Alibaba ja muut kiinalaiset teknot

Juu, ei tässä hirveästi täydy enää miettiä voitolla olemista. Saa nähdä oliko marginaali kilpailu yksittäisen neljänneksen tekemistä vai ei. Mutta tuollaiset marginaalipudotukset syövät kyllä kurssilta pohjaa erittäin nopeasti.

Yhtiön fundamentit muutenhan ovat mielestäni hyvät.

1 tykkäys


Ollaan jo syvällä “death zonessa”. Daily OS, volume hieman pienenemään päin. Odottelen flushia huomenna/perjantaina, capitulation - silloin pitäisi olla hereillä haavin kanssa.

  • 122 osuisi kanavan alalaitaan ja myös weekly OS :person_fencing:
30 tykkäystä

  • edit: @Anssi2 Kannattaa selata taaksepäin, niin selvinnee. Tässä kohtaa tärkein seurattava hintataso on 129.77 (kuvassa horisontaaliviiva), joka on pitkän aikavälin tukitaso.
  • edit2: @Joopajoo Kyllä, mutta siihen liittyy aina iso bear volume (flush). Viimeiset stopparit laukeaa ja pieni paniikki syntyy. Ilman sitä, voidaan jatkaa vielä maanantainakin alaspäin. Kannattaa tutkia, mitä volume climax tarkoittaa.
6 tykkäystä

Vähän offtopic, mutta miten näitä graafeja pitäisi lukea? 130.65 lopullinen hinta? 138.03 ja 129.77 päivän korkein ja matalin vai jotain tukitasoja?

Kiitos kuvaajasta. Voinko kysyä mitä tuo indikoi että rikottiin alin viiva ja mitä nämä viivat indikoi? Ihan veikkauksena kuvittelisin olevan jotenkin bollingerin tyylisiä liukuvaan keskiarvoon liittyviä kuvaajia eri keskihajonnalla?

1 tykkäys

@Anssi2 ja @Kissahiiri : Tästä linkki suoraan hyvään opiskelumateriaaliin by @terva_xyz

Päivän kurssireaktioista Aasiassa oli juttua myös tuolla Kurssien kauhisteluketjussa, linkataan sekin tähän kun liittynee ainakin sivuosumana Alibabaankin.

5 tykkäystä

Kiitos paljon linkistä! Teknisten indikaatioiden opettelu itsellä vasta alkumetreillä

Off-topic - voi poistaa :slight_smile: halusin vain kiittää

1 tykkäys

@DayTraderXL olisiko tänään otolliset olosuhteet saada capitulation, algot ja didin uutiset varmaan antaa hyvää buustia tänään alaspäin?

Miten isona riskinä näette, että Alibaba spin-off aisi cloudin? Ilmeisesti alipaylle näin tehtiin ja käytännössä sanottiin vain, että sori ette saa mitään. Mikään ei perjaatteessa kai alibabaa estäisi tätä tekemästä VIE-rakenteessa.

1 tykkäys

Miksi spinnoffaus olisi välttämättä huono asia osakkeenomistajalle? (leikitään sellasia :wink: )

Spinoff Kiinan/Hongkongin pörssiin olisi huono uutinen, koska siellä auditointi yms. on vähemmän luotettavaa ja toisaalta monikaan ei halua levittää omistuksiaan sinne. Osakkeen kiinnostus painottuisi Aasiaan.

5 tykkäystä

Alibaba jakaa valtaa bisneksiin, ketteryyttä bisneksen pyörittämiseen ja joustavuutta vastata viranomaisten vaatimuksiin. Tuntematta yhtään miten Alibaba on operoinut - voi kuitenkin todeta että matriisien purku ja vastuun jakaminen liiketoimintoihin on esimerkiksi Nokialla ollut loistava juttu, toki muitten asioitten parantamisen ohella.

translaattorin lävitse;

Alibaban toimitusjohtaja antaa enemmän valtaa liiketoimintayksiköiden johtajille kasvaneiden haasteiden aikana - WSJ (Finwire)
26.11.2021 klo 14:53
Kiinalaisen verkkokaupan jättiläisen Alibaban toimitusjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja Daniel Zhang siirtää valtuudet yrityksen liiketoimintayksiköiden johtajille muun muassa tehdäkseen heistä joustavampia haasteiden käsittelyssä. Se kertoo aloitteen lähteistä Wall Street Journalille.

Pitkällä aikavälillä viime kuukausina muotoutuneet muutokset voivat lähteiden mukaan tasoittaa tietä Alibaballe pienempien tytäryhtiöiden erottamiseen ja niiden luetteloimiseen erikseen.

Sanomalehti kirjoittaa, että muutos heijastaa kasvavia haasteita, jotka ovat tulleet Pekingin lisääntyneen keskittymisen ja maan teknologiajättiläisten säännösten jälkeen, mikä on laimentanut osakkeen syöpää ja aiheuttanut hinnan yli puoleen lokakuun 2020 huipusta lähtien.

Alibaba ei ole virallisesti julkistanut uutta mallia. Mutta viime kuukausina “joustavan organisaation rakentamisesta” on tullut suosittu ilmaus yrityksessä, lähteet selittävät.

2 tykkäystä

Ray Dalio vaikuttaisi jatkavan painotuksen siirtämistä kehittyville markkinoille. Q3:lla ostoja useampaan kehittyvien markkinoiden indeksi-ETF:ään. Suurimpana yksittäisenä osakeostona Alibaba, missä positio yli tuplattu.

15 tykkäystä


Ei tullut flushia tukitason rikkoutumisesta, mutta sinne kanavan alalaitaan päädyttiin kuitenkin. Aletaan olemaan samalla weekly oversold, joten jos markkinat ei ihan täysin hajoa, niin eiköhän aleta olemaan lähellä pohjia.

31 tykkäystä

Tuntuu kyllä että alamäki on jatkunut kauemmin kun olisi koskaan osannut kuvitella. Jos haetaan hopeareunusta niin sentimentin kääntyessä nousuvara kasvaa mitä alempaa haetaa vauhtia, vaikkakin onhan Alibaba yhtiönä ja sen toimintaympäristö muuttunut tässä matkan varrella jonkin verran mm. Ant, kiinan kuluttajaluottamus, antitrust ja kilpailijoiden vahva nousu yms. joka mm. näkyy kasvun hidastumisena viime kvartaalilla (kannattavuus alitus ei mielestäni huolestuta sillä ovat indikoineet panostavan investointeihin voimakkaasti seuraavien vuosien aikana). Jännä nähdä pystyvätkö ns. luomaan kuoren uudestaan ja pitämään kilpailuedun vai käykö lopulta “klassiset” ja jätti kuihtuu kasaan uusien yhtiöiden disruptoidessa markkinaa

1 tykkäys

Kovasti houkuttelisi aloittaa BABA ostot, mutta sitten on nämä VIE järjestelyt ja niihin liittyvät riskit. Hiljattain alkoi mm. kiertää huhua, että DIDI:ä olisi pyydetty selvittämään Nasdaq delistausta. Tuon SA artikkelin otsikko on sensaatiohakuinen, mutta sisältö on nähdäkseni pääosin ihan validia teorisointia riskeistä joita kantaa kun sijoittaa Kiinaan, jonne ulkomaisia omistajia ei haluta.

@Anssi2 Riski on aivan sama myös HK kautta.

1 tykkäys

Jos NYSE-listaus stressaa, BaBaa toki saa myös Hong Kongista esim. Mandatum Traderillä hankittua. VIE-rakenteet riskit toki eivät siitä katoa.

1 tykkäys

Jos Baba lähtee NYSE:stä, niin osake tulee kyllä tonttiin ihan jokaisessa pörssissä. Se voi tuetty tarjota hyviä ostipaikkoja. China Telecomoa voinee käyttää jonkinlaisena esimerkkinä.

2 tykkäystä

CNBC:llä uutisointia delisting bill:istä - sisältö näyttää kuitenkin ihan samalta kuin aikaisemminkin. Jos yhtiöt ei suostu auditointiin/avoimeen tilintarkastukseen, ne voidaan poistaa NYSE:stä. Aikaisemmin yhtiöt on jo lupautuneet tähän, mutta ilmeisesti Kiinan viranomaisilla on omat poliittiset näkemykset taustalla.
Varmaan taas nousee pinnalle tämä “hot potato” akselilla Biden/XI

2 tykkäystä

https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-12-01/china-plans-to-ban-loophole-used-by-tech-firms-for-foreign-ipos

Osakseen puhutaan näistä aiheista, kiina taas itsekkin selvästi haluaa rajoittaa tuota loop holea:
Mainittakoon myös:

" * Bloomberg also reported that the China Securities Regulatory Commission said on its website that the report about an overseas ban on VIEs wasn’t true."

2 tykkäystä