Sijoitusfoorumin liputuskeskustelu ja liputusten jälkipuinti

Tässä tuntuu olevan aika paljon näkemyseroa riippuen missä ketjussa ollaan. Monen hehkuttamalla Haarumilla (Harvia-ketju) tykätään jakaa Instagram- tai Twitter-päivityksiä, joissa jollain henkilöllä vilahtaa sauna tai jopa Harvian kiuas. Esimerkiksi Valtteri Bottaksen päivityksiä on muistikuvani mukaan jaettu Haarumilla kolmeen eri kertaan, vaikka itse twiitin sisältö olisi vain se, että Valtteri tykkää saunoa. Ei minun mielestäni mitenkään merkittävä asia Harvian kannalta, etenkään jos Valtterin saunomisista pitää muistuttaa kolmeen eri kertaan.

Hankalahan tähän on vetää rajoja että minkä yhtiöiden kohdalla nämä näkyvyydet ovat kiinnostavia ja minkä kohdalla eivät. Kärjistettynä esimerkkinä vaikka Ouran näkyminen prinssi Harryn sormessa lienee isompi juttu, kuin Harry näpyttelemässä iPhonea. Ouralle se voi olla iso juttu, mutta Applea se ei liikuta mihinkään suuntaan.

15 tykkäystä

En nyt ota kantaa onko Bottaksen twiittien tai muiden julkkisten näkyminen jonkun ketjun sisällä hyvä vai huono asia. Kuten totesitkin niin jollakin yhtiöllä tuotteen käytön näkyminen jollakin julkkiksella voi olla hyvinkin merkittävä asia toisella taas ei. Suhteellisen pienelle yhtiölle jonkun kansainvälisesti merkittävän julkkiksen yhdistäminen yhtiön tuotteisiin voi tuoda niin paljon positiivista näkymistä tuotteella ja myynnille, että sillä on ihan konkreettista merkitystä yrityksen myynnille ja sitä kautta osakkeen arvoon

Varmuudella uskallan väittää, ettei jonkun pörssiyhtiön massavalmistaman yksittäisen tuotteen näkymisellä katukuvassa ei ole merkitystä.

3 tykkäystä

Teslan tapauksessa kyseessä oli uuden tuotteen saapuminen uudelle markkina-alueelle siinä määrin että se on selkeästi havaittavissa. Kyseessä on merkki siitä että Tesla toimittaa kyseistä mallia useammalle markkinalle eikä esimerkiksi yritä puskea niitä vain Norjaan. Jos kyseessä olisi ollut Model 3:n määrien kommentointi, sillä ei olisi enää tässä vaiheessa merkitystä.

Toisekseen ainakin jokin aika sitten Tesla ketju oli täysin villi länsi, siellä oli “hyväksyttävää” kirjoitella salaliittoviestejä siitä miten Elon Musk salakuljettaa huumeita tai varastaa kuparia jne. Ketjussa oli myös ihan hyväksyttävää käyttää termejä “fanboy” jne. Tai “friikki” kuten tässäkin ketjussa ketjuun positiivisesti kirjoittavia haukuttiin. Oletan kuitenkin että ketju on merkittävästi siistiytynyt ja loan heittäminen sekä täysin fiktiivisten tai muuten yhtiön toimintaan vaikuttamattomien asioiden käsittely on loppunut jos tällaisiakin viestejä sieltä ollaan poistamassa.

Ja kuten sanoit, Bottaksen twiiteillä saattaa olla vaikutusta myyntiin. Se että kuinka paljon Model Y:tä näkyy liikenteessä tässä vaiheessa on SUORA merkki uuden mallin myynnin kasvusta.

1 tykkäys

No jaa. Eiköhän Tesla-ketjussakin ole sekä bearit ja bullit todenneet ettei Suomen kaltaisella reunamarkkinalla ole mitään merkitystä Teslan volyymien kannalta. Teslakin tämän tietää, sen voi todeta vaikka vilkaisemalla kartalta superchargerien tiheyttä.

Jos Suomen volyymit mitään merkkaisivat sähköautojen markkinaosuuksien kannalta, niin varmaan oleellisempi tieto olisi, että id4 taitaa olla myydyin sähköauto Suomessa ytd.

8 tykkäystä

Moro ja tervetuloa foorumille. Yritysketjuissa pyritään laadukkaaseen sisältöön ja lisäinformaation tuottamiseen, joten viestisi liputettiin ja se todennäköisesti poistetaan aika pian. Osinkoihin ja niiden maksuihin liittyviä tietoja löydät yhtiön sijoittajasivuilta ja erilaisista osakekalentereista. Googlesta “Sampo osinko” löytyi tieto siitä että Sampo maksoi osingon 20.5 ja sen koko oli 1,7e osaketta kohti.

Mahdollisia loppuvuoden osinkoja tai ensi vuoden osinkoa ei ole vielä virallisesti julkistettu tai tiedotettu.

Voit tutustua Sammon sijoittajaviestintään esimerkiksi osoitteessa https://www.sampo.com/fi/sijoittajat/

27 tykkäystä

Moro ja tervetuloa foorumille. Yhtiöketjuissa pyritään lisäinformaatioon ja laadukkaaseen keskusteluun, joten viestisi muiden ostomääristä liputettiin ja se todennäköisesti poistetaan pian. Foorumilla on paljon käyttäjiä, joten tuon tyyppinen keskustelu tukkisi ketjun nopeasti.

Omia ostojaan ja myyntejään voi halutessaan mainita ketjussa Ostin/myin juuri äsken -ketju (Osa 3)

Muilta osin, pääset nopeasti kiinni foorumin meininkiin kun hetken lueskelet ketjuja :+1:

17 tykkäystä

Hei Pennaska! :slight_smile:

Tervetuloa foorumille. Pyritään pitämään viestit asiapitoisena, vaikka kyseessä olisi kohtelias lisäys. :wink:

6 tykkäystä

Kysymys. Liputusoikeus tulee ilmeisesti vasta kakkosluottamustasolla? Jos näin, niin eroaa siis discoursen oletustasoista. Siihen liittyen (sori ot), mistä tämän foorumin luottamustasovaatimukset löytyy?

1 tykkäys

Heissan,

Tuosta linkistä löytyy englanninkieliset kriteerit.

1 tykkäys

Juu, tuolla sivulla juuri kävinkin toteamassa, että Trust Level 1:llä voi liputtaa (Flag posts). Mutta itse nousin juuri ensimmäisen tason (oletan siis taso 0 → 1), mutta en pysty kuitenkaan liputtamaan (tai sitten en vain löydä nappia :sweat_smile:). Eli onko tämän foorumin taso-oikeudet sittenkään kuten discoursen oletukset?

1 tykkäys

Tästä on aiemminkin ollut keskustelua:

Aiemmin Haastaja-tasolla (Taso 1) on siis ollut mahdollista liputtaa viestejä. En sitten tiedä onko tuota muutettu. Liputustoiminto tulee näkyviin viestin oikean alakulman “…” -valikkoa laajentamalla.

1 tykkäys

Mitä jos liputtaa vahingossa? Liputin. Luulin, että ollaan yhtiön ketjussa, jossa pitäisi pysyä asiassa, mutta oltiinkin kahvihuoneessa, jossa ei.

Moro Sepi ja Arjy ja tervetuloa foorumille. Kahvihuoneessa ja IPO-ketjussa on ollut päivän mittaan kymmeniä viestejä tätä koskien, joten liputin ne pois Modulightin ketjusta.

Yksi lainaus ketjusta:

Harmillinen juttu, mutta ketjun mukaan muillakin ollut sama tilanne kuin teillä :man_shrugging: Toivottavasti korjaantuu piakkoin.

10 tykkäystä

En oikein ymmärrä miksi viesti sitten piti kirjoittaa yhtiöketjuun. Voit toki poistaa sen itsekin ja lähettää kirjoittajalle vaikka privaviestin, jossa voit kiittää kirjoittajaa, tai tehdä sen kahvihuoneen puolella.

12 tykkäystä

Koska en uutena käyttäjänä tiennyt, minne ja miten muuallekaan olisin sen kirjoittanut. Yksityisviestin mahdollisuus ei tullut mieleenikään. Tosin julkiset kiitokset ovat usein parempia kuin yksityiset.

Kiitos kuitenkin, että siirsit parempaan paikkaan!

Edit: Ajatukseni siis oli, että sen hetken, kun viestini roikkuu yhtiöketjussa, se ehtii tavoittaa kohderyhmänsä ja katoaa lopulta tehtävänsä täytettyään pois eikä varsinaisesti häiritse ketään.

4 tykkäystä

Aa, ymmärrän ja pahoittelut jos viestini vaikutti töksähtävältä, en hoksannut että olit uusi käyttäjä.

Yksi vaihtoehto on lainata viestiä eri ketjuun, esimerkiksi tuonne kahvihuoneeseen. Se onnistuu parillakin tavalla, mm. niin että viestin lainaamisen jälkeen, kopioit sen avautuneessa kirjoitusikkunassa olevan tekstin, menet kahvihuoneeseen ja liität siellä tekstin uuteen viestiin. Silloin tällöin siellä on julkisia kiitoksia muille :+1:

4 tykkäystä

Uusi tai vanha, mutta ennen kuin jonkun asian oppii, sitä ei yleensä osaa.

5 tykkäystä

Äsken joku sai päähänsä liputtaa viestini Solteqin ketjuun. Ymmärrän, että joku bäggääjä voi harmitella sitä kun omasta suosikista puhutaan kriittisesti, mutta mitään sääntöjen vastaista tai loukkaavaa viestissä ei ole.

Pitäkää tunkkinne ja työntäkää pää hiekkaan.
Muille sanon, että kannattaa lukea ne piilotetut viestitkin. Niissä voi olla enemmän asiaa kuin aivottomassa hehkutuksessa tai samaa mieltä olevien hymistelyssä.

2 tykkäystä

Kokemukseni mukaan ei kannata. Itsestäänselvyyksiä, aivopieruja, loukkauksia, aivottomia johtopäätöksiä ja silkkaa schaibaa. Juuri liputusominaisuus ja piilottamistoiminto tekevät foorumista luettavan!

Toki jäljellejääneissä viesteissäkin on paljon selkääntaputtelua ja muuta turhaa, mutta pääosin hyvässä hengessä.

2 tykkäystä

Jos asiasta haluaa herättää keskustelua niin kannattaa lainata se liputettu viesti tänne. Tuskin monikaan tämän ketjun lukijoista jaksaa etsiä sitä erikseen.

Varmaan 95% tänne tulleista valituksista on turhia tunteenpurkauksia. Yleensä syytellään kaikkea muuta mahdollista (ei saa negailla, kysyin vain saman kysymyksen joka on kysytty vasta 5 kertaa tässä kuussa jne), mutta omassa viestissä ei ole mitään vikaa.

11 tykkäystä