Osakesijoittaminen

Sijoitusfoorumin liputuskeskustelu ja liputusten jälkipuinti

Tää lippulappusysteemi on kyllä koominen. Ihan hatusta vedetään. Järkevät viestit liputetaan ja samalla 70% pjauhamisesta ei.

  • Lippu salkoon
3 tykkäystä

Sinähän voit liputtaa ne pjauhamiset, jolloin osuu liputukset paremmin kohdilleen?

Ylläpitohan vasta tekee ne lopulliset päätökset, miten liputukseen reagoidaan. Siihen asti ne on ihan tavallisten kirjoittajien mielpiteitä.

10 tykkäystä

Ostin ja myin-ketju on vain kaupankäyntifeediin. Foorumilaisten kirjoituksia Kindredista löydät esim Kindred Group plc (Unibet) ketjusta

5 tykkäystä

Kiitoksia selvennyksestä ja pahoitteluni viestistäni. Olen juuri liittynyt mukaan tänne, enkä lukenut tarpeeksi hyvin sääntöjä ilmeisesti :slight_smile:

14 tykkäystä

Juu, nou hätä. Foorumin meininkiin pääsee nopeasti käsiksi :+1: Ja pahoittelut hieman töksähtävästä viestistäni, kirjoitin viestin kiireellä kun huomasin liputuksen.

9 tykkäystä

Pakko kysyä miksi tämä on liputettu. Väärä kieli ?, siis toinen kotimainen kieli. Itseltäni ei toi ruotsin kieli taivu kuin auttavasti, mutta silti en tätä ymmärrä. Ok @timontti :n kommentti puuttuu ja on vain suora lainaus, mutta hei. Itse en näitä liputuksia näissä ymmärrä. Olisiko tämä liputettu, jos siinä olisi ilmoitettu, että Evo on myyty Veikkaukselle ?

18 tykkäystä

Jos joku liputtaa EVO-ketjusta aivan faktaa sisältävän uutisen vain sen takia, että teksti on ruotsiksi, niin liputtajan itsensä voisi pistää pariksi viikoksi foorumilta harjoittelemaan Suomen toista virallista kieltä.

Jos joku ei ymmärrä ruotsia, niin Google Translatea käyttöön. Ruotsi on skandiosakkeissa ihan yhtä pätevä uutiskieli kuin englantikin.

18 tykkäystä

Ymmärrän liputtajia harmistuneena ensireaktiona. Itsekin olen laiskuuttani paljon harmistellut, että ketju täyttyy vain linkeistä vailla selitystä/kontekstia, mistä on kyse. Mutta kuten Timontti myöhemmässä viestissä totesi, niin päivätyötä tekevänä toinen vaihtoehto olisi jättää ne linkit/lainaukset kokonaan laittamatta, jos ei kelpaa. Ehdottomasti parempi on, että tulee jakoja relevanteista asioista, vaikka sitten pelkästään suorana kuvakaappauksena sillä toisella kotimaisella, kuin että arvokas tieto jäisi vain herran omaksi tiedoksi.

Edit: pointti siis se, että kivempihan olisi jos linkit selitetään auki ja pelkästään ketjua lukemalla saa helposti käsityksen siitä, missä mennään. Mutta parempi silti, että ylipäätään jaetaan löydettyä tietoa. Koitetaan muistaa, että ilmaiseksi omalla ajalla harrastuksena ja yhteiseksi hyväksi tällä foorumilla porukka tietoa jakaa.

6 tykkäystä

Olen @Hapakka n kanssa samoilla linjoilla. :blush:

Olen liputtanut vasta foorumilla muutamia kertoja (en ihan tarkkaa lukua muista); pari juttua on minun mielestäni ollut asiattomia tai loukkaavia ja yksi juttu oli ehkä vähän hyvien tapojen vastainen, mutta en olisi niissä tapauksissa “uskaltanut” laittaa privaviestiä asiasta kyseisille foorumilaisille.

Mutta jos joskus asiallinen ja “tuttu” foorumilainen laittaisi minun mielestäni jutun, jonka kokisin liputtamisen arvoiseksi, niin voisin laittaa privaviestiä tai käyttää tuon “lippu”-kuvakkeen alla olevaa toimintoa:
image
Minä uskon, että tuota toimintoa tai privaviestejä enemmän käyttäen vältetään väärinkäsityksiä sekä luodaan ehkä kehittävämpää ja parempaa ilmapiiriä. Toki aina ei uskalla tai viitsi laittaa suoraan palautetta jonkinlaiselle tyypille tai sitten asia on sellainen, mistä ei halua laittaa suoraa viestä kirjoittajalle. :blush:

Esimerkiksi jos kuvitteellinen minulle “tuttu” nimikerkki Timantti kertoo kuvitteellisesta Älykäs silmä -nimisestä firmasta yhtäkkiä vain raketti-emojien ja giffien avulla hyvien linkkien ja kirjoitusten sijaan, niin uskaltaisin laittaa tällaiselle “tutulle” asiallisen ja ystävällisen viestin siitä, että “voisitko tästä ja tästä syystä kirjoittaa/tehdä näin ja näin”. :slightly_smiling_face: On toki ehkä foorumilaisia, jolle ei uskalla laittaa suoraan viestiä ja on ehkä aiheita, mistä ei uskaltaisi laittaa suoraan, mutta jos aikaa on ja uskaltaa, niin suorilla viesteillä saattaa olla parempi vaikutus - pidetään tämä foorumi jatkossakin laadukkaana ja ystävällisenä foorumina! Kiitos! :blush:

3 tykkäystä

JES!!! ei missään nimessä sovelias

Mutta…

kuva

Tämä ainakin 40 tykkäystä?

