Sijoitusfoorumin liputuskeskustelu ja liputusten jälkipuinti

No en ymmärrä. Aion kertoa mielipiteeni jatkossakin foorumin sääntöjä noudattaen, enkä välitä vaikka joku siitä pahoittaisi mielensä. Karavaani kulkee ja koirat haukkuu :articulated_lorry: :dog2: :dog2: :dog2:

1 tykkäys

Nollapostauksilla karavaani tulee kyllä pysähtymään :sunglasses:

23 tykkäystä

Kaverit hei se on lauantai ja vielä on vajaa tunti aikaa ehtiä Alkoon hakemaan juhlajuomat. Nyt olis oikea hetki ottaa pari askelta taaksepäin sieltä näyttöpäätteeltä ja hankkia hyvät fiilikset viikonlopun viettoon. Kohta on Vappu ja päästään nauttimaan simasta ja karnevaalitunnelmasta muuallakin kuin pörssissä :heart_eyes:

Liputuskeskustelua on kivempi jatkaa sitten kun on kylläinen ja mukavan rento fiilis.

25 tykkäystä

Tähän foorumilla esim. yhtiöketjuissa tapahtuvaan turhaan liputteluun, kuittailuun, ”trollailuun” ja muuhun kannattaisi varmaan yksinkertaisesti pistää tilikohtainen ”strike” tsydeemi pystyyn.

En osaa yhtään sanoa miten tämmöinen foorumi sellaiseen taipuu ja kuinka vaikea toteuttaa, mutta ideoin nyt vain oman mielipiteen. Siinä systeemissä täällä palkkaa saavat valvojat voisivat pelkästään antaa ”käsittelyn” jälkeen :red_circle: leimaa käyttäjälle. Jostain vahingossa tapahtuneesta jutusta ei tietty pistettäisi mitään seuraamuksia, kun niitäkin näkee aika paljon. Sormien läpi katsottava voisi olla vaikka väärän aiheen ketjuun jonkun jutun laittaminen? Muuten kettuilusta ja muusta ”isommasta” ja tahallisesta idiotismista napsahtaisi ensin vaikka 24h mykistys → 72h mykistys → viikon täyspenkitys → kuukauden täyspenkitys → kuuden kuukauden täyspenkitys → fudut (kun käyttäjä huomattu muutenkin selväksi ”paskapostaajaksi” ilman mitään annettavaa) .

Kritiikkiä pitää pystyä antamaan ja omasta mielestäni ”aikuisten” foorumilla pitää pystyä käyttämään myös hieman suorempaa puhetta (vaikka senkin pitää pysyä tietyn tason yläpuolella). Silti sellainen turha tonttuilu alkaa kyllä olla aika ”raskasta” luettavaa täällä ja turhaa siivoamistyötä. Sen takia pieni peloite nostaisi kynnystä kirjoittaa ns. nopealla harkinnalla yhtiöketjuihin.

Nyt lähden itsekkin viinittelemään, joten hyvää vappua :dark_sunglasses:

13 tykkäystä

Riitelyä syntyy kun foorumi-aatelistolle annetaan valtuudet liputella muita. Itse poliisi näyttää keskittyvän nauruhymiöiden kirjoitteluun.

2 tykkäystä

Tämä alkaa olemaan kyllä kaikin puolin rasittava ongelma, että liputettuja viestejä ei enää pysty lukemaan, varsinkin kun kyseessä on käyttäjän ensimmäinen viesti ja se on liputettu, niin kukaan ei tiedä syytä(paitsi tietysti liputtaja). Mielestäni käyttäjän ensimmäistä viestiä ei pitäisi koskaan suoraan liputtaa, jollei se ole suorastaan loukkaava. Pikemminkin ohjeistus ja viittaus foorumin sääntöihin olisi paikallaan.

Tämä on käyttäjän Taisto ensimmäinen julkaisu — Tervetuloa yhteisöön!

Taisto

2 min

Tämä viesti on liputettu ja on siksi piilotettu väliaikaisesti.

Lisäys: @Miikka_Laitila olikin jo tuolla kehitysideat-ketjussa kertonut syyn tähän liputettujen viestien näkymättömyyteen.

Miikka_LaitilaTech Lead @ Inderes

3 t

Discourse kertoi että heillä on sisäiset keskustelut käynnissä piilotetuista viesteistä ja niiden konffaamisesta. Toivottavasti saadaan pikaisesti parannettua tilannetta, infotaan kun tiedetään enemmän

16 tykkäystä

Toisaalta viestini oli kyllä provosoiva.:joy: Keskustelun käännyttyä kurssin muutoksista → Osakkeen hypetyksen puolelle. Paremmalla onnella ensi kerran :sweat_smile:

13 tykkäystä

Ok, no hyvä asenne, kannattaa ottaa opiksi. Lähinnä oma pelkoni on, että joku uusi käyttäjä lopettaa kokonaan kirjoittamisen, kun ensimmäinen viesti tulee liputetuksi. Provoilua kannattaa ehkä välttää, joku toinen on aina herkempi kuin toinen :slight_smile:

10 tykkäystä

Tervehdin tuota muutosta ilolla ketjuissa, joissa kirjoitetaan paljon liputettavia viestejä, mutta tässä ja kenties joissain muissakin tapauksissa kiinnostaisi mitä on liputettu. Hankalahan näistä on keskustella jos kukaan ei voi enää lainata viestejä tänne puitavaksi.

