Sijoituskirjallisuus

Joku tiivimpi paketti varmaan toimisi paremmin, esimerkiksi Damodaranin The Little Book of Valuation, joka löytyy myös äänikirjana:

Jos lukemiselle ei löydy aikaa, niin kirjan sijaan arvonmääritystä voi myös helposti opiskella kuuntelemalla Youtuben välityksellä valuointikursseja täysin maksutta:

12 tykkäystä

Vaihtoehtoisesti voi myös kokeilla kirjapalvelua nimeltä Perlego.
Huomasin että oma kouluni tarjoaa tämän palvelun ilmaiseksi opiskelijoille. Sivuston mukaan 1 miljoona non-fiction kirjaa, yhdellä tilauksella. McKinseyn tiiliskivi löytyy sieltä.
Olen lukenut sitä kautta Damodarania, Mihaljevicin Manual of ideas ja Dorseyn eri kirjoja. Heillä on hyvä kattaus sijoituskirjoja ja tottakai muitakin kirjoja. Ainoa miinus on minusta se, että ainakin itselläni on vaikeuksia saada graafeja ja kuvia latautumaan applikaatiossa. Muuten todella kätevä palvelu. 12e/kk. hinta. Palvelu tarjoaa tällä hetkellä vain e-kirjoja, ei äänikirjoja (tietääkseni)

7 tykkäystä

On aika paljon, ja yksinkertaisia (ja monimutkaisempia jotka voi skipata) kaavoja.

@Pohjolan_Eka listasikin tuohon jo tosi hyviä materiaaleja katsottavaksi/kuultavaksi.

4 tykkäystä

Kiitos vinkeistä! Tuosta Damodaranin The Little Book of Valuationista lienee hyvä aloittaa.

Jotenkin sitä on koettanut osakkeita poimia, vaikkei ole ollut juuri mitään omaan arvioon perustuvaa käsitystä yritysten arvosta. Analyysien, tavoitehintojen, arvostuskertoimien, foorumiviestien jne. avulla voi muodostua hähmäinen käsitys mahdollisesta yli- tai aliarvostuksesta, mutta olisihan se pirun hyvä olla joku hieman valistuneempi oma arvaus siinä rinnalla. En odota löytäväni mitään taikakaavoja, mutta jollain konsteilla on Buffett ja muut pitkällä tähtäimellä ylituottoa tehneet löytäneet aliarvostettuja sijoituskohteita, kerta toisensa jälkeen.

3 tykkäystä

Seuraava paketti saapui, joten laitetaanpa lyhyet kommentit edellisistä, niin ei mene pelkkien kuvien jakamiseksi.

Se ehkä alkuun kommenttina, että toiselle uppoaa toinen kirja ja toiselle ei. Myöskin itse olen huomannut sijoituskirjallisuutta(kin) lukiessani, että joskus jokin kirja on juuri sillä hetkellä sitä mitä haluan. Jokaisella on myös eri lähtötaso, jokaisella on eri aihealueita, mitä haluaa kehittää. Sijoituskirjoja kannattaa (ainakin niitä parhaimpia) lukea mielestäni myös aika ajoin uudelleen. Osaamisen karttuessa saatat huomata, että tällä lukukierroksella sait ihan eri osa-alueesta parhaat ahaa-elämykset. :slight_smile:

Charlie Munger - Complete Investor

Mukavan lyhyt ja helppolukuinen. Kyllästetty ajattomalla sijoitusviisaudella. Kirjaan on siis tiivistetty paljon Charlien ajatuksia ja sanomisia. Pitää myöntää, että itsellä vielä Poor Charlie’s Almanack uupuu. Siinä taitaa olla moni tämänkin kirjan lähdeteksteistä enemmän tai vähemmän kokonaisina. Tämän kirjan vois varmaan hyödyntää kertailuna kun Almanack on tullut luettua (siitä on kuulemma tulossa uusi painos tänä vuonna).

