Inderesin kahvihuone (Osa 6)

Kauppalehti Harviasta Jälkipörssissä ja olen samaa mieltä.
Jos Harvia teki Q4/22 noin Ebit 20%, niin on itseä miellyttävä sijoituskohde nykykursilla!

Harvia

Osta. Jos kurkkaat osakkeiden alennuslaariin, sieltä löytyy muun muassa saunatuotteita valmistavaa Harviaa. Yhtiön osake on laskenut 42 prosenttia viimeisen vuoden aikana.

Harvia tietää alennuslaarin olevan vain väliaikainen pysäkki. Yhtiön tavoitteisiin kuuluu pitkällä aikavälillä keskimäärin yli viiden prosentin vuotuinen liikevaihdon kasvu ja yli 20 prosentin oikaistu liikevoittoprosentti. Yhtiö, joka uskoo yltävänsä 20 prosentin liikevoittomarginaaliin, ei pysy alelappusena kauan. Osta, kun halvalla saa.

1 tykkäys

Sanoiko siis oikeasti 360 astetta?

Sääliksi käy jopa saksalaisia jos ulkoministeri on tätä kaliiperia :disappointed:

39 tykkäystä

Asian voi ajatella näin

27 tykkäystä

Stardew valley, Satisfactory & Factorio

7 tykkäystä


13 tykkäystä

En sano, että kaikkia, mutta varmaan useimpia meistä motivoivat sellaiset sijoittajat erityisesti, joihin voi jotenkin samaistua. Uskon useiden löytäneen haastateltavieni joukosta sellaisia tyyppejä joihin voi samaistua ja jotka antavat kivasti motivaatiota sijoittamiseen.

Olen jokaiselta haastateltavaltani oppinut erilaisia asioita ja motivaatiota, mutta osaan samaistua tietyssä mielessä sijoittajana esimerkiksi näihin sijoittajiin: @JHeiskanen, @Astrix ja @Lyly_ja_Immo. En ole lähelläkään heidän tasoa missään asiassa, mutta jotenkin ainakin kuvittelen näkeväni ainakin sijoitusmielessä ja ehkä muutenkin itsessäni jotain pientä samaa heidän kanssaan sekä luulen että voin helpommin oppia heiltä tietynlaisia asioita kuin toisilta.

Toki muilta voin oppia yhtä paljon tai enemmänkin, mutta uskon siitä olevan apua, jos löytää samaistuttavan tyypin tai/ja esikuvan, joka antaa motivaatiota ja erityisesti itselleen sopivia tapoja harrastaa sijoitustoimintaa.

Kuitenkin korostan, että mielestäni on hyvä seurata ja lukea erilaisten tyyppien juttuja ettei “kuplaannu” + eri tavoin ajattelevilta erilaisilta ihmisiltä oppii paljon kaikenlaista uutta. :slight_smile:

26 tykkäystä

Miten näin voi sanoa lajista jossa on vähemmän harrastajia globaalisti kuin pelkästään Suomessa on jalkapallon lisenssipelaajia?

Mitä koko kilpailuun tulee niin en jaksa ymmärtää miten siitä jaksetaan vuodesta toiseen mesota kun tulee yllätyksenä että boomerien suosikkilajien lumilaahajat ja yleisturhailijat vievät pystit.

10 tykkäystä

Valinnan tulisi tietysti perustua lajin globaaliin kilpailutilanteeseen, mikä on osittain huomioitukin, koska maailman pesäpalloeliitti Kari Kuusiniemen, Sami Haapakosken ja Toni Kohosen johdolla ei ole pärjännyt äänestyksissä.

Olisiko parempi, että valittaisiin vain vuoden sykähdyttävin urheiluhetki, jolloin ei tarvitsisi vuosikymmenien jälkeen pohtia äänestyksen oikeellisuutta? Sykähdyttävimmäksi urheiluhetkeksihän on valittu esim. Mari Ederin maailmancupin osakilpailuvoitto (tai -voitot) valmentajan kuoleman jälkeen.

