SPAC merger companies - vaihtoehto IPOlle

Kiitos kaikille näkemyksistä ja kommenteista, jotka aika samansuuntaisia kanssani eli arvostus selvästi huokeampi verrokkeihin nähden, mikä voisi saada kurssin nousemaan, mutta toisaalta miinuksena se, ettei ole jenkki-yhtiö. Hyvä jalansija kotimarkkinoilla sekä Euroopassa ja USAssa, mutta toimii myös muualla. Näen myös positiivisena, että keskittyy noihin pikalatureihin. Jos yritykset haluavat tarjota kuluttajille latausta palveluna, juuri tuo nopealataus on ainoa oikea vaihtoehto. Muuten autoja vain seisotetaan ruuduissa koko päivän, eivätkä laturit palvele riittävän montaa kuluttajaa. Bidenin infrapaketti hyväksyttiinkin jo, mistä tukiaisia Ev-latureille. Toki ei vielä vaikuttanut kurssiin, mikä osoittaa tämän menevän ns. hypen ulottumattomissa (ainakin vielä). Lähellä NAVia ja kun otetaan huomioon infrapaketti, EV-myötätuuli sekä yhtiön omia odotuksia paremmat q3-luvut, niin vaikea nähdä putoavan alle 10 $, vaikka todellisuudessa arvostus perinteisenä pidettyyn kireä.

Kuinkas muuten yhtiön arvostus peilautuu Zapteciin? Sitä löytyy rutkasti pitkästä salkusta ja meno ollut tänä vuonna erinomaista. Ainakin @Badwithmoney taidat omistaa Zaptecia? (Itselläni ei ole noita tunnuslukuja, mikä on heikko kohtani sijoittajana) Harmina se, että toimii ainoastaan Euroopassa, joten Tritiumilla maantieteellistä laajentumista, jos haluaakin pitää pitempää kuin merge.

2 tykkäystä

Huomioikaa kuitenkin että Tritiumin oikea verrokkiryhmä ei ole ChargePoint, Blink, EVgo, Volta jne vastaavia latausasemaverkostopalveluita tarjoavat yhtiöt. Tritium toimittaa ensisijaisesti hardwarea ja CEO:n itsensäkkin mukaan suorin verrokki heille on ABB. Lienee kuitenkin ainoa DC pikalataukseen keskittyvä firma joka löytyy pörssistä.

Tämän voi toki mieltää hakku ja lapiot -tyylisenä sijoituksena sillä jos nuo ylläolevat asemaverkostofirmat haluavat kasvaa niin tarvitsevat myös kasapäin niitä asemia joita eivät pääosin itse valmista.

Aika monessa hardwaressa lukee Tritium

9 tykkäystä

DGNS / cvent saanut tänään volyymia DGNS Targets Cvent: A Metaverse Stock Backed By ZM & MSFT (NASDAQ:DGNS) | Seeking Alpha

Lähellä NAV:ia tämäkin.

3 tykkäystä

On muuten saanut ihan kohtuullista tuottoa kun alkoi tuolloin pari kolme viikkoa sitten ostella ~NAV hinnoista SPAC:eja. Dollari on vahvistunut euroon nähden niin jo pelkästään siitä ~1% tuotto ja moni on noussut hennosti NAV:in yli. Viime vuonna sai kokea tätä myös toiseen suuntaan, joten mukava välistä näinkin :sweat_smile:

Vieläkö @kettunen holdaa Utz brands? Myin tämän jo aikaa sitten, mutta olen hiljalleen odotellut jos tämä laskua. Vähän on kertoimien puolesta nimittäin kallis edelleen.

1 tykkäys

Piti oikein käydä historiasta tutkimassa, että milloin tuli UTZit myytyä. Huhtikuun lopussa lähti salkusta, jonka jälkeen kävi vielä piikkaamassa 30$. Siitä näköjään tullut portaita alas ~50%. Kerrankin ajoitus ja tulkinta osui hyvin. :sweat_smile:

Takaisinostot ei vielä erityisesti inflaation takia kauheasti houkuttele. Toki arvostus alkaa olla jo aika paljon mielekkäämpi, vaikkakaan ei nyt ilmainen vieläkään - varsinkin noiden kustannuspaineiden takia.