Expectations Investing

“The key to succesful investing is to estimate the level of expected performance embedded in the current stock price and then assess the likelihood of a revision in expectations”. Aika tiivistä tykitystä oli tämä Mauboussinin kirjanen. Pidän herran artikkeleista, ja tämä kirja jatkoi niistä tutulla asialinjalla. Erityisesti pidin “Expectations Infrastructre” nimeä kantaneesta luvusta ja ajattelumallista.

Näitä pohtimalla ja purkamalla päädytään rakentamaan “käänteinen” DCF-malli, jolla tutkiskellaan mitä oletuksia nykyhinta pitää sisällään. Nämä ovat myös ne polttopisteet, joissa arvonmuodostuksen muutokset tapahtuvat. Mikä voisi muuttua ja miksi? Millä todennäköisyydellä? Oleellista on myös ymmärtää mitkä näistä ovat ne kaikkein oleellisimmat seikat.

An Investment Thinking Toolbox

Tämä oli leppoista luettavaa, hyvin helposti lähestyttävä Danielin omine tarinoineen ja esimerkkeineen. Vaikka kirjassa läpikäydyt ajattelumallit olisivatkin entuudestaan tuttuja, niin luulen, että kirjaan tulee palattua. Etenkin sen sisältämiin lyhyisiin “Käytännön vinkkejä itselleni” -listoihin, joissa muutaman ranskalaisen viivan kera on tiivistetty oleellisimmat vinkit näiden ajattelumallien käytännön toteuttamiseen, sisäistämiseen ja/tai ko. ajatteluharhan välttämiseen. Ennen kaikkea olin tilannut kirjan, koska kirjoittaja on tuoreehkon omistukseni Teqnion yritysostoista vastaava johtaja. Varovainen peukku myös siltä kantilta, tämä Mr. Zhang voi olla kyvykäs ja sopiva tehtäväänsä. Mutta jottei vahvistusharhapaholainen saa valtaansa, koitan pysyä jatkossakin objektiivisena hänen(kin) tekemisten ja sanomistensa suhteen.

Why Moats Matter

Tämä oli hyvä! Kelpo käsikirja, josta kerrata silloin tällöin oleellisimmat kilpailuedun lähteet. Vajaa puolet kirjasta oli käyty näitä sektoreittain. Tähän osioon tulee varmasti palattua, kun pohtiin näitä jonkun tietyn yhtiön kannalta. Toimi muuten erinomaisesti tuon Mauboussinin kirjan kanssa peräkkäin luettuna, siinä on kilpailustrategiasta kappale.

Only the Best Will Do

Ei oikein sytyttänyt. Laatuyhtiösijoittamisesta on mielestäni kirjoittanut paljon paremmin mm. Terry Smith. Jos löydän itseni puuhastelemasta ihan täysin paskayhtiöiden kanssa, voisi tämän lukaista herättelyksi uudelleen.

Business Adventures

Hauskoja tarinoita, ja lähes kaikki vielä tapauksia, jotka eivät olleet ennestään tuttuja. Meni aika viihteenä, enkä lukenut edes niinkään oppimismielessä. Kannessa väitetään Bille Gatesin sanoneen tätä parhaaksi bisneskirjaksi, jonka on lukenut. En ihan siihen kastiin itse nosta, mutta täytynee palata tämän äärelle uudelleenkin. Kuten aiemmin sanoin, eri vaiheessa polkuaan sitä saattaa saada samoista teksteista uusia asioita irti.

Decentralisation

Suosittelen, jos aihepiiri vähänkään kiinnostaa. Kirja ei ollut mitenkään pajatson tyhjennys tästä, mutta Wallander perusteli kantansa ja kertoi mielenkiintoisesti kokemuksistaan hajautetun toimintamallin jalkauttamisesta Handelsbankeniin. Krittiikki budjetteja ja koko normaalia budjetointiprosessia yrityksissä kohtaan oli myös mielenkiintoinen. Wallander oli kirjan otsikkoaiheen suhteen melko puritaani, mutta varsinkin alun perustelut upposivat myös itselleni. Kyllä siinä vissi järki voi olla, että valta ja vastuu annetaan sinne missä asioita myös käytännössä tehdään.

