Kurssien ja niiden muutosten kyselyt, kauhistelut ja hehkuttelut - ketju (Osa 2)

Helsinki tänään taitaa olla “Fortum +8%, muut mörnii”

5 tykkäystä

Iloista ei-oota tarjoavat tänään (Tukholmaan listatun) suomalaisen ginin myyjät. Joku hankkiutui eroon 4000 osakkeestaan, mikä näkyy saman tien pienivaihtoisessa kurssissa. Enpä ole ennen törmännyt muiden osakkeiden kohdalla nollatarjontatilanteeseen.

12 tykkäystä

Olisi pitänyt taas kuunnella Verneriä… ostin aivan liian aikaisin. :upside_down_face:

18 tykkäystä

Ihan sellasta vaan, että lopettakaas nyt se Qt:n ostaminen tuosta 40€:n pinnasta, niin pääsen ostamaan lupaamani erän alta 40€:n. Ei nyt jaksaisi kyttäillä päivästä toiseen.

Waiting Like GIF - Waiting Like No GIFs|262.5x349.6022727272727

34 tykkäystä

Yksi pieni ostoperusteeni oli ostaessani Harviaa, että saan defensiivistä omistusta salkkuuni - ihan itse näin päättelin silloin. Koetin vähentää riskiä salkussani. Onneksi ostin tätä alle 60 euron dipistä. :upside_down_face: :clown_face:

56 tykkäystä

11 viestiä yhdistettiin ketjuun: Nimbus Group AB

Ole hyvä:

image

25 tykkäystä

No sehän kävi nopeasti. Kiitos!

25 tykkäystä

Siis selittäkää rautalangasta; Kesko A jo 18.xx -lukemissa. Suht defensiivinen ja hyvä (~5.3% p.a.) osingonmaksaja. Miksi tuo ei olisi no-brainer näillä hinnoilla?

4 tykkäystä

Koska kuten monella muullakin firmalla jos taantuma (tai hyi jopa lama) on edessä, voi TTM luvuilla alkaa pyyhkiä persposkia. Keskon tulos näyttää sinällään kyllä hyvältä, mutta eikös siinäkin näy hintojen korotukset aika oleellisesti? Mitä käy tulokselle, jos hinnat lähtevät laskemaan ja samalla ihmiset säästävät?

7 tykkäystä

Tässä oma näkemys, joka ei ole mielestäni vanhentunut.

3 tykkäystä

Mikä mahtaa olla pisimpiä kotimaisia laskuputkia, kun ei koske firman omaa tekemistä :thinking:. Varmasti Talvivaara yms. ollut pitkiäkin, mutta niissä on yritys itse hiukan auttanut.

Tecnotree olisi 8 pv menossa. Stoppaa viimeistään 0e

Edit: 9pv saavutettu…

10 tykkäystä

Fortum näyttäis päättävän päivän ylimmille tasoille. Huomenna taas 5% kalliimpaa?

1 tykkäys

Kannattaa muistaa, että merkittävä osa Keskon tuloksesta tulee rakennustarvikkeiden myynnistä ammattirakentajille. Nousevien korkojen ja inflaation aiheuttama kuluttajien ostovoiman heikentyminen tulee seuraavan ainakin 12 kk aikana iskemään kovasti ainakin asuntorakentamiseen, jonka aktiviteetin pieneneminen iskee suoraan Keskon rakennustarvikkeiden myyntiin. Kuluttajat joutuvat lähitulevaisuudessa myös tinkimään remonteista ja autojen ostoista ym. jotta rahat riittävät välttämättömyyksiin. Sanoisin, että tässä tilanteessa Keskon kurssin tulisi olla noin 14-15 €, jotta alkaisin ostella sillä ajatuksella, että em. on hinnoiteltu siihen. Itselläkin on Kesko ostoslistalla, mutta ajattelin katsella ensi vuoden puolelle miten hommat kehittyy ja sitten harkita kyytiin hyppäämistä, jos em. hintatasoja ilmestyy tai vaihtoehtoisesti näkymät oleellisesti paranevat.

14 tykkäystä

Ei taideta Kamuxin kanssa päästä morottaan koronapohjia. Aika staattisesti jääty tähän 5,50 paikkeille. Toki matalimmat päivätason closet tuolloin 5,20, 5,30 ja 5,40 joten ehkä tykätään tulla kymmenyksittäin hiljalleen alas kovemman rytinän sijaan. Toivotaan, että mörnii tai täytyy kehittää (huono) suunnitelma miten ostohousun taskuihin saisi täytettä

1 tykkäys

Keskon tuloksesta merkittävä osa? Voitko täsmentää mistä konsernin yhtiöstä/yhtiöistä nyt puhut kun mainitset, että merkittävä osa Keskon tuloksesta tulee?

1 tykkäys

Rakentamisen ja talotekniikan osuutta Keskon myynnistä yleisesti tarkoitin (esim. Onninen, K-Bygg). Rakentaminen ja talotekniikka teki Q2/22 43 % Keskon liikevaihdosta ja 46 % liikevoitosta. Ei ihan pikkujuttu, jos tämä tuloskone alkaa yskiä.

15 tykkäystä

Jaahas hetki on vierähtänyt siitä kun Quutin yksisarvisuutta täällä juhlittiin. Maanantaina on suuri riski sille, että Quutista tulee sarveton.

16 tykkäystä

Kyllä tässä katsoessa salkkujen sulamista joutuu vähän hampaiden välistä tekonaurua pukkaamaan…pidetään kuitenkin päät kylmänä :cold_face:

Tähän ei taida auttaa, no jos ei auta, niin ainakin helpottaa seitin ohut humala kun vielä pari päivää lomaa Spaniassa jäljellä :wink:

Sitten taas venäläisten kanssa koneseen ja Suomeen takaisin, ai niin, mutta eihän ne siihen suuntaan liiku…

17 tykkäystä

Kohta saa Qt samaan hintaan kuin elokuussa 2020 kun ensimmäisen kerran ostin Qt:ta. En ihan oikeasti vuosi sitten olisi uskonut, että näin alas menee.

edit: korjattu ostokuukausi lokakuu → elokuu

19 tykkäystä