Ostohinnan merkitys ja riskin hallinta korostunut paljon viime aikoina, niin SPACeissa kuin muissakin. Alta NAV kohteita tai alta 0,6-0,7$ warranteilla voisi alkaa taas muuta markkinaa hedgeämään.

Alkaa olla monennäköistä riskiä ilmassa ja vola kasvaa. Näistä voisi saada turvasataman ilman, että olisi kokonaan ulkona. Ollut yhtenä strategiana ja kohta alkaa kyllä olla sen aika. Tietäisi vaan, mistä päästä alkaisi keventämään ja maksamaan veroja myyntivoitoista :bear:

1 tykkäys

Ketju hiljentynyt lähes täysin, markkinalla kuitenkin pientä elon merkkiä havaittavissa.
Tosin uusia tulee edelleen liian tiheään tahtiin valmistuviin nähden :man_shrugging: .

BigBear.ai olen aiemmin nostellut esille aiemmin ja oma warrant -positio ollut suhteellisen suurella osuudella SPAC-salkusta. Kesän lopulla ja syksyllä oltiin jo reippaasti miinuksella, mutta mergerin lähestyminen on nostanut kurssia mukavasti. Pääsin siis tekemään pientä riskin tasausta ja jakamaan pääomia uusiin kohteisiin.

Merger äänestyspäivä 3.12. GigCapital ei ole kovin suuressa huudossa ollut sponsorina ja tälläkin kertaa rahoitusjärjestelyt hieman poikkeavat. Minimimäärät on kuitenkin lähes varmistettu ja loput hoidettaneen tarvittaessa jatkojärjestelyillä, jos lunastuksia tulee enemmänkin.

Oma näkemys on, että tästäkin sukelletaan mergerin jälkeen ainakin commonien osalta. Pitää vielä seurailla, mutta voisi olla pidemmän salkun tapaus, jos hinta painuu sopivasti. Rakennuspalikat on ainakin olemassa hyvään kasvuun, mutta nykymarkkinassa arvostus voi olla kireähkö.

5 tykkäystä

Jos tätä peilaa yhtään aiempiin tämän vuoden mergereihin ja esim. yhtenä hyvänä verrokkina voisi olla Avepoint, niin saattaisi kyllä veikata, että käydään jossain 5-6 taalaa ainakin hakemassa aluksia vauhtia. Mielenkiintoinen firma kyllä, mutta sen verran kireä arvostus ja markkinan nyt että en missään nimessä pitäisi commoneja mergerin yli. No katsotaan josko tätä saisi kunnon alennuksella ostettua.

1 tykkäys

Mielenkiintoinen muutos. Mergerin valuaatiota lasketaan ja lisäksi uusi 75M$ backstop -sopimus.

Käytännössä näillä soppareilla ja vaihtovelkakirjoilla on hankittu nyt riittävästi pääomia, että mergeri menee läpi riippumatta SPACin rahaston lunastuksista.

pro forma enterprise valuation adjusted from $1.565 billion to $1.378 billion to reflect current market conditions and establish more attractive entry point to market

Edit: tietysti pitää tulla tarpeeksi jaa-ääniä :sweat_smile:

4 tykkäystä

@kettunen Jos saan häiritä vähän SPACeihin liittyen… Huomasin, että Dragoneer Growth Opportunities Corp II treidaa vähän päälle $9 hinnassa tämän päivän 8% putouksen johdosta. Mitä/miten tästä voisi hyödyntää arbitraasia äänestämällä vastaan ja miten se äänestäminen käytännössä toimii? Nopeasti googlauksen perusteella luin vaan erinäisistä paperimateriaalien lähettämisestä sijoittajille.

1 tykkäys

DGNS treidaa tuolla siksi koska se lunastusmahdollisuus on jo mennyt. Ei tarvitse äänest vastaan käyttääkseen lunastusoikeutta. En tiedä ketään kuka olisi Suomesta käsin käyttänyt lunastusmahdollisuutta mutta selvittelin sitä Nordnetista syksyllä ja sen pitäisi olla mahdollista. Hintaa tulee 150€ ja lunastusta kannattaa pyytää reilusti etukäteen jotta saavat sen tehtyä, muuten SPAC osakkeet konvertoituvat kohdeyhtiön osakkeiksi.

1 tykkäys

Lisäksi, jos pidät yhdistymisen yli menee kotimaisilla välittäjillä usein päiviä saada osake takaisin kaupankäyntiin. Ei stopparit auta tai pääse myymään, jos kurssi kyykkää yhdistymisen jälkeen. Erästä foorumilaista lainatakseni, siinä sitten voi muuta tehdä kuin istua sormi perseessä kurssin sukeltaessa ja odotellessa että Nordnet saa firman kaupankäyntiin :sweat_smile:

4 tykkäystä

Joo siinä voi verenpaine vähän nousta kun osakkeen kurssi vetää +/-20% päivässä ja rivi on Nordnetissa harmaana 5:ttä päivää. Jotakuinkin noin meni kun pidin DM:n mergerin yli kokeeksi.

Otin härkää sarvista ja ostin pienen satsin DMYQ:ta rallimielessä. En ole vielä päättänyt uskallanko pitää mergerin yli juurikin siitä syystä että siinä prosessissa helposti kestää.

1 tykkäys

Ei kyllä kummaa liikehdintää aiheuttanut kurssissa.

2 tykkäystä

Huhuja liikkuu, ei vielä mitään varmaa, olisi onnistuessaan aika jees.

https://seekingalpha.com/amp/instablog/52641238-edge-research/5673485-gary-cohn-spac-targeting-northvolt-merger

6 tykkäystä

Eihän tuo ole edes huhu. SeekinAlphaan voi kuka tahansa postata mitä tahansa blogikirjoitusta. Ei ole ensimmäinen eikä toinen pump and dump SA blogipostaus. SPACit ovat aina täynnä toivehuhuja jotka eivät perustu mihinkään. En nyt muista yhtään tämmöistä huhua joka olisi käynyt toteen. Jos isoäitini olisi listattu pörssiin olisi nollaa suurempi mahdollisuus että se yhdistyisi Northvoltin kanssa.

https://twitter.com/EggPlatypus/status/1469359752522076161
https://twitter.com/EggPlatypus/status/1469359754069692421
https://twitter.com/EggPlatypus/status/1469359757609684992
https://twitter.com/EggPlatypus/status/1469359760591888384
https://twitter.com/EggPlatypus/status/1469359763909529601
https://twitter.com/EggPlatypus/status/1469359768015880194
https://twitter.com/EggPlatypus/status/1469359770033291265
https://twitter.com/EggPlatypus/status/1469359771295698946

6 tykkäystä

$DCRN Tritiumille puitesopimus Shellin kanssa.

6 tykkäystä

Jotain tuollaista tuli mainittua reippaat vuosi aikaa. En nyt mielestäni ihan täysin väärään osunut, vaikka välissä noustu kovastikin

3 tykkäystä

Toi vuodenvaihde oli kyllä upeeta aikaa

2 tykkäystä

Kun puhutaan SPACeista niin miten kauan yhtiö lasketaan SPACiksi? Tuossakin indeksissä on kärkipaikalla yhtiöitä jotka ovat kyllä listautuneet SPACin kautta mutteivät enää varsinaisesti ole SPACceja.

Mielestäni SPACeissa on edelleen tarjolla parasta riski/tuotto suhdetta. Voit ostaa kiinnostavan yhtiön kanssa yhdistyvää SPACcia tai panostaa vaikka pelkästään nimekkään vetäjän perusteella. Niin kauan kun ostohinta on riittävän edullinen ja lunastusmahdollisuus on tallella niin vaikea hävitä merkittäviä summia rahaa.

2 tykkäystä

Itseäni kyllä kiinnostaisi esimerkiksi tuo Lifeline spac tai vaikka Guggenheim/polestar. Mä en vaan näin aloittelijana oikein osaa arvioida mitä riskejä tai huonoja puolia noihin liittyy. Toki hyvät puolet olisi myös hyvä tietää. Onko jossain avattu näitä enemmän? Olen kyllä jonkin verran googlaillut mutta en mitään syvempää ole löytänyt.