Valuation

Verneri jo tuossa kirjoitteli hyvän tiivistyksen tästä. Mulla on tämä nyt noin puolessa välissä, ja uskallan jo antaa myös vahvan peukun. Esimerkit ja tutkimustulokset tosiaan antavat hyvän mausteen muutenkin hyvin kirjoitetulle tekstille. Ja on siellä sitä kaavaa ja taulukkoakin, kuten arvata saattaa. Tätä ei ehkä kannata äänikirjana siis yrittää.

Seuraava paketti saapui tosiaan tänään:


Taisi tulla enemmän sijoittamisen vierestä kuin ihan puhtaasti sijoituskirjoja tällä kertaa. Ajattelen asiaa aika laveasti; jotain öljyn historiaa lukee toisaalta viihteenä, mutta ehkä laajennan joku päivä tämän pohjatyön perusteella sitä kuuluisaa kompetenssin piiriäni. :slight_smile:

Seuraava ostos taitaa olla uusi kirjahylly. Lohduttaudun sillä ajatuksella, että edes yksi tarpeeksi hyvä sijoitusidea lukemisieni pohjalta ja nämä tulevat erinomaisella sijoitetun pääoman tuotolla takaisin :wink:

Romaaneja luen kuitenkin enimmäkseen kirjastosta käsin. Näitä sijoituskirjoja sen sijaan tulee sutattua kynän kanssa ja ihan vaan hypisteltyä ja silmäiltyä sieltä täältä vähän väliä.

41 tykkäystä

Tänään suomalainen sijoituskirjallisuus sai uuden tulokkaan, kun kirjani Viisas Sijoittaja- tunne itsesi ja osakemarkkinat julkaistiin! Kiinnostus kirjaa kohtaan on ollut lukijoiden ja mediankin osalta mielestäni yllättävänkin kovaa, kun miettii miten maailma makaa ja silti ensimmäinen 1500 kappaleen kovakantinen painos on käsittääkseni jo loppuunmyyty ja tällä viikolla sain purkkiin niin HS Visio-jutun kuin Ylen Pörssipäivä, että Mimmit Sijoittaa podcastit.

Kirja on edelleen halvin tilata kustantajani Tammen verkkopalvelusta edulliseen 21 euron hintaan kirja.fistä alekoodilla VIISASSIJOITTAJA30 tai Adlibriksestä muutaman euron kalliimmalla. Mitä katselin, kirjan e- sekä äänikirja löytyy myös kaikista suomalaisista äänikirjapalveluista eli valinnanvaraa on.

Kirjan ideana on siis kertoa henkilökohtaisten ja universaalien tarinoiden ja esimerkkien keinoin, kuinka osakesijoittajana on mahdollista menestyä niin hyvinä kuin huonoinakin aikoina, kunhan tuntee osakemarkkinoiden lainalaisuudet. Samalla teos pyrkii osoittamaan, että sijoittajan tärkein kyky ei ole äly, vaan tunneäly ja käsittelee erittäin paljon tarinoiden ja kovan akateemisen tutkimuksen kautta myös käyttäytymistaloustieteitä.

Uskon vahvasti, että kirja tuo paljon uutta hyvää ja erilaista suomalaiseen sijoituskirjallisuuteen ja pyrkii olemaan suhteellisen ajaton, mutta senhän päättää lukijat, en minä. Jos kirja käteen tai korviin tarttuu, otan äärimmäisellä mielenkiinnolla vastaan arvosteluja, palautetta ja kommentteja kirjaan liittyen!

Kuvissa juuri saamani kirjailijakappaleet.

