Inderesin kahvihuone (Osa 7)

Juttelin eilen urheiluharrastuksen lomassa tiimikaverin kanssa joka on töissä Fivalla, jos Nokian voisi pudottaa pois pölhexin indeksistä. Ei kuulema ”Veliosake” ole vielä riittävä syy.

Pitää varmaan ottaa puheeksi Nordnetin kanssa jos heidän NN Suomi esg rahastosta sen saisi ulos, vaikka jollain hiilidioksidi-verukkeella. Nousee savu päästä kun miettii tuota roskaa.

Hyvää Veljantaita!

18 tykkäystä

Kirjallinen suomenkielinen suositus yhdellä sanalla on oikeastaan ainoa mitä tavoitehinnan lisäksi tarvitsee. Alle 4 kirjainta on liian lyhyt ja yli 4 kirjainta liian pitkä. Pidä-suosituksen voi jättää pois liian monimutkaisena.

3 tykkäystä

Vastuuttomasti spekuloin, että onkohan Inderes ottamassa uutta seurantakohdetta haltuun Ruotsin markkinalla. Saadaanko kohta Inderes-laatuista raporttia “Ruotsin Incapista”?

14 tykkäystä

Aamukatsauksen otsikossa pieni kirjoitusvirhe, jonka korjasin.

7 tykkäystä

En keksi tälle jutulle sopivaa topiccia, niin laitetaan tänne kahvihuoneeseen.
Aalto-yliopiston työelämäprofessori kritisoi Suomen lyhyitä korkoja ja johdannaisia suosivaa velanhoitostrategiaa. Lyhyesti summattuna strategia on ajanut täysillä seinään, kun korot nousevat nopeasti.

Juttuaihe on tekninen ja monen mielestä ehkä kuivakkakin, mutta kyse on valtavista rahoista. Valtion velka on nyt +150 miljardia euroa ja kasvaa lähivuosina n. 10 miljardin vuositahtia.
Suhosen esittämät pointit sopivat Suomen velanhoidon lisäksi varsin yleistajuista sijoitusfilosofiaa.
Pari nostoa jutusta:

”Markkinoilla ei riitä, että tekee vain tuottoa. Pitää ymmärtää syvällisesti, mistä poikkeukselliset tuotot johtuvat. Jos takana olevia syitä ei ymmärrä, saattaa ottaa huomaamattaan isoja riskejä”, Suhonen sanoo.

”Jos jokin sijoitusstrategia tuo odotettua enemmän tuottoja, on aivan perustavanlaatuista riskienhallintaa kysyä, mistä suuret tuotot johtuvat. Näin tekevät pankit, eläkerahastot ja kaikki muutkin suursijoittajat."

Juttu tilaajille.

33 tykkäystä

Mikä siin on et nyt ties kuinka monta kertaa putkeen mulla on ollu joka kerta joko koulua tai jotain muuta oikeesti pakollista ei siirrettävää menoa Inden tulosinfon päällä :man_facepalming: Harmittaa ku ei pääse tapaamaan paikan päälle Indeläisiä, ja kenties nauttimaan jotain pientä aamukahvia jos semmosta ois tarjolla tulosjulkkarissa livenä :frowning:

13 tykkäystä

Tämä on sellainen asia minkä tajuaa sitten kun kasvaa isoksi ja lapsesi sanovat sinulle että “ukki olet ihan tyhmä kun en understandaa” niin ymmärrät, että et ymmärrä. Sitä ennen vain luulet tietäväsi asioita, mutta ne asiat ja osaamiset menevät vanhoiksi yhtä nopeasti kuin sinä vanhenet. Sinun pitää vaan odottaa.

Toisaalta jotain ymmärryksen kaltaista voi välähtää päässä silloinkin, kun venäjä katkaisee datakaapelin tai pari, eikä “netti oikein toimi”.

Tämä on varmaan sen jääkiekkomailan veli?

2 tykkäystä

Katsokaa ja hämmästelkää ajoittamisen ihmettä! Vuorokaudessa melkein -20% tauluun ilman uutisia!

59 tykkäystä

Tämä twiitti on varmaan täällä jo huomioitu mutta laitan sen nyt varmuuden vuoksi ja liputtakaa se jos on vanhan kertausta:
En osaa upottaa, joten otin kuvakaappauksen :point_down:

Edit: Tuo kuvakaappaus on linkin (tilaajille) artikkelista:

7 tykkäystä

OmaSP-videolta bongattu hetki, kun @Verneri_Pulkkinen tekee päätöksen salkuttaa OmaSP:tä. Matias kertoo tässä Vernerille, että OmaSP saanee HB-kaupasta 10 miljoonaa nettotulosta ostohintaan 15 miljoonaa.

