SPAC merger companies - vaihtoehto IPOlle

Muilta osin meni valitettavasti maksullisen palvelun piiriin, mutta kalenteri on vielä vapaasti käytettävissä

Eli merger äänestyksistä yleensä pari päivää taaksepäin. Ja SEC filu tietysti se oikea paikka, mutta suuntaa antavaa tietoa ainakin saa tuolta.

3 tykkäystä

Juu kiitos, ilmeisesti GIK redemption vasta 19.4. En nyt tiedä mikä tuon kurssilaskun syynä tänään.

Pitää huomioida vielä selvitysaika, t+2.
Ja välittäjien tarvitsema käsittelyaika.

3 tykkäystä

DBDR ja CompoSecure definitive agreement

Osui omaan tutkaan, kun on warranteja ostettu aiemmin “edullisesti” salkkuun. Turskalla edelleen itse, mutta mielenkiintoinen kohde. Kryptoja, maksuliikennettä sekä mikä olennaista itselle pidemmän tähätimen osalta, kannattavaa toimintaa jo tässä kohtaa.

Hieman haastava kokonaisuus nopella vilkaisulla, mutta pitää tutkia tarkemmin :sweat_smile:

$261 million of net revenue and $116 million of Adjusted EBITDA in 2020 with a strong growth profile

investor presentation

4 tykkäystä

EV Charging katsaus, hinnat perjantain 16.4. päätöksestä.

$TPGY eli EVbox lähti jo keulimaan eilen mutta edelleen näyttää todella aliarvostetulta, liikevaihtoa jo kuitenkin enemmän kuin Blinkillä, CLII:llä ja SNPR:llä yhteensä… tai sitten muut vain yliarvostettuja :wink:

2 tykkäystä

Ei taida olla sittenkään niin helppo ja selkeä toimenpide warrantien kirjanpidollinen muutos. Laskukaava ilmeisesti haastavampi ja menneet Q10 ja K10 formit pitää tehdä uusiksi. Ja nämä pitää olla kunnossa, että mergeriin voidaan mennä. Monet jumittavat nyt muutoksen takia ja mahdollisesti myös SECin suunnalla on ruuhkaa käsittelyiden kanssa.

Muutenkin markkina muuttuu ja mm. PIPE rahoitus ei mene pelkästään osakevastikkeina jatkossa.

Eilen julkaistussa DBDR:n PIPEssa on mukana vakuudeton laina 7% korolla. Vaihdettavissa osakkeisiin 15% preemiolla, mutta erilainen lähestyminen mergerin riskiin NAVin alle putoamisesta

“The cash components of the transaction consideration to CompoSecure’s equity holders will be funded by Roman DBDR’s cash in trust of approximately $236 million (assuming no redemptions) as well as a $175 million private placement financing of 7.00% exchangeable unsecured notes and common equity from institutional investors, led by funds and accounts managed by BlackRock and Highbridge Capital Management, which will close concurrently with the merger. The $130 million of exchangeable unsecured notes have a five year maturity and have a conversion price of $11.50, representing a 15% premium to the purchase price of the common shares.”

Toivottavasti näistä saadaan esimakua tulevaan, jolloin kohteet olisivat edullisemmin hinnoiteltuja sekä kohdeyritykset myös laadukkaampia.

Kirjanpidon muutokset hidastavat nyt joka tapauksessa prosessien etenemistä sekä uusien SPACien IPOja ja mielenkiintoa tehdä uusia. Katselin, että 8.4. jälkeen on tullut korkeintaan 1 IPO / päivä. Aiemmin tuli useita, viikossa 15-20 kpl. Selkeä ero siis aiempaan.

Näistä johtuen SPACien tuska jatkunee vielä hyvän tovin, ennen kuin sopiva tasapaino saadaan hahmotettua markkinalle. Hyvä jatkon kannalta, huono salkun osalta :man_shrugging:.

Edit: jatketaan tähän vielä. Retailin osuus SPAC-markkinasta tipahtanut aika reippaasti, mikä sinänsä ei ole yllätys. Jos tämä alkaa kuvastaa pohjia, instikat saaneet poljettua hintoja tarpeeksi, niin ehkä suunta voisi kohta olla ylöspäin :pray:
https://twitter.com/JohnStCapital/status/1384236046024540162?s=20

5 tykkäystä

MUDS / Topps merger liittyen Halvorsenin 36 miljardin fundi ottanut 3 miljoonan osakkeen position Andreas Halvorsen Takes Stake - GuruFocus.com

Tuollainen määrä osakkeita ja vain ~0,1% koko portfoliosta :sweat_smile: Odottelen josko Topps laittaisi lehdistötiedotetta Major League Baseball NFT ensimmäisen päivän myynneistä.