1 tykkäys

Kyse on mielestäni hiukan myös liputetun oikeusturvasta, harva uusi käyttäjä tekee numeroa siitä, että tulee liputetuksi vaan vaikenee, pahimmassa tapauksessa lopullisesti. Foorumin parviäly aika nopeasti huomaa liputetusta viestistä, onko liputus ollut asianmukainen. Toki 99% liputuksista on käsittääkseni aiheellisia, mutta joukkoon mahtuu välillä niitäkin, että jollakin on yksinkertaisesti huono päivä ja tuntosarvet liian herkällä. Kiinnitin tosiaan asiaan huomiota ensisijaisesti siksi, että kyseessä oli käyttäjän ensimmäinen viesti.

5 tykkäystä

Vähän tähän liputuskäytäntöön ylipäänsä liittyvä ehdotus pohdittavaksi…

Olisi mielenkiintoista tietää tilastoa liputuksista. Kuinka moni liputus koskee viestejä, jotka oikeasti ovat foorumin sääntöjen mukaan asiattomia ja loukkaavat toisia?

Ja kuinka moni liputetuista viesteistä on sellaisia, että ne ovat vain harmittomasti eksyneet väärään ketjuun? Ja voisivat sellaisenaan olla kahvihuonekelpoisia?

Menisikö tämä aivan mahdottomaksi, jos olisikin oma “viesti väärässä ketjussa” -reaktionappi? Ja uutterat modet sitten siirtäisivät viestejä oikeisiin ketjuihin?

3 tykkäystä

Onhan siellä “Jotain muuta” vaihtoehto kun liputtaa, johon voi modeille laittaa pakollisiksi saatesanoiksi vaikka “ehkä kuuluisi kaffehuoneeseen”.

PS. ja ainakaan aiemmin tämä vaihtoehto ei tehnyt näkyviä muutoksia liputettavaan viestiin ja esim. piilottanut viestiä, vaan ainoastaan lähetti toimeksiannon modeille.

3 tykkäystä

Toisten lipuista ei seuraa enää oppimista, joten samasta syystä liputetaan yhä uudelleen ja saaja vain vaihtuu… Oppiminen kai näissä on se ykköstavoite eikä random powertrippailu?

No yllättyisin, jos päättävä taho ei tulisi johtopäätökseen, että vanha oli parempi. Omalta kohdaltani jään odottelemaan järjestelmän kehitystä.

Morjensta. Selittäisikö joku mikä tässä Stockmannin yhtiöketjuun kirjoittamassani viestissäni oli niin loukkaavaa, että se piti poistaa?

"Aika monta vuotta on tuhlattu rahaa harrastamalla kannattamatonta tavaratalon pyörittämistä. Toivottavasti Susanne selvittää miten se osuus saadaan ajettua minimiin, jotta voidaan keskittyä kannattavaan liiketoimintaan ja vapautuva osa keskustan kiinteistöstä täytettyä alivuokralaisilla.

Toivottavasti nykyinen vuokrasopimus mahdollistaa reilun alivuokrauksen."

Mielestäni tällä skenaariolla omistaja-arvo saataisiin parhaiten nousuun.

Edit: outoa, viestini on vielä yhtiöketjussa, mutta sain ilmoituksen että se on poistettu?

15 tykkäystä

Tätä minä on harrastanut aika usein. Harmittaa, että ihmisten viestejä poistetaan, vaikka ne voisi jatkaa elämäänsä toisessa ketjussa. Alokas on aika nopeasti noihin liputuksiin reagoinut ja tehnyt parhaaksi arvioimallaan tavalla, kiitos siitä hänelle. Vaikka yksi viesteistä, jonka liputin “paremmin toiseen ketjuun sopivana”, oli Alokkaan oma viesti :slight_smile:

6 tykkäystä

Moikka!

Pahoittelut tapahtuneesta!

Ei ollut ollenkaan tarkoitus poistaa ja samalla palautin sen näkyväksi - hyvä tietää ettei tule ilmoitusta siitä, että se on palautettu. Oli vahinko vain!

Mielestäni palautin samalla minuutilla, kun olin poistanut. Tämä taisi tapahtua eilen.

Anteeksi vielä kerran! :slight_smile:

Moikka!