Haastattelussahan heti seuraava kysymys olikin “yhtiöhän maksaa vahvaa osinkovirtaa jatkossa… ? tase ylikapitalisoituu”

64 tykkäystä

Etsin tutkimuksia analyytikoiden tavoitehintojen tarkkuuteen liittyen. Löysin tutkimuksen Accuracy of European Stock Target Prices, jossa tutkittiin Euroopan 50 markkina-arvoltaan suurimpien yritysten tavoitehintojen tarkkuutta aikavälillä 2004-2019. Tutkimuksessa kerrotaan esimerkiksi seuraavaa:

  • “We find that Bloomberg’s 12-month consensus target prices have no predictive power over future market prices.”
  • “target prices by analysts do not even “beat” the accuracy of capitalised prices as forecasters of future prices (both do similarly bad).”

Tutkimus laittoi ajattelemaan, että mitä merkitystä tavoitehinnoilla oikeastaan on, jos niiden ennustevaikutus on heikko.

Onkohan vastaavia tutkimuksia muita?

9 tykkäystä

Seuraavaksi kannattaa etsiä tutkimuksia osakepoiminta vs indeksisijoittamisesta.

30 tykkäystä

95kiloisena Pikku Boomerina sekä jokapaikkalihavana, ei voi muuta sanoa ku hattuu nostaa!

18 tykkäystä

Ei Qt vaadi kosketusnäyttöä. Sillä tehdään käyttöliittymiä. Lisäksi siinä on kirjastoja esim. networkingiin ja muuhun näppärään.

Koska @Sauli_Vilen ja @Matias_Arola eivät ehkä huomanneet tätä InderesPodi-keskusteluun unohtunutta viestiä aiemmin, ja koska asia jostain syystä puplahti äsken uudelleen mieleeni, niin toistan herroille tämän noin kuukauden takaisen kysymykseni täällä kahvihuoneen puolella:

Ymmärrän myös jos ette halua henkilökohtaisia kauppoja tässä listailla.

Aihe on mielestäni erittäin mielenkiintoinen nyt, kun kaikkiin fooruminkin asuntoketjuihin on sankoin joukoin keräännytty mukiloimaan sektorin arvostuskuvaa ja esimerkiksi asuntosijoittaminen alkaa olla monien mielestä niin noloa ja tyhmää touhua, ettei sitä oikein ilkene edes ajatella.

3 tykkäystä

Mobiililla pikaisesti kirjoittaen ei kovin kattavasti tullut selostettua…

Löysin myös William F. Sharpen artikkelin The Arithmetic of Active Management.

(1) before costs, the return on the average actively managed dollar will equal the return on the average passively managed dollar and

(2) after costs, the return on the average actively managed dollar will be less than the return on the average passively managed dollar

1 tykkäys

Aloitin pari vuotta sitten. Jaksoin aluksi juosta 400m. Nyt menee 3km ja 5km juoksut helposti viikoittain ja 1-2h kävelyt.

Jos joku tästä motivoitui niin googlettakaa: Juoksukoulu sohvaperunoille. Se toimii ihan oikeasti. Jos nyt diabeteksen ja muun paskan onnistuisi välttämään, niin se olisi aika kova.

41 tykkäystä

Pienet pojat :blush: Aina pitää laittaa paremmaksi: itse vedin ”pienen” kuntokuurin päätteeksi puolimaratonin hieman reilu 2,5 tuntiin muutama vuosi sitten. Ikää tuolloin oli piirun alle 40 ja painoa vajaa 120 kg. Kuntokuuri alkoi totaalisesta rapakunnosta ja lähes 20 kg painavampana hieman reilua vuotta aiemmin ilman mitään isompaa kuntoilutaustaa. Kuvittelin aina, että ei tullut urheilijaa tästä pojasta. Sinnikkyydellä kuitenkin sekin asia käännettiin. Itseä auttoi konkreettinen tavoite (puolimaratonille osallistuminen ja tavoitteen julkistaminen tuttavapiirille - ei voinut perääntyä) sekä riittävä tukiverkosto (ammattilaisen suunnittelema, minulle sopiva harjoitteluohjelma ja ravintoterapia) sekä hyvien varusteiden hankinta ikäänkuin palkinnoksi sitä mukaa kun projekti eteni. Kaikki nämä helpotti sitoutumista tavoitteeseen, ja myös ajoittaiset huonot päivät ja suunnitelmasta lipsumiset oli helppo antaa itselleen anteeksi kun tiesi ettei yksittäisellä päivällä ole mitään merkitystä isossa kuvassa, ja että on helppoa palata takaisin suunnitelmaan heti seuraavana päivänä.

En missään nimessä tarkoita vähätellä, tuo on kova suoritus! Tärkeintä elämässä on voittaa itsensä.

22 tykkäystä