66 tykkäystä

Suosituksia, minkä toisen kirjan tuolta ostaisi samalla, niin lähtisi ilmaisilla toimituksella? Kuka muu tahansa saa myös sntaa suositusta.

1 tykkäys

WSOY:llä ja Tammella ei kauheasti sijoituskirjallisuutta ole, mutta tietokirjoista varmaan omat lempparini tuolta löytyvät ovat:

Johtajuus - Matti Ala-Huhta
Paranoidi Optimisti - Riso Riilasmaa
Uusi Neuvotteluvalta - Sami Miettinen

Tällä hetkellä myös aloitin juuri itse lukemaan tuota Asko Känsälän Johtajasta mestariksi kirjaa, joka myös uutuus on.

8 tykkäystä

Kirja-arvio: Esa Juntunen Viisas sijoittaja - tunne itsesi ja osakemarkkinat

Eilen sähköisesti ostamani sijoituskirja tuli saman tien päätteelle ja pihalla pohjoistuuli lumipyryllä kannusti lukemaan sen saman tien loppuun sisätiloissa. Esa Juntusen tiesin ennestään hänen sijoitusblogistaan, mutta kirjan myötä hänen tietonsa ja kokemuksensa tulevat tarjolle yhteen koottuna pakettina.

Opuksessa käydään läpi sijoittamisen perusteita, eri tyylejä, vaihtoehtoja ja menetelmiä. Usein tuodaan pramille yhtiökohtaisia eläviä esimerkkejä sekä Esa Juntusen henkilökohtaisia, joskus koviakin kokemuksia :face_with_thermometer: Tosin tähän väliin todettava, että katsottaessa hänen salkkunsa tasaisesti ylöspäin kasvavaa kokokäyrää, niin menestystä on kokonaisuutena tullut.

Kenelle Esa Juntusen kirja sopii parhaiten? Mielestäni aika laajalle lukijapiirille, mutta eri tarkoituksiin. Alaa opiskeleville, kun perustietoja on esitelty selkeästi. Mutta myös pidemmälle sijoituksiin uponneille erityisesti, jos haluaa pohtia omaa strategiaa ja sijoitustyyliänsä ikään kuin kurantin kokonaiskatsauksen avulla.

Kirja ei ole varsinainen pörssipsykologinen teos ja siinä esitellään niin P/E, P/B, EPS-kuin muutkin luvut ja laskentatavat. Silti siinä käydään erityisen seikkaperäisesti läpi sijoittajien mielentiloja ja käytösongelmia, jotka johtavat usein virheisiin. Mahtaakohan Esa Juntunen tietää, että hänellä on sisällöllisesti ja sijoituskirjailijana Ruotsissa lähes yksi-yhteen-kollega Ludvig Rosenstam Åhman? Olen aiemmin esitellyt tämän naapurimaamme tunnetuimpiin kuuluvan sijoitusasiantuntijan yhden teoksen täällä Inden sijoituskirjallisuuspalstalla.

Virheiden välttämiseksi Esa tarjoaa kahta käytännön neuvoa. Aloitteleva sijoittaja voi ottaa riskejä ja tehdä erehdyksiä pienellä rahalla kunhan ottaa niistä sitten opiksi. Kaikkein kokeneimmillekin hän suosittelee varsinaisen pääsalkun kylkeen alle 10 % varallisuudesta olevaa puuhasalkkua, johon voi suunnata fomotuksensa, päähänpistot ja muut villitykset . Pääsalkku kannattavissa, kasvavissa ja liiketoiminnallisesti loistavissa yhtiöissä eli pitkälti Warren Buffetin resepteillä. Kärsivällisyys on hyve ja hajauttamisen tulee olla rajallista ja mietittyä, josta saa näpsäkän tietopohjan tästä teoksesta. Alle 10 yhtiötä Esan salkussa.

Yhtiöesimerkeistä ja nimenomaan virheistä tuodaan kuitenkin esiin jopa Buffet hänen aikanaan kieltäytyessä ostamasta tarjottua Googlea. Kukaan ei ole erehtymätön. Esa Juntunen tuo mielenkiintoisesti esiin myös suomalaissijoittajia usein vaivaavan itsetuhoisuuden. Kännykkä-Nokian alettua jo syöksyä, Talvivaaran ympäristökatastrofien paljastuttua ja Norwegianin painuessa polvilleen pandemiassa alkoi Härmässä vimmattu kansanliike näiden osakkeiden ostamiseksi. Selittääkö itsetuhoisuus myös Hyzon- ja Voxtur-sijoitukset?

Esa Juntusen rahassa mitattuna suurin virhesijoitus ja putoava puukko on ollut Nordea ja ylipäänsä pankkeihin panostaminen 2010-luvulla. Oiva muistutus siitä, että joku ala ja sen yhtiöt voivat kokea renesanssin, kun pankkiosakkeet ja erityisesti Nordea ovat näinä päivinä muuttuneet omistajilleen rahantekokoneiksi.

Yhtiötasoisia esimerkkejä käyttäen Esa muistuttaa näppärästi siitä, että isoimmat tuotot eivät viime vuosikaan ole syntyneet teknoihmeistä, vaan ensi ajattelulla tylsistä tapauksista. USA:ssa dollaripaukut rautatieyhtiöihin ovat prosenteissa tuottaneet nelinumeroisen tuoton ja kymmenien tuhansien % monsterivoitot ovat tulleet energiajuoma-osakkeista.

Kokonaisuutena kirjan esittämiin kokemuksiin ja oppeihin voi pitkälti yhtyä. Parissa kohdassa kuitenkin särähtää:

-Kieltämättä Suomessa osinkoinnostus on asteen liian korkea, mutta ei tämä ole mitenkään poikkeuksellista. Esimerkiksi Ruotsissa on aivan sama tilanne. Maailmanmitassa tänä vuonna jaetaan osinkoja 1,6 biljoonaa €.
–Epäsuorasti kirjan tästä osiosta saa kuvan Hgin pörssissä olevan enemmänkin sellaisia yhtiöitä, jotka jakavat osinkoja yli maksukykynsä. Telian kaltaisia heikon liiketoiminnan ja siihen nähden ylimitoitetun osingonjaon yhtiöitä on todellisuudessa vain vähän.
-Kokonaisuutena katsoen Ruotsi on kyllä sijoitusrintamalla monta askelta Suomea edellä, mutta kirja yliarvio pykälän verran naapuriamme. Esimerkiksi nuorten joukossa on Suomessa suhteellisesti jo enemmän pörssiin panostajia.
-Kieltämättä ESG-sijoittamisessa on yhä mm. määritelmäongelmia ja Fortumin kaltaisia viherpesijöitä, mutta Suomen/Ruotsin jne. tulevista investoinneista ylivoimaisesti suurin osa suuntautuu ns. vihreään siirtymään. Siinä on tulossa jakoon isoja rahoja myös sijoittajille.

Lopuksi haluaisin nostaa Esa Juntusen yhden pääneuvon. Älä ajaudu sijoittajakupliin, joissa esiintyy pääsääntöisesti vain jo valmista mielipidettäsi ja yhtiötä pönkittäviä näkemyksiä (ns. vahvistusharha). Kontraavat ja kyseenalaistavat teesit ovat usein niitä arvokkaimpia.

Esa osaa kirjoittaa ja en tainnut löytää kirjasta ensimmäistäkään painovirhettä tai rumaa kielikukkasta. Huolellista työtä ja hieno kirja!

43 tykkäystä

Sattuisko kellään olla myytävä Malkiel Burtonin Sattuman kauppaa Wall Streetillä kirjaa suomen kielisenä?

Tarkoitus ei ole suurennuslasilla etsiä mutta sivulla 69 osui yllättävä ”huolimattomuus”virhe jonka @Omavaraisuushaaste voi seuraavaan painokseen korjata. P/E:ssä markkina-arvo jaetaan nettotuloksella eikä liiketuloksella.

Kirja vaikuttaa muuten todella hyvältä ja laadukkaasti kirjoitetulta.

6 tykkäystä

Kiitos paljon! Suurennuslasi kelpaa erittäin hyvin, koska tietysti haluan pienetkin typot ja virheet kirjasta korjata. Tähän mennessä niitä ei ole juuri tullut vastaan mikä on ihmetyttänyt, kun kyseessä kuitenkin on ensimmäinen painos. Sinne aina kuitenkin yleensä päätyy jotain typoja tai sanavirheitä, joita ei kymmenestä oikolukukierroksesta huolimatta huomaa, kun tulee niin sokeaksi omalle tekstille.

Piti itsekin tsekata, ettei kai virhe ole jossain kaavassa tai muualla, mutta olikin onneksi vain tuossa yhdessä lauseessa. Ehdottomasti, jos löytyy muitakin virheitä niin viestiä vaan, niin saan korjattua seuraavaan painokseen.

20 tykkäystä

Äsken luin Vesa Puttosen Sijoituskirjan vuodelta 2001. Kirjassa esiteltiin lukuisia tutkimustuloksia miten sijoittajat käyttäytyvät ja mikä on näiden toimien vaikutus tuottoihin. IT-kuplan huipuista oli lasketeltu kirjan ilmestymishetkellä 1,5 vuotta, joten oppeja kuplasta oli jo kirjassa. Kirjan alkupuolella käsiteltiin kattavasti riskikorjattua tuottoa. Tämä tuntuu välillä olevan sijoittajilla hukassa, kun painotetaan vain euromääräisiä tuottoja.

Hyvin antoisia aarreaittoja on kauppatieteellisten tai amk-yksiköiden kirjastot. Sieltä löytyy tällaisia teini-iän ylittäneitä kirjahelmiä. Lisäksi tuoreemmat kirjat ovat suurella todennäköisyydellä hyllyssä saatavilla.

8 tykkäystä

Luin myös tuon Viisaan sijoittajan ja kyhäsinkin siitä hieman omaa pohdintaa tonne blogin puolelle. :point_down:

Lyhyesti: jokaisen foorumilaisen pitäisi kahlata tuo opus. Se verta osuvia pointteja kirjassa käytiin läpi että yhdistin vähän liiankin monen “älä tee näin” -kohdan foorumiin saatikka sitten omaan käytökseeni markkinoilla. :smile:

Joskus kun tätä sijoittamisen psykologiaa alettiin rummuttaa joka paikassa niin ajattelin sen menneen jo hieman “helpoksi” pumpulipuheeksi (onhan siitä aiheesta helpompi keksiä puheenaiheita kuin esim kassavirtalaskelmasta). Kirjan jälkeen tajusin että kyllä tuo humaaninen puoli sijoittamisessa sittenkin on melko tärkeässä roolissa meidän jokaisen kohdalla.

13 tykkäystä

Viisas sijoittaja @Omavaraisuushaaste kuunneltu äänikirjana ja yllätti kyllä oikein positiivisesti! Olen jo lukenut/kuunnellut melko paljon sijoituskirjoja, joten pelkäsin tämän olevan vain toistoa jo tuttuihin juttuihin. Alun perusasioissa ei ollut minulle mitään uutta ja onhan ne kuninkaan shakkilaudat, tulppaanimaniat ja Isaac Newtonin sijoitusseikkailut jo tulleet tutuksi, mutta oli mukana onneksi myös paljon uusia mielenkiintoisia tarinoita. Joissain kohdissa kirjoittajan mielipiteet tuntuivat melko voimakkailta ja sanamuodot ehdottomilta, mutta minua se ei haitannut. Kryptojen tai teknisen analyysin ystävien kohdalla voisi olla toisin :sweat_smile: Kirjan edetessä tykästyin erityisesti sijoittamisen psykologian ja käyttäytymisen vinoumien käsittelyyn, joka onkin kirjan pääjuttu. Viisas sijoittaja taitaa olla kaikista kattavin suomalainen teos sillä rintamalla. Niiden ajoittainen kertaaminen on aina hyvästä, vaikka suurimman osan ennestään hyvin tiedostikin.