Kiitos mukavasta palautteesta!

Sulla on hyviä ideoita, mikä aina helpottaa omaa työtäni. :pray:

Se oli aiheellinen liputus , kun liputit mun viestini ja sain sen nopeasti siirrettyä oikeaan ketjuun väärästä. :smiley: Sitten kaksi tai kolme kertaa on aiheellisesti muistutettu mua, että olen saman linkin laittanut, joka on jo ketjussa. :grimacing:

Parhaimmillaan on tullut päivässä siirrettyä yli 100 viestiä ketjusta toiseen, normaalina päivinä nollasta kymmeneen viestiä. :slight_smile:


EDIT:
Lisään tähän samalla yhden asian:

Huomaan tällaisia välillä varsinkin Ostin/myin -ketjussa, että jengi on vahingossa ottanut kuvakaappauksen toimeksiannosta, josta näkyy oma nimi ja tilinumerot sekä muut jutut, niin ne kannattaa liputtaa meille tiedoksi ja laittaa vielä privaviestiä henkilölle, jolle on vahingossa näin käynyt. :slight_smile:

Ei vakava juttu, mutta ihmiset tykkäävät, jos huomaamme tällaiset heidän mokansa.

Mukavaa viikonloppua!

13 tykkäystä

Miksi täällä poistellaan nimimerkin mukaan linkit uutisiin? Nämä esim kelpaa, mutta Apple uutinen ei. Ihmeellisesti samat säännöt ei koske kaikkia.
Kukaan muu tuskin vastaa niin tägään @Sijoittaja-alokas :slightly_smiling_face:


2 tykkäystä

Mitäs oot sitten linkannut?

Moikka!

Kiitos viestistäsi ja kiitos, kun kysyt!

Suurinta osaa sinun viesteistäsi, jossa ei mainintaa maksumuurista, niin ei ole poistettu. Tästä asiasta sinulle on sanonut muutama eri moderaattori ja eri foorumilaiset sekä tästä ollaan keskusteltu monta kertaa. Eli suhteessa sun viestejä on poistettu ehkä jopa vähemmän kuin muiden näiden maksumuuriviestien osalta, eli ei hätää. Jos toistaa virheitä useasti, niin sitten pitää poistellaan herkemmin - ei yksittäisistä virheistä niin herkästi.

Jos 10 sekuntia käyttää siihen, että kertoo jutun olevan maksumuurin takana, niin olis hyvä, koska suurin osa ehkä turhaan nyt klikkailee linkkiä.

Jos referointiin käyttää 30 sekuntia tai pari minuuttia, niin plussaa tulee. Ne, jotka maksavat Kauppalehdestä, niin on todennäköisesti jo lukenut sen jutun, mutta ei jutun jakaminen tietenkään haittaa, mutta pieni referointi on aina jees ja se on selvää ettei liikaa saa referoida, mutta kyllä jengi tietää.

TuaL ilmeisesti luuli, että juttu näkyy kaikille, mutta tuosta olisi joku voinut kommentoidessaan referoida ja joku kommentoikin, että juttu ei näy. Onhan tuo toinenkin postaus sellainen, että linkki, ilmoitus maksumuurista ja pieni referointi olis paikallaan. Toki näihin olisi foorumilaiset puuttuneet herkemmin, jos kyseisille nimimerkeille olis asiasta jo huomautettu useampia kertoja eri tavoin, mutta olet oikeassa, että näidenkin osalta olisi petrattavaa.

Kiitos siitä, että kysyit rakentavasti asiasta. Kiitän siitä, että jaat juttuja, mikä on hyvä asia, mutta jos edes lyhyen maininnan saa maksumuurista, niin viestejä hyvin harvoin liputetaan. Referaatista tykkäävät varmasti kaikki ja lähes aina ne tehdään täysin oikein, mutta selvähän se, että liika on aina liikaa.

Kirjoitin viestini aika nopsaan, joten toivottavasti ei tullut kauheasti ajatusvirheitä. Pyydän anteeksi virheistämme, mitä välillä tulee, mutta yhteistyöllä ja ymmärryksellä pääsemme varmasti hyvään lopputulokseen.

Kiitos ymmärryksestä ja hyvää viikonloppua! :slight_smile:

16 tykkäystä

Kiitos vastauksesta, tilasin lehden ja kävin referoimassa juttua, jos jollain ei ole taloudellisesti mahdollista lukea eurolla kuukauden rajattomasti artikkeleita :slightly_smiling_face:

Mutta jos puhutaan yhteisöstä, niin kummallistahan se on osa viesteistä poistaa ja osaa ei. Liekkö sitten yksittäisten nimimerkkin liputusoikeus tässä hankala, kun selvästi täällä on vihaliputuksia jos ei asiat miellytä.
Nyt ulos nauttimaan aurinkoisesta kesäkelistä :blossom: