Inderesin kahvihuone (Osa 7)

En malta olla huomauttamatta, että monelle yritykselle tämä oli tuolloin myös ainoa keino selvitä :blush: Samaa mieltä, että koronatukia (muitakin kuin tätä ko. Kehitysrahaa) onnistuttiin kaiken kaikkiaan kohdistamaan erittäin huonosti ja esimerkiksi Tapahtumatakuuta onnistuttiin käyttämään todella rumasti hyväksi. Tosin tuki-instrumenttia kritisoitiin jo sitä laadittaessa erittäin voimakkaasti, eikä paremmin kohdistuvia tukimuotoja onnistuttu siitä huolimatta kehittämään.

Sodan alkamisen jälkeen en ole teboililla käynyt kuin kusella ja laittmassa ilmaa renkaisiin, molemmat tuottavat tappiota teboilille :heart:

39 tykkäystä

Teboilin asiakkaat eivät rahoita Ukrainan sotaa, koska Teboil on ostanut ainakin 5 vuoden ajan polttoaineensa Nesteeltä. Suomalaiset francising yrittäjät ovat sen sijaan ongelmissa, kun asiakkaat ovat kadonneet… Lisäksi Teboil ei ole vuosiin siirtänyt penniäkään tuloksestaan Veäjälle, vaan investoinut Suomeen. Teboilin pääomistajan Lukoilin hallitus on suhtautunut Ukrainan sodan alusta asti siihen hyvin kriittisesti ja 2 johtajaa on pudonnut kerrostalon ikkunasta. Lukoilista puolestaan omistaa amerikkalinen ConocoPhillips n. 10 %. Tosin välissä taitaa olla sveitsiläinen väliyhtiö. Tämä, että Teboilin taustalla on venäläinen Lukoil, ei minusta tarkoita oikeastaan mitään. Ne, ketkä ovat lähiaikoina käyneet USA:ssa, ovat ehkä huomanneet siellä lukuisat Lukoilin huoltoasemat.

6 tykkäystä

Kyse ei ole pelkästään polttoaineesta, vaan siitä, että Lukoil perii franchising-yrittäjiltä markkinointi/liikepaikka- yms maksuja emoyhtiölle. Eli jokaisessa myyntieurosta valuu tätä kautta osa venäläiselle omistajalle, juot sitten vaikka kupillisen kahvia tai tankkaat dieseliä. Pakoitepolitiikan seurauksena polttonesteidien tuonti Veäjältä päättyi 11.7.2022 On kokonaan toinen asia,miten Lukoil käyttää näin saamansa varat - maksaako osinkoa vai investoiko lisää Suomeen (mitä en usko),. Joka tapauksessa nämä perityt maksut jäävät venäläisen omistajan haltuun. Onneksi täällä on muitakin huoltoasemia käytettävissä kuin Teboil.

27 tykkäystä

PRH:sta saat tulokset ja taseet ym. tiedot, jos olet kiinnostunut.

:joy: Nokia AVA AI julkistettiin jo pari vuotta sitten :hushed:

7 tykkäystä

Yksi ehkä vähän epävarmempi, mutta mahdollisesti merkittävä asia on se, että huhujen mukaan Teboilin asemat ovat strategisesti ilmestyneet juuri sellaisille reiteille/sijainneille, joita Venäjän armeija käyttäisi hyökätessään Suomeen.

4 tykkäystä

Eli oli liian aikaisin liikkeellä.

Ei vaan nimesi väärin. Parempi olisi ollut AI-jai. :wink:

Voidaan kirjoittaa myös AI-Jay, mutta silloin pitäisi monessa kielessä lausua väärin.

3 tykkäystä

Matiaksen veli saatu näköjään kanssa rekryttyä töihin Indelle.

20 tykkäystä

Zumiez bongattu.

Edit. Myös Ulta beaty ja Pricer löytyi.