Laittaisin tämän samaan kastiin Keskivälin kirjan kanssa. Ei ehkä sovi ensimmäiseksi sijoituskirjaksi, jos tietotaso talousasioista on aivan nollissa. Vähän perusjuttuja jo tuntevalle tämä sopii oikein hyvin. Enemmän sijoutuskirjallisuutta kahlanneillekin kirja tarjoaa uutta sisältöä ja vähintään tosi hyvää kertausta. Nykyään sen Saarion kirjan voi aivan hyvin skipata ja valita sen sijaan näitä uudemman sukupolven helmiä.

18 tykkäystä

Tästä Antin mahtavasta analyysistä ja viestistä tuli mieleen, että mikä olisi paras kirja SaaS-yhtiöiden arvonmääritykseen ja analysointiin? Googlettelin tänään varmaan tunnin ja selasin Amazonin ympäri ja ämpäri, mutta kaikki on jotain “näin rakennat menestyksekkään SaaS-liiketoiminnan” -bisneskirjoja yrittäjille. Missään ei tunnuttu käsiteltävän keskeisiä metriikoita ja tunnuslukuja sijoittajan näkökulmasta.

@Antti_Luiro , @Arimatti_Alhanko , @Atte_Riikola ja muut SaaS-analyytikot? Mistä paras kirja SaaS-yhtiöiden valuointiin?

4 tykkäystä

@Mauri : En tiedä onko olemassa erikseen SaaS-yhtiöiden valuaatioon tähtäävää kirjaa, mutta “valuaatioguru” Damodaranin kirja “The Dark Side of Valuation” varmaan toimii tässäkin. Pelkästään kirjan esittelyssä mainitaan:

“The Dark Side of Valuation, the world’s top expert on valuation brings together today’s best practices for accurately valuing young, distressed, and complex businesses. Aswath Damodaran has thoroughly revised this book, broadening its perspective to consider all companies that resist easy valuation. He covers the entire corporate lifecycle, from “idea” and “nascent growth” companies to those in decline and distress; and offers specific guidance for valuing infrastructure, real estate, technology, human capital, commodity, and cyclical firms. Damodaran places special emphasis on the financial sector, illuminating the implications of today’s radically changed credit markets for valuation.”

Itse tilasin juuri viime viikolla kirjoja Saksan Amazonista ja tämä teos päätyi myös tilaukseen, eli en ole itse kirjaa vielä lukenut. Kirjan annin pitäisi kuitenkin soveltua erinomaisesti myös omalta osaltaan SaaS-yhtiöiden arvonmäärityseen.

11 tykkäystä

Ping @Arimatti_Alhanko

Löytyykö ylempiin viesteihin mitään, koska muistelisin sinun joskus kirjoittaneen jostain tähän liittyen. Korjaa jos olen väärässä.

Huonosti tulee kirjoja mieleen, mutta Dave Kellogg:in luento SaaS-yhtiöistä antaa hyvän kuvan näiden yhtiöiden arvonluonnin logiikasta - etenkin tuo n. 4:00-11:00 pätkä:

Daven luentoa lainaten kävin SaaS-yhtiötä läpi myös meidän SaaS-yhtiöillassa ~1,5v sitten - valuaatio toki käsitelty reilusti yksinkertaistaen:

7 tykkäystä

Ei sinänsä ole kiinnostusta alkaa tekemään johdannaiskauppaa mutta oli halu ymmärtää miten/miksi sitä tehdään. Hyvä opus kaikenkaikkiaan.

12 tykkäystä