4 tykkäystä

1 tykkäys

Vai onko kyse myös listautumistapojen muutoksesta? SPACit listautuu ensin ja tuo sitten potentiaaliset listautujat reversen kautta pörssiin?

Jos tapa vaihtuu vähitellen, niin tilastoiduissa määrissä tulee näkymään ja pitää ottaa huomioon reversen kautta listautuneet. Nyt ne jäävät pois ainakin tästä tilastosta.

Toki alkuvuoden SPAC IPOt oli lähtenyt täysin lapasesta, nyt kuitenkin tahti onneksi rauhoittunut. Tullut “enää” noin 1/päivä tahtia viimeiset pari-kolme viikkoa. SEC -käsittelyissä ilmeisesti viivettä ja warrantien kirjanpidon käsittelytapa muuttaa IPOn rakennetta ja kiinnostavuutta.

1 tykkäys

SPAC:sta tietämättömän kysymys. Onkohan SPAC:n kautta listautujissa ollut 2020 ja 2021 enemmän yrityksiä, joilla ei ole vielä varsinaista tuotetta valmiina ja usein ei varsinaisia markkinoita ?
Näin varsinaisesti liikevaihtoa alkaisi kertymään usean vuoden jälkeen ja kannattavaksi joskus kaukana tulevaisuudessa, jolloin kilpailutilanne on täysin erilainen kuin nykyään

Itselläni on ollut käsitys, että yritykset kehittävät yksityisellä rahoituksella tuotetta ja liiketoimintakonseptia ja pörssin listaudutaan, että saadaan rahoitusta liiketoiminnan laajamittaiseen käynnistämiseen ja kasvattamiseen.

Viime aikoina osa SPAC-firmoista on listautunut vaikka tuote on vasta ideatasolla. (kuten vaikka eVTOL-yritykset)

Listautujien joukossa on paljon startup tai pre-revenue -yrityksiä. Sama toki koskee myös perinteisempää IPO-listautumista, joskin ehkä hieman pienemmällä osuudella. Pääomaa kerätään tuotekehitykseen ja laajentumiseen. Jotain tuotetta tai riittävää konseptia on siis syytä olla, jotta saa rahoittajia ylipäätään mukaan ja sitä kautta listautuminen on mahdollista.

SPACien mukana on myös paljon hyvää tuottoa ta ainakin merkittävää liikevaihtoa tekeviä yrityksiä, jotka haluavat esimerkiksi saada sponsoreista verkostoitumista sekä liiketoiminnan tukea listautumisen ohella. Näitä on ilmeisesti ollut suhteessa enemmän viimeisin vuoden aikana. Myös kevyempi kirjanpidollinen rasite sekä pienemmät kulut vaikuttavat kiinnostavuuteen listautua SPACin kautta.

Motiiveja toki löytyy erilaisia ja yksi merkittävä on omistajien exit joko kokonaan tai yleensä osittain. Paljon näkee myös sitä, että omistajat pitävät kokonaan omistuksensa ja rullaavat sen yhdistyvään yritykseen. Näissä tapauksissa voi olla enemmän luottoa pitkän aikavälin kehitykseen, jos muuten taustat on kunnossa.

Ja toki aina mahtuu mukaan myös epämääräisiä tapauksia. Nikola nyt isoimpana tulee monelle varmasti mieleen. Oma taustatutkimus nousee arvoonsa aika nopeasti.

2 tykkäystä

Ja niin se markkina muuttuu lisää
image

Warrantit vaihdettu Rights, eli merkintäoikeuksiin. Käytännön tasolla kun nuo ei pysy mergerin yli
=> problem solved

Tämä nyt ensimmäinen IPO toistaiseksi, jossa tämä tehty. Voi siis olla, että jatkossa tulee lisää, jos tuolla selviää. Tuli vastaan muita asioita selatessa, en ole tutkinut SEC filuja tarkemmin tai muutenkaan mitään tarkempaa selvitystä.

Muutenkin ajasta jälkeen jääneet SPAC-seurantalistat loistaa vihreänä jo toisena päivänä tällä viikolla, kärjessä mennään hyvillä prosenteilla mm. de-SPACien Skillz ja Luminar johdolla :chart_with_upwards_trend: :pray:.

