista edullisempaa
30:25 Asunnon sijainnin vaikutus kuluihin
31:38 Terveellinen ruoka, elämäntapa ja arvovalinnat
35:40 Autoilu maksaa useimmilla 3000-4000 €/v
41:07 Puskurirahastot ja käteiselle tuoton saaminen
45:01 Säästä ja sijoita itseesi
46:28 Loppukaneetit

18 tykkäystä

Yhdysvalloissa on 333 miljoonaa ihmistä. On selvää, että tuosta populaatiosta nousee esiin sijoittajia, jotka ovat piesseet indeksin vaikkapa 10 tai 20 vuotta putkeen. Se tapahtuu jo sitä kautta, että kun 100 miljoonaa ihmistä heittää silmät kiinni tikkaa, niin jotkut osuvat voittajaosakkeisiin vuosikymmeniä putkeen silkalla tuurilla. Osa toki on tehnyt sen myös taidolla. Jenkkien S&P 500 indeksiin vertaaminen on mielestäni sikäli perusteltua, että yhdysvaltalaiset sijoittajat sijoittavat lähinnä kotimarkkinalle.

Suomesta ei taida montaa sijoittajaa löytyä, joilla todistettavasti on vähintään 20 vuoden rekordi indeksin päihittämisestä, olipa se sitten OMXH25GI tai mikä hyvänsä muu kokonaistuottoindeksi. Olennaista on myös se, että vertailukelpoinen suoritus edellyttää samanlaista riskiprofiilia kuin indeksin on. Taitoa ei suoraan vielä osoita se, että indeksiä suuremmalla riskinotolla päihittää sen. Jos säkällä osti bitcoinia vuonna 2009 ja rikastui, ei kyse ole taidosta.

Seligsonin Phoebus-rahaston salkunhoitaja Anders Oldenburg on ainoa, joka tulee mieleen 20 vuoden rekordilla. Hänenkään tapauksessaan ei ole kyse pelkästään Helsingin pörssiin sijoittamisesta ja lisäksi hän sijoittaa perin indeksimäisesti. Toinen taitaa itse asiassa olla PYN Eliten Petri Deryng, joka puolestaan operoi epätehokkailla kehittyvillä markkinoilla (mitään häneltä silti pois ottamatta).

4 tykkäystä

Petri Deryngin PYN Elitellä on kohta 25 vuoden recordi. Lähtenyt etsimään tuottoa ei biittamaan jotain pölhölän kotimarkkinaa.

30 tykkäystä