8 tykkäystä

Ihan hyvää noille kolmelle on tapahtunut, parempaa kuin Sammolle.
3v
Sampo +15,44%

Harvia +82,27%
Qt +162,19%
Tecnotree +87,7%

11 tykkäystä

Aika mustavalkoinen näkemys tuo osakkeen hinta hetkellä x vs hetkellä y, mutta ehkä mun on turha kinastella osakemiljonäärien kanssa. Jos haluaisin kinastella sanoisin että vertailu muuttuu mielenkiintoisemmaksi jos otetaan huomioon maksetut osingot ja kurssikehitys koko ajanjaksolla mikä on ehkä oleellisempaa jos sijoituksia on tehty pitkin kokoseurantajaksoa, ei hain aikapisteessa x.

2 tykkäystä

Osakesijoittajan ja aikuisuuden pieniä iloja: vanhojen Ikeasta ostettujen saksien korvaaminen omistamasi yhtiön tuotteella :scissors:

13 tykkäystä

Täällä on jo innokkaimmat paikalla. Keitin jo kahvit valmiiksi, koska olen niin luottavainen. :sunglasses:
image

EDIT:
Hieman ennen tapahtumaa:
image

Tänään riittää ohjelmaa:

12 tykkäystä

Laitetaan tänne kun Nokia-ketjusta poistettiin.

Tätä tölkin potkimista eteenpäin on jo liian kauan katseltu. En jaksa enää uskoa näihin tarinoihin. Olipa johdossa kuka tahansa niin tarinat on samasta kirjasta.

2 tykkäystä

Tänään alkaa jalkapallon MM-kisat!..Toki naisten, mitä ainakaan Yle ei näe tarpeelliseksi mainita otsikoissaan. Kirjoittavat vaan että ”jalkapallon MM-kisat”.

Ilmeisesti tämä on tätä tasa-arvon aikaa: naisten ja miesten jalkapallo on yhtä vauhdikasta, tasokasta, kiinnostavaa jne. Ihan ei taas pysty tätä ymmärtämään…

27 tykkäystä

Muistaakseni tästä oli mediassa juttua edellisten MM-kisojen aikaan. Koska miesten jalkapallon MM-kisoja kutsutaan nimellä “jalkapallon MM-kisat”, ei ole sopivaa puhua naisten jalkapallon MM-kisoista.

2 tykkäystä

Tässä erittäin hyvä mainos Ranskan naisten maajoukkueesta. Jollain tietokonetekniikalla on editoitu naisten tilalle miesten futistähtiä ja lopussa paljastetaan videossa olevien tilanteiden taustalla olleenkin naiset. Saanut erittäin paljon kehuja tämä mainos. Eräs ranskalainen futiskommentaattori sanoikin, että ihmettelinkin kun Ranskan miehet vetävät noin hyviä vapareita

43 tykkäystä

Intrumin uutinen. Näköjään tänään käväistiin 63SEK hinnassa jonka olen asettanut omaksi lisäyshinnaksi. Onneksi en lisännyt koska noustiinkin siitä jo +10%! :saluting_face:

Tämä on opittu tänä vuonna! …joskus tuntuu että olisi mukava, kun sijoittamisessa olisi apuna osaavia kavereita estämään tyhmimpiä virheitä. Jokin forum tjms :joy:.
Ei vaan, itse olen aina kärsimyksen ja rajujen leikkaustoimien ystävä eli Intrumille pisteet. Kyllä tästä saan omat takaisin seuraavan 20 vuoden aikana!

Naisten jalkapallosta sanon, että sitä on oikeasti mielenkiintoista seurata, jos jaksaa.
Sattuu ja tapahtuu ihan erilailla!

Verrokkina esim: Superpesis, jossa ainoastaan täydellinen kenttään lyöty lyönti saa mitään aikaiseksi vs. alemmat sarjat lyödään laittomia, harhaheitot viuhuu yleison sekaan ja palloja katoilee ojamonttuun. Viihdearvo on henkilökohtainen käsite.

6 tykkäystä