2 tykkäystä

Spactrack löytyy listaa, jossa DA sopimuksen julkaisseet, saa sorttailtua ainakin 2019, 2020 ja ennustetun revenuen -21, -22 mukaan.

Lähde:

Tämä listaus alkaa ainakin itseä kiinnostamaan koko ajan enemmän. PreDA -kohteet ei paljon liiku, mutta mergerin jälkeen alkaa tapahtumaan liikkeitä ja hyvissä kohteissa parempi olla mukana ajoissa.

Muutamia hyvinkin edullisia Price-to-Sales, esim:
LCY / Hillman Group - 2021E P/S 1,44
DBDR / CompoSecure - 2021E P/S 2,94

Hieman korkeampi valuaatio, mutta ala ja kasvu huomioiden mielestäni hyvin kohtuullinen
APXT / Avepoint - 2021E P/S 11,18

Kannattavaa ja kasvavaa liiketoimintaa kaikki.

Kasvuyritys, tuotto-odotukset 2023 →
SPNV / Offerpad - 2021E P/S 2,15

Disclaimer: näistä osakkeita ja/tai warranteja salkussa - ei suositus, vain huomio, kun kävin omia läpi :wink:

8 tykkäystä

SEAH merging with Super Group, a sports betting company and online casino

6 tykkäystä

Riski tai mahdollisuus.

Riski on siinä että täällä hetkellä löytyy tosi paljon huonoja SPAC:ia.
Mahdollisuutena näen että koska täällä hetkellä SPAC:in arvostus on erittäin matala,
eli löytyy tosi hyviä yrityksiä joiden hinta pyörii edelleen 10 tienoilla.

Hype on ohi, nyt pitää vaan käyttää enemään aikaa ja löytää se laadukas kohde.

Aloitin itse täs tutkia yritys nimeltä Origin Materials löytyy SPAC: AACQ. kurssi 10.07(26.4)
Yhdistettynä Joe Biden viime viikolla järjestävässä ilmastokokouksessa. ( kovia lupauksia )
Hyvä on olosuhde, nyt pitää vaan tutkia mahdollisimman hyvin kyseistä yritystä.

Jos ihmisiltä löytyy enemään tietoja jakaa kyseistä yrityksestä, olisin kiitollinen.

3 tykkäystä

AACQ / Origin materials

investor prese:

Itselle nykymarkkinassa iso este sijoitukselle on ennustettu revenue vasta 2023 alkaen ja positiivinen EBITDA vasta 2026 (!). Matkalla ehtii tapahtua vaikka mitä ja riskejä on paljon. Sinänsä ala ja näkökulma on tulevaisuutta ja vihreä ajattelu tukee johonkin asti. Oma lukeminen kuitenkin loppui tuohon taloudelliseen puoleen.

4 tykkäystä

Hei kiitos!

Pääsin juuri tohon, tuo on itsellekin iso este.
Sopimuksilla ja uutisella tuo ehkä matkalla varmuutta ja uskoa, mutta pitkä matka kylläkin.

Haluisitko jakaa muuten sinun omistamaan SPAC ja odotukset? ( ei missä nimessä pakko)

Itseltä löyty siis vaan DCRB ja +/- nolla, olen kahden vaiheilla juuri ny.
Löytyy kyllä usko Vetyyn, epävarmuutta vaan siinä löytyykö aika odottaa.

1 tykkäys

Näitä olen täällä välillä maininnut kommenttien keskellä ja ei ole mikään salaisuus. Hyvä käydä itsekin välillä kriittisemmin läpi, varsinkin nyt hyvä aika, kun SPAC-markkina näyttäisi heräämisen merkkejä.

Suurin osa on siis vähintään yli 2kk takaa, ennen kuin markkina suli alta. Liikkeet 2kk aikana oli vähissä, kun ei ollut mieltä lähteä myymään alta NAVin tai muuten hyvällä odotusarvolla olevia kohteita oletettavasti väliaikaisen pudotuksen takia. Syksyn vastaavasta tilanteesta oppeja otettu talteen. Nähtäväksi jää vielä miten strategia toimi.

Ja tuo 2kk maininta kuvastaa hyvin, että kyse ei ole yleensä pitkän aikavälin sijoituksista, vaan markkinaliikkeiden hyödyntämisestä lyhyellä aikavälillä.