Itselleni viime vuoden sykähdyttävin urheiluhetki oli Heleniuksen ja Wilderin hotellikeskustelu pari tuntia Wilderin tekemän tyrmäyksen jälkeen.

6 tykkäystä

Tämä olisi lähempänä tai vuoden “Kansallistunteen yhdistäjä”.

Absoluuttinen vuoden urheilija voitaisiin sitten jättää matemaatikoille jotka ratkovat absoluuttisen vuoden urheilijan kerroin painotuksilla ja jos tilanne on että kolmen desimaalin jälkeen tilanne on tasan niin Niinistö heittää kolikkoa.

1 tykkäys

Pietarin trolleilla kääntäjä käytössä, toki oikein kirjoittaviakin löytyy someista.

61 tykkäystä

Yksi lempikappaleistani on Sex Pistolsin Jumala tallentaa kuningattaren.

44 tykkäystä

Mikä tätä akt liittoa vaivaa :face_with_symbols_over_mouth:

18 tykkäystä

Siellä ei olla köyhiä ja kipeitä ja järjestäytymisaste korkea niin ei tarvitse muutaman päivän lakkoihin tyytyä. Mikäs siinä lomaillessa

5 tykkäystä

Työnantajan tulkinnan mukaan puolestaan seitsemän prosentin yleiskorotukset rikkoisivat yleisen linjan. Tässä työnantajapuoli on oikeassa, koska esimerkiksi Teollisuusliitto laski omiin korotuksiinsa mukaan kertaerän, joka ei lisää palkkamenoja kuin kerran.

Mikäli AKT saa tahtonsa läpi, se puhkaisee käytännössä yleisen linjan. AKT ei tosin itse tunnusta, että Suomessa olisi syntynyt mallia, jossa vientialojen päänavaaja määrittää muille aloille palkankorotuskaton.

Ylen tietojen mukaan sovittelijat ovat puolestaan linjanneet toimistolla, etteivät he anna esityksiä, joilla teknologiateollisuuden ja kemianteollisuuden palkankorotukset ylitettäisiin.

Tässä tapauksessa ainoa tie sovintoon näyttäisi kulkevan osapuolten neuvottelutuloksen, eikä sovittelijan sovintoesityksen kautta.

2 tykkäystä

Yleinen linjahan heitettiin romukoppaan kun työnantajaliitot sen sinne heittivät, niin makaa kuin petaa ja tämä on nyt sitä paikallista sopimista kun työntekijöillä on työnantajaan nähden kilpailuetu ja suomen satamia ei saa siirrettyä pois niin helposti kuin paperitehtaita.

Jos ahtaajat lakkoilevat omat liksansa niin korkeaksi että satamien automaatioon investoiminen alkaa kannattamaan niin ne se autoomatio tulee sitten siinä kohtaa sinne, tätä kutsutaan markkinataloudeksi.

11 tykkäystä

Ahneudella ei ole mitään rajaa kun on vaan millä kiristää.

5 tykkäystä

Älkää suuttuko, vaan tulee yksi foorumin osake mieleen kun katsoo kakkosen illan elokuvaa :sweat_smile:

2 tykkäystä

Hirvittävä FOMO päällä Kempowerin kanssa. En ostanut IPO:sta, koska kallis ja liian vähän lappuja. En ostanut kaupankäynnin alettua, koska kohta rommaa.

Ei ole rommannut eikä ole pahemmin sentimentti heiluttanut. Kohta puren luotia ja ostan ensimmäisen erän ja joka dipistä lisää. Prkl. :face_with_symbols_over_mouth:

14 tykkäystä

Oli hyvä elokuva, kieltämättä kävi mielessä kaivosalan yritystoimijat…oli kokoajan päällä #kriisit ja kusetusmarkkinat😄

1 tykkäys

Vielä ehkä kaukaa haettua, mutta alkaisin kohta jo tutkimaan akt:n johtohahmojen taustoja. Ei voi kyllä välttyä ajatukselta, että joku ulkopuolinen taho hyötyisi tästä suomen kiinni laittamisesta.

6 tykkäystä