Kaksoisstandardi?

3 tykkäystä

Ei kai täällä varsinaisesti ole edes yksöisstandardia. Yhteisö liputtaa mitä liputtaa ja moderaattorit sitten arvioivat parhaan sen hetkisen päätöksentekokyvyn mukaan että ovatko liputukset aiheellisia. Kun liputtajia on monenlaisia ja aktiivisuuskin vaihtelee niin joskus seula on löysempi ja joskus tiukempi.

4 tykkäystä

Jälkimmäinen ehkä hauskempi ja siksi suvaitaan. Sisältö tasan tarkkaan yhtä nolla kuin edellä mainitulla kirjallisella ilonpurkauksella

En oikein perusta noista giffeistä. Palstalla paljon koodaajia ja kokevat sen ilmeisesti tutuksi ja turvalliseksi :kissing_smiling_eyes:

5 tykkäystä

Kyllä lähtökohtaisesti edes muutamalla sanalla on hyvä referoida sokeita linkkejä ja vieraita kieliä. Se on linkkaajalle se pienempi vaiva, jos vaakakupissa on se että tuhannet twiitin tai linkin nähneet menevät google translateen tai kouluun. Suurin osa käy myös päivätöissä lukemisen ohessa. Noin yleisesti.

Eräällä toisella foorumilla, joka ulkoasultaan muuten sama kuin tämä, moderaattorit ovat hyvin ehdottomia tuollaisista pikku nyansseista ja sitä on oppinut nyt ajansaatossa kyllä arvostamaan. Vaikka alkujaan itsekin turhaksi niuhottamiseksi muistan ajatelleeni. Tuolla kyseisellä foorumilla käy muuten myös liputusketju tulikuumana päivästä toiseen :slight_smile:

7 tykkäystä

Samaa mieltä - jos ei nappaa referoida linkattua asiaa tai lainattua tekstiä edes yhdellä lauseella kyytipojaksi, se ei todennäköisesti ollut linkkauksen/lainauksen arvoinen. Poislukien ehkä jos linkkaa lauseen kokoisia twiittejä joiden pääsisältö on joku numerotieto jonka kyllä ymmärtänee kaikki.

10 tykkäystä

Tähän on helppo yhtyä. En oikein ymmärrä miten aikaa riittää tietojen etsimiseen ja foorumille linkkaamiseen, mutta sitten jos linkin sisällöstä pitäisi kertoa muutamalla sanalla niin juuri siinä kohtaa loppuu aika jonkin syyn takia. Tämä on ollut siis monessa ketjussa ja monella foorumilla selityksenä vastaavissa tilanteissa. Evo- ketjun perusteella siis muiden pitäisi opetella ruotsia tai kääntää tekstejä Googlen kääntäjäsovelluksella. Voi olla tosiaan hieman pienempi projekti jos linkittäjä kertoo miksi jotain linkittää eikä niin, että kaikki muut äimistelevät erikseen mistä mahtaa olla kysymys. Ihan suomenkielisissäkin jutuissa.

17 tykkäystä

Turhaan pahoittelet.Kokeneetkin kirjoittajat liputetaan jos viesti ei miellytä.Mitä mieltä nokiasta palstalla hyväksytään vai kaapatut uutiset englannista.Kirjoitin eilen “nokialla on tänään laskupäivä”.Se oli liian hapokasta jollekin .Oli luultavasti nokiaa kaikella ja vähän vipilläkin.Viestini oli tylsä kieltämättä mutta totta kuitenkin.Liputtajalle vois neuvoa mutta olkoon.

1 tykkäys

Lähtökohtaisesti turhat kurssia kommentoivat viestit pitääkin liputtaa tai ylläpito poistaa ne, sillä ne eivät tuo keskusteluun uutta. Kaikki näkee kyllä, jos osake laskee. Jos viestissä on järkeviä pointteja miksi asia on näin niin sitten tietysti asia on eri. :sunglasses:

11 tykkäystä

En ole ko. viestejä liputtanut, mutta eipä nuo päivittäisten kurssimuutosten ihmettelyt lisäarvoa keskusteluun tuo, ellei tuoda samalla tietoa muutokseen vaikuttavasta konkreettisesta syystä. Kurssimuutosten hämmästelylle on käsittääkseni ihan oma ketju.

4 tykkäystä

Eri keskusteluketjuihin on muodostunut oma toimintakulttuurinsa ja hyvä niin. Mistä tavan Juurikki löytäisi teknisten asioiden asiantuntijoiden kommentteja, jos Nokia-keskusteluketjua ei olisi? Ei ole pakko lukea joka linkkiä, mutta asiasta enemmän älyäville ne onkin suunnattu. Juurikki kaikista vähiten ehtii linkkejä lueskella. Riittää kun silmäilee ja luo kokonaiskuvan. Ja jää odottelemaan vielä muutaman vuoden isoa käännöstä.

3 tykkäystä

Nämä eivät kuulu yhtiökohtaisiin ketjuihin, kuten liputuksista voi päätellä. Varsinkin IPO-firmojen ketjuihin ilmestyy enenevissä määrin liputettavia viestejä siitä miten just oma merkintä nyt menee ja minkä verran osakkeita itse mahtaa saada. Nämä eivät tuo tietystikkään mitään lisäarvoa yhtiökohtaisiin ketjuihin.

Jos on kysmyksiä IPO:sta tai välittäjästä niin kannattaa tutustua alla oleviin ketjuihin:

11 tykkäystä