Näitä löytyy tällä hetkellä. Mergeriä odottavien osuus n. 20% osakesalkuista, APXT osuus pelkästään 6,9%

Pre LOI - eli odottaa julkaisuja:

  • AVAN: - EU, fintech, tech
  • TREB - Fintech, Foley taustalla, piti olla jo julkaisu tulossa huhtikuun aikana.
  • BTAQ: Israel fokus, warranteja.
  • OCA: kuluttaja fokus, mainonta ja markkinointi
  • Erinäinen nippu warranteja LEGO, MIT, OCAX, TMTS: tech, fintech aloilta lähinnä - tarkoitus saada kaupaksi pienissä erissä n. 50% tuotoilla. Myyntitoimarit päällä koko ajan, tarttuu kun tarttuu. Liikkeet warranteissa on suuria ja nämä strategian muutoksen seurausta alkuvuodesta.

DA julkaistu:

  • APXT / Avepoint: Tässä on iso positio salkkuun nähden. Microsoft kumppani, kasvava, ei velkaa. Osa positiosta svinginä, osa pidempi pito. Merger piti olla jo Q1 lopussa/Q2 alussa, viivästynyt SECin käisttelyviiveiden takia.
  • DCRB / Hyzon: pitkässä pidossa osakkeita, lyhyemmässä warranteja.
  • SPNV / Offerpad: Kiinteistövälityksen alusta, hyvää kasvua ja esim. Opendoor verrokkina valuaation osalta. Offerpadilla hyvin nousuvaraa, mutta voitollinen vasta parin vuoden päästä ennusteilla. Huono ostoajoitus juuri ennen markkinan dippiä.
  • FTAC / Payoneer: Fintech, kasvava alusta. Piti olla svinginä, mutta huono ostoajoitus juuri ennen markkinan dippiä. Pieni positio, voi olla että lisäilen vielä pitkään pitoon.
  • LCY / Hillman Group: Positio warranteina. Pitkä historia US-markkinalla rautakauppatukkuri. Nykyisen markkinatilanteen voittaja, fair value jossain 15-16$ luokkaa. Mergen yhteydessä myyntiin, jos hinta kohtaa tavoitteen.
  • ALUS / Freyr: Norjalainen akkuvalmistaja, revenuet jossain tulevaisuudessa. Pieni warrant-positio.
  • DBDR / CompoSecure: Tätä avasin muutama viesti ylöspäin. Positio warranteina, mahdollisesti jää pidempään pitoon. Menee myyntiin ennen warrantien lunastusta, jos arvostus nousee.

deSPAC eli mergerin läpikäyneet, (osuudet salkussa). Kaikki pitkässä pidossa, näistä ketjut löytyy palstalta:

  • TTCF (5,1%) - pakastettuja kasvisruokia
  • VLDR (8,8%) - pitkän linjan lidar-valmistaja
  • OUST (2,4%) - lidareita, uudempi toimija
  • UTZ (6,0%) - snacksejä US-markkinaan pitkällä historialla
  • TRIT (0,9%) - maksuliikenteen disruptoija, iso riski

Edit: muokataanpa tänne muutokset parin päivän sisältä
UTZ myyty uudelleen arvioinnin jälkeen
Ostettu uusina: IACA / Taboola ja GLEO / Shapeways

22 tykkäystä

Hei, Ihan mieletöntä, kiitos jakamisesta!

SPNV / Offerpad on hyvin mielenkiintoinen ja vieraampi verrattuna nuo kaksi muuta.
Opendoor ja Zillow olen tutustunut vähän enemään ja itseltä löytyy salkussa Opendoor.
Molemmat on erittäin hyviä yrityksiä sekä ihmiset sen taustalla,
itsellä jostain syystä tuo Eric Wu vetää enemään puolensa.
Koska itse uskon vahvasti että ihmiset ei vielä täysin ymmärrä Ibuyer tulevaisuuden potentiaali.

Vaikka näistä kolmesta opendoorissa ilmeisesti suurin ibuyer-markkinaosuus, mutta markkina-arvolta Zillow on selkeästi suurin. Syy on hyvin ymmärrettävä, koska he saavat hyviä tuloksia muilta osa-aluelta sen takia numerot näyttää paljon paremmalta. Itse uskon että täällä hetkellä Opendoor 14B ja Zillow 35B on hyvin perusteltu.

Mutta tuo Offerpad 3B , vaikuttaa kyllä alhaiselta, löytyykö mitä syitä.

Tuo APXT / Avepoint on mielenkiintoinen, pitää tutustua.

Kiitos tiedosta. Pilkitty eilen $SEAH salkkuun $10.18 kahden prosentin painolla.
Pitää tutkailla numeroita tarkemmin ajan kanssa ja tehdä päätös jääkö pitkään pitoon.